Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness Jacuzzi kopen

Jacuzzi kopen

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 2.500
Maximale kosten
€ 9.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.050 - € 2.950

Tot rust komen in een jacuzzi met een goed boek of een drankje, veel mensen dromen ervan. Het is tijd om deze droom uit te laten komen, want een jacuzzi kopen is met de juiste informatie zo gedaan. Wil je meer weten over de prijzen, mogelijkheden en handige tips lezen? Lees dan dit handige artikel.

Wat kost een jacuzzi?

Een jacuzzi of bubbelbad kopen is een investering waar je maximaal plezier uithaalt. De jacuzzi prijs is afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt. Kies je bijvoorbeeld voor een kleine jacuzzi of wil je met je hele vriendengroep erin passen? Ook de extra’s die je kiest en het materiaal zijn van invloed op de totale jacuzzi kosten. Bekijk in onderstaande tabel de gemiddelde prijzen.

ProjectGemiddelde prijs
(inclusief btw en plaatsing)
Vaste jacuzzi kopen€ 2.000 – € 9.000
Opblaasbare jacuzzi kopen€ 400 – € 1.100
Jacuzzi onderhoud€ 50 – € 150 per jaar
Buiten jacuzzi kopen

Prijsopbouw bij een jacuzzi kopen

Kostenverdeling jacuzzi kopen

Keuzes bij het kopen van een jacuzzi

Er zijn een aantal keuzes te maken bij een jacuzzi kopen en deze zijn van invloed op de uiteindelijke prijs. Het aanbod is groot, daarom is het goed om je in deze keuzes te verdiepen. Lees hieronder meer over de verschillende keuzes.

Keuze 1: Soort jacuzzi

Als eerste is het belangrijk om na te denken over het soort jacuzzi dat je gaat kopen. Wil je een makkelijke, relatief goedkope jacuzzi? Dan is een opblaasbare jacuzzi wat voor jou. Dit is de goedkope jacuzzi in vergelijking met de vaste variant. Wil je een vaste jacuzzi kopen? Dan betaal je meer, maar geniet je ook van meer luxe. Bekijk hieronder de voor- en nadelen van de soorten jacuzzi’s.

Soort jacuzzi VoordelenNadelen
Opblaasbare jacuzzi kopen– Relatief goedkoop
– Makkelijk te plaatsen en op te zetten
– Lage onderhoudskosten
– Kwetsbaar
– Beperkte extra opties
Vaste jacuzzi kopen– Jarenlang plezier
– Uitgebreide opties
– Meer variatie in uiterlijk
– Groter formaat
– Hogere kwaliteit
– Relatief hoge prijs
– Meer onderhoud nodig

Keuze 2: Grootte van je jacuzzi

De afmetingen en dus de grootte van je jacuzzi buiten zijn natuurlijk ook van invloed op de prijs. Een kleine jacuzzi kopen is voordeliger dan het investeren in een bubbelbad buiten voor al je vrienden. Bij een grote jacuzzi betaal je niet alleen meer voor de aanschaf, maar ook het stroomverbruik gaat omhoog. Bekijk hieronder meer over het stroomverbruik van een jacuzzi.

Inhoud jacuzzi Gemiddelde stroomkosten per dag
1.000 liter€ 1,05 in stand-by
€ 1,20 bij gebruik
1.250 liter€ 1,30 in stand-by
€ 1,50 bij gebruik
1.500 liter€ 1,55 in stand-by
€ 1,80 bij gebruik

Keuze 3: Extra opties

Een jacuzzi kopen is alleen al leuk door de uitgebreide keuze uit extra opties. Je maakt het zo gek en zo uitgebreid als je zelf wil, zo creëer je jouw droom jacuzzi waar je uren in ontspant. Zorg bijvoorbeeld voor een feestelijke sfeer met verlichting of geniet van prachtige muziek via de ingebouwde speakers. Bekijk hieronder een handig overzicht van de meest gekozen extra’s bij een jacuzzi kopen.

Extra optieGemiddelde prijs
(inclusief btw)
Jet stream€ 200 – € 350
LED verlichting€ 150 – € 200
Speakers€ 200

Voordelen van een jacuzzi kopen

Naast dat het heerlijk ontspannen is in je gekochte jacuzzi, zijn er meer voordelen van een jacuzzi in de tuin. Bekijk hieronder alle voordelen, zo weet je nog beter waarom een jacuzzi een goed idee is.

Verbeterde bloedcirculatie

Door het lekkere warme water klopt je hart sneller en stroomt je bloed ook sneller door je lichaam. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie en krijgen je spieren bijvoorbeeld meer zuurstof.

Ontspannen spieren

Warmte zorgt ervoor dat je spieren ontspannen. Hierdoor verlicht je spierpijn sneller als je in de jacuzzi ligt.

Snelle afvoer van afvalstoffen

In het warme water zweet je sneller, wat het afvoeren van afvalstoffen bevordert.

Betere nachtrust

Door regelmatig te ontspannen en tot rust te komen, heb je minder stress en hierdoor slaap je een stuk beter.

Jacuzzi kopen

Jacuzzi kopen: Vergunning nodig?

Een belangrijke vraag bij een jacuzzi kopen is of je wel of geen vergunning nodig hebt. Doorgaans heb je geen vergunning nodig voor een jacuzzi. Toch is het altijd goed om bij jouw gemeente een vergunningcheck te doen. Zo weet je zeker wat de regelgeving in jouw gemeente is en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Homedeal bespaartips

Vraag meerdere offertes aan

Je jacuzzi kopen doe je bij veel verschillende webshops en vakspecialisten. Juist omdat het aanbod zo groot is, is het slim om hier even goed over na te denken. Vraag daarom wellness offertes aan bij verschillende vakspecialisten. Leg de offertes naast elkaar en bekijk goed wat er wel en niet in de prijs zit inbegrepen. Zo weet je precies waar je voor betaalt en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Check of je buren ook interesse hebben

Hebben je buren misschien ook interesse in een jacuzzi kopen? Het is een goed idee om dit even bij ze te checken. Door meerdere jacuzzi's te kopen in één keer, bespaar je bijvoorbeeld op de voorrijkosten van de vakspecialist. Daarnaast ontvang je als je meerdere jacuzzi’s koopt vaak een kwantumkorting. Daardoor betaal je per jacuzzi minder.

Doe zelf de voorbereidingen

Naast de jacuzzi kopen, zijn er ook voorbereidingen te treffen. Denk bijvoorbeeld aan de plek in de tuin die je vrij moet maken. De vakspecialist doet dit graag voor je, maar het is natuurlijk goedkoper om dit zelf te doen. Probeer dit wel altijd kort te sluiten met de vakspecialist, om eventuele verwarring te voorkomen.

Kies voor een goede overkapping

Een jacuzzi verbruikt flink wat energie, ook als hij op stand-by staat. Met een goede jacuzzi overkapping zorg je ervoor dat het stroomverbruik van je jacuzzi flink vermindert. De overkapping zorgt er namelijk voor dat de warmte goed in de jacuzzi blijft en daarom hoeft de jacuzzi minder bij te verwarmen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden