Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness Inbouw zwembad

Inbouw zwembad

Minimale kosten
€ 5.000
Gemiddelde kosten
€ 32.500
Maximale kosten
€ 60.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 28.600 - € 38.350

Heb je jarenlang verschillende opzetzwembaden in de tuin gehad en ben je nu toe aan permanent en diep zwembad? Kies er dan voor om een inbouw zwembad te kopen. Een ingebouwd zwembad zorgt voor veel waterpret in je eigen tuin. Ze zijn bovendien van een uitstekende kwaliteit en hebben een lange garantietermijn. Zodra het inbouw zwembad compleet ingegraven is, mag het resultaat er zijn. Lees in dit artikel vind je alles over de prijzen en mogelijkheden.

Wat kost een inbouw zwembad?

De prijzen van een inbouw zwembad variëren enorm. Zo plaatst een vakspecialist een inbouw zwembad met stalen wanden voor een gemiddelde prijs van € 5.000 in je tuin. Kies je voor een schitterend inbouw zwembad van polyester of een natuurlijke zwemvijver, dan is de prijs gemiddeld boven de € 30.000. Bekijk de onderstaande tabel voor de gemiddelde inbouw zwembad kosten inclusief btw en arbeid.

Soort zwembadAfmetingenGemiddelde prijs
(inclusief btw en arbeid)
Stalen inbouw7 bij 3 meter€ 5.000 tot € 11.000
Polyester inbouw 10 bij 4 meter€15.000 tot € 40.000
Betonnen inbouwDiverse maten€ 20.000 tot € 60.000
Bio-zwembad / zwemvijver30 m²€ 25.000 tot € 40.000

Inbouw zwembad prijsopbouw

Kostenverdeling inbouw zwembad

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Ingebouwde zwembaden zijn er in vele soorten en maten. Uiteraard bepaalt de keuze voor de materialen en grootte of een inbouw zwembad goedkoop is. Hieronder lees je over de voor- en nadelen van de verschillende soorten zwembaden met de bijbehorende kosten.

Keuze 1: Het materiaal

Soort zwembad VoordelenNadelen
Stalen inbouw- Relatief goedkoop
- Stabiele constructie
- Onmogelijk later te verplaatsen
Polyester inbouw- Makkelijk te onderhouden
- Snel te plaatsen
- Goed isolerend
- Relatief duur
- Chemicaliën in het bad tasten na verloop van tijd het polyester aan
Betonnen inbouw- Ieder formaat mogelijk
- Duurzaam en sterk
- Afdekken met inbouwrolluiken mogelijk
- Relatief duur
- Aanleg neemt veel tijd in beslag
Bio-zwembad - Perfecte integratie in de tuin
- Geen gebruik van chemicaliën maar planten
- Onderhoudsgevoelig
- Koudere watertemperatuur dan een traditioneel bad met warmtepomp
- Langere zuiveringstijd

Keuze 2: Lengte van het zwembad

Hoe langer je het ingebouwde zwembad wil, hoe hoger de kosten. Bekijk in onderstaande tabel de kosten per meter.

 

Soort zwembadGemiddelde prijs per m2
(inclusief btw en arbeid)
Stalen inbouw€ 250 tot € 600
Polyester inbouw € 650 tot € 1.000
Betonnen inbouw€ 800 tot € 2.000
Bio-zwembad / zwemvijver € 800 tot € 1.500

Keuze 3: Extra opties

Naast het laten inbouwen van je zwembad, zijn er extra opties beschikbaar. Hierdoor geniet je nog meer van je ingebouwde zwembad en maak je het extra luxe. Bekijk hier een aantal extra opties.

OptieGemiddelde kosten
(inclusief btw)
Glijbaan€ 1.500
Zwembad robot€ 500
Jet stream€ 1.500

Inbouw zwembad plaatsen

Voordelen inbouw zwembad

Het kost meer inspanning om een ingebouwd zwembad in je tuin te laten plaatsen. Bovendien zijn is de inbouw zwembad prijs hoger dan een opbouw zwembad. Maar ben je het laten leeglopen en vullen van je opblaasbare zwembad meer dan zat? Een ingebouwd zwembad zetten in je tuin biedt veel voordelen.

Meer keuze bij inbouw zwembaden

Ingebouwde zwembaden zijn in veel verschillende formaten verkrijgbaar. Van een groot zwembad tot een kleine variant; alles is mogelijk. Hierdoor vind je altijd een zwembad dat bij jouw tuin past. De zwembaden zijn niet alleen in grotere afmetingen beschikbaar, ook zijn de ingebouwde zwembaden meestal dieper dan opblaasbare zwembaden; 1,80 meter diep in plaats van 1,20 meter diep.

Perfecte samensmelting met je tuin

Doordat je het ingebouwde zwembad in de grond laat plaatsen, integreert het perfect in de tuin. Zo is het mogelijk om een mooi terras rondom het zwembad aan te leggen, waar je heerlijk ontspant na het trekken van een paar baantjes. Plaats bijvoorbeeld ook handige slipvrije terrastegels bij het zwembad of denk aan een mooie heg om je ingebouwde zwembad voor de perfecte samensmelting.

Goed zicht op het zwembad

Veiligheid staat voorop bij een zwembad. Een ingebouwd zwembad is hierbij ideaal, aangezien je goed zicht hebt op wat er in het water gebeurt. De grotere diepte van een ingebouwd zwembad is hierbij een nadeel. Een oplossing hiervoor is het creëren van een ondieper gedeelte.

Relatief lange levensduur

Ondanks de hogere zwembad aanleg prijzen, zijn de ingebouwde zwembaden zeer sterk. Dit geldt met name voor polyester zwembaden. Ze gaan niet lek en de constructie buigt niet door. Je geniet hierdoor eindeloos van je tuin met ingebouwd zwembad.

Ingebouwd zwembad kinderen

Plaatsing inbouw zwembad

Het laten plaatsen van een inbouw zwembad vraagt de nodige voorbereiding. Het is vooral zaak om een goede vakspecialist in te schakelen, het vergt namelijk behoorlijk wat expertise. Bovendien moeten alle werkzaamheden goed gecoördineerd zijn en de regels goed gecheckt. Het hangt van het soort inbouw zwembad af (kant en klare inbouw zwembaden of volledig ontwerp naar keuze), welke werkzaamheden de vakspecialist precies uitvoert. Over het algemeen voert de vakspecialist het volgende stappenplan uit.

Stap 1: Uitgraven van de grond met een graafmachine

Nadat de juiste locatie voor het zwembad is vastgesteld, begint de zwembadspecialist met het uitgraven van de grond voor de zwembad bak. Hierbij let hij er specifiek op dat er geen kabels of leidingen in de grond liggen.

Stap 2: Storten van het beton en opmetselen

Zodra de grond is weggegraven, stort de vakman beton voor een stevige zwembadvloer. Een zwembad heeft namelijk altijd een fundatie nodig. De uitgegraven grond moet waterpas zijn. Dit controleert hij met een laser. Vervolgens stort hij het beton met een pompwagen. Het is aan te raden om de betonvloer minimaal 80 cm extra breed en lang te maken voor de te metselen muur. Daarna egaliseert hij de vloer. Ook metselt hij sterke en rechte muren voor het zwembad, dit kan met stevige betonblokken.

Stap 3: Aanbrengen folie op de wanden

Vervolgens brengt de professional folie of een ander soort bekleding op de wanden aan. Het zwembadfolie is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het zwembad. Het zorgt voor een perfecte afdichting. Let er bij de folie op dat het vorstbestendig is.

Stap 4: Plaatsen van een filterinstallatie

Om het zwembad schoon te houden, plaatst de vakman een filterinstallatie bij het zwembad. Een filterinstallatie vormt het hart van een zwembad. De installatie moet volgens de voorschriften op minstens drie meter afstand van het zwembad geplaatst zijn. Hier geldt wel dat hoe verder de filterinstallatie van het zwembad opgesteld is, hoe groter het drukverlies zal zijn.

Stap 5: Afwerking van de randen met tegels

De professional werkt het zwembad netjes af met bijvoorbeeld tegels of een terras. Meestal plaatst hij de tegels op een ondergrond van waterdicht beton, omdat de grond stevig moet zijn. Door de tegels op de juiste manier te plaatsen, voorkomt de vakspecialist scheuren in het oppervlak.

Homedeal bespaartips

Doe zelf voorbereidingen

Het aanleggen van een inbouw zwembad is niet goedkoop. Door een gedeelte zelf te doen, bespaar je op het aantal manuren. Als je zelf handig bent in de tuin, graaf je bijvoorbeeld zelf een gat met een minigraver. Ook is het een idee om zelf het zand dat vrijkomt af te voeren. Op die manier gaat de vakspecialist gelijk aan de slag gaan met het inbouw zwembad.

Vraag meerdere offertes op

De prijzen van zwembadspecialisten lopen flink uiteen en hierdoor is het een aanrader om verschillende offertes aan te vragen. Leg de offertes naast elkaar en krijg zo een goed beeld van de verschillende prijzen en wat er inbegrepen is in de prijs. Zo kies je voor de juiste vakspecialist en let je ook nog eens goed op de prijs.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden