Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging De kosten van een gevel reinigen en impregneren

De kosten van een gevel reinigen en impregneren

Minimale kosten
€ 150
Gemiddelde kosten
€ 420
Maximale kosten
€ 700
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 340 - € 500

Wil je je gevel laten reinigen en impregneren en ben je benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Impregneren biedt je buitenmuur niet alleen bescherming tegen vorst, zure regen en schimmel, maar helpt ook om je energierekening te verlagen! Een goed geïmpregneerde buitenmuur kan de levensduur van je woning aanzienlijk verlengen. Bij Homedeal vind je alles over de kosten denk aan: de gevel impregneren prijs per m2, handige prijsvoorbeelden en de prijsopbouw.

Wat zijn de kosten van een gevel reinigen en impregneren?

De kosten voor het reinigen van een gevel variëren tussen € 5 en € 22 per m2, afhankelijk van de methode. Het impregneren van de gevel kost gemiddeld € 7 per m². Dit wordt vaak gecombineerd met gevelreiniging. De prijs voor je gevel reinigen en impregneren ligt vaak tussen de € 15 en € 29 per m2.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten (incl. btw)
Gevel reinigen € 5 - € 22 per m²
Gevel reinigen en voegen € 15 - € 122 per m2
Gevel reinigen, voegen en impregneren€ 22 - € 129 per m2
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Vakspecialist is een gevel aan het impregneren met impregneermiddel en een kwast

Prijsvoorbeelden van de gevel reinigen en impregneren

Ben je benieuwd wat het impregneren en eventueel reinigen van je gevel je precies gaat kosten? We hebben een aantal prijsvoorbeelden voor je op een rijtje gezet. Zo krijg je een helder beeld van de verwachte uitgaven voor dit belangrijke onderdeel van gevelonderhoud. Lees verder en ontdek wat de kosten kunnen zijn voor jouw specifieke situatie.

Enkel impregneren

Is reinigen niet nodig omdat je zojuist de gelukkige eigenaar bent geworden van een nieuwbouwwoning, of is je gevel al gereinigd, dan ben je uiteraard het goedkoopste uit. Als je niet kiest voor het reinigen van de gevel dan liggen de kosten voor het enkel impregneren rond de € 420 (bij een gemiddelde gevel van 60 m².

Reinigen en impregneren

Wil je er helemaal zeker van zijn dat het impregneren werkt, dan is gevelreiniging nodig. Denk hierbij aan een meerprijs van rond de € 10 tot € 22 per m². De totale kosten komen dan neer op een bedrag van € 1.020 tot € 1.740. Door het reinigen over te laten aan een gevelspecialist ben je altijd verzekerd dat je huis helemaal waterdicht is.

Voegen, reinigen en impregneren

Is het voegwerk aan vervanging toe of wil je jouw huis aantrekkelijker maken voor een eventuele verkoop door ook het voegwerk aan te pakken? Bij het vervangen van je voegen voor een platvol gladde voeg en het impregneren en reinigen van de gevel dien je rekening te houden met kosten van ongeveer € 1.020 tot € 1.140.

Prijsopbouw gevel impregneren

De prijzen voor het laten impregneren van je gevel zijn als volgt opgebouwd:

Prijzen impregneren

Hoe worden de kosten van een gevel reinigen en impregneren bepaald?

Er zijn een aantal keuzes die je moet maken die van invloed zijn op de totale kosten. Benieuwd wat deze keuzes precies inhouden? Lees dan verder.

Keuze 1: Is reinigen nodig?

Voordat je de gevel kunt impregneren, is het essentieel om te controleren of reinigen nodig is. Wanneer er namelijk mos, graffiti of ander vuil je gevel bedekt kan het impregneermiddel niet in de poriën van de stenen trekken. Hierdoor werkt het middel minder goed en kun je minder lang genieten van je geïmpregneerde woning.

De gevelreiniging kosten laten de totale prijs met ongeveer € 5 tot € 22 per m2 stijgen. De hoogte van de gevel reinigen en impregneren prijs per m2 wordt beïnvloed door het type gevelreiniging.

Keuze 2: Voegwerk vervangen?

Naast het reinigen en impregneren van de gevel is het ook belangrijk dat het voegwerk in goede staat verkeert. Slecht voegwerk laat niet alleen sneller water door maar kan ook schade aan je gevel veroorzaken. Het vervangen van de voegen geeft je huis een betere uitstraling en voorkomt lekkages. De kosten van het voegwerk laten de totale kosten stijgen met gemiddeld € 10 tot € 100 per m2, afhankelijk van het soort voeg.

Keuze 3: Om welk type ondergrond gaat het?

Bekijk van tevoren goed om wat voor soort ondergrond het gaat. Hout heeft namelijk een andere behandeling nodig dan steen. Vooral als je ook je gevel laat renoveren is het verstandig goed door te geven om welke ondergrond het gaat. Zandstralen kan bijvoorbeeld een zeer effectieve reinigingsmethode zijn, maar is niet geschikt voor elke ondergrond. Een kwetsbare ondergrond behandelen kost over het algemeen meer dan een minder kwetsbare gevel.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het impregneren en reinigen van een gevel?

De gevel impregneren kosten liggen rond de € 7 per m². Voor een gemiddeld rijtjeshuis met een gevel van 60 m² liggen de kosten rond de € 420. De kosten voor het reinigen liggen over het algemeen tussen de € 5 en € 22 per m².

Hoe vaak moet je een buitenmuur impregneren?

Na het impregneren van je buitenmuur beschermt deze impregneerlaag gemiddeld 10 jaar je gevel en het voegwerk tegen vocht en vuil. 

Wat kost impregneren per m²?

Het impregneren van een buitenmuur kost gemiddeld € 7 per m². De totale prijs wordt bepaald door de oppervlakte van de gevel die je wilt laten impregneren. Vraag gratis en vrijblijvend gevelreiniging offertes aan om erachter te komen hoeveel je exact kwijt gaat zijn.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Vergeet niet om je buren op de hoogte te brengen van je plannen. Het is voor een bedrijf voordelig om op een bepaalde locatie meerdere gevels te reinigen en impregneren. Door dit vervolgens bij het bedrijf aan te bieden kan er door hen een kwantumkorting gegeven worden.

De handige doe-het-zelver

Ben je handig en wil je graag ook zelf meehelpen? Overleg dan met een gevelreinigingsbedrijf wat je zelf aan voorwerk kunt doen. Vaak kun je al kleine voorbereidingen treffen waardoor je uiteindelijk minder arbeidskosten betaalt.

Vergelijk offertes met elkaar

Vraag meerdere gevelreiniging offertes aan om een goed beeld te krijgen van de prijzen. Vergelijk de offertes van de vakspecialisten met elkaar en kies de offerte die het beste bij jouw budget en wensen past.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden