Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Gevelreiniging kosten

Gevelreiniging kosten

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 1.320
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 650 - € 950

Door het reinigen van je gevel verwijder je niet alleen aanslag of vervuiling, het zorgt ook voor een waardestijging van je huis. Ben je benieuwd naar de gevelreiniging kosten en de reinigingsmethoden? Homedeal heeft alle mogelijkheden en kosten van een gevel reinigen, impregneren en/of voegen alvast voor je op een rij gezet.

Wat zijn de gevelreiniging kosten?

Je vraagt je waarschijnlijk af de gevel reinigen kosten zijn. Over het algemeen starten de gevelreiniging kosten al vanaf € 5 per m². Gevelreiniging gaat vaak gepaard met het renoveren van de gevel en/of het voegwerk en het impregneren van de gevel. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde totale kosten, uitgaande van een gemiddeld rijtjeshuis met een gevel van 60 m².

WerkzaamhedenGemiddelde kosten (incl. btw)
Gevel reinigen € 5 - € 22 per m²
Gevel reinigen en voegen € 15 - € 122 per m2
Gevel reinigen, voegen en impregneren€ 22 - € 129 per m2
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Gevelreiniger is de gevel aan het reinigen door deze te stralen

Wat bepaalt de gevelreiniging kosten?

De kosten van je gevel reinigen zijn afhankelijk van een aantal factoren. De oppervlakte van je gevel bepaalt voor een groot deel de totaalprijs, maar hier kun je geen invloed op uitoefenen. Bij de andere keuzes kun je wel invloed hebben op de totaal prijs, namelijk:

 1. Welke geschikte reinigingsmethode kies je?
 2. Laat je de voegen vervangen? En zo ja, voor welke voegsoort kies je?
 3. Wil je de gevel achteraf laten impregneren?

Benieuwd naar wat passend is voor jouw gevel en budget? Bekijk dan hieronder wat deze keuzes doen met de totale gevelreiniging kosten.

Keuze 1: welke methode van gevelreiniging kies je?

Het is belangrijk dat de juiste manier van reinigen wordt gekozen om het beste resultaat te behalen. Laat daarom een vakspecialist altijd je gevel beoordelen door middel van een bezoek of foto. Hierdoor kan een gevelspecialist een keuze maken uit de meest voorkomende opties:

 1. Zandstralen
 2. Vochtstralen
 3. Nevelstralen
 4. Stoomreinigen
 5. Chemisch reinigen

Elke reinigingsmethode is weer anders en niet elke methode is geschikt voor jouw gevel. Lees hieronder wat elke reinigingsmethode inhoudt en hoe deze de gevelreiniging kosten beïnvloeden.

Methode 1: zandstralen

Zandstralen is een manier van gevel stralen. Bij gevel stralen wordt er straalmiddel met een hogedrukreiniger op de gevel aangebracht en wordt het vuil er als het ware afgespoten. Bij zandstralen wordt dit gedaan met grof straalmiddel zoals olivinezand. Het straalmiddel wordt met hoge druk tegen de gevel gespoten waarna het vuil verdwijnt. Zandstralen is een vrij agressieve vorm van stralen en wordt daarom vaak alleen ingezet voor projecten met zwaar vervuilde gevels zoals het verwijderen van graffiti.

Methode 2: vochtstralen

Bij vochtstralen wordt het straalmiddel hier met lage druk tegen de gevel gespoten. Deze twee aanpassingen zorgen ervoor dat vochtstralen een mildere reinigingsmethode is dan zandstralen. Ondanks dat is deze methode alsnog geschikt voor het reinigen van matig tot zwaar vervuilde gevels.

Methode 3: nevelstralen

Bij monumentale panden of andere kwetsbare gevels is nevelstralen vaak een geschikte optie. Bij nevelstralen wordt er gebruik gemaakt van een minder felle straal die ook nog eens handmatig kan worden aangepast.

Methode 4: stoomreinigen

Bij stoomreinigen wordt water verwarmd tot een maximum temperatuur van 150 graden Celsius en met hoge druk tegen de gevel gespoten. Het vuil wordt van de gevel afgeweekt en weggespoten. Er wordt bij deze techniek enkel gebruik gemaakt van water en is daarom de goedkoopste techniek.

Methode 5: chemisch reinigen

In tegenstelling tot de andere reinigingsmethoden wordt er bij chemisch reinigen gebruik gemaakt van biologisch of chemisch reinigingsmiddel. Het middel wordt aangebracht met een borstel of handspuit en moet daarna voor ongeveer 5 tot 30 minuten inwerken. Door een chemische reactie wordt het vuil opgelost en kan het afgespoeld worden met een hogedrukreiniger.

Bekijk hieronder wat de gemiddelde gevelreiniging kosten zijn voor deze verschillende methodes.

Type gevelreinigingGem. kosten per m2, incl. arbeidskosten en btwWerking
Zandstralen€ 10 - € 17
Het grove straalmiddel wordt met een hogedrukreiniger tegen de gevel aangespoten waardoor het vuil van de gevel af vliegt.
Vochtstralen€ 12 - € 22
Het straalmiddel wordt gemengd met water en middels een hogedrukreiniger op de gevel gespoten. Het vuil wordt er als het ware afgespoten.
Nevelstralen€ 15 - € 20
Het fijne straalmiddel wordt met een lage druk droog of nat tegen de gevel aangespoten. Waardoor het vuil verwijderd wordt. De druk kan handmatig aangepast worden.
Stoomreinigen€ 5 - € 15
Het water wordt verhit tot 150 graden celcius en lost als het ware de vervuiling aan de gevel op.
Chemisch reinigen€ 15 - € 20
Chemisch middel wordt middels een borstel of handspuit op de gevel aangebracht. Na de inwerking ervan wordt de gevel gereinigd met een hogedrukreiniger.

Keuze 2: voegen

Naast het laten reinigen van je gevel kan de voegen vervangen of renoveren ook voor een betere uitstraling zorgen. Slecht voegwerk laat niet alleen sneller water door maar kan ook schade aan je gevel veroorzaken. Het is dus belangrijk om dit goed bij te houden. Afhankelijk van het type voeg betaal je voor renovatie van de voegen ongeveer € 10 tot € 100 per m². De kosten van het laten reinigen van je gevel en het opnieuw voegen komen dan samen neer op gemiddeld € 15 tot € 115 per m².

Kijk voor de verschillende soorten voegen en bijbehorende kosten van het voegwerk in onderstaande tabel.

Soort voegGemiddelde kosten per m², incl. btwKenmerken
Platvol gladde voeg € 10 - € 12- Meest voorkomend
- Gladde afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Platvol geborstelde/gekamde voeg€ 10 - € 12- Meest voorkomend
- Ruwe afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Glad verdiepte voeg€ 10 - € 12- Voeg dieper dan de stenen (2 - 5 mm achter de stenen)
- Steensoort komt beter tot z'n recht
Schaduwvoeg€ 10 - € 12- Gladde afwerking
- Schuin aflopende hoek
- Schaduw accent op de horizontale lijnen
Snijvoeg€ 50 - € 100- Onregelmatigheden in de steen duidelijk zichtbaar
- Voeg gelijk aan de stenen
- Vaak bij monumentale panden
Knipvoeg € 50 - € 100- Vergelijkbaar met snijvoeg - Steekt uit de gevel
- Strakke belijning

Keuze 3: impregneren

Is je gevel weer zo goed als nieuw door het nieuwe voegwerk en het reinigen? Bescherm deze dan door de gevel te laten impregneren. Impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, is het laten aanbrengen van een beschermende laag over je gevel. Hierdoor krijgt vocht geen kans en kun je langer genieten van de nieuwe uitstraling van je gevel. De kosten van een gevel impregneren liggen gemiddeld rond de € 7 per m². De kosten voor het reinigen en impregneren van je gevel liggen dan ongeveer tussen de € 12 en € 22 per m².

De voordelen van gevelreiniging

Het reinigen van je gevel biedt verschillende voordelen. Bekijk hieronder op welke manier gevelreiniging waardevol voor jou kan zijn:

 1. Je huis wordt meer waard. Doordat het aanzicht van je woning verbetert stijgt je huis in waarde. Dit geldt voornamelijk als de huizen van je buren al enige tijd niet meer gereinigd zijn want dan lijkt jouw huis optisch nieuwer dan de rest.
 2. De levensduur van je gevel stijgt. Wanneer je de gevel reinigt en vervolgens laat impregneren zal je gevel langer meegaan, omdat de gevel beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf.
 3. Je woning is beter beschermd tegen vochtschade. Als je de gevel laat reinigen en impregneren kan er geen vocht meer doorheen komen. Je huis is dan beschermd tegen vochtschade zoals schimmel.
 4. Je huis ziet er weer schoon uit. Het reinigen van je gevel zorgt ervoor dat je huis er weer fris en schoon uitziet.

Hoe ziet de prijsopbouw van de gevelreiniging kosten eruit?

Prijsopbouw van de gevelreiniging kosten

Prijsvoorbeelden gevelreiniging kosten

Om je een beeld te geven van de gevelreiniging kosten staan hieronder een aantal prijsvoorbeelden voor verschillende projecten beschreven.

De kosten van enkel de gevel reinigen

Ben je van plan om je gevel alleen te laten reinigen, dan ben je uiteraard het goedkoopst uit. De totale kosten zijn afhankelijk van de gevelreiniging methode en de oppervlakte van je gevel. Bij een gevel van 60 m² kun je al genieten van een geheel schone gevel voor € 300 tot € 900.

De kosten van een gevel reinigen én voegen

Naast het reinigen van je gevel kan het renoveren van de voegen ook zorgen voor een waardeverhoging van je huis. Een schaduwvoeg accentueert bijvoorbeeld de horizontale lijnen van je huis en zorgt daarmee voor een unieke uitstraling. De totale kosten van een gevel reinigen en voegen bedragen bij een oppervlak van 60 m² ongeveer € 900 tot € 1.620.

De kosten van een gevel reinigen én impregneren

Om na het reinigen van je gevel en eventueel het vervangen van je voegwerk zo lang mogelijk te genieten van het resultaat, is het belangrijk deze optimaal te beschermen. Het laten impregneren van je stenen en voegwerk zorgt voor een beschermlaagje over je gevel. Er zitten veel voordelen aan impregneren, want je energierekening zal er ook door dalen! Voor het laten reinigen en impregneren van je gevel liggen de kosten ongeveer tussen de € 720 tot € 1.320.

Laat je gevel reinigen door een vakspecialist van Homedeal!

Ben je tot de conclusie gekomen dat een professionele aanpak voor je gevelreiniging de beste keuze is? Overweeg dan een gevelspecialist die aangesloten is bij Homedeal. Deze vakspecialisten worden gecontroleerd op keurmerken en staan allemaal ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, hierdoor kun je altijd rekenen op een goede kwaliteit. En het mooiste? Dankzij ons uitgebreide netwerk van lokale vakspecialisten bespaar je ook nog eens op voorrijkosten. Kortom, voor een stralende en duurzame gevel ben je bij Homedeal aan het juiste adres.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het reinigen van de gevel?

De kosten voor het reinigen van een gevel variëren afhankelijk van de gebruikte methode en de grootte van de gevel. Eenvoudige reinigingstechnieken zoals stoomreinigen kosten gemiddeld tussen de € 5 en € 15 euro per m². Daarnaast kunnen extra behandelingen, zoals het impregneren of voegen van de gevel, de totale kosten verhogen.

Wat vraagt een gevelreiniger per uur?

Een gevelreiniger vraagt doorgaans tussen de € 30 en € 50 euro per uur, afhankelijk van de werkzaamheden en de ervaring van de vakspecialist. Deze prijs kan variëren op basis van de regio en het specifieke bedrijf waarmee je werkt. Het is raadzaam om vooraf offertes aan te vragen om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten.

Kun je zelf je gevel reinigen?

Ja, je kunt zelf je gevel reinigen, maar het is belangrijk om te weten wat je doet om schade te voorkomen. Voor lichte vervuiling, zoals groene aanslag, kun je gebruik maken van een hogedrukreiniger en geschikte reinigingsmiddelen. Echter, bij zwaardere vervuiling of kwetsbare materialen zoals oude bakstenen of voegwerk, is voorzichtigheid erg belangrijk. Als je niet zeker bent van de beste aanpak of als het om een groot oppervlak gaat, kan het verstandiger zijn om een vakspecialist in te huren.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Het laten reinigen van een gevel is een project dat je gemakkelijk met je buren kunt laten uitvoeren. Informeer daarom altijd naar de plannen van je buren. Het is voor een gevelreinigingsbedrijf lucratief om meerdere gevels op één locatie te reinigen. Doordat jij meerdere werkzaamheden aanbiedt kan er een kwantumkorting afgesproken worden.

De handige doe-het-zelver

Ben je handig en steek je graag je handen uit de mouwen? Overleg dan met een gevelreinigingsbedrijf wat je zelf aan voorwerk kunt doen. Vaak kun je al kleine voorbereidingen treffen waardoor je uiteindelijk minder arbeidskosten betaald. Ook is het mogelijk om zelf je gevel te reinigen of impregneren. Dit kun je echter het beste aan een specialist overlaten om teleurstellingen te voorkomen.

Vraag offertes aan

Elk huis en elk project is anders. We raden je daarom aan om meerdere gevelreiniging offertesaan te vragen. Op die manier krijg een goed beeld van de prijzen en mogelijkheden. Vervolgens kun je de offertes met elkaar vergelijken op onder andere de prijs, tijdsplanning en keurmerken van de vakspecialist. Kies de beste vakspecialist uit en geniet zo snel mogelijk van een schone gevel.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden