Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness Hottub kopen

Hottub kopen

Minimale kosten
€ 1.500
Gemiddelde kosten
€ 3.200
Maximale kosten
€ 12.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.624 - € 3.776

Ben je na een lange dag werken toe aan een relaxmomentje? Kies er dan voor om een hottub te kopen. Of je nu kiest voor een houtgestookte of elektrische hottub, met dit verwarmde buitenbad kom je helemaal tot jezelf. Een hottub is snel opgewarmd, waardoor je er al binnen 2 uur gebruik van maakt. Ben je benieuwd naar alle prijzen, voordelen en opties van een hottub kopen? Lees hier alles over in dit artikel.

Wat kost een hottub?

Bij kopen van een hottub moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van € 1.500 tot € 12.200. Over het algemeen is een kunststof hottub goedkoper dan een houten hottub. Daarnaast zijn de prijzen van een externe kachel lager dan van een interne kachel. Bekijk in het overzicht de gemiddelde prijzen van een hottub.

Soort hottub Gemiddelde prijs met interne kachel (inclusief installatie en btw) Gemiddelde prijs met externe kachel (inclusief installatie en btw)
Houten binnenzijde€ 5.200 – € 12.200€ 2.200 – € 8.200
Kunststof binnenzijde € 1.500 – € 6.200€ 1.700 – € 5.200
Hottub kopen

Prijsopbouw bij een hottub kopen

Kostenverdeling hottub kopen

Je hottub kopen: De keuzes

De prijs van een hottub is afhankelijk van een aantal keuzes. Kies je bijvoorbeeld voor een houten of kunststof binnenzijde? Lees hier alles over de keuzes en bekijk wat het best bij jouw wensen past.

Keuze 1: Type materiaal

Als je een hottub koopt heb je keuze tussen 2 soorten. Beide soorten hebben dezelfde buitenzijde, maar je kiest tussen een houten of kunststof hottub kuip. Bekijk in de onderstaande tabel de voor- en nadelen per type materiaal.

Type materiaalVoordelenNadelenGemiddelde prijs (inclusief plaatsing en btw)
Houten hottub– Klassieke uitstraling
– Houdt langer warmte vast
– Meer onderhoud
– Moet altijd met water gevuld zijn
– Sneller lekkage
€ 2.200 – € 12.200
Kunststof hottub– Makkelijk te onderhouden
– Hoeft niet constant met water gevuld te zijn
– Gaat lang mee
– Mist de authentieke uitstraling
– Houten buitenzijde heeft alsnog onderhoud nodig
€ 1.500 – € 6.200

Keuze 2: Interne of externe kachel

Een tweede keuze die invloed heeft op de prijs, is de zwembadverwarming. Je hebt de keuze om de kachel aan de binnen- of buitenzijde te plaatsen. Bij een externe kachel zijn de hottub en kachel met een aantal hittebestendige slangen aan elkaar verbonden. Het water verplaatst zich zowel met of zonder pomp langs de kachel om te verwarmen. Een interne kachel staat direct in contact met het water. Al het water dat in aanraking komt met de buitenzijde van de kachel wordt verwarmd. Bekijk in het onderstaande overzicht de voor- en nadelen van het plaatsen van zowel een interne als externe hottub kachel.

Soort hottub kachelVoordelenNadelenGemiddelde prijs (inclusief plaatsing en btw)
Interne kachel– Authentieke uitstraling
– Stookhout leg je makkelijk in de kachel
– Heeft minder ruimte nodig
– Moet afgeschermd staan, omdat de kachel heel warm is
– Er blijft minder ruimte over in de hottub
– Onderhoud duurt langer
€ 1.500 – € 12.200
Externe kachel – Er is meer ruimte, omdat er geen kachel in de hottub staat
– Verwarmt net zo snel als een interne kachel
– Water koelt sneller af als het terugstroomt naar de hottub
– Heeft in sommige gevallen een drukventiel nodig om lucht uit de kachel te halen
– Niet toepasbaar bij een ingebouwde hottub
€ 1.700 – € 8.200

Keuze 3: Kies de juiste grootte

Ook is bij een hottub kopen de grootte belangrijk bij het kiezen van het juiste bad. De goedkoopste hottubs zijn geschikt voor 2 tot 4 personen. In de grootste hottubs is plek voor ongeveer 6 tot 8 personen. Bekijk in het onderstaande overzicht de groottes en prijzen van verschillende hottubs.

Gemiddelde doorsnede Aantal personenGemiddelde prijs (inclusief plaatsing en btw)
Ø 160 cm2 – 4€ 1.500 – € 3.800
Ø 190 cm4 – 6€ 1.900 – € 6.700
Ø 220 cm6 – 8€ 2.800 – € 12.200
Hottub kopen buiten

Extra opties bij een hottub kopen

Je hebt bij een hottub kopen een aantal hele leuke extra opties. Met deze extra’s geniet je nog meer van je hottub in je tuin. Bekijk hier een aantal opties waar je uit kiest bij een hottub kopen.

Extra optie 1: Ingebouwde hottub kopen

Hoewel de meeste hottubs boven de grond staan, is het ook mogelijk om je bad in te laten bouwen. Je plaatst de hottub gedeeltelijk in de grond, waardoor het minder in het oog springt. De prijzen van een ingebouwde hottub verschillen bovendien niet veel met een standaard hottub kopen. Er zijn daarnaast nog een aantal andere voordelen bij een ingebouwde hottub kopen:

Meer privacy

In een standaard hottub zit je ongeveer anderhalve meter boven de grond. Door de hottub in te bouwen, zit je lager. Het is met een ingebouwde hottub ook makkelijker om een kleine afscheiding te maken, zodat je optimaal geniet van je welverdiende rust moment.

Goed geïsoleerd

Bij het laten een plaatsen van een hottub, plaatst de vakspecialist isolatiemateriaal rondom de hottub. Het water blijft hierdoor lang warm, zodat je minder hoeft te stoken om je bad warm te houden. Bovendien hoeft de vakspecialist geen extra hout te plaatsen. Ook al is het hout duurzaam, is het altijd beter om hier zo min mogelijk gebruik van te maken.

Lagere instap

Dankzij een ingebouwde hottub stap je makkelijk in het water. Je hoeft geen trapje meer te gebruiken, dat door het water mogelijk behoorlijk glad wordt. Bovendien geniet je zonder moeite met de hele familie, van jong tot oud, van dit warme bad.

Extra optie 2: Andere mogelijkheden

Met een aantal extra’s maak je je hottub nog relaxter. Met een jet stream gun je jezelf een heerlijke massage terwijl LED verlichting en speakers zorgen voor een feestelijk sfeer. Een zandfilterpomp houdt het water van je hottub lang schoon, zodat je hier bijna geen omkijken meer naar hebt. Bekijk hier de gemiddelde prijzen van deze extra opties.

Extra optieGemiddelde prijs
(inclusief btw)
Jet stream€ 200 – € 350
LED verlichting€ 150 – € 200
Speakers€ 200
Zandfilterpomp € 250 – € 400

Homedeal bespaartips

Huur een hottub

Vind je een hottub kopen te duur of gebruik je een hottub liever slechts een aantal keer? Kies dan voor een hottub huren. Je huurt een kwalitatief goede hottub voor ongeveer € 75 per dag. Daarbij hou je de kosten voor een hottub huren lager, wanneer je deze langer huurt. Een ander voordeel is dat je zelf geen omkijken hebt naar onderhoud, omdat dit inbegrepen is bij de prijs.

Vergeet het onderhoud niet

Goed hottub onderhoud bespaart je op lange termijn veel gedoe. Door vanaf het begin regelmatig onderhoud uit te voeren, gaat je hottub langer mee. Maak de binnen- en buitenkant regelmatig schoon met een doekje en wat sop. Controleer ook regelmatig de waterkwaliteit. Stilstaand water is namelijk gevoelig voor algen en bacteriën. Kies daarom voor een goede waterzuivering en ververs het water regelmatig.

Kies voor een erkende vakspecialist

Om er zeker van te zijn dat de vakspecialist de hottub vakkundig plaatst, is het belangrijk om te kijken naar keurmerken. Het Komo keurmerk garandeert je dat de vakspecialist goed werk levert. Zo weet je zeker dat je bij een hottub kopen en installeren gegarandeerd goede kwaliteit hebt en jarenlang geniet van deze ultieme luxe.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden