Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Gevelonderhoud

Gevelonderhoud

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 3.000
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.500 - € 3.500

Je gevel is het visitekaartje van je huis, daarom is het belangrijk om er voldoende aandacht aan te besteden. Daarnaast zorgt het onderhouden van je gevel ervoor dat er minder kans is op vochtschade en je woning beter geïsoleerd is. Welk type gevelonderhoud jij nodig hebt is afhankelijk van de staat van je gevel. Lees welk gevelonderhoud geschikt is voor jouw gevel en bekijk de gemiddelde prijzen.

Wat kost gevelonderhoud?

Gevelspecialisten bieden diverse vormen van gevelonderhoud aan. De prijzen van de projecten lopen erg uiteen van gemiddeld € 5 tot € 200 per m². De werkzaamheden die jij nodig hebt zijn afhankelijk van de staat van je gevel. Bekijk in het prijsoverzicht welke methodes er zijn en welke prijzen daarbij komen kijken. 

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen (incl. btw, arbeid en materiaal).
Nieuwe gevelbekleding€ 50 - € 200 per m²
Gevel reinigen€ 10 - € 22 per m²
Voegen vervangen€ 10 - 100 per m²
Stenen vervangen€ 10 - € 15 per steen
Gevel impregnerenVanaf € 8 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Gevelonderhoud

Prijsvoorbeelden van gevelonderhoud

Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden van gevelonderhoud om een beeld bij de prijzen te krijgen van de verschillende projecten.

Goedkope optie

Zit er een laag mos op je gevel? Laat een gevelspecialist de oorspronkelijke kleur van je gevelstenen terugbrengen door ze te stoomreinigen. Voor stoomreinigen betaal je bij een geveloppervlakte van 60 m² gemiddeld € 550, inclusief btw.

Uitgebreide werkzaamheden

Het kan voorkomen dat blijkt dat de voegen helaas in slechte staat verkeren. Ook in dit geval biedt gevelonderhoud de oplossing. Gevelspecialisten vragen voor het reinigen en aanbrengen van nieuwe schaduwvoegen voor een oppervlakte van 60 m² gemiddelde € 1.700, inclusief btw.

Duurzame oplossing

Wil je voorkomen dat het mos na het gevelonderhoud weer de kop op steekt? Dan raden wij je aan om je gevel te laten impregneren; een beschermlaag. Voor het reinigen, voegen en impregneren van een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld € 3.500, inclusief btw.

Hoe ziet de prijsopbouw van gevelonderhoud eruit?

Gevelonderhoud kosten

Welke keuzes bepalen de prijs van gevelonderhoud?

Wil je weten hoe de prijs van gevelonderhoud voor jouw gevel tot stand komt? Bekijk onderstaande keuzes.

Keuze 1: Is gevelrenovatie nodig? 

Allereerst is het van belang dat de gevelspecialist bepaalt of er gevelrenovatie werkzaamheden nodig zijn. Je kunt hierbij denken aan het vervangen van een aantal stenen, maar het zou ook kunnen dat de gehele gevel opnieuw bekleed moet worden. De grootte van het project is bepalend voor de prijs.  

Keuze 2: Soort gevelreiniging

Voor elk type vuil op je gevel is een gepaste oplossing. Bekijk onderstaand overzicht om te zien welke methode van gevelreiniging voor jouw situatie geschikt is.

Type gevelreinigingGem. kosten per m2, incl. arbeidskosten en btwWerking
Zandstralen€ 10 - € 17
Het grove straalmiddel wordt met een hogedrukreiniger tegen de gevel aangespoten waardoor het vuil van de gevel af vliegt.
Vochtstralen€ 12 - € 22
Het straalmiddel wordt gemengd met water en middels een hogedrukreiniger op de gevel gespoten. Het vuil wordt er als het ware afgespoten.
Nevelstralen€ 15 - € 20
Het fijne straalmiddel wordt met een lage druk droog of nat tegen de gevel aangespoten. Waardoor het vuil verwijderd wordt. De druk kan handmatig aangepast worden.
Stoomreinigen€ 5 - € 15
Het water wordt verhit tot 150 graden celcius en lost als het ware de vervuiling aan de gevel op.
Chemisch reinigen€ 15 - € 20
Chemisch middel wordt middels een borstel of handspuit op de gevel aangebracht. Na de inwerking ervan wordt de gevel gereinigd met een hogedrukreiniger.

Keuze 3: Soort voegwerk

Zijn de voegen van je gevel na het reinigen toe aan een opknapbeurt of moeten de voegen vervangen worden? Ontdek hieronder welk soort voegwerk bij jouw gevel past.

Soort voegGemiddelde kosten per m², incl. btwKenmerken
Platvol gladde voeg € 10 - € 12- Meest voorkomend
- Gladde afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Platvol geborstelde/gekamde voeg€ 10 - € 12- Meest voorkomend
- Ruwe afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Glad verdiepte voeg€ 10 - € 12- Voeg dieper dan de stenen (2 - 5 mm achter de stenen)
- Steensoort komt beter tot z'n recht
Schaduwvoeg€ 10 - € 12- Gladde afwerking
- Schuin aflopende hoek
- Schaduw accent op de horizontale lijnen
Snijvoeg€ 50 - € 100- Onregelmatigheden in de steen duidelijk zichtbaar
- Voeg gelijk aan de stenen
- Vaak bij monumentale panden
Knipvoeg € 50 - € 100- Vergelijkbaar met snijvoeg - Steekt uit de gevel
- Strakke belijning

Keuze 4: Impregneren

Heb je je gevel laten reinigen, dan heb je de keuze om je gevel te laten impregneren. De reden waarom je je gevel zou moeten laten impregeren is simpel, je voorkomt dat je binnen enkele jaren weer een gevelspecialist moet bellen voor gevelonderhoud.

Door je gevel te laten impregneren krijgen de gevelstenen en voegen een beschermlaag die vuil afstoot en vochtinslag de baas is. Het water krijgt geen kans om tussen de stenen te bevriezen waardoor de kans op scheuren in je gevel een stuk kleiner is. Gemiddeld betaal je voor het laten impregneren van je gevel € 7 per m². 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is gevelonderhoud?

De gevelonderhoud kosten zijn afhankelijk van het type project. Voor het volledig renoveren, reinigen en impregneren van een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld € 4.000 tot € 20.000. De prijs is hierbij erg afhankelijk van je eigen keuzes. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt.

Waarom gevelonderhoud?

Het onderhouden van je gevel zorgt ervoor dat je gevel beter beschermd is tegen vuil en beschadigingen. Als je dit regelmatig laat bijhouden voorkom je een gevelrenovatie en extra kosten.

Wat kost het om een gevel te renoveren?

Het renoveren van een gevel kan al vanaf € 10 tot € 15 per steen. Bij grotere renovatieprojecten zoals je gevel volledig opnieuw bekleden betaal je al snel € 40 tot € 200 per m². Met gevelonderhoud kan je deze kosten voorkomen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan om een goed beeld te krijgen van de kosten.

Homedeal bespaartips

Bespaar op voorrijkosten

De kans is groot dat het huis van je buren uit hetzelfde bouwjaar komt en waarschijnlijk dezelfde problemen aan de gevel kent. In dit geval is het raadzaam om met je buren de handen ineen te slaan en samen op zoek te gaan naar een gevelspecialist. Wanneer de gevelspecialist voor het gevelonderhoud langskomt, kunnen jullie de voorrijkosten delen en wellicht krijgen jullie kwantumkorting.

Een goede voorbereiding

Mocht je willen besparen op de kosten, vraag dan aan je gevelspecialist wat jij alvast zelf kunt doen. Wanneer je een handige doe-het-zelver bent bespaar je hiermee op de totale kosten voor je gevelonderhoud.

Onderhoud de raam- en deurdorpels

De raam- en deurdorpels worden vaak over het hoofd gezien bij het onderhoud van het huis. Toch is het belangrijk om deze geregeld schoon te maken om rotte plekken en schade te voorkomen. De gevelspecialist hoeft hier geen extra aandacht aan te besteden, waardoor je geen geld kwijt bent aan het vervangen van raam- en deurdorpels.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden