1 miljoen projecten verricht

De beste gevelreiniging deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Gevelreiniging > Kosten voegwerk

Kosten voegwerk

Gemiddelde kosten:
1.400
Dit project kost gemiddeld tussen:
1.150 - € 1.650
Minimale kosten:
600
Maximale kosten:
4.900

Wist je dat het vervangen van het voegwerk de aantrekkelijkheid van je huis vergroot? Door het metselwerk aan te pakken verhoog je niet alleen de verkoopprijs, het zorgt ook voor een versteviging van je gevel waardoor de kans op vochtdoorslag en vorstschade verkleind wordt. Op HomeDeal vind je alle mogelijkheden en bijbehorende prijzen zodat jij niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wat kost voegwerk?

De kosten voor voegwerk starten vanaf € 10 per m2 en kan oplopen tot € 85. De prijs voor het vervangen van je voegwerk is afhankelijk van een aantal factoren:

  • type woning
  • type voeg
  • leeftijd van het pand
  • aantal vierkante meter

Naast de bovenstaande punten moet een gevel vaak ook gereinigd en geïmpregneerd worden. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde totaalprijzen voor het voegen van je gevel, uitgaande van een gemiddeld rijtjeshuis met een geveloppervlak van 60m2.

WerkzaamhedenKosten
Alleen voegen (platvol)€ 600 - € 800
Reinigen en voegen (schaduwvoeg)€ 1.400 - € 1.800
Zandstralen, voegen (knipvoeg) en impregneren€ 4 .300 - € 4.900

Ontdek de exacte prijs voor jouw project

Gemiddelde prijzen zijn handig, maar hier heb je natuurlijk niet voldoende aan. Ben je benieuwd naar de exacte prijs voor jouw project? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 betrouwbare specialisten in jouw omgeving. Het prijsverschil tussen specialisten kan hoog oplopen. Vergelijk altijd offertes om zeker te weten dat je een eerlijke prijs betaalt voor jouw project. Door het vergelijken van offertes bespaar je tot wel 40% op de kosten voor voegwerk.

Kosten voegwerk

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je de gemiddelde prijzen voor voegwerk. Wat betekent dit voor jouw situatie? Bekijk 3 handige prijsvoorbeelden.

Alleen voegen: Je laat het verwijderen en reinigen van je bestaande voegen over aan een handige oom? Dan huur je een voegbedrijf alleen in om de nieuwe voegen te plaatsen. Voor het laten voegen van de meest voorkomende voeg (platvol) betaal je tussen de € 600 en € 800.

Reinigen en voegen: Ben je eigenaar van een vrijstaande woning en wil je de horizontale lijnen van je huis accentureren? Dan is het laten voegen van een schaduwvoeg de beste keus. Samen met het reinigen van je gevel komen de kosten tussen de €1.400 en €1.800 uit.

Zandstralen, voegen en impregneren: wil je zo lang mogelijk van je knipvoeg genieten? Impregneren voorkomt niet alleen waterschade, het zorgt ook voor een betere isolatie van je huis. De kosten voor deze luxe afwerking komen tussen de € 4.300 en € 4.900 uit.

Hoe ziet de prijsopbouw van voegen eruit?

De prijs voor het laten vervangen van je voegwerk is als volgt opgebouwd:

Kosten voegwerk

Welke keuzes bepalen de prijs van voegwerk?

Keuze 1: Voegwerk reinigen

Samen met het vervangen van je voegwerk verbetert gevelreiniging de uitstraling van je woning aanzienlijk. Grauwe plekken of mos worden op deze manier van je stenen en voegen verwijderd. Het laten reinigen van je gevel kost ongeveer €10 per vierkante meter. De prijs kan lager uitvallen door het laten uitvoeren van meerdere werkzaamheden.

Keuze 2: Soort voegwerk

Soort voegGemiddelde kosten per m2Extra informatie
Platvol gladde/geborstelde voeg€ 10- meest voorkomend
- uitgelijnd met de stenen in je gevel
Snijvoeg of gesneden voeg€ 55 - € 85- onregelmatigheden in de steen duidelijk zichtbaar
- vaak bij monumentale panden
Knipvoeg of geknipte voeg€ 55 - € 98- vergelijkbaar met snijvoeg. maar steekt uit de gevel
-strakke belijning
Glad verdiepte voeg€ 10- voeg dieper dan de stenen
- steensoort komt beter tot z’n recht
Schaduwvoeg€ 11- schuin aflopende hoek
- schaduw accentueert de horizontale lijnen
Daggestreep€ 45- verbloemd het grillige verloop van de stenen
- streep in de lintvoeg (horizontale voeg)

Keuze 3: Voegwerk beschermen

Om na het reinigen en vervangen van je voegwerk zo lang mogelijk te kunnen genieten van je gevel, is het belangrijk deze optimaal te beschermen. Het laten impregneren van je stenen en voegwerk zorgt voor een beschermlaagje over je gevel. Er zitten veel voordelen aan impregneren, want je energierekening zal er ook door dalen! Het laten impregneren van je gevel kost tussen de €6,50 en €15 per m².

Vind de beste deal

Offertes aanvragenBenieuwd naar wat voegbedrijven voor jou kunnen betekenen? Via HomeDeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jouw in de buurt. Vergelijk verschillende bedrijven en bespaar tot wel 40% op de kosten. Kijk bij het ontvangen van de offertes altijd nog even naar de volgende punten:

  • Of het verwijderen van de voegen bij de prijs inbegrepen zit
  • Manier van verwijderen (hakken/uitslijpen)
  • Voorrijkosten en eventuele kosten voor afvoeren van materiaal
  • Eventueel aansluiting bij een branchevereniging (VNV)

Door het aanvragen van gevelreiniging offertes ben je altijd verzekerd van de beste deal!

HomeDeal bespaartips

Kwantumkorting

Woon je samen met je buurman onder een twee-onder-een-kapwoning? Vraag hem dan of hij samen met jou de gevel opnieuw wil laten voegen. Het is voor een voegbedrijf interessant om meerdere huizen op één locatie te behandelen. Zo hoeft de gevelspecialist eventueel maar één steiger te plaatsen, zijn er minder voorrijkosten en werkt hij efficiënter.

Zelf voegen verwijderen

Mocht je willen besparen op de kosten, laat het reinigen en verwijderen van je voegen over aan een handige doe-het-zelver in je familie. Het voegen zelf is echter een specialistisch werk en kan het beste overgelaten worden aan een professioneel voegbedrijf.