Vergelijk vochtbestrijder offertes
Vind dé vochtbestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vochtbestrijding Vochtbestrijding kosten

Vochtbestrijding kosten

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 1.900
Maximale kosten
€ 4.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.560 - € 2.240

Heb je vocht in de muren van je woning ontdekt? Dan is het goed om daar snel iets aan te laten doen. Vocht in je huis is schadelijk voor je muren en bovenal voor je gezondheid. Op homedeal vind je een overzicht van alle kosten en mogelijkheden.

Wat kost vochtbestrijding?

Er zijn diverse manieren van vochtbestrijding; het daadwerkelijke bestrijden van een vochtprobleem of ter preventie. De gemiddelde prijzen voor de meest voorkomende vochtbestrijding werkzaamheden vind je in onderstaand overzicht.

Soort vochtbestrijdingOpdrachtGemiddelde prijs inclusief btw en materiaal
Optrekkend (techniek: injecteren)Buitenmuur injecteren (8 strekkende meters)€ 800
Binnen- en buitenspouwmuur injecteren (8 strekkende meters)€ 1.500
Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters)€ 2.200
Doorslaand (techniek: impregneren)Buitenmuur impregneren (100 m2)€ 900
Reinigen en impregneren van een gevel (100 m2)€ 1.700
Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100m2€ 3.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Vochtbestrijding kosten

Prijsvoorbeelden

Bekijk onderstaande voorbeelden en zie wat je krijgt per verschillende prijsklasse van vochtbestrijding.

Basis vochtbestrijding

Je bent het goedkoopste uit wanneer je muur nog in goede staat is, niet eerst gereinigd hoeft te worden en de vakspecialist direct kan beginnen met impregneren of injecteren. Dit zie je veel bij nieuwbouwwoningen waar mensen uit voorzorg kiezen om hun gevel te laten impregneren. Deze manier van vochtbestrijding kost je ongeveer € 900 voor een gevel van 100m2.

Meest voorkomende vochtbestrijding

Van alle soorten vocht komt opstijgend vocht het meest voor. Om dit tegen te gaan kies je voor injecteren. Bij injecteren spuit de vochtspecialist onder hoge druk een vochtwerende substantie in je muur. De substantie roept optrekkend vocht een halt toe. Heb jij een spouwmuur? Dan moet de binnenkant ook geïnjecteerd worden. De totale kosten voor dit project liggen rond de € 1.500.

Uitgebreide vochtbestrijding

Soms is het nodig om eerst de muur te herstellen alvorens de specialist begint met de vochtbestrijding werkzaamheden. Wanneer je muur last heeft van scheuren, spleten en slecht voegwerk dan blijft het vocht zijn weg je woning in vinden. Het herstellen van het voegwerk, het reinigen van de muur en het  impregneren van je gevel kost gemiddeld € 3.000 euro voor 100m2. Is injecteren juist bij jou nodig? Dan zijn de totale kosten voor een muur van 8 strekkende meters gemiddeld € 2.200.

De prijsopbouw van vochtbestrijding

Kostenverdeling vochtbestrijding kosten
Een specialist maakt gebruik van professioneel materiaal en gereedschap zoals een kwalitatief vochtbestrijdende gel en compressoren waarmee de gel onder hoge druk in je muur geïnjecteerd wordt. Het is daarom aan te raden om vochtbestrijding uit te besteden aan een professional.

Keuzes die de kosten voor vochtbestrijding beïnvloeden

Hoe hoog de uiteindelijke kosten worden heb je deels zelf in de hand. Dit is namelijk afhankelijk van onderstaande keuzes:

Keuze 1: Soort techniek

Houd er rekening mee dat de prijzen van vochtbestrijding erg moeilijk vooraf te bepalen zijn. Vocht is niet altijd van de buitenkant te zien en de schade is soms vele malen groter dan verwacht. Daarnaast kan het ook verschillende oorzaken hebben zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht of er zit vocht in de muur door een lekkage. Laat daarom altijd een specialist de oorzaak van het vocht achterhalen en aan de hand van een vochtmeting (€ 0 – € 50 per vochtmeting) bepalen welke manier van vochtbestrijding in jouw situatie nodig is. In onderstaand overzicht vind je de verschillende technieken en bijbehorende kosten.

Soort vochtbestrijdingAanvullende informatie
Vanaf prijs inclusief btw en materiaal
Optrekkend (techniek: injecteren)Optrekkend vocht wordt via scheuren, spleten en slecht voegwerk vanuit de grond opgenomen in de muur. Om dit te bestrijden kies je voor injecteren. Bij injecteren wordt er onder hoge druk een vochtwerende substantie in je muur gespoten.€ 100 per meter
Doorslaand (techniek: impregneren)Bij doorslaand vocht valt de keuze op impregneren. Bij impregneren wordt er een vochtwerende laag op de buitenmuur aangebracht waardoor het vocht niet meer naar binnen kan treden. € 10 per m2
Kelder (techniek: kelderdichting)De kelder is één van de meest vochtige plekken in je woning. Om ervoor te zorgen dat je kelder weer droog wordt laat je je kelder dichten. In de meeste gevallen is dit diverse lagen cement aanbrengen op de keldermuren, injecteren en/of coaten.€ 125 per m2

Keuze 2: Het laten verwijderen van schimmel

Heb je last van vochtige muren, dan is de kans groot dat je ook last hebt van schimmel in huis. Schimmel in je woning is slecht voor je gezondheid, laat daarom schimmel goed verwijderen door een professional. De gemiddelde prijs voor het verwijderen van schimmel ligt rond de € 150 voor 3m2 schimmel. Na afloop kan de vochtbestrijding plaatsvinden.

Keuze 3: Herstellen van de muur

Vochtproblemen zijn het gevolg van een slechte of beschadigde muur. Vocht trekt namelijk in de kieren en spleten van het voegwerk. Om de vochtbestrijding goed aan te pakken en te zorgen dat je woning er weer jarenlang tegenaan kan, laat je het voegwerk vervangen voordat het vocht gaat bestrijden. Het laten voegen van je muur kost gemiddeld € 18 – € 23 per m2, inclusief materiaal en btw.

Keuze 4: Extra opties

Als je het gelijk goed wilt aanpakken kies je ervoor om je binnenmuur na de vochtbestrijding netjes te laten afwerken door een professional. De gemiddelde droogtijd van een muur na het injecteren is 6 tot 12 maanden. Geen zin om 12 maanden tegen een lelijke muur aan te kijken? Laat dan een vocht en zoutwerend membraam plaatsen tussen de muur en de afwerking en geniet snel weer van een strakke mooie wand.

AfwerkingGemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeid en btw
Membraam plaatsen€ 20 per m2
Schilderen€ 30 per m2
Stucen€ 18 per m2
Tegelen€ 70 - € 110 per m2
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Vocht zoekt de weg van de minste weerstand en beperkt zich vaak niet tot 1 woning. Hebben je buren ook last van vochtige muren? Bespreek wat je van plan bent. Wanneer een specialist 2 huizen tegelijk mag bestrijden ontvang je vaak een kwantumkorting en bespaar je op de voorrijkosten.

Kies voor een lokale ondernemer

Veel bedrijven rekenen voorrijkosten. Door slim te kiezen voor een specialist in je buurt bespaar je op de voorrijkosten en in sommige gevallen komen ze zelfs helemaal te vervallen.

Help mee

Vochtbestrijding is een specialistisch project, laat dit vooral over aan een professional. Om te besparen op de arbeidskosten zorg je dat de specialist direct bij je aan de slag kan; maak de muren vrij van kasten en schilderijen en dek je meubels alvast af.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden