Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen maakt vaak een belangrijk deel uit van een gevelrenovatie. Voegen hebben namelijk geen eeuwige levensduur en zijn wel van groot belang voor de stabiliteit en uitstraling van je gevel. Wil jij weten wat de prijs is van voegen uitslijpen en hervoegen? Wil je bovendien weten wanneer het een goed is om voegen uit te slijpen? Lees dan snel verder! Op deze pagina staat namelijk het onderwerp voegen uitslijpen centraal.

De prijs van voegen uitslijpen en hervoegen

De prijs van voegen uitslijpen en hervoegen hangt af van verschillende factoren. Denk aan het oppervlakte van de gevel, de sterkte van het te verwijderen voegwerk en de kosten van het nieuwe voegwerk. Voegen uitslijpen kost ongeveer € 25 tot € 50 per m2 en nieuw voegwerk gemiddeld € 10 tot € 12 per m2.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs (incl. btw, arbeid en materiaal)
Voegen uitslijpen€ 25 - € 50 per m²
Nieuw voegwerk€ 10 - € 12 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Voegen uitslijpen

Wanneer is voegen uitslijpen een goed idee?

Voegen hebben een technische levensduur tussen de 30 en 50 jaar. Onder blootstelling aan bepaalde externe- en weersomstandigheden kan deze levensduur korter of langer zijn, maar deze periode geeft wel een goede indicatie van de levensduur van voegen. Zijn de voegen versleten, dan moet je de keuze maken tussen vervanging of reparatie van de voegen. Kies je voor vervanging, dan worden de voegen vaak uitgeslepen.

Kapotte of versleten voegen kunnen namelijk diverse problemen veroorzaken. Zo kan de stabiliteit van je gevel aangetast worden. Ook kunnen er vochtproblemen ontstaan op het moment dat de voegen van je woning niet tijdig vervangen worden.

Werkwijze: voegen uitslijpen

Om de voegen te vervangen worden allereerst de oude voegen verwijderd. Hierdoor ontstaat ruimte voor de nieuwe voegen. Bij het voegen uitslijpen moet in ieder geval tot de gezonde laag specie geslepen worden. Hierdoor kan het nieuwe voegwerk goed hechten en zal het niet uit de muur vallen.

Het daadwerkelijk uitslijpen van de voegen wordt met een slijptol gedaan. Het verwijderen van voegen met een slijptol heeft diverse voordelen. Het gaat snel, terwijl het ook gemakkelijk is om de voeg recht te volgen tijdens het verwijderen. Hierdoor is de kans op beschadigingen aan omliggende bakstenen het kleinste. Het verwijderen van voegen met een slijptol heeft echter ook een belangrijk nadeel: het is een uiterst secure klus en een foutje is snel gemaakt. Raak je met de slijptol de omliggende stenen, dan zullen deze beschadigd raken.

Voegen uitslijpen: stappenplan

Het uitslijpen van voegen is specialistisch werk dat het beste gedaan kan worden door een vakspecialist. Bij het voegen uitslijpen doorloopt de vakspecialist vaak onderstaand stappenplan:

  • Stap 1: verzamelen benodigdheden. Voor het uitslijpen van voegen zijn een aantal zaken en gereedschappen nodig. Denk hierbij aan een ladder of steiger, hogedrukreiniger, slijptol met speciaal snijblad en gezichtsbescherming
  • Stap 2: reinigen gevel. Maak de gevel en met name de voegen schoon met een hogedrukreiniger. Mogelijk vallen hierbij al delen van de voegen uit de muur.
  • Stap 3: verwijderen horizontale voegen. Verwijder allereerst de horizontale voegen. Dit is het makkelijkste om te doen met de slijptol. Slijp de specie weg tot aan de gezonde laag specie, maar slijp in ieder geval diep genoeg dat een nieuwe laag specie stevig aangebracht kan worden. Gebruik bij het verwijderen van de voegen gezichtsbescherming, met name om je ogen te beschermen tegen rondvliegend stof.
  • Stap 4: verwijderen verticale voegen. De verticale voegen zijn in zijn algemeenheid kleiner en daarom moeilijker te verwijderen met een slijptol. Het is dan ook te adviseren om een kleiner snijblad te gebruiken.
  • Stap 5: voorbereiden nieuw voegwerk. Nadat het oude voegwerk is verwijderd, kunnen de voorbereidingen getroffen om het nieuwe voegwerk aan te brengen.

Kun je dit zelf doen of heb je een vakspecialist nodig?

Vermoedelijk is uit bovenstaand stappenplan al duidelijk geworden dat voegen uitslijpen specialistisch werk is. Dit project moet zeer secuur uitgevoerd worden: er moet niet te diep, maar ook niet te ondiep geslepen worden. Bovendien moeten de voegen wel uitgeslepen worden, maar de omliggende bakstenen zo min mogelijk schade oplopen. Een vakspecialist is deskundige op dit gebied en kan de voegen op een dusdanige manier verwijderen dat de gevel optimaal is voorbereid voor het aanbrengen van nieuw voegwerk.

Heb je besloten om een vakspecialist in te schakelen voor het project? Dan is het mogelijk om via Homedeal offertes op te vragen. Hierdoor krijg je niet alleen goed inzicht in de prijs van voegen uitslijpen en hervoegen in jouw specifieke situatie, je kan de offertes van de verschillende vakspecialisten ook met elkaar vergelijken. Zo weet jij zeker dat je nooit te veel betaald en dat de werkzaamheden op een deskundige manier uitgevoerd worden.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Waarom voegen uitslijpen?

Voegwerk heeft een lange, maar niet oneindige levensduur. Na zo’n 30 tot 50 jaar is technische levensduur bereikt. Hierop zullen de voegen gerepareerd of vervangen moeten worden. Om de voegen te vervangen moeten deze eerst uitgeslepen worden: hierdoor krijgen de nieuwe voegen ruimte om te hechten.

Hoe diep voegen uitslijpen?

Het voegwerk is aan het eind van de technische levensduur meestal met name aan de buitenzijde van de specie aan vervanging toe. Deze staat immers het meest bloot aan de elementen. Bij het uitslijpen zal je dan ook moeten slijpen tot je de gezonde laag metselspecie hebt bereikt. Hoe diep dit is, hangt af van de situatie.

Wat kost voegen uitslijpen?

De prijs van voegen uitslijpen en hervoegen is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de bereikbaarheid van de gevel, het totale oppervlakte van de gevel en de sterkte van het voegwerk. Het is verstandig om rekening te houden met minimale kosten van € 25 per m².

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden