Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Gevelreiniger inhuren

Gevelreiniger inhuren

Minimale kosten
€ 882
Gemiddelde kosten
€ 2.650
Maximale kosten
€ 4.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.170 - € 3.130

Is je gevel na vele jaren wel toe aan een opknapbeurt en vraag je je af hoe een gevelreiniger je kan helpen? Een grondige schoonmaak om de gevel weer te laten stralen of een renovatie om grote scheuren weg te werken, in alle gevallen helpt een gevelspecialist je uit de brand. Bekijk hier wat een gevelspecialist voor jou kan betekenen en hoeveel dit gaat kosten.

Wat zijn de prijzen van een gevelreiniger?

Een goed onderhouden gevel zorgt ervoor dat je huis er niet alleen mooier uitziet, maar ook nog eens beter geïsoleerd en meer waard is. Gemiddeld brengt een gevelspecialist een bedrag tussen de € 10 en € 200 per m² in rekening, afhankelijk van de werkzaamheden. Benieuwd naar welke werkzaamheden dit zijn en hoeveel ze kosten? Bekijk dan onderstaand overzicht.

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen (incl. btw, arbeid en materiaal).
Nieuwe gevelbekleding€ 50 - € 200 per m²
Gevel reinigen€ 10 - € 22 per m²
Voegen vervangen€ 10 - 100 per m²
Stenen vervangen€ 10 - € 15 per steen
Gevel impregnerenVanaf € 8 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Gevelreiniger

Waar kun je een gevelreiniger voor inhuren?

Je hebt vast wel eens gehoord van gevelreiniging, maar weet je ook waar je een gevelreiniger voor kunt inhuren? In dit gedeelte leggen we je uit welke diensten een gevelspecialist allemaal kan bieden.

Een gevelspecialist is niet alleen nuttig voor het schoonmaken van de buitenmuren van je huis. Ze zijn ook experts in het verwijderen van graffiti, het behandelen van vochtproblemen en zelfs het herstellen van kleine beschadigingen aan de gevel. Door verschillende technieken zoals stoomreiniging, chemische reiniging en zandstralen, kan een gevelspecialist je gevel er weer als nieuw uit laten zien. Bekijk hieronder wat deze verschillende werkzaamheden inhouden.

Stoomreiniging

Je hebt misschien wel eens van stoomreiniging gehoord, maar wat houdt het precies in als het gaat om gevelreiniging?

Stoomreiniging is een milieuvriendelijke manier om vuil en aanslag van je gevel te verwijderen. Door het gebruik van hete stoom worden vuil en micro-organismen effectief verwijderd zonder het oppervlak te beschadigen.

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en zachte reinigingsmethode, dan is stoomreiniging een uitstekende keuze. Het is vooral effectief voor lichtere vormen van vervuiling.

Gevel stralen

Gevel stralen is een term die je misschien hebt gehoord, maar wat betekent het eigenlijk?

Bij deze methode spuit de gevelreiniger onder hoge druk een straalmiddel tegen de gevel. Dit is bijzonder effectief voor het verwijderen van hardnekkige vervuiling en zelfs verflagen.

Als je gevel ernstig vervuild is of als je een oude verflaag wilt verwijderen, dan is gevel stralen een effectieve methode. Het is wel belangrijk dit over te laten aan vakspecialisten om beschadiging te voorkomen.

Zandstralen

Zandstralen is een vorm van gevel stralen, maar wat houdt het in?

Bij zandstralen wordt er onder hoge druk zand tegen de gevel geblazen. Dit is een effectieve manier om verf, roest en andere hardnekkige materialen te verwijderen.

Zandstralen is een intensieve reinigingsmethode die het beste kan worden overgelaten aan vakspecialisten. Het resultaat is een schone en vernieuwde gevel die er weer jaren tegenaan kan.

Graffiti verwijderen

Graffiti kan een doorn in het oog zijn als het je woning ontsiert. Hoe kan een gevelreiniger helpen?

Met speciale oplosmiddelen en technieken kan een vakspecialist graffiti effectief verwijderen zonder de onderliggende oppervlakte te beschadigen. Dit is vaak een snelle en effectieve manier om je gevel weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

Of het nu gaat om een enkele tag of een groter kunstwerk, graffiti verwijderen is voor een gespecialiseerde gevelreiniger geen probleem. Zo kun je snel weer genieten van een schone en representatieve gevel.

Dak reinigen

Naast de gevel kan een gevelspecialist ook je dak reinigen. Maar waarom zou je dat eigenlijk doen?

Een schoon dak ziet er niet alleen beter uit, maar het verlengt ook de levensduur van je dakbedekking. Mossen en algen kunnen namelijk schade veroorzaken als ze niet tijdig worden verwijderd.

Het reinigen van je dak is dus niet alleen een kwestie van esthetiek, maar ook van onderhoud. Een schone dakbedekking gaat langer mee en bespaart je op de lange termijn kosten.

Gevelrenovatie en -onderhoud

Je gevel in topconditie houden is een combinatie van regelmatig onderhoud en, indien nodig, grondige renovatie. Maar wat zijn de verschillen en wanneer is welke aanpak geschikt?

Gevelonderhoud omvat de regelmatige schoonmaak en kleine reparaties die nodig zijn om je gevel er goed uit te laten zien en functioneel te houden. Dit is vooral preventief van aard. Gevelrenovatie daarentegen is een meer ingrijpende maatregel, bedoeld voor als er al duidelijke schade of slijtage is. Dit kan variëren van het herstellen van voegwerk tot het volledig vervangen van gevelmaterialen.

Of je nu kiest voor onderhoud of renovatie, beide zijn cruciaal voor de levensduur en uitstraling van je woning. Regelmatig onderhoud kan veel problemen voorkomen, maar als er al schade is, biedt renovatie een grondige en duurzame oplossing.

Voegwerk

De voegen tussen de stenen van je gevel zijn misschien klein, maar ze spelen een grote rol in de algehele conditie van je woning. Wat moet je weten over voegwerk?

Goed voegwerk beschermt je gevel tegen waterinslag en andere weersinvloeden. Als je merkt dat de voegen beginnen te slijten, is het vaak tijd voor een herstelbeurt. Dit kan variëren van klein herstelwerk tot volledige voegrenovatie.

Als je voegwerk in slechte staat is, kan dit leiden tot allerlei problemen, waaronder vochtproblemen binnenin de woning. Het is dus belangrijk om dit tijdig aan te pakken voor een gezonde en sterke gevel.

Zie in onderstaande tabel wat de bijbehorende gemiddelde prijzen zijn van de mogelijke werkzaamheden. Er is uitgegaan van een gevel van 60 m², dit is de gemiddelde gevelomvang van een rijtjeshuis in Nederland.

WerkzaamhedenGemiddelde prijzen (incl. btw, arbeid en materiaaal)
StoomreinigenVanaf € 5 per m²
Gevel stralen€ 10 - € 17 per m²
Zandstralen€ 10 - € 17 per m²
Graffiti verwijderen€ 10 - € 15 per m²
Dak reinigen€ 5 - € 15 per m²
Gevelrenovatie en -onderhoud€ 8 - € 200 per m²
Voegwerk€ 8 - € 110 per m²

Prijsvoorbeelden van een gevelreiniger

Om een beter beeld te krijgen van de prijzen, hebben we 3 prijsvoorbeelden van veelvoorkomende projecten voor je uitgelicht.

Goedkope optie

Kan jouw gevel wel een schoonmaakbeurt gebruiken, omdat er bijvoorbeeld veel algen over de gevelstenen groeien? Kies er dan voor om je gevel te laten reinigen door een gevelreiniger. Voor het stoomreinigen van een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld € 580 inclusief btw en voorrijkosten.

Langdurige bescherming

Voor een langdurige bescherming raden wij aan om je gevel te laten impregneren na het reinigen van je gevel. De stenen en het voegwerk van je gevel krijgen een beschermlaagje wat vochtinslag tegengaat. Voor het reinigen en impregneren van een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld € 1.300, inclusief btw en voorrijkosten.

Gevelrenovatie

Vocht trekt in de gevel en in de winter bevriest vocht, dit kan in de loop der jaren voor scheuren in je gevel zorgen. Voor het renoveren van deze scheuren op een oppervlakte van 20 m² betaal je gemiddeld € 2.300, inclusief btw en voorrijkosten.

Prijsopbouw gevelreiniger

Gevelspecialist prijzen
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat doet een gevelspecialist?

Een gevelreiniger is gespecialiseerd in alles wat met je gevel te maken heeft. Je kunt hierbij denken aan gevelrenovatie en -reiniging, maar ook het vervangen van het voegwerk en het impregneren horen hierbij.

Wat kost het om een gevel te renoveren?

Een gevelrenovatie kan bestaan uit het enkel vervangen van een aantal stenen, maar het kan ook een volledig nieuwe gevelbekleding zijn. Stenen vervangen kan al vanaf € 10 per steen. Een grotere renovatie zal tussen de € 40 en € 200 per m² kosten.

Wat kost het voegen van een huis?

Het vervangen van voegen kost ongeveer € 10 tot € 100 per m². Bij een gemiddelde woning met een gevel van 60 m² komt dit neer op een bedrag tussen de € 600 en € 6.000, afhankelijk van het soort voeg.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

De kans is groot dat het huis van je buren uit hetzelfde bouwjaar komt en waarschijnlijk dezelfde problemen aan de gevel kent. In dat geval is het raadzaam om samen met je buren de handen ineen te slaan en op zoek te gaan naar een gevelspecialist die jullie gezamenlijke probleem kan verhelpen of voorkomen. Hiermee bespaar je niet alleen op de voorrijkosten, maar je kunt ook nog kwantumkorting krijgen.

Subsidie voor het isoleren van je huis

Een gevelrenovatie is een niet alledaags project en een ideaal moment om isolatie te laten plaatsen om tocht en vochtinslag te voorkomen. Er zijn lokale subsidies beschikbaar voor het isoleren van je huis. Met de energiesubsidiewijzer
van Milieucentraal kun je zien of er een lokale subsidie voor jouw huis beschikbaar is.

De handige doe-het-zelver

Ben je handig en steek je graag je handen uit de mouwen? Overleg dan met een gevelspecialist wat je zelf aan voorwerk kunt doen. Vaak kun je al kleine voorbereidingen treffen waardoor je uiteindelijk minder arbeidskosten betaalt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden