Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness Zwembad tuin

Zwembad tuin

Een zwembad in de tuin is niet alleen maar voor je weggelegd als je heel rijk bent of je in een warm land woont. Ook in Nederland geniet je op en top van een betaalbaar zwembad in je achtertuin. Lekker afkoelen in de zomer en in de winter genieten van door zonne-energie verwarmd water. Lees snel meer over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Wat kost een zwembad in de tuin?

Wat kost een zwembad gemiddeld? Als je een tuin zwembad koopt, zijn er verschillende keuzes die invloed hebben op de kosten. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen, het type zwembad en het materiaal. Ben je benieuwd naar de kosten van een zwembad in de tuin? Bekijk hier de gemiddelde prijzen per type zwembad.

Type zwembadAfmeting van het zwembadGemiddelde kosten
(inclusief btw en arbeid)
Hout 4 x 6 meter € 5.000 - € 7.000
Hout 4 x 10 meter € 7.000 - € 10.000
Staal 4 x 6 meter € 7.000 - € 9.000
Staal 4 x 10 meter € 9.000 - € 12.000
Polyester4 x 6 meter € 10.000 - € 25.000
Polyester4 x 10 meter € 25.000 - € 40.000
Beton 4 x 6 meter € 30.000 - € 60.000
Beton 4 x 10 meter € 60.000 - € 100.000
Zwemvijver 30 m²€ 25.000 - € 40.000

Soorten zwembaden in de tuin

Een simpel opblaasbadje koop je al vanaf € 5 in de winkel, maar dat is natuurlijk geen écht zwembad. Bovendien is een klein zwembad in de tuin uiteraard goedkoper dan een grotere. Wil je zelf of samen met je kinderen een duik nemen, dan kies je voor een opbouw zwembad, een zwemvijver of een inbouwzwembad. Bekijk hier enkele voor- en nadelen en de kosten op een rij.

Type zwembad VoordelenNadelenGemiddelde kosten
(inclusief btw en arbeid)
Opbouw- Ingraven niet nodig
- Relatief makkelijk te plaatsen
- Goedkopere varianten zijn niet geschikt buiten in de winter
- Door de hoge rand heb je minder goed zicht op het water
€ 1.000 - € 10.000
Inbouw - Gaat jaren mee
- Goed zicht op het water
- Relatief hoge prijs
- Graafwerkzaamheden nodig
€ 7.000 - € 130.000
Zwemvijver- Past mooi bij je tuin
- Vriendelijk voor mens en milieu
- Er zijn graafwerkzaamheden nodig in je tuin
- Het water ziet er groeniger of minder fris uit
€25.000 - €40.000 voor 30 m²

Zwembad in de tuin

Zwembad in de tuin: Verschillende materialen

Bij een prachtig zwembad in de tuin heb je de de keuze uit verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen.Bekijk hier de verschillende materialen op een rij.

Houten zwembad in de tuin

Een houten zwembad in de tuin is vrijstaand te plaatsen en daardoor relatief goedkoper in aanschaf. Een staand zwembad ziet er wat kolossaler uit dan een ingegraven zwembad. Daarbij komt wel dat het hout een mooie en natuurlijke uitstraling heeft. Het is ook mogelijk om je houten zwembad in de tuin te verven in de kleur die bij jou en je tuin past.

Stalen zwembad in de tuin

Wil je een stalen zwembad in de tuin? Dan kies je voor een relatief minder duur materiaal. Met een stalen zwembad heb je de mogelijkheid om voor zowel een inbouw als een opbouw zwembad te kiezen. Hierdoor zijn de mogelijkheden uitgebreid en zorg je ervoor dat je zwembad in de tuin perfect bij je past.

Polyester zwembad in de tuin

Polyester is een veel gekozen materiaalsoort voor een zwembad in de tuin. Een polyester zwembad voelt lekker aan en is door de gladde afwerking makkelijk te onderhouden. Daarnaast is het een sterk materiaal dat tegen een stootje kan. Daarentegen is het wel een relatief duur materiaal.

Betonnen zwembad in de tuin

Zoek je een zwembad dat duurzaam is en bij wijze van spreken nooit meer weggaat? Overweeg dan een inbouw zwembad te kopen van beton. Het is weliswaar duurder, maar levert ook wat op. Een zwembad in de tuin van beton is helemaal samen te stellen zoals je zelf wilt, zowel qua vorm, afmetingen als afwerking.

Zwemvijver in de tuin

Een natuurbad of een vijver om in te zwemmen is een duurzaam en ecologisch verantwoord alternatief voor een inbouw zwembad. Bovenal ziet het er natuurlijk prachtig uit, het past namelijk perfect in elke tuin. Met een zwemvijver heb je eindeloze mogelijkheden in het vormgeven en het al dan niet toevoegen van waterplanten.

Zwembad in de tuin bouwen

Zwembad in de tuin: Het aanleggen

Bij het laten aanleggen van een zwembad in de tuin, doorloopt de zwembadspecialist een aantal stappen. Zo gaat je zwembad langer mee en geniet je zo snel mogelijk van een prachtige tuin met een luxe zwembad.

Bepaal het ontwerp

Samen met de vakspecialist bepaal je eerst welk ontwerp je zwembad gaat krijgen. Kies je voor rond, rechthoekig of ovaal? Daarbij denk je ook na over de diepte en de verdeling hiervan en voor welk materiaal je kiest. Hier adviseert de zwembadspecialist je natuurlijk graag in.

Uitgraven en funderen

De volgende stap is het uitgraven van de grond en het aanleggen van een solide fundering. Afhankelijk van de vorm en inhoud gebeurt dit met zand of beton. Ook laat de zwembadspecialist de overbodige grond afvoeren.

Plaatsen van het zwembad

Nu is het tijd voor het plaatsen van het zwembad. Een polyester of stalen bad takelt de vakspecialist in het gat. Bij beton stort of spuit hij in een mal of bekisting of hij plaatst blokken of panelen.

Coating en afwerking

Hier begint het mooiste deel; de laatste stap voor je een verfrissende duik neemt in je eigen zwembad. De vakspecialist brengt een coating aan en werkt het bad af met bijvoorbeeld natuursteen, composiet, mozaïek of hout.

Onderhoud van een zwembad in de tuin

Een zwembad betekent onderhoud, want je wilt natuurlijk in schoon water zwemmen. Een vakspecialist voorziet je van de bijbehorende accessoires en adviseert je over het gebruik. Zo circuleert en filtert een zandfilterpomp het water om het zuiver te houden. Het water zelf reinig je met chloor of zout. Zowel in verband met roestvorming als om algen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de PH-waarde te controleren. Daarnaast is het belangrijk om de randen en bodem van het zwembad regelmatig reinigen. Dit doe je met de hand of met een borstel, maar er zijn ook handige robots te koop. Een afdekking helpt je tot slot om het zwembad schoon te houden als je hem niet gebruikt en zorgt voor een veilige tuin als je er zelf niet bent. Wil je genieten van zwembadverwarming bij koudere temperaturen? Dan zijn er warmtepompen verkrijgbaar op elektriciteit maar ook op zonne-energie. Een vakspecialist neemt het zwembad onderhoud graag van je over, zodat jij geniet van de lusten en niet de lasten.

Handige tips voor een zwembad in de tuin

Voordat je overgaat op het laten bouwen van een zwembad in de tuin, is het goed om op de hoogte te zijn van handige tips. Zo ben je helemaal op de hoogte en geniet je des te meer van je zwembad.

Check of je een vergunning nodig hebt

Voor een zwembad in de tuin heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig, als het gaat om een zwembad zonder overkapping. Wil je dit wel, dan heb je vaak wel een vergunning nodig. Het is altijd goed om bij je gemeente te controleren of je een vergunning nodig hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Jetstreams in een kleiner zwembad

Heb je niet zoveel ruimte in de tuin? Jetstreams zorgen voor tegenstroom in het water, zodat je ook sportief bezig bent zijn op een kleinere oppervlakte. De sterkte van de stroming stel je zelf in. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor een heerlijke massage. Jetstreams in je zwembad zorgen voor sport en ontspanning in één. Een kleine tuin of andere specifieke wensen? Laat je inspireren door de adviezen van een vakman.

Vergelijk offertes

Voordat je direct een zwembadspecialist inschakelt voor jouw zwembad in de tuin, is het goed om even de tijd te nemen. Vraag zwembad offertes bij verschillende vakspecialisten aan om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn over de prijzen en mogelijkheden voor een zwembad in jouw tuin. Kijk goed naar de verschillende opties en bepaal zo voor welke zwembadspecialist je kiest.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden