Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Voegbedrijf prijzen

Voegbedrijf prijzen

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 3.300
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.700 - € 3.900

Zijn je voegen verouderd, vervuild of ben je gewoonweg toe aan wat nieuws? Dan is het tijd om een voegbedrijf in te schakelen en hier iets aan te laten doen. Er zijn verschillende soorten voegwerk, je vindt ze allemaal in dit artikel inclusief de bijbehorende prijzen en andere werkzaamheden van een voegersbedrijf.

Wat kost het inschakelen van een voegbedrijf?

Een voegbedrijf is gespecialiseerd in verschillende werkzaamheden rondom je gevel, denk aan stenen en voegwerk vervangen, maar ook het reinigen van je gevel. Het inschakelen van een voegbedrijf kost gemiddeld € 600 tot € 6.000, afhankelijk van het project en de oppervlakte van de gevel. Bekijk onderstaand overzicht voor een indicatie van de mogelijke projecten en prijzen. 

WerkzaamhedenGemiddelde kosten (incl. btw)
Gevel reinigen € 5 - € 22 per m²
Gevel reinigen en voegen € 15 - € 122 per m2
Gevel reinigen, voegen en impregneren€ 22 - € 129 per m2
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Voegbedrijf

Prijsvoorbeelden voegbedrijven

Nieuwsgierig naar de werkzaamheden van een voegersbedrijf en de kosten die daarbij komen kijken? Bekijk dan onderstaande prijsvoorbeelden.

Alleen reinigen

Is jouw gevel een paradijs voor mossen en algen? Wanneer je gevel een oppervlakte heeft van 60 m² en het voegbedrijf jouw gevel komt stoomreinigen, dan betaal je een gemiddelde prijs van € 300 tot € 900 inclusief btw.

Reinigen en voegen

Hebben de voegen van je gevel niet meer de oorspronkelijke kleur en beginnen ze langzaam af te brokkelen? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Voor het laten reinigen van de gevel en het vervangen van platvol voegen, betaal je voor een geveloppervlak van 60 m² gemiddeld € 1.500, inclusief btw.

Gevelrenovatie

Zijn het reinigen en voegen van je gevel niet voldoende om weer te kunnen genieten van een mooi aanzicht aan de buitenkant van je huis? De voegersbedrijven kunnen kapotte gevelstenen vervangen en zorgen voor een spiksplinternieuwe gevel tegen een gemiddelde prijs van € 4.700 inclusief btw voor een geveloppervlak van 60 m².

Hoe zie de prijsopbouw van een voegbedrijf eruit?

Voegbedrijf prijzen

Welke keuzes bepalen de prijs van een voegbedrijf?

De prijs die je betaald voor de werkzaamheden van een voegbedrijf, hangen af van een aantal keuzes. Lees deze keuzes hieronder en kom erachter hoeveel je gemiddeld betaald voor het project aan jouw gevel.

Keuze 1: Werkzaamheden voegbedrijf

Voegersbedrijven worden niet alleen ingeschakeld voor het aanbrengen van nieuwe voegen, maar ook voor andere gevelwerkzaamheden zoals het gevelrenovatie, -reiniging of het impregneren van een gevel. Bekijk in onderstaande prijstabel welke veelvoorkomende werkzaamheden deze bedrijven voor je uit kunnen voeren en welke kosten daar tegenover staan.

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen (incl. btw, arbeid en materiaal).
Nieuwe gevelbekleding€ 50 - € 200 per m²
Gevel reinigen€ 10 - € 22 per m²
Voegen vervangen€ 10 - 100 per m²
Stenen vervangen€ 10 - € 15 per steen
Gevel impregnerenVanaf € 8 per m²

Keuze 2: Soort voeg

Wanneer je het voegwerk laat vervangen door een voegbedrijf kom je voor een belangrijke keuze te staan, namelijk welk soort voegen je wilt. Het soort voeg bepaald voor het grootste gedeelte de totaalprijs. De prijzen van de soorten voegen lopen vrij uiteen. Gemiddeld betaal je tussen de € 10 en € 100 per m² voor het vervangen van het voegwerk. Bekijk onderstaande tabel voor een indicatie van de prijzen en kenmerken van de verschillende soorten voegen. 

Soort voegGemiddelde kosten per m², incl. btwKenmerken
Platvol gladde voeg € 10 - € 12- Meest voorkomend
- Gladde afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Platvol geborstelde/gekamde voeg€ 10 - € 12- Meest voorkomend
- Ruwe afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Glad verdiepte voeg€ 10 - € 12- Voeg dieper dan de stenen (2 - 5 mm achter de stenen)
- Steensoort komt beter tot z'n recht
Schaduwvoeg€ 10 - € 12- Gladde afwerking
- Schuin aflopende hoek
- Schaduw accent op de horizontale lijnen
Snijvoeg€ 50 - € 100- Onregelmatigheden in de steen duidelijk zichtbaar
- Voeg gelijk aan de stenen
- Vaak bij monumentale panden
Knipvoeg € 50 - € 100- Vergelijkbaar met snijvoeg - Steekt uit de gevel
- Strakke belijning

Keuze 3: Impregneren

Na het vervangen van het voegwerk, reinigen of renoveren van de gevel kun je ervoor kiezen om de gevel te laten impregneren. Er wordt dan een beschermlaag over de gevel en het voegwerk aangebracht die de gevel gemiddeld tot wel 10 jaar beschermd tegen beschadigingen en vuil. Je gevel impregneren kost ongeveer € 7 per m².  

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een voeger per uur?

Een voeger factureert gemiddeld tussen de € 20 en € 40 per uur. De totaalprijs is afhankelijk van de oppervlakte van de gevel, het soort voeg en de arbeidskosten.

Wat is een voegbedrijf?

Een voegbedrijf is gespecialiseerd in het voegen van muren. Een voeg is het verbindende stuk tussen de stenen in de muur. Daarnaast zijn veel voegbedrijven ook gespecialiseerd in het reinigen, renoveren en impregneren van de gevel.

Wat kost het voegen van een huis?

Het voegen van een huis met een geveloppervlakte van 60 m² kost ongeveer tussen de € 600 en € 6.000, afhankelijk van het soort voeg dat je kiest. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van een voegersbedrijf om de exacte prijzen van jouw project te ontdekken.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Een voegbedrijf geeft vaak kwantumkorting als hij in één keer een groot geveloppervlak mag reinigen of renoveren. Overleg met de buren of zij hun gevel ook willen laten opknappen en zoek samen een voegersbedrijf.

Kies een voegbedrijf uit de omgeving

Je bespaart altijd op de kosten als je een voegbedrijf uit je eigen regio inschakelt. De voorrijkosten die het voegersbedrijf in rekening brengt vallen op deze manier lager uit dan wanneer de gevelspecialist van verder weg moet komen. Wanneer je offertes aanvraagt bij Homedeal krijg je offertes toegestuurd van vakspecialisten in jouw omgeving.

Tref een goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Vraag vooraf aan het voegbedrijf of je bepaalde werkzaamheden zelf kunt verrichten, die ervoor zorgen dat het voegbedrijf alleen het echte werk hoeft komen te doen. Hiermee kun je besparen op de arbeidskosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden