Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness Sauna in huis

Sauna in huis

Met een sauna in huis kom je heerlijk tot rust in je eigen omgeving. Na een lange werkdag plof je niet neer op de bank, maar ontspan je in jouw prachtige sauna. Wist je dat de sauna prijzen al beginnen bij € 1.000? Lees in dit artikel alles over een sauna in huis, van de prijzen tot slimme tips. Zo geniet jij binnenkort van de heerlijke warmte van jouw sauna.

Sauna in huis: De kosten

Wat kost een sauna in huis? Dit is waarschijnlijk de eerste vraag die je jezelf stelt. De sauna prijs is onder andere afhankelijk van het type sauna en van de grootte. Hoe groter je sauna in huis is, hoe hoger de kosten. Bekijk hieronder de gemiddelde kosten van een sauna in huis. De gemiddelde prijzen zijn inclusief btw en het plaatsen van je sauna.

Soort saunaGemiddelde prijs
(inclusief btw en arbeid)
Infrarood sauna€ 1.500 - € 3.000
Traditionele of Finse sauna€ 1.000 - € 4.000

Finse sauna in huis

Soorten sauna’s voor in huis

Als je kiest voor een sauna in huis, dan zijn er verschillende soorten sauna’s waaruit je de keuze hebt. Waar je voor kiest is helemaal afhankelijk van wat jij wil. Lees hieronder meer over de verschillende soorten sauna’s in huis. Zo weet je welke jou het meeste aanspreekt. De sauna specialist vertelt je natuurlijk ook graag meer over welke sauna in huis het best bij jou past.

Traditionele sauna of Finse sauna

De meeste mensen kiezen voor een traditionele of Finse sauna thuis. Deze sauna in huis is houtgestookt of werkt op elektriciteit. Door de circulatie van warme lucht uit de saunakachel krijgt jouw sauna de gewenste hoge temperatuur. De traditionele sauna is in allerlei formaten te koop en is makkelijk aan te passen aan jouw wensen. Bekijk hieronder de voordelen en nadelen van een traditionele sauna.

VoordelenNadelen
Verkrijgbaar in verschillende groottes, mogelijkheden voor een sauna op maatPas werkzaam als de temperatuur lang constant is
Relatief goedkoopLangere opwarmtijd

Infrarood sauna

Een infrarood sauna gebruikt infraroodstraling om de sauna op te warmen. Dit zorgt ervoor dat je infraroodcabine in huis snel warm is. De warmtestraling komt direct op je lichaam, wat goed en diep werkt op je spieren. Bekijk hieronder de voor- en nadelen van een infrarood sauna in huis.

Effectief op een lagere temperatuur
Nadelen
Werkt direct op je lichaamSnel aan de kleine kant
Korte opwarmtijdRelatief duur

Sauna in huis

Onderhoud van je sauna in huis

Bij een sauna in huis komt ook onderhoud kijken, net zoals bij andere ruimtes in je huis. Door je sauna goed schoon te maken en af en toe met extra aandacht te onderhouden, gaat je sauna in huis langer mee en heb je er meer plezier van.

Gebruik een handdoek

Het is algemeen bekend, maar toch goed om te benoemen; gebruik een handdoek om op te zitten als je je sauna in huis gebruikt. De handdoek vangt zweet op en zo blijven je saunabanken schoon.

Maak het hout regelmatig schoon

Na verloop van tijd komt er vuil terecht in het hout van je saunacabine in huis. Door dit goed schoon te houden zorg je niet alleen voor een hygiënische sauna, maar ook voor hout dat langer meegaat. Maak een sopje van warm water en wat (groene) zeep en haal dit over het hout heen.

Controleer je sauna op schade

Door je sauna in huis ongeveer maandelijks te controleren op beschadigingen, hou je je sauna langer goed. Check bijvoorbeeld het hout op beschadigingen en kijk of er geen schroeven los zitten of er ergens vochtplekken ontstaan. Is dit wel het geval? Schakel dan een sauna specialist in om het te repareren.

Heb je een vergunning nodig voor een sauna in huis?

Kies je voor een binnensauna thuis? Dan heb je over het algemeen geen vergunning nodig. Als je ervoor kiest om een luxe buitensauna te laten plaatsen in je tuin, dan is het vaak afhankelijk van je gemeente of je een vergunning nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk of je een apart bijgebouw of tuinhuisje laat bouwen voor je sauna in de tuin. Doe online een vergunningcheck of controleer dit bij je gemeente. De sauna specialist helpt je hier ook graag bij. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Sauna in huis: Handige tips

Voordat je aan de slag gaat met het plaatsen van je sauna in huis, zijn er nog een aantal slimme tips. Lees ze hier en ga goed voorbereid aan de slag.

Let op de breedte van de banken

Als je na een lange dag heerlijk geniet in jouw sauna in huis, is het natuurlijk belangrijk dat je comfortabel ligt op de banken van je sauna. Hou hier dan ook rekening mee bij het uitzoeken van je sauna. Doorgaans zijn de banken 60 centimeter breed, maar breder is natuurlijk ook mogelijk. Zo geniet je optimaal van je sauna en haal je er het meeste uit.

Ga voor hoge kwaliteit hout

Aangezien je sauna grotendeels bestaat uit hout, is het voor de kwaliteit en levensduur van je sauna in huis belangrijk dat je voor hoge kwaliteit gaat. Het is hierbij belangrijk dat het hout van wat oudere bomen is die zorgvuldig zijn gedroogd. Let er daarbij op dat je voor duurzaam hout kiest. Een indicator hiervoor is het FSC keurmerk voor duurzaam hout. Naast het genieten van je sauna, draag je ook bij aan een beter milieu.

Vergelijk offertes

Er zit flink prijsverschil tussen de verschillende sauna’s en de sauna specialisten. Denk er daarom aan om eerst sauna offertes aan te vragen en niet meteen voor een vakspecialist te kiezen. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar heb je ook een beter gevoel bij het plaatsen van je sauna in huis.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden