1 miljoen projecten verricht

De beste gevelreiniging deals

timer

Ontvang offertes en bespaar tot 40%

Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Gevelonderhoud kosten

Gemiddelde kosten:
2.050
Dit project kost gemiddeld tussen:
1.680 - € 2.420
Minimale kosten:
300
Maximale kosten:
3.800

Je gevel is het visitekaartje van je huis, daarom is het belangrijk om er voldoende aandacht aan te besteden. Deze prijsgids biedt uitkomst als je gevel bijna niet meer te zien is door mos, algen, roetaanslag of graffiti. Lees welk gevelonderhoud geschikt is voor jouw gevel en bekijk de gemiddelde prijzen.

Wat kost gevelonderhoud?

Gevelreinigers bieden diverse vormen van gevelonderhoud aan. De werkwijze is afhankelijk van de staat van je gevel. Bekijk in het prijsoverzicht welke methode van gevelonderhoud past bij jouw situatie.

Werkzaamheden gevelonderhoudGemiddelde prijs per m², inclusief btwToelichting
Gevelreiniging€ 5 - € 15
Prijs is afhankelijk van de reinigingsmethode.
Voegwerk€ 10 - € 89Prijs is afhankelijk van het type voegwerk.
Impregneren
€ 7 - € 11Prijs is afhankelijk van gevelspecialist.
Gevelrenovatie€ 40 - € 120Prijs is afhankelijk van de schade aan de gevel.
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijs voor jouw gevelonderhoud

Gevelonderhoud

Prijsvoorbeelden gevelonderhoud

Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden van gevelonderhoud om een beeld bij de prijzen te krijgen van de verschillende projecten.

Goedkope optie: Zit er een laag mos op je gevel? Laat een gevelspecialist de oorspronkelijke kleur van je gevelstenen terugbrengen door stoomcleanen. Voor stoomcleanen betaal je voor een geveloppervlakte van 60 m² gemiddeld € 550, inclusief btw.

Uitgebreide werkzaamheden: Het kan voorkomen dat blijkt dat de voegen helaas in slechte staat verkeren. Ook in dit geval biedt gevelonderhoud de oplossing. Gevelspecialisten vragen voor het reinigen en aanbrengen van nieuwe schaduwvoegen voor een oppervlakte van 60 m² gemiddelde € 1.700, inclusief btw.

Duurzame oplossing: Wil je voorkomen dat het mos na het gevelonderhoud weer de kop op steekt? Dan raden wij je aan om je gevel te laten impregneren; een beschermlaag. Voor het reinigen, voegen en impregneren van een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld € 3.500, inclusief btw.

Hoe ziet de prijsopbouw van gevelonderhoud eruit?

Gevelonderhoud

Welke keuzes bepalen de prijs van gevelonderhoud?

Wil je weten hoe de prijs van gevelonderhoud van jouw gevel tot stand komt? Bekijk onderstaande keuzes.

Keuze 1: Soort gevelreiniging

Voor elk type vuil op je gevel is een gepaste oplossing. Bekijk onderstaand welke methode van gevelreiniging als gevelonderhoud voor jouw situatie geschikt is.

Methode gevelonderhoudGemiddelde prijs per m²Toelichting
Chemisch reinigen€ 5 - € 15Deze hardnekkige methode van gevelonderhoud is geschikt voor het verwijderen van verfresten of bij aanslag door uitlaatgassen.
Stoomcleanen€ 5 - € 15Stoomcleanen wordt gebruikt voor het verwijderen van algen en mossen.
Zandstralen€ 10 - € 20
Zandstralen is een manier van gevelonderhoud waarbij hardnekkig vuil zoals graffiti en verfresten worden verwijderd.

Keuze 2: Soort voegwerk

Zijn de voegen van je gevel na het reinigen toe aan een opknapbeurt of moeten de voegen vervangen worden? Ontdek hieronder welk soort voegwerk bij jouw gevel past.

Soort voegGemiddelde kosten per m²Toelichting
Platvol gladde/geborstelde voeg€ 10
Meest voorkomend, uitgelijnd met de stenen in je gevel.
Glad verdiepte voeg€ 10
Voeg dieper dan de stenen, steensoort komt beter tot zijn recht.

Schaduwvoeg€ 11Schuin aflopende hoek, schaduw accentueert de horizontale lijnen.
Daggestreep€ 45Verbloemd het grillige verloop van de stenen. Streep in de lintvoeg (horizontale voeg).
Snijvoeg of gesneden voeg€ 55 - € 85Onregelmatigheden in de steen duidelijk zichtbaar. Vaak bij monumentale panden.
Knipvoeg of geknipte voeg€ 55 - € 95Vergelijkbaar met snijvoeg, maar steekt uit de gevel.

Keuze 3: Impregneren

Heb je je gevel laten reinigen, dan heb je de keuze om je gevel te laten impregneren. De reden waarom je je gevel zou moeten laten impregeren is simpel, je voorkomt dat je binnen enkele jaren weer een gevelspecialist moet bellen voor gevelonderhoud. Door je gevel te laten impregneren krijgen de gevelstenen en voegen een beschermlaag die vuil afstoot en vochtinslag de baas is. Het water krijgt geen kans om tussen de stenen te bevriezen waardoor de kans op scheuren in je gevel een stuk kleiner is. Gemiddeld betaal je voor het laten impregneren van je gevel € 9 per m². Je kan een gevelreiniging offerte laten opmaken met en zonder impregneren en daarna je keuze maken. 

Vind de beste deal

Offertes aanvragenToe aan specifieke gevelonderhoud prijzen voor jouw situatie? Vraag op HomeDeal gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van gevelspecialisten bij jou uit de buurt. Binnen 48 uur heb je de prijsinformatie in huis. Vergelijk de prijzen, dit kan je een besparing tot wel 40% opleveren op de totale prijs voor jouw gevelonderhoud. Wacht niet langer, laat je gevel weer stralen.

HomeDeal bespaartips

Bespaar op voorrijkosten

De kans is groot dat het huis van je buren uit hetzelfde bouwjaar komt en waarschijnlijk dezelfde problemen aan de gevel kent. In dit geval is het raadzaam om met je buren de handen ineen te slaan en samen op zoek te gaan naar een gevelspecialist. Wanneer de gevelspecialist voor het gevelonderhoud langskomt, kunnen jullie de voorrijkosten delen.

Een goede voorbereiding

Mocht je willen besparen op de kosten, vraag dan aan je gevelspecialist wat jij alvast zelf kunt doen. Wanneer je een handige doe-het-zelver bent bespaar je hiermee op de totale kosten voor je gevelonderhoud.

Onderhoud de raam- en deurdorpels

De raam- en deurdorpels worden vaak over het hoofd gezien bij het onderhoud van het huis. Toch is het belangrijk om deze geregeld schoon te maken om rotte plekken en schade te voorkomen. De gevelspecialist hoeft hier geen extra aandacht aan te besteden, waardoor je geen geld kwijt bent aan het vervangen van raam- en deurdorpels.