Vergelijk vochtbestrijder offertes
Vind dé vochtbestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vochtbestrijding

Vochtbestrijding

Vocht is een sluipmoordenaar. Vochtproblemen in huis veroorzaken vaak een nare lucht en zijn gevaarlijk voor je gezondheid. Hierdoor kun je last van je luchtwegen krijgen en allergieën ontwikkelen. In het ergste geval ontstaan zelfs schimmels waar je doodziek van kunt worden. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je je vochtproblemen aanpakt. Je vindt hier de kosten van vochtbestrijding en de soorten. Verder lees je hoe een specialist te werk gaat en wat je kunt doen om vocht te bestrijden.

Vochtbestrijding kosten

De kosten van vochtbestrijding lopen sterk uiteen. In de onderstaande tabel vind je per soort meer uitleg over de bestrijdingsmethode en de gemiddelde kosten.

Soort vochtbestrijdingAanvullende informatieAanvullende informatie
Vanaf prijs, inclusief btw en materiaal
Optrekkend vocht (techniek: injecteren)Optrekkend vocht wordt via scheuren, spleten en slecht voegwerk opgenomen in de muur. De juiste bestrijdingsmethode is injecteren. Bij injecteren wordt er onder hoge druk een vochtwerende substantie in je muur gespoten.€ 100 per meter
Doorslaand vocht (techniek: impregneren)De juiste bestrijdingsmethode is impregneren. Bij impregneren wordt de buitenmuur voorzien van een vochtwerende laag waardoor het vocht niet meer naar binnen kan trekken.€ 10 per m2
Vocht in de kelder (techniek: kelderdichting)Een van de vochtigste plekken in je woning is de kelder.Laat je kelder dichten. In de meeste gevallen gebeurt dit door diverse lagen cement aan te brengen op de keldermuren. € 125 per m2
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Vochtbestrijding

Soorten vochtbestrijding

Er zijn diverse manieren om vocht in en rondom je woning te bestrijden. De 4 meest voorkomende vormen vind je hieronder.

Optrekkend vocht

Wanneer grondvocht geabsorbeerd wordt door jouw muren, heb je te maken met optrekkend vocht. Een vervelend vochtprobleem op grondniveau. De juiste manier om dit aan te pakken is door onder hoge druk een vochtwerende substantie in je muur te laten spuiten. Er zijn 3 manieren mogelijk:

Soort vochtbestrijdingOmschrijvingRichtprijzen, inclusief btw en materiaal
Laat je muren injecteren1. Binnenmuur laten injecteren (8 strekkende meters)

2. Binnen- en buitenspouwmuur injectie (8 strekkende meters)

3. Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters)
1. € 800

2. € 1.500


3. € 2.200
Laat je muren onderkappenJe woning wordt als het ware opgetild. In de vrijgekomen ruimte wordt kunststof vochtkering aangebracht. € 100 - € 150 per lopende meter
Een carebrick vochtbestrijdingVrij nieuwe vochtbestrijding methode die vooral in Nederland wordt gehanteerd. Deze vochtbestrijding zorgt voor een natuurlijk verdampingsproces.€ 115 per lopende meter

Doorslaand vocht

Dit vochtprobleem ontstaat wanneer je muren poreus zijn en deze hierdoor neerslag kunnen opslorpen. Dit vocht blijft in je muren hangen en dringt zo je woning in. Vochtbestrijding van de muren als gevolg van slechte weersomstandigheden gaat op de volgende manieren:

Soort vochtbestrijdingOmschrijvingRichtprijzen, inclusief btw en materiaal
Laat je muren impregnerenEr wordt een beschermlaag op je muren aangebracht. Ook is het impregneermiddel vuilafstotend.

1. Buitenmuur impregneren (100 m2)

2. Reinigen en impregneren van een gevel (100 m2)

3. Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100 m2)
1. € 900

2. € 1.700


3. € 3.000
Behandelen met vochtwerende verfSpeciale verfsoorten beschermen je muren tegen nattigheid. € 20 - € 40 per m2
Nieuwe gevelbekledingGeef je gevel een opknapbeurt met waterdichte gevelbekleding. € 40 per m2

Kelder vochtprobleem

De kelder of kruipruimte is vaak de meest vochtige plek in je woning. Laat je kelder dichten om zo een grote vochtbron aan te pakken.

Soort vochtbestrijdingOmschrijvingRichtprijzen inclusief btw en materiaal
Afdichten van je kelder, ook wel bekuiping genoemdDe meest grondige oplossing voor je vochtige kelder. Je vloer en muren worden behandeld met een waterdichte cementlaag. € 2500 - € 7.500. Deze prijs is sterk afhankelijk van de omvang van je kelder.
KelderdrainageSoms is de waterdruk zo groot dat bekuiping niet werkt. Via kelderdrainage kun je de nattigheid efficiënt afvoeren. Het is als het ware een afvoersysteem. € 2.500 - € 10.000 of meer euro.

Vocht in de muren door een lekkage

Vocht in de muur kan ook ontstaan door een lekkage. Lekkages zijn niet altijd direct zichtbaar waardoor het vochtprobleem zich gedurende een langere periode kan verspreiden. Om de oorzaak van vocht in de muur door een lekkage effectief aan te pakken, is het raadzaam om een vochtbestrijding specialist in te schakelen. Deze vakspecialist kan de oorzaak achterhalen en je advies geven over of je bijvoorbeeld een loodgieter of dakspecialist moet inschakelen.

Vochtbestrijding muuur

Is het echt tijd voor vochtbestrijding?

Vochtproblemen ontstaan op verschillende manieren. Het is belangrijk dat je jouw vochtproblemen snel herkent en laat aanpakken. Bekijk daarom de lijst hieronder om te bepalen of je te maken hebt met vochtproblemen.

Waaraan herken ik vochtproblemen?

10 kenmerken van vochtproblemen:

 1. Beslagen ramen
 2. Schimmel in huis
 3. Een muffe lucht in de ruimte
 4. Ongedierte, denk hierbij aan zilvervisjes of pissebedden
 5. Rottend houtwerk
 6. Zoutuitslag of muurzouten
 7. Vochtige binnenmuren
 8. Bladderende verf

Hoe voorkom ik vochtproblemen?

Een veel voorkomend probleem bij vochtwering is de aanpak ervan. Mensen bestrijden vaak alleen de symptomen omdat dit eenvoudiger is. De oorzaak van het probleem blijft dan helaas bestaan en zo blijf je bezig. Voorkomen is dus beter dan genezen. Daarom de volgende tips om geen vochtproblemen meer op te lopen:

 1. Blijf je woning ventileren.
 2. Droog je was buiten, hierdoor bespaar je bovendien energie.
 3. Maak na een schoonmaaksessie alles goed droog (denk vooral aan muren).
 4. Beperk waterdamp bij het koken door deksels op de pannen te plaatsen.
 5. Laat de afzuigkap aan na het koken of zet een raam open.
 6. Ventileer vooral na het douchen extra goed.

Vochtbestrijding uitbesteden

Ben jij er nog niet uit of je een ervaren specialist wilt inhuren of zelf de handen uit de mouwen gaat steken? Beide opties hebben voor- en nadelen. Wij raden je aan de hulp van ervaringsdeskundigen in te schakelen.

Het injecteren van je muren is secuur werk waar veel ervaring voor nodig is. Ditzelfde geldt voor het impregneren van je muren en het behandelen van je kelder. Deze projecten wil je alleen zelf doen wanneer jij van jezelf weet dat jij over de vaardigheden beschikt om dit project zelf uit te voeren.

Kom jij in aanmerking voor een vochtbestrijding subsidie

Wie slim is verdiept zich in de relevante subsidies, hier bespaar je een hoop geld mee.

Als jij je vocht laat bestrijden en daarbij isolerende maatregelen treft dan maak jij aanspraak op een subsidie. Deze subsidie is de SEEW subsidie. Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. Bij deze subsidie moet je 2 of meer energiebesparende (isolerende) maatregelen tegelijk treffen. De rijksoverheid geeft je hiervoor een subsidie die € 200 tot € 1.200 waard is.

 • Vraag om advies

Daarnaast ontvang je een subsidie van €150 als je advies aan een isolatiespecialist vraagt.

 • Besparen op btw

Het btw tarief dat je je specialist moet betalen is een laag tarief ter waarde van 6 procent. De overheid heeft dit tarief van 19 procent naar 6 procent verlaagt om zodoende mensen te stimuleren om gebruik te maken van de diensten van specialisten. Zo ook bij vochtbestrijding specialisten.

 • Vind de oorzaak van jouw vochtproblemen

Ga achter de oorzaak van overtollig vocht in jouw woning aan. Zijn deze vochtproblemen ontstaan door eigen toedoen of die van anderen? Wanneer deze problemen zijn ontstaan door toedoen van anderen kom jij in aanmerking voor een brandverzekering.

 • Een brandverzekering

Deze ontvang je dus door vochtproblemen door toedoen van anderen. Denk hierbij aan lekkage. Een gesprongen leiding die uiteindelijk voor schimmels heeft gezorgd. Vraag je verzekeraar of jij in aanmerking komt voor een brandverzekering, niet iedere verzekeringsmaatschappij verleent je namelijk een brandverzekering.

Vergelijk vochtbestrijders met deze tips

Ben je weleens na een aankoop te weten gekomen dat je te veel hebt betaald? Vind de beste vochtbestrijding specialist door vochtbestrijding offertes aan te vragen. Het is handig om van tevoren een aantal zaken te checken voordat je een specialist inhuurt. Let op de volgende zaken:

 • Check de kosten – De vochtbestrijdings kosten fluctueren nogal. Deze zijn opgebouwd uit materiaalkosten en uurloon.
 • Check de garantievoorwaarden Het is belangrijk om na te gaan hoe lang je garantie hebt op je vochtbestrijding. Gemiddeld is dit ongeveer 10 jaar. Het laatste dat je wilt is opnieuw betalen voor nieuwe vochtproblemen.
 • Kwantumkorting – Wanneer jij meerdere vochtbestrijding projecten tegelijk laat uitvoeren bespaar je geld. Wie Weet hebben jouw buren wel last van dezelfde vochtproblemen.
 • Bekijk de keurmerken en reviews van de specialist  Een keurmerk vertelt je meer over de garanties en werkwijze van de specialist, bijvoorbeeld KOMO: Dit keurmerk focust zich op de kwaliteitsborging van producten en diensten in de bouwsector. KOMO zorgt ervoor dat een product of dienst aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.    

Wil je weten of je de specialist jouw project kunt toevertrouwen? Bekijk reviews, indien mogelijk.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden