Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness Sauna kopen

Sauna kopen

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 2.500
Maximale kosten
€ 10.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.050 - € 2.950

Heb jij als je thuis komt behoefte aan warmte en ontspanning? In een sauna komt iedereen helemaal tot rust en krijgt je lichaam de tijd om bij te komen. Een sauna kopen is daarom ideaal, daarbij past een sauna in bijna ieder huis. Wil je meer weten over de prijzen, soorten sauna’s en andere mogelijkheden? Lees het in dit handige artikel.

Wat kost een sauna kopen?

Als je een sauna koopt, zijn de kosten afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type sauna dat je kiest, de grootte en de sauna accessoires. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van de verschillende typen sauna.

Soort saunaGemiddelde prijs
(inclusief btw en arbeid)
Infrarood sauna€ 1.500 - € 3.000
Traditionele of Finse sauna€ 1.000 - € 4.000
Barrel sauna€ 2.400 - € 10.000

Sauna kopen

Prijsopbouw van een sauna

Kostenverdeling sauna kopen

Keuzes bij een sauna kopen

Wanneer je een sauna gaat kopen, zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Hierdoor bepaal je de uiteindelijke sauna kosten en de samenstelling van je sauna. Van type sauna tot de grootte van je sauna; het zijn allemaal dingen waar je over na moet denken. Natuurlijk adviseert de sauna specialist je hier graag in, maar bedenk ook wat jouw smaak is door bijvoorbeeld op Pinterest te kijken. Lees hieronder de belangrijke te maken keuzes.

Keuze 1: Binnen- of buitensauna kopen

Voordat je start met een sauna kopen, is het belangrijk om te bepalen waar je de sauna wil plaatsen. Veel mensen kiezen ervoor een binnensauna te kopen, maar een buitensauna is natuurlijk ook mogelijk. Voor een buitensauna heb je een tuinhuisje of iets dergelijks nodig om de sauna in de plaatsen. Voor een tuinhuisje betaal je gemiddeld € 3.000. Het is zowel bij een buitensauna als een sauna in huis, belangrijk dat de ruimte goed geïsoleerd is. Zo hou je de warmte langer vast en voorkom je vochtproblemen.

Keuze 2: Soort sauna

Bij een sauna kopen merk je al snel dat je veel keuze hebt. De Finse sauna of traditionele sauna is het goedkoopst en voor een infraroodcabine betaal je relatief wat meer. Kies je ervoor om een barrel sauna te kopen? Dan betaal je gemiddeld het meest. Lees hieronder alle kenmerken van de verschillende sauna’s.

Finse of traditionele sauna kopen

Wil je een goedkope sauna kopen? Dan kies je voor de sauna zoals veel mensen die kennen; de Finse of traditionele sauna. Deze sauna verwarmt zich met een sauna kachel heeft een sauna kachel die werkt op elektriciteit of hout. Als je stoom in de sauna wil hebben of de temperatuur snel wil verhogen, giet je water op de hete sauna stenen. Deze sauna heeft over het algemeen wat langer nodig om op te warmen.

Infrarood sauna kopen

Als je kiest om een infrarood sauna te kopen, dan kies je voor een sauna die extra goed werkt voor pijnlijke spieren en gewrichten. Doordat de infraroodstraling direct op je lichaam schijnt, voel je snel de voordelen van deze sauna. Je breidt deze sauna snel uit door bijvoorbeeld kleuren verlichting toe te voegen, waardoor je ook een kleurentherapie sauna hebt.

Barrel sauna kopen

Een barrel sauna koop je voor in de tuin. De sauna is een grote ton en bereikt hoge temperaturen, door de ronde vorm. Door een barrel sauna te kopen, kies je voor een energiezuinige sauna, doordat de lucht vanzelf circuleert en er daardoor minder energie nodig is voor het verwarmen.

Keuze 3: Grootte van je sauna

Bij een sauna kopen moet je ook rekening houden met de grootte. Het is natuurlijk logisch dat de grootte van je sauna voor een groot deel de uiteindelijke prijs bepaalt. Ben je benieuwd wat de gemiddelde kosten van een sauna kopen zijn per type sauna en grootte? Bekijk het hieronder.

Type sauna2-persoons3-persoons4-persoons
Finse of traditionele sauna€ 950 - € 1.700€ 1.500 - € 3.000€ 2.100 - € 4.000
Infrarood sauna€ 1.100 - € 2.200€ 1.500 - € 3.300€ 1.800 - € 4.200
Barrel sauna€ 2.400 - € 3.500€ 3.000 - € 6.200€ 6.000 - € 10.000

Keuze 4: Extra opties

Bij je sauna kopen is er ook voldoende keuze uit allerlei extra’s, waarmee je de sauna nog luxer maakt. Van speakers tot vloerverwarming, er zijn onwijs veel mogelijkheden. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van de populairste extra’s.

Extra optieGemiddelde prijs
(inclusief btw)
Speakers€ 20 - € 100
Ergonomische rugsteun€ 40 - € 70
LED kleurentherapie€ 200 - € 450
Vloerverwarming€ 700 - € 900

Finse sauna kopen

Voordelen van een sauna kopen

Behalve de ontspannende werking, zijn er meer voordelen die horen bij een sauna kopen. Denk bijvoorbeeld aan de positieve werking op je gezondheid en een waardevermeerdering van je huis. Lees hier meer over de voordelen.

Ontspannen spieren

De warmte van de sauna die je koopt, werkt goed op gespannen en pijnlijke spieren. De warmte zorgt er namelijk voor dat je meer zweet en dit zorgt ervoor dat je afvalstoffen sneller afgevoerd zijn. Door regelmatig gebruik te maken van de sauna, met name na het sporten, hou je je lijf dus gezond en ga je pijntjes tegen.

Minder stress

Zodra je in de sauna zit, laat je je drukke leven even achter je. Je concentreert je alleen op de warmte in de sauna en het ontspannen van je spieren. Daarbij is de sauna ook niet de plek om je telefoon te gebruiken, dus ook zo kom je tot rust.

Waardevermeerdering van je huis

Door een sauna te kopen vergroot je de luxe in huis, wat weer leidt tot een waardevermeerdering van je huis. Zeker als je ervoor zorgt dat de ruimte van de sauna goed geïsoleerd is. Ook is het belangrijk om je sauna te onderhouden en regelmatig af te nemen met een doek en een sopje, waarbij je extra aandacht moet geven aan het hout. Zo blijft je sauna er mooi uitzien en gaat hij een stuk langer mee.

Homedeal bespaartips

Vraag verschillende offertes aan

Voordat je kiest voor een sauna specialist en een sauna koopt, is het belangrijk om goed te weten waar je aan toe bent en wat er is. Er zijn namelijk flinke prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Vraag daarom verschillende offertes aan en kijk goed wat er bij de prijzen inbegrepen zit. Zo maak je de juiste keuze.

Vraag bij de buren

Heb je het met de buren wel eens gehad over een sauna kopen? Door meerdere sauna’s te kopen, krijg je vaak een korting. Hierdoor bespaar je samen met de buren op de kosten en geniet je allebei van de voordelen van een sauna kopen.

Zorg dat de ruimte klaar is

Door er zelf voor te zorgen dat de plek waar de sauna komt helemaal klaar is voor de plaatsing, bespaar je ook op de kosten. De sauna specialist doet dit graag voor je, maar dit kost natuurlijk meer geld dan wanneer je het zelf doet.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden