Vergelijk vochtbestrijder offertes
Vind dé vochtbestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vochtbestrijding Kosten muren injecteren

Kosten muren injecteren

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 1.800
Maximale kosten
€ 4.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.480 - € 2.130

Wil je optrekkend vocht een halt toe roepen? Dan is het laten injecteren van je muren één van de beste oplossingen. Het injecteren van muren heeft zich in de loop der jaren zodanig bewezen dat specialisten tot wel 10 jaar of zelfs langer garantie geven. Homedeal heeft alle opties en kosten voor je op een rij gezet.

Wat kost het om je muren te laten injecteren?

Voor ongeveer 8 meter muur zijn de kosten om je muur te laten injecteren rond de € 800 tot € 1.500, afhankelijk of het om binnen- of buitenmuren gaat. Daarnaast gaat een muur injecteren vaak ook samen met een reparatie van de muur, bijvoorbeeld het voegwerk. Voegwerk repareren kost gemiddeld € 20 per m2. Bekijk onderstaand kostenoverzicht van alle prijsinformatie:

WerkzaamhedenGemiddelde prijs bij muur van 8 strekkende meter inclusief arbeid, materiaal en btw
Buitenmuren injecteren€ 800
Binnen- en buitenmuren injecteren€ 1.500
Muur repareren en injecteren€ 2.200
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kosten muren injecteren

Prijsvoorbeelden

Een vochtbestrijding specialist rekent gemiddeld € 100 per strekkende meter. Meet hoeveel meter muur je wilt laten injecteren om een schatting te maken van de gemiddelde kosten in jouw situatie. In de onderstaande voorbeelden lees je wat je bij de verschillende werkzaamheden mag verwachten.

Minimaal

Zit bij jou het vocht enkel in de buitenkant van je muur en is de muur verder in goede staat (geen kapotte voegen of schimmel)? Dan kost het laten injecteren van je muur je ongeveer € 800.

Gemiddeld

Heb jij een spouwmuur met aan de buiten- en binnenkant last van optrekkend vocht? Dan is het nodig dat je beide kanten laat injecteren. Gemiddeld kost dit project € 1.500. Als je je binnenmuur laat injecteren is het handig om te weten dat deze eerst goed moet drogen voordat je de muren bijvoorbeeld kan schilderen of behangen.

Uitgebreid

Zijn je muren beschadigd, bijvoorbeeld kapotte voegen? Dan moeten je muren eerst gerepareerd worden alvorens het injecteren begint. Doe je dit niet, dan weet het vocht via de beschadigingen als nog zijn weg naar binnen te vinden. Je muur laten repareren en injecteren tegen vocht kost gemiddeld € 2.200.

Hoe zijn de kosten voor het injecteren van muren opgebouwd?

Kostenverdeling Kosten muren injecteren

Het injecteren van een muur is vakmanschap en wordt gedaan met professionele materialen en gereedschap, zoals een compressor om de gel onder hoge druk in de muren te injecteren. Het is daarom aan te raden om het injecteren van je muren door een specialist te laten doen voor het allerbeste resultaat.

Keuzes die de prijs voor muren injecteren beïnvloeden

De hoogte van de prijs wordt bepaald door de volgende keuzes die je deels zelf in de hand hebt.

Keuze 1: Laat een vochtmeting doen

Laat vooraf een vochtmeting uitvoeren om te checken of het echt nodig is om je muren te injecteren. Laat deze vochtmeting ook achteraf doen om te controleren of je muren compleet vochtvrij zijn. Veel specialisten bieden deze service gratis aan, andere vragen een kleine vergoeding; gemiddeld € 50. Vraag je specialist naar de mogelijkheden. Een vochtmeting zorgt er ook voor dat een specialist exacter kan bepalen wat de geschatte kosten voor het injecteren van je muren zijn.

Keuze 2: Schimmel verwijderen

Is er door het vocht in je muur schimmel ontstaan? Lichte oppervlakkige schimmel kan je zelf weghalen. Een fles bestrijdingsmiddel kost je ongeveer € 15. Bij hardnekkige schimmelvorming is het aan te raden om een professional ernaar te laten kijken. Het is belangrijk om schimmel goed te verwijderen aangezien dit slecht voor je gezondheid en het binnenklimaat van je woning is.

Keuze 3: Je muren repareren

Is het voegwerk van je muren in slechte staat? Zorg dan dat je dit eerst laat repareren alvorens het injecteren begint. Dit voor een optimale werking van de injectie. Vocht weet namelijk makkelijk zijn weg te vinden door kieren en spleten in het voegwerk. De kosten voor voegwerk liggen gemiddeld tussen de € 18 – € 23 per m2.

Keuze 4: De afwerking

Het is belangrijk om je muur goed te laten drogen na het injecteren, dit duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden. Een ezelsbruggetje om de droogtijd te bepalen is de dikte van je muur te delen door 2. Wanneer je binnenmuur geïnjecteerd is, begin je pas na deze periode met de afwerking van je muren zoals bijvoorbeeld schilderen of behangen. Wil je dit goed laten doen? Kies dan voor een professional, een schilder kost gemiddeld € 35 per uur.

Geen zin om 6 tot 12 maanden tegen een onafgewerkte muur aan te kijken? Laat dan een zout en vochtwerend membraam plaatsen tussen de muur en de afwerking. Dit kost je ongeveer € 20 per m2 en  daarna kan je direct aan de slag met de afwerking.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Heeft niet alleen jouw huis, maar ook die van je buren last van optrekkend vocht? Stel je buren op de hoogte van je project. Door samen je muren te laten injecteren door dezelfde specialist ontvang je vaak een aantrekkelijke kwantumkorting.

De handige doe-het-zelver

Er zijn bij de bouwmarkt verschillende doe-het-zelf pakketten te koop om je muren te injecteren tegen optrekkend vocht. Houdt er wel rekening mee dat dit minder effect heeft dan wanneer een specialist met echt goede materialen voor je aan de slag gaat. Een specialist injecteerd namelijk het vochtbestrijdingsmiddel onder hoge druk in je muren, wat voor een betere verspreiding zorgt. Zo geniet je jarenlang van vochtvrije muren.

Bespaar op voorrijkosten

Er zijn vele vochtspecialisten, zo ook in jouw buurt. Zonde dus om voor een vochtspecialist van ver te kiezen en onnodig voorrijkosten te betalen. Kies je voor lokaal, dan komen in sommige gevallen de voorrijkosten zelfs te vervallen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden