Vind de beste gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Kosten voegwerk

Kosten voegwerk

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 3.300
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.700 - € 3.900

Wist je dat het vervangen van het voegwerk de aantrekkelijkheid van je huis vergroot? Door het metselwerk aan te pakken verhoog je niet alleen de verkoopprijs, het zorgt ook voor een versteviging van je gevel waardoor de kans op vochtdoorslag en vorstschade verkleind wordt. Op Homedeal vind je alle mogelijkheden en bijbehorende prijzen van gevel voegen zodat jij niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wat kost voegwerk?

De kosten voor een gevel voegen starten vanaf € 10 per m² en kunnen oplopen tot € 100 per m². De prijs voor het vervangen van je voegwerk is onder andere afhankelijk van het type voeg, het aantal m² en de arbeidskosten van de voeger. Vaak wordt naast het vervangen van het voegwerk de gevel ook gelijk gereinigd en geïmpregneerd. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde totaalprijzen voor het voegen van je gevel, uitgaande van een gemiddeld rijtjeshuis met een geveloppervlak van 60m².

WerkzaamhedenKosten
Alleen voegen (knipvoeg)€ 70 - € 90 per m2
Reinigen en voegen € 70 - € 100 per m2
Zandstralen, voegen en impregneren€ 90- € 130 per m2

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kosten voegwerk

Prijsvoorbeelden voegwerk

In de prijzentabel zie je de gemiddelde prijzen voor voegwerk. Wat betekent dit voor jouw situatie? Bekijk 3 handige prijsvoorbeelden.

Alleen voegen

Je laat het verwijderen en reinigen van je bestaande voegen over aan een handige oom? Dan huur je een voegbedrijf alleen in om de nieuwe voegen te plaatsen. Voor het laten voegen van de meest voorkomende voeg (platvol) betaal je tussen de € 600 en € 800.

Reinigen en voegen

Ben je eigenaar van een vrijstaande woning en wil je de horizontale lijnen van je huis accentueren? Dan is je gevel voegen met een schaduwvoeg de beste keus. Samen met het reinigen van je gevel komen de kosten tussen de € 1.400 en € 1.800 uit.

Zandstralen, voegen en impregneren

Wil je zo lang mogelijk van je luxe knipvoeg genieten? Impregneren voorkomt niet alleen waterschade, het zorgt ook voor een betere isolatie van je huis. De kosten voor het laten zandstralen, voegen en impregneren komen tussen de € 4.300 en € 4.900 uit.

Hoe ziet de prijsopbouw van voegen eruit?

De prijs voor het laten vervangen van je voegwerk is als volgt opgebouwd:

Kosten voegwerk

Welke keuzes bepalen de prijs van voegwerk?

Keuze 1: Voegwerk reinigen

Samen met het vervangen van je voegwerk verbetert gevelreiniging de uitstraling van je woning aanzienlijk. Grauwe plekken of mos worden op deze manier van je stenen en voegen verwijderd. Het laten reinigen van je gevel kost ongeveer € 5 tot € 22 per m². De prijs kan lager uitvallen door het laten uitvoeren van meerdere werkzaamheden.

Keuze 2: Soort voegwerk

Het soort voegwerk is erg bepalend voor de prijs. De prijzen kunnen sterk uiteenlopen van € 10 tot € 100 per m². Bekijk hieronder de soorten voegen en de bijbehorende kenmerken en prijzen. 

Soort voegGemiddelde kosten per m², incl. btwKenmerken
Platvol gladde voeg € 10 - € 12- Meest voorkomend
- Gladde afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Platvol geborstelde/gekamde voeg€ 10 - € 12- Meest voorkomend
- Ruwe afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Glad verdiepte voeg€ 10 - € 12- Voeg dieper dan de stenen (2 - 5 mm achter de stenen)
- Steensoort komt beter tot z'n recht
Schaduwvoeg€ 10 - € 12- Gladde afwerking
- Schuin aflopende hoek
- Schaduw accent op de horizontale lijnen
Snijvoeg€ 50 - € 100- Onregelmatigheden in de steen duidelijk zichtbaar
- Voeg gelijk aan de stenen
- Vaak bij monumentale panden
Knipvoeg € 50 - € 100- Vergelijkbaar met snijvoeg - Steekt uit de gevel
- Strakke belijning

Keuze 3: Voegwerk beschermen

Om na het reinigen en vervangen van je voegwerk zo lang mogelijk te kunnen genieten van je gevel, is het belangrijk deze optimaal te beschermen. Het laten impregneren van je stenen en voegwerk zorgt voor een beschermlaagje over je gevel. Er zitten veel voordelen aan impregneren, want je energierekening zal er ook door dalen! Het laten impregneren van je gevel kost gemiddeld € 7 per m².

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost 1 m² voegwerk?

Gemiddeld kost 1 m² tussen de € 10 en € 100. De prijs van het voegwerk is erg afhankelijk van het soort voeg dat je gebruikt.

Welke soorten voegwerk zijn er?

De meest voorkomende soorten voegen zijn: platvol voegen (gladde, geborstelde of gekamde), verdiepte voegen en knip- snij- en schaduwvoegen.

Wat kost een voeger per uur?

Het uurloon van een voeger ligt gemiddeld tussen de € 20 en € 40 per uur. Het uurloon verschilt per voegbedrijf. We raden je daarom aan om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen om een beeld te krijgen van de totale kosten voor jouw project.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Woon je samen met je buurman onder een twee-onder-een-kapwoning? Vraag hem dan of hij samen met jou de gevel opnieuw wil laten voegen. Het is voor een voegbedrijf interessant om meerdere huizen op één locatie te behandelen. Zo hoeft de gevelspecialist eventueel maar één steiger te plaatsen, zijn er minder voorrijkosten en werkt hij efficiënter.

Zelf voegen verwijderen

Mocht je willen besparen op de kosten, laat het reinigen en verwijderen van je voegen over aan een handige doe-het-zelver in je familie. Het voegen zelf is echter een specialistisch werk en kan het beste overgelaten worden aan een professioneel voegbedrijf.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden