Vind de beste gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Gevelspecialist prijzen

Gevelspecialist prijzen

Minimale kosten
€ 882
Gemiddelde kosten
€ 2.650
Maximale kosten
€ 4.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.170 - € 3.130

Is je gevel na vele jaren wel toe aan een opknapbeurt? Een grondige schoonmaak om de gevel weer te laten stralen of een renovatie om grote scheuren weg te werken, in alle gevallen helpen onze gevelspecialisten je uit de brand. Bekijk deze prijsgids en kom te weten wat een gevelspecialist voor jou kan betekenen.

Wat zijn de prijzen van een gevelspecialist?

Een goed onderhouden gevel zorgt ervoor dat je huis er niet alleen mooier uitziet, maar ook nog eens beter geïsoleerd en meer waard is. Gemiddeld brengt een gevelspecialist een bedrag tussen de € 10 en € 200 per m² in rekening, afhankelijk van de werkzaamheden. Benieuwd naar welke werkzaamheden dit zijn en hoeveel ze kosten? Bekijk dan onderstaand overzicht.

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen (incl. btw).
Stenen vervangen€ 10 - € 15 per steen
Nieuwe gevelbekleding€ 40 - € 200 per m²
Voegen vervangen€ 10 - 100 per m²
Gevel reinigen€ 10 - € 22 per m²
Gevel impregneren€ 7 per m²

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Gevelspecialist prijzen

Prijsvoorbeelden van gevelspecialisten

Om een beter beeld te krijgen van de prijzen, hebben we 3 prijsvoorbeelden van veelvoorkomende projecten voor je uitgelicht.

Goedkope optie

Kan jouw gevel wel een schoonmaakbeurt gebruiken, omdat er bijvoorbeeld veel algen over de gevelstenen groeien? Kies er dan voor om je gevel te laten reinigen. Voor het stoomreinigen van een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld € 580 inclusief btw en voorrijkosten.

Langdurige bescherming

Voor een langdurige bescherming raden wij aan om je gevel te laten impregneren na het reinigen van je gevel. De stenen en het voegwerk van je gevel krijgen een beschermlaagje wat vochtinslag tegengaat. Voor het reinigen en impregneren van een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld € 1.300, inclusief btw en voorrijkosten.

Gevelrenovatie

Vocht trekt in de gevel en in de winter bevriest vocht, dit kan in de loop der jaren voor scheuren in je gevel zorgen. Voor het renoveren van deze scheuren op een oppervlakte van 20 m² betaal je gemiddeld € 2.300, inclusief btw en voorrijkosten.

Prijsopbouw gevelspecialist

Gevelspecialist prijzen

Welke keuze bepaalt de prijs van gevelspecialisten?

Zie in onderstaande tabel wat een gevelspecialist voor jou kan betekenen en wat de bijbehorende gemiddelde prijzen zijn. Er is uitgegaan van een gevel van 60 m², dit is de gemiddelde gevelomvang van een rijtjeshuis in Nederland.

GevelrenovatieGemiddelde prijzen per 60 m²Kenmerken
Reinigen (stoomreinigen)€ 300 - € 900Stoomreinigen wordt vaak toegepast voor het verwijderen van mos, algen en klimop.
Voegen (platvol)€ 600 - € 800Een platvolle voeg is het meest voorkomende type voeg en wordt uitgelijnd met de stenen in je gevel
Reinigen en voegen€ 1.400 - € 1.800Door de voegen te laten reinigen ben je meteen verzekerd van een schone gevel.
Reinigen, voegen en impregneren € 3.200 - € 3.800Door je gevel te laten impregneren wordt deze waterafstotend en voorkom je vochtinslag en scheuren in de gevel.
Renoveren achter-, zij- en voorgevel € 4.400 - € 5.000Herstelwerkzaamheden aan meerdere gevelzijden.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat doet een gevelspecialist?

Een gevelspecialist is gespecialiseerd in alles wat met je gevel te maken heeft. Je kunt hierbij denken aan gevelrenovatie en -reiniging, maar ook het vervangen van het voegwerk en het impregneren horen hierbij.

Wat kost het om een gevel te renoveren?

Een gevelrenovatie kan bestaan uit het enkel vervangen van een aantal stenen, maar het kan ook een volledig nieuwe gevelbekleding zijn. Stenen vervangen kan al vanaf € 10 per steen. Een grotere renovatie zal tussen de € 40 en € 200 per m² kosten.

Wat kost het voegen van een huis?

Het vervangen van voegen kost ongeveer € 10 tot € 100 per m². Bij een gemiddelde woning met een gevel van 60 m² komt dit neer op een bedrag tussen de € 600 en € 6.000, afhankelijk van het soort voeg.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

De kans is groot dat het huis van je buren uit hetzelfde bouwjaar komt en waarschijnlijk dezelfde problemen aan de gevel kent. In dat geval is het raadzaam om samen met je buren de handen ineen te slaan en op zoek te gaan naar een gevelspecialist die jullie gezamenlijke probleem kan verhelpen of voorkomen. Hiermee bespaar je niet alleen op de voorrijkosten, maar je kunt ook nog kwantumkorting krijgen.

Subsidie voor het isoleren van je huis

Een gevelrenovatie is een niet alledaags project en een ideaal moment om isolatie te laten plaatsen om tocht en vochtinslag te voorkomen. Er zijn lokale subsidies beschikbaar voor het isoleren van je huis. Met de energiesubsidiewijzer
van Milieucentraal kun je zien of er een lokale subsidie voor jouw huis beschikbaar is.

De handige doe-het-zelver

Ben je handig en steek je graag je handen uit de mouwen? Overleg dan met een gevelspecialist wat je zelf aan voorwerk kunt doen. Vaak kun je al kleine voorbereidingen treffen waardoor je uiteindelijk minder arbeidskosten betaalt.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden