Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Zandstralen

Zandstralen

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 1.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 600 - € 1.020

Last van een grauwe of vervuilde gevel? Je gevel zandstralen en impregneren voorkomt nieuwe vervuiling, geeft je huis een nette uitstraling en verhoogt de waarde van je woning. Lees hier alles over de mogelijkheden en de zandstralen kosten die daarbij komen kijken.

Wat is zandstralen?

Gevel stralen is een reinigingstechniek waarbij je gevel door middel van straalmiddel gereinigd wordt. De meest voorkomende manieren zijn zandstralen, vochtstralen en nevelstralen.

De naam zandstralen is ontstaan doordat er vroeger gebruik werd gemaakt van kwartszand. Dit is inmiddels al tientallen jaren verboden, omdat hier de schadelijke stof kwarts bij vrij kwam. Tegenwoordig wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van olivinezand of andere straalmiddelen die maximaal 1% kwartszand bevatten. Het straalmiddel dat gebruikt wordt is afhankelijk van het type vervuiling.

Zandstralen is een vrij harde manier van gevel stralen, omdat hier in tegenstelling tot vochtstralen of nevelstralen gebruik wordt gemaakt van grove korrels. Zandstralen is daardoor erg effectief bij hardnekkig vuil. Deze vorm van gevel stralen is niet geschikt voor kwetsbare gevels, omdat er een kans bestaat dat je gevel beschadigd.

Zandstralen

Wat zijn de zandstralen kosten?

Zandstralen kost gemiddeld € 10 tot € 17 per m². Eigenlijk is zandstralen een verwarrende term, aangezien er geen zand wordt gebruikt. Tegenwoordig bestaan er vele straalmiddelen om een gevel te reinigen. Welke voor je gevel gebruikt wordt is afhankelijk van het type vervuiling. Bekijk onderstaand overzicht voor de gemiddelde prijzen per project bij een geveloppervlak van 60 m².

WerkzaamhedenGemiddelde kosten bij een gevel van 60 m²
Zandstralen gevel€ 600 - € 1.020
Impregneren gevel€ 540 - € 660
Voegen vernieuwen€ 480 € 720
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsvoorbeelden zandstralen kosten

Ben je benieuwd naar de kosten die komen kijken bij het zandstralen van je gevel of ander oppervlak? We hebben diverse prijsvoorbeelden voor je samengesteld.

Herboren gevel

Door je gevel te reinigen, geef je je huis weer een nette uitstraling. Dit verhoogt de waarde van je huis en verkleint de kans dat het aangetast wordt door mos, algen en ander vuil. Je gevel laten reinigen kost gemiddeld € 600 tot € 1.020.

Langdurige bescherming

Wil je je huis vervolgens langere tijd beschermen tegen nieuw vuil? Dan raden wij je aan om deze te laten impregneren. Hierdoor krijgt je gevel als het ware een beschermlaag waar vocht en vuil niet doorheen kunnen dringen. De kosten voor het laten impregneren van een gevel van 60 m² liggen gemiddeld rond de € 480 tot € 720.

Vernieuwd voegwerk

Wanneer je voegen verouderd of beschadigd zijn kan er vocht binnen komen wat kan leiden tot schimmel en lekkages. In sommige gevallen kan het handig zijn om je voegen ook gelijk te vervangen. Een volledig pakket met zandstralen, vervangen van het voegwerk en het impregneren van je gevel, kost ongeveer € 1.600 tot € 2.400.

Wat zijn de voor- en nadelen van zandstralen?

Zandstralen is in vergelijking met vocht- en nevelstralen de meest agressieve vorm van gevel stralen. Lees hieronder welke voor- en nadelen deze manier van gevel stralen heeft.

Voordelen

  • Voordelige manier van gevel stralen
  • Verwijdert hardnekkig vuil
  • Langdurig resultaat

Nadelen

  • Kans op beschadigingen
  • Niet geschikt voor alle gevels

Hoe ziet de prijsopbouw van de zandstralen kosten eruit?

De kosten voor het laten zandstralen van je gevel bestaan uit de volgende onderdelen:

Kosten zandstralen

Welke keuzes heb je bij zandstralen?

Wanneer je kiest om je gevel te zandstralen heb je een aantal keuzes die je samen met de gevelreiniger maakt.

Keuze 1: Soort aanslag

Om je gevel niet onnodig aan te tasten is het belangrijk om door te geven om welk type aanslag het gaat. Zo heeft het reinigen van graffiti een ander straalmiddel nodig dan het reinigen van vergrauwing. Doordat de prijs per straalmiddel verschilt, zal ook de prijs voor het gehele project verschillen.

Keuze 2: Ondergrond

Daarnaast dient er rekening gehouden te worden met het type ondergrond. Zachte ondergronden zullen met meer voorzichtigheid behandeld moeten worden dan hardere materialen. De vakspecialist zal hier het juiste straalmiddel voor aanraden.

Keuze 3: Impregneren

Om zo lang mogelijk van je schone gevel te kunnen genieten is het belangrijk om deze te laten impregneren. Er wordt dan een beschermende laag aangebracht waardoor vocht en mos geen kans hebben om je gevel aan te tasten. Het laten impregneren van je gevel kost tussen de € 8 en € 12 per m².

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het zandstralen van een gevel?

Het zandstralen van een gemiddeld rijtjeshuis met een geveloppervlak van 60 m² kost € 600 tot € 1.020. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan meerdere gevelreiniging offertes aan voor jouw project.

Wat kost zandstralen per m²?

Het zandstralen van je gevel kost ongeveer € 10 tot € 17 per m². De totale kosten zijn afhankelijk van de oppervlakte van je gevel en de arbeidskosten van de vakspecialist.

Is zandstralen verboden?

Het vroegere zandstralen met kwartszand is inderdaad verboden, doordat er teveel van de schadelijke stof kwarts vrij kwam. Tegenwoordig wordt zandstralen niet meer met kwartszand gedaan, maar alleen met straalmiddel wat minder dan 1% kwarts bevat. Hierdoor is het niet meer schadelijk en niet meer verboden.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Inventariseer bij je buren of zij ook interesse hebben in het laten zandstralen van hun gevel. Laat je namelijk meerdere gevels tegelijkertijd reinigen, dan kunnen jij en je buren daarvoor beloond met een kwantumkorting. De vakspecialist hoeft dan namelijk onder andere minder te rekenen voor voorrijkosten. De hoogte van deze korting is per bedrijf verschillend.

Vergelijk offertes

Om een goed beeld te krijgen van de prijzen en mogelijkheden kun je meerdere gevelreiniging offertes aanvragen. Vergelijk de offertes op prijs, keurmerken, garanties en tijdsplanning en kies de geschikte vakspecialist voor jouw project.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden