Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness Infrarood sauna kopen

Infrarood sauna kopen

Minimale kosten
€ 1.100
Gemiddelde kosten
€ 2.650
Maximale kosten
€ 4.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.173 - € 3.127

Na lange dag op werk of na een heftige work-out ontspannen in de sauna, dat is heerlijk ontspannen. Een infrarood sauna werkt extra goed op gespannen spieren en is makkelijk in huis te plaatsen. Bij een infrarood sauna kopen komt heel wat kijken. Ben je benieuwd naar de kosten van een infrarood sauna bij jou thuis? Je leest het in deze prijsgids.

Infrarood sauna kopen: De kosten

Een infrarood sauna kopen komt natuurlijk met een kostenplaatje. Wat de precieze kosten van een infrarood sauna kopen zijn, is onder andere afhankelijk van de grootte van de infraroodcabine en de opties die je kiest. Doorgaans is een infraroodsauna duurder dan een houtgestookte sauna of Finse sauna. Bekijk hier de gemiddelde prijzen van infraroodsauna’s.

Grootte van de infraroodsaunaGemiddelde prijzen
(inclusief btw)
2-persoons€ 1.100 - € 2.200
3-persoons€ 1.500 - € 3.300
4-persoons€ 1.800 - € 4.200

Wat is een infrarood sauna?

De infrarood sauna maakt gebruik van infraroodstraling om te verwarmen. Doordat je lichaam de infraroodstralen snel opneemt, heeft dit een positieve werking op onder andere spierpijn, hoofdpijn en reumatische klachten. Ook verbetert een infrarood sauna je bloedsomloop en de zuiverheid van je huid. Dit type sauna wint steeds meer aan populariteit onder sauna fans.

Infrarood sauna kopen

Prijsopbouw van een infrarood sauna kopen

Kostenverdeling Infrarood sauna kopen

Keuzes bij het kopen van jouw infraroodsauna

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de infraroodsauna kosten. Denk bijvoorbeeld aan de sauna specialist die je kiest. Laat je een sauna bouwen in de tuin of plaats je de gekochte infraroodsauna in huis? Ook dit is een keuze die de prijs beïnvloedt. Lees hier meer over de verschillende keuzes.

Keuze 1: Binnen- of buitensauna

Een belangrijke keuze is of je je infraroodsauna in huis laat plaatsen of dat je kiest voor buiten. Wil je een sauna laten bouwen, dan heb je hier een natuurlijk een ruimte voor nodig. Heb je nog geen tuinhuis en wil je een tuinhuis en sauna laten bouwen? Een tuinhuis kost gemiddeld € 1.000 – € 5.000.

Keuze 2: Grootte

Kom je na een lange dag graag samen met je partner tot rust? Dan is het beter om een 2-persoons infrarood sauna te kopen. Hierin heb je net wat meer ruimte en beweeg je makkelijker. Een 2-persoons infrarood sauna koop je vanaf € 1.100. Heb je liever meer ruimte? Ga dan voor een 4-persoons infrarood sauna, die kosten gemiddeld € 1.800 tot € 4.200.

Keuze 3: Korte golf of lange golf

Bij het verwarmen van jouw infrarood sauna heb je de mogelijkheid uit het gebruik van korte golven of lange golven. Verwarm je jouw sauna met korte golven, dan is je sauna sneller warm. Daar staat tegenover dat veel mensen de intensiteit van de korte golf infrarood door de hitte minder lang prettig vinden en je dus minder lang gebruik maakt van je sauna.

Keuze 4: Extra opties

Bij een infrarood sauna kopen komen best wat keuzes kijken. Zo bepaal je ook makkelijk hoe luxe je jouw sauna in huis maakt met extra opties. Van speakers tot een ergonomische rugsteun, het is allemaal mogelijk. Bekijk hieronder een aantal opties op een rij.

Extra optieGemiddelde prijs
(inclusief btw)
Speakers€ 20 - € 100
Ergonomische rugsteun€ 40 - € 70
LED kleurentherapie€ 200 - € 450
Vloerverwarming€ 700 - € 900

Infrarood sauna in huis kopen

Voordelen van een infrarood sauna kopen

Er zijn veel mensen die voordelen ervaren van een infraroodsauna kopen. Is een infrarood sauna gezond en hoe zit het met veel infrarood sauna gebruik? Zolang je oververhitting tegengaat, gebruik je de infrarood sauna zo lang als je wilt. Lees hier alle voordelen van het gebruiken van een infrarood sauna.

Warmte direct op het lichaam

Als je in een infraroodsauna zit, neemt je lichaam de warmte sneller op. Hierdoor werkt het goed voor pijnlijke spieren en mensen met reuma.

Snelle opwarmtijd

Als je kiest voor verwarming met korte golven, is je infrarood sauna binnen een kwartier op temperatuur. Zo geniet je snel van de heerlijke warmte.

Zuivering van je huid

Door de warmte voert je lichaam afvalstoffen af, waardoor je huid zich zuivert en zich opnieuw opbouwt.

Onderhoud van een infrarood sauna

Bij een infraroodsauna kopen komt ook onderhoud kijken. Gelukkig is dit onderhoud niet heel moeilijk en komt er niet veel bij kijken. Bekijk hier wat het onderhoud inhoudt:

  • Gebruik altijd een handdoek om op te zitten in de sauna. Zo voorkom je dat er vocht in de houten banken komt.
  • Laat na het gebruiken van je infrarood sauna de deur op een kiertje staan, zo blijft er frisse lucht in de infraroodcabine komen en hou je de lucht droog.
  • Maak (twee)wekelijks de sauna schoon met een sopje en let erop dat je hiervoor geen bleek gebruikt, groene zeep is voldoende. Neem de bankjes en rugsteunen goed af.
  • Pak twee keer per jaar schuurpapier om de bankjes licht op te schuren. Neem ze daarna af met een natte doek en geniet van een prachtige en strakke infrarood sauna.

Homedeal bespaartips

Let op keurmerken

Ook bij een infrarood sauna kopen is het belangrijk om goed op keurmerken te letten. Zo weet je waar je mee te maken hebt en zorg je voor hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan het CE keurmerk dat hoort bij producten die zijn goedgekeurd door de Europese Unie. Ook het FSC keurmerk is er eentje om op te letten, hierbij weet je dat je te maken hebt met duurzaam geoogst hout.

Zorg voor goede isolatie

Of je ervoor kiest om je sauna in de tuin te plaatsen of in de badkamer, het is belangrijk dat deze ruimte goed geïsoleerd is. Niet alleen om de warmte goed vast te houden, maar ook om vochtproblemen te voorkomen. Overleg daarom met de vakspecialist of er isolatie nodig is in jouw woning of tuinhuis voordat je gekochte infrarood sauna arriveert.

Vraag offertes aan

Voordat je een infrarood sauna koopt, is het slim om goed te weten wat de exacte prijzen zijn. Vraag daarom offertes aan bij verschillende vakspecialisten. Leg de offertes naast elkaar en bekijk waar de verschillen in zitten. Zo kies je voor een sauna specialist die bij jou past en koop je de perfecte infrarood sauna.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden