1 miljoen projecten verricht

De beste gevelreiniging deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Gevelreiniging > Voegen vervangen

Voegen vervangen

Zijn de voegen van de gevel in je woning beschadigd of sterk verouderd? Dan is het mogelijk dat water van buitenaf de woning het huis binnendringt. Vocht in huis kan leiden tot schimmelvorming en lekkages. Lees hier alles over het verwijderen en het vervangen van de voegen in je huis.

Voegen vervangen: de kosten

Het voegwerk vervangen kan je in theorie zelf doen, maar beter is het om dit over te laten aan een specialist. Deze heeft alle kennis en materialen in huis om dit project met goede kwaliteit te voltooien. De totale kosten voor het vervangen van de voegen zijn afhankelijk van het type voeg en de totale oppervlakte van de gevel. Hieronder staat een overzicht weergeven met de verschillende typen voegen met de bijhorende prijzen per m2. Deze prijzen zijn inclusief arbeidskosten.

Soort voegGem. prijs per m2 incl. arbeidskosten en btw
Platvolvoeg€ 10
Teruggehouden voeg€ 10
Verdiepte voeg€ 10
Bolgeklopte voeg€ 10
Schaduwvoeg€ 11
SnijvoegTussen € 55 en € 85
KnipvoegTussen € 55 en € 85
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wil je meer prijsinformatie over het vervangen van voegen? Bekijk de prijsgids: Kosten voegwerk.

Kosten voegwerk

De voegen verwijderen: hoe werkt dat precies?

Wanneer de voegen verwijderd dienen te worden komt dat meestal door de volgende redenen:

 • De voegen zijn afgebrokkeld.
 • De voegen zijn rot.
 • De voegen zijn te vuil voor reiniging.
 • De hele gevel dient gerenoveerd te worden.

De specialist hanteert een aantal methoden om versleten voegen te verwijderen. In hoofdlijn zijn dat er twee:

 • uithakken
 • uitslijpen

Uithakken:
Het uithakken van de voegen geschiedt met een elektrische hakhamer of met de klassieke bijtel en hamer. Eerst worden alle horizontale voegen verwijderd en vervolgens de verticale voegen. Het nadeel aan deze manier van voegen verwijderen, is dat het niet heel erg snel gaat en dat er per ongeluk stenen beschadigd kunnen raken als er niet secuur genoeg wordt gewerkt.

Uitslijpen:
Indien er wordt gekozen om de voegen uit te slijpen dan wordt de slijptol ingezet, vaak met een zuigslang eraan vastgemaakt om het puin af te zuigen. Ook bij deze methode is het zo dat eerst de horizontale voegen worden verwijderd en pas daarna de verticale voegen. Het slijpen gaat snel, doordat het goed mogelijk is om met de slijptol de voeg netjes recht te volgen. Dit in tegenstelling tot de elektrische hakhamer. Het nadeel is echter dat er uiterst secuur gewerkt moet worden en er een vaste hand vereist is om te voorkomen dat er stenen worden geraakt.

De voegen vervangen voor nieuwe voegen

Nadat de oude voegen verwijderd zijn, kies je ervoor om de nieuwe voegen te laten plaatsen. Ook dit laat je uiteraard uitvoeren door een erkend specialist. Je hebt de keuze uit verschillende typen voegen. Daarin wordt er een onderscheid gemaakt in relatief dure voegen en relatief goedkoop voegwerk. Heb je flink wat budget voor het vervangen van de voegen en wil je het liefst dat de gevel er zo strak mogelijk uitziet? Dan kies je voor luxere typen voegwerk (€ 55 tot € 85 per m2 inclusief arbeidskosten):

 • knipvoegen
 • snijvoegen

Relatief goedkoop voegwerk (gemiddeld € 10 per m2 inclusief arbeidskosten) zijn de volgende typen:

 • platvolvoegen
 • teruggehouden voegen
 • verdiepte voegen
 • bolgeklopte voegen
 • schaduwvoegen

Tips voor voegen vervangen

Indien je de keuze hebt gemaakt om de voegen te laten vervangen en hier een specialist voor wil benaderen is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Hieronder een aantal tips die je helpen een goede keuze te maken bij het vervangen van de voegen.

1. Spreek van tevoren een prijs af
Iedere specialist hanteert een andere prijs voor het voegen van de gevel. Door van tevoren een vaste prijs af te spreken voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

2. Laat de gevel meteen reinigen
Als het nieuwe voegwerk is aangebracht dan is het aan te raden om voor gevelreiniging te gaan. Zo zijn de nieuwe voegen en de stenen weer op hetzelfde niveau en laat je de gevel er compleet als nieuw uitzien.   

3. Knip- of snijvoegen
Knip- en snijvoegen geven het huis een prachtig statisch aanzicht. Echter is het wel zo dat deze typen van voegen erg prijzig zijn. Alleen als je het echt heel mooi vindt, loont het om deze varianten van voegen aan te brengen. Zo niet? Kies dan voor een goedkopere variant voegwerk. Dit volstaat uitstekend.

De voordelen van voegen vervangen

De voegen in iedere gevel hebben een bepaalde houdbaarheidsdatum, gemiddeld is dat 25 tot 35 jaar. Door weer, wind en andere invloeden van buitenaf verslijten voegen waarna ze vervangen dienen te worden. Doe je dit niet? Dan is de kans dat water van buitenaf de woning binnendringt aannemelijk. Schimmelvorming en lekkages zijn het gevolg. Het voegwerk tijdig vervangen op het moment dat deze beschadigd is of op het moment dat de gevel gerenoveerd wordt, is dus erg belangrijk. Alle voordelen van voegwerk vervangen op een rij:

 • Het is onderdeel van het onderhoud van het huis en draagt bij aan de waarde van de woning.
 • Voorkomt vocht en daarmee schimmelvorming en lekkages binnen de woning.
 • Laat je gevel er weer als nieuw uitzien.

Ontvang snel de beste prijzen voor voegen vervangen

Offertes aanvragenBen je benieuwd geworden naar de kosten voor het verwijderen en het vervangen van de voegen? Je wilt uiteraard de beste kwaliteit voor de beste prijs. Vraag daarom hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van erkende specialisten bij jou in de buurt voor het vervangen van de voegen. Binnen 48 uur ontvang je de offertes die je vervolgens eenvoudig met elkaar vergelijkt. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totale kosten voor het vervangen van het voegwerk.