Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Soorten voegen

Soorten voegen

De keuze voor het soort voegwerk heeft een grote invloed op de uitstraling van je gevel, vooral omdat tot 20% van je gevel uit voegen kan bestaan. Het is dus essentieel om de juiste keuze te maken uit de diverse beschikbare soorten voegen. Hier geven we je een overzicht om je te helpen bij je beslissing.

Welke soorten voegen zijn er?

In het volgende overzicht beschrijven we in het kort de verschillende soorten voegwerk. Daarbij geven we ook aan waarin de soorten voegen van elkaar verschillen en wat de kenmerken zijn.

1. Geborstelde/gekamde voeg

Deze voeg staat bekend om zijn ruwe afwerking en is een veelgebruikte, budgetvriendelijke keuze. Het is eenvoudig, maar effectief, vooral als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding.

2. Gladde platvolle voeg

Een populaire keuze die naadloos aansluit bij de rest van de gevel dankzij de gladde afwerking. Het zorgt voor een strak en uniform uiterlijk.

3. Holle voeg

Deze voeg voegt diepte en reliëf toe aan je gevel. Het unieke schaduweffect ontstaat door een lichte holling naar binnen, waardoor de stenen meer op zichzelf komen te staan.

4. Knipvoeg/geknipte voeg

Dit is een soort voeg die uitsteekt en diepte en ruimtelijkheid toevoegt. Het contrast tussen het voegwerk en de stenen is opvallend, wat resulteert in een indrukwekkende gevel.

5. Snijvoeg/gesneden voeg

Een chique keuze voor je gevel. De schuin afgesneden specie zorgt voor diepte en een elegant schaduweffect. Vanwege het vakmanschap en de arbeidsintensiteit komt er wel een hoger prijskaartje bij kijken.

Soorten voegen

6. Stootvoeg

Simpelweg de verticale voeg tijdens het metselen. De horizontale tegenhanger is de lintvoeg. Een speciale variant hierop is de open stootvoeg.

7. Open stootvoeg

Deze functionele voeg zorgt voor ventilatie in de achterliggende spouw. Door bepaalde voegen open te laten, ontstaat er een ventilatiepunt in de gevel.

8. Verdiepte voeg

Een soort voeg die diepte toevoegt en de aandacht vestigt op de gevelstenen. De voeg ligt enkele millimeters dieper dan de muur, wat een opvallend effect geeft.

9. Teruggehouden voeg

Vergelijkbaar met de verdiepte voeg, maar dan iets minder diep. Hiermee ligt de focus ook op de gevelstenen.

10. Schaduwvoeg

Bij deze soort voeg loopt de onderkant gelijk met de gevel en de bovenkant ligt dieper, wat resulteert in een schuin aflopend voegwerk. Het creëert, zoals de naam al suggereert, een mooi schaduwspel op je muur.

Met deze kennis op zak kun je een weloverwogen keuze maken voor het soort voeg dat het beste bij jouw gevel past. Elk soort voegwerk heeft zijn eigen charme en functionaliteit, dus denk goed na over wat je wilt bereiken met je gevelrenovatie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat is voegwerk?

Voegwerk is meer dan alleen een esthetische afwerking voor je huis. Het speelt een cruciale rol in de bescherming van je woning tegen vocht en draagt bij aan de isolatie. Wanneer je voegwerk begint te verouderen of in slechte staat verkeert, kan dit leiden tot diverse problemen. Niet alleen kan het vocht binnendringen, maar het kan ook de algehele uitstraling van je gevel verminderen. Een goed onderhouden voegwerk zorgt ervoor dat je woning er van buitenaf prachtig uitziet, dankzij de harmonieuze combinatie van voegen en stenen.

Wanneer je overweegt om je gevel te renoveren, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten voegwerk zijn waaruit je kunt kiezen. Deze keuze is cruciaal, aangezien het soort voegen een grote invloed heeft op de algehele uitstraling van je woning.

Wat zijn de prijzen van de soorten voegen?

Als je overweegt je gevel te voegen, vraag je je waarschijnlijk af wat de kosten zijn van de verschillende soorten voegen. De prijzen kunnen variëren van ongeveer € 10 tot € 100 per m2, afhankelijk van het type voeg en het gebruikte materiaal. Het is essentieel om je goed te oriënteren en te kiezen voor een voegsoort die zowel bij je budget als bij de uitstraling van je woning past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Welke soorten voegen zijn er?

De meest voorkomende voegen zijn platvol voegen, geborstelde voegen en verdiepte voegen. Snijvoegen en knipvoegen zijn het meest arbeidsintensief en zijn over het algemeen een stuk duurder om te realiseren.

Wat is een standaardvoeg?

Dit is de voeg waarbij het voegwerk gelijk oploopt met de gevel. Er is met andere woorden dus geen sprake van speciale effecten die ontstaan bij soorten voegwerk zoals de verdiepte, gesneden of geknipte voeg.

Wat gebruik je om te voegen?

Hiervoor gebruik je voegmortel. Dit bestaat uit een mengsel van cement, zand en water. Voor het beste resultaat is een juiste verhouding van het cement en zand van groot belang.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden