Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Gevel zandstralen

Gevel zandstralen

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 1.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 600 - € 1.020

Heb je last van een grauwe of vervuilde gevel? Door de gevel van je huis te zandstralen en te impregneren voorkom je nieuwe vervuiling, zorg je voor een frisse uitstraling en verhoog je bovendien de waarde van je woning. Ontdek hier meer over de mogelijkheden en de kosten van het zandstralen van de gevel van je huis.

Wat is een gevel zandstralen?

Gevel stralen is een reinigingstechniek waarbij je gevel door middel van straalmiddel gereinigd wordt. De meest voorkomende manieren zijn zandstralen, vochtstralen en nevelstralen.

De naam zandstralen is ontstaan doordat er vroeger gebruik werd gemaakt van kwartszand. Dit is inmiddels al tientallen jaren verboden, omdat hier de schadelijke stof kwarts bij vrij kwam. Tegenwoordig wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van olivinezand of andere straalmiddelen die maximaal 1% kwartszand bevatten. Het straalmiddel dat gebruikt wordt is afhankelijk van het type vervuiling.

Zandstralen is een vrij harde manier van gevel stralen, omdat hier in tegenstelling tot vochtstralen of nevelstralen gebruik wordt gemaakt van grove korrels. Zandstralen is daardoor erg effectief bij hardnekkig vuil. Deze vorm van gevel stralen is niet geschikt voor kwetsbare gevels, omdat er een kans bestaat dat je gevel beschadigd.

Gevelspecialist is een gevel aan het zandstralen.

Wat kost het zandstralen van je gevel?

De kosten van je huis zandstralen liggen tussen de € 10 en € 17 per m². Eigenlijk is zandstralen een verwarrende term, aangezien er geen zand wordt gebruikt. Tegenwoordig bestaan er vele straalmiddelen om een gevel te reinigen. Welke voor je gevel gebruikt wordt is afhankelijk van het type vervuiling. Bekijk onderstaand overzicht voor de gemiddelde kosten van een gevel zandstralen bij een geveloppervlak van 60 m².

WerkzaamhedenGemiddelde kosten bij een gevel van 60 m²
Zandstralen gevel€ 600 - € 1.020
Impregneren gevel€ 540 - € 660
Voegen vernieuwen€ 480 € 720
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsvoorbeelden: gevel zandstralen kosten

Ben je benieuwd naar de kosten die komen kijken bij het zandstralen van de gevel van je huis? We hebben diverse prijsvoorbeelden voor je samengesteld.

Herboren gevel

Door je gevel te reinigen, geef je je huis weer een nette uitstraling. Dit verhoogt de waarde van je huis en verkleint de kans dat het aangetast wordt door mos, algen en ander vuil. Je gevel laten reinigen kost gemiddeld € 600 tot € 1.020.

Langdurige bescherming

Wil je je huis vervolgens langere tijd beschermen tegen nieuw vuil? Dan raden wij je aan om deze te laten impregneren. Hierdoor krijgt je gevel als het ware een beschermlaag waar vocht en vuil niet doorheen kunnen dringen. De kosten voor het laten impregneren van een gevel van 60 m² liggen gemiddeld rond de € 480 tot € 720.

Vernieuwd voegwerk

Wanneer je voegen verouderd of beschadigd zijn kan er vocht binnen komen wat kan leiden tot schimmel en lekkages. In sommige gevallen kan het handig zijn om je voegen ook gelijk te vervangen. Een volledig pakket met zandstralen, vervangen van het voegwerk en het impregneren van je gevel, kost ongeveer € 1.600 tot € 2.400.

Wanneer kies je voor gevel zandstralen?

Heb je gemerkt dat de buitenkant van je huis er niet meer zo fris uitziet als vroeger? Misschien is zandstralen dan de oplossing voor jou. Deze methode is vooral effectief als je te maken hebt met hardnekkig vuil of verfresten die niet te verwijderen zijn met minder agressieve technieken. Het is belangrijk om te weten dat zandstralen bijzonder geschikt is voor bepaalde soorten gevels, vooral die van baksteen of bepaalde natuurstenen die het proces goed kunnen verdragen.

Voordat je besluit je gevel te laten zandstralen, moet je overwegen of deze techniek geschikt is voor het materiaal van jouw gevel. Zandstralen kan namelijk te krachtig zijn voor zachtere materialen, zoals sommige soorten zandsteen. Het is essentieel om dit vooraf goed te onderzoeken om onherstelbare schade te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om een vakspecialist te raadplegen die ervaring heeft met zandstralen. Deze gevelspecialist kan je adviseren over de beste aanpak en ervoor zorgen dat de procedure veilig en effectief wordt uitgevoerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van je gevel zandstralen?

Zandstralen is een techniek die, in vergelijking met vocht- en nevelstralen, als de meest agressieve vorm van gevelreiniging wordt beschouwd. Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van het zandstralen van je gevel.

Voordelen

Het zandstralen van je gevel kan aanzienlijke voordelen bieden, vooral als je te maken hebt met langdurig opgebouwd vuil dat moeilijk te verwijderen is met zachtere methoden.

  • Effectieve reiniging: het is een zeer effectieve methode om hardnekkig vuil en aanslag te verwijderen die normale reinigingsmethoden weerstaan.
  • Langdurig resultaat: na het zandstralen ziet je gevel er niet alleen schoner uit, maar blijft deze ook langer schoon, wat bijdraagt aan een langdurig frisse uitstraling.
  • Waardeverhoging van je woning: een schone en goed onderhouden gevel verhoogt de esthetische waarde en daarmee ook de marktwaarde van je woning.

Nadelen

Ondanks de effectiviteit van zandstralen, zijn er enkele belangrijke nadelen waar je rekening mee moet houden voordat je deze methode toepast.

  • Risico op beschadigingen: de intensiteit van zandstralen kan delicate materialen beschadigen of laten slijten.
  • Niet geschikt voor alle geveltypen: sommige gevelmaterialen, zoals zachte steensoorten of historische bouwmaterialen kunnen beschadigd raken.

Prijsopbouw: gevel zandstralen kosten

De kosten voor het laten zandstralen van de gevel van je huis bestaan uit de volgende onderdelen:

Prijsopbouw van de kosten van een gevel zandstralen

Waar moet je rekening mee houden bij een gevel zandstralen?

Wanneer je kiest om je gevel te zandstralen heb je een aantal keuzes die je samen met de gevelreiniger maakt.

Keuze 1: Soort aanslag

Om je gevel niet onnodig aan te tasten is het belangrijk om door te geven om welk type aanslag het gaat. Zo heeft het reinigen van graffiti een ander straalmiddel nodig dan het reinigen van vergrauwing. Doordat de prijs per straalmiddel verschilt, zal ook de prijs voor het gehele project verschillen.

Keuze 2: Ondergrond

Daarnaast dient er rekening gehouden te worden met het type ondergrond. Zachte ondergronden zullen met meer voorzichtigheid behandeld moeten worden dan hardere materialen. De vakspecialist zal hier het juiste straalmiddel voor aanraden.

Keuze 3: Impregneren

Om zo lang mogelijk van je schone gevel te kunnen genieten is het belangrijk om deze te laten impregneren. Er wordt dan een beschermende laag aangebracht waardoor vocht en mos geen kans hebben om je gevel aan te tasten. Het laten impregneren van je gevel kost tussen de € 8 en € 12 per m².

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het zandstralen van een gevel?

Het zandstralen van een gemiddeld rijtjeshuis met een geveloppervlak van 60 m² kost € 600 tot € 1.020. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan meerdere gevelreiniging offertes aan voor jouw project.

Wat kost zandstralen per m²?

Het zandstralen van je gevel kost ongeveer € 10 tot € 17 per m². De totale kosten zijn afhankelijk van de oppervlakte van je gevel en de arbeidskosten van de vakspecialist.

Is zandstralen verboden?

Het vroegere zandstralen met kwartszand is inderdaad verboden, doordat er teveel van de schadelijke stof kwarts vrij kwam. Tegenwoordig wordt het niet meer met kwartszand gedaan, maar alleen met straalmiddel wat minder dan 1% kwarts bevat. Hierdoor is het niet meer schadelijk en niet meer verboden.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Inventariseer bij je buren of zij ook interesse hebben in het laten zandstralen van hun gevel. Laat je namelijk meerdere gevels tegelijkertijd reinigen, dan kunnen jij en je buren daarvoor beloond met een kwantumkorting. De vakspecialist hoeft dan namelijk onder andere minder te rekenen voor voorrijkosten. De hoogte van deze korting is per bedrijf verschillend.

Vergelijk offertes

Om een goed beeld te krijgen van de prijzen en mogelijkheden kun je meerdere gevelreiniging offertes aanvragen. Vergelijk de offertes op prijs, keurmerken, garanties en tijdsplanning en kies de geschikte vakspecialist voor jouw project.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden