Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inspiratie Je huis verbeteren doe je zo: gevelreiniging

Je huis verbeteren doe je zo: gevelreiniging

Je huis is het hele jaar door blootgesteld aan regen, wind en vervuiling van buitenaf. Eens in de zoveel jaar kan het jasje van je woning wel een opknapbeurt gebruiken. Gevelreiniging is een uitstekende manier om je huis een grondige facelift te geven. Door het schoonmaken van de gevel ziet je huis er weer zo goed als nieuw uit. Lees hier alles over de verschillende opties van gevelreiniging.

Gevelreiniging opties

Er zijn verschillende manieren om je gevel te reinigen. Afhankelijk van de soort vervuiling aan de gevel kies je de best passende optie voor een optimaal resultaat. De verschillende opties van gevelreiniging zijn:

Stoomcleanen

Stoomcleanen is de meest gebruikte variant van gevelreiniging. Deze oplossing past het best bij relatief lichte vervuiling zoals mos, algaanslag en resten van een klimop. Bij stoomcleanen wordt het water verhit tot 145 ºC en met een hogedrukspuit op de gevel aangebracht. Het losgelaten vuil wordt vervolgens van de gevel afgespoeld. Reken voor stoomcleanen op een bedrag van € 5 tot € 11 per vierkante meter gevel.

Chemisch reinigen

Het chemisch schoonmaken van de gevel pas je toe om bijvoorbeeld verfresten en roetaanslag mee te verwijderen. Bij deze manier van gevelreiniging wordt hete stoom gecombineerd met een chemisch reinigingsmiddel. De vuilresten worden door het middel opgelost waarna dit afgespoeld wordt. Geheel afhankelijk van de steensoort van je woning wordt het geschikte reinigingsmiddel gekozen. De prijzen voor chemisch reinigen lopen uiteen, maar gemiddeld komt dit neer op € 5 tot € 15 per vierkante meter.

Zandstralen

Voor het echte werk laat je de gevel van je woning zandstralen. Met zandstralen wordt zelfs het meest grove vuil van je woning verwijderd. Denk hierbij aan hevige roetaanslag of graffiti. Het zandstralen gebeurt onder een milde druk en is daardoor ook geschikt voor kwetsbare steensoorten. Zonder deze milde druk zouden deze gevoelige steensoorten kapot gestraald worden. Zandstralen kost gemiddeld € 15 tot € 20 per vierkante meter.

Opnieuw voegen

Door het verloop van de jaren kan het voegwerk verslijten en afbrokkelen. Hierdoor kan vocht in de muur trekken dat kan leiden tot schimmelontwikkeling en slijtage. Door het opnieuw voegen van je gevel en de gevel vervolgens te impregneren, ziet de gevel er weer fris uit en hou je vocht buiten de deur. Voor het opnieuw voegen van de gevel reken je op ongeveer € 10 to € 16 per vierkante meter.

Hoe vaak de gevel van jouw woning gereinigd moet worden hangt af van het type vervuiling, de mate van de vervuiling, het type baksteen en de noodzaak van het schoon houden. Je kan je voorstellen dat de gevel van een apotheek of advocatenkantoor een visitekaartje moet zijn, terwijl dit voor je eigen woning wat minder van belang is. Toch geeft het een prettig gevoel om je eigen frisse huis te zien stralen als je de straat in rijdt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden