Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Snijvoeg

Snijvoeg

De juiste voeg zorgt voor de perfecte afwerking van je metselwerk. Waar de meeste mensen voor een platte of holle voeg kiezen, zijn sommige mensen juist dol op voegen die net wat eleganter ogen. In dat geval is een snijvoeg de juiste keuze. Wil je weten wat voor soort voeg dit precies is en hoe hij gemaakt wordt? Hier vind je de antwoorden en ontdek je wat dit voegtype gemiddeld kost.

Wat kost een snijvoeg?

Het maken van een snijvoeg kost over het algemeen meer tijd dan een standaard voeg. Daarom moet je rekening houden met een relatief hoge prijs van € 60 tot € 110 per m2. De totaalprijs is ook afhankelijk van wat er nog moet gebeuren. Betaal je enkel voor de nieuwe voegen? Of moet het oude voegwerk ook nog verwijderd worden? Bekijk de gemiddelde prijzen hieronder.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs (incl. btw, arbeid en materiaal)
Snijvoeg aanbrengen€ 60 - € 110 per m²
Oude voegen verwijderen€ 30 - € 50 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Snijvoeg

Wat is een snijvoeg?

Een snijvoeg is een specifieke voeg die tijdens het metselen van bakstenen muren gebruikt wordt. Er zijn verschillende manieren om voegen af te werken. Een verdiepte voeg is in veel gevallen de standaard, maar het is ook mogelijk om voor meer decoratieve opties te kiezen. Dan kom je misschien uit bij snijvoegen.

Zoals de naam al prijsgeeft, snijdt de metselaar deze voegen in vorm. De boven- en onderkant van de voeg worden schuin afgesneden, waardoor er een soort dakje ontstaat. Vervolgens egaliseert de metselaar de voeg. Daar zit het verschil tussen een snij- en een knipvoeg: knipvoegen steken iets uit, terwijl snijvoegen gelijk zijn met de stenen.

Hoe wordt het gemaakt?

Het aanbrengen van deze voeg gaat in drie stappen. Eerst brengt de metselaar de specie aan in de voegen. Dit doet hij heel dik, zodat er ruimte is om de vorm van de voeg aan te passen. Vervolgens snijdt hij de bovenste en onderste rand schuin af. Dit zorgt voor de typische vorm van deze voeg. Als laatste stap neemt de metselaar zijn gereedschap om de voorkant van de voeg te egaliseren. Hij zorgt ervoor dat de voeg op dezelfde lijn ligt als de bakstenen.

De voordelen

Ga je een muur laten voegen? Dan heb je de keuze uit verschillende stijlen en vormen. Waarom zou je dan voor een snijvoeg kiezen? Er zijn een paar redenen, die wij voor jou op een rij zetten.

  • De uitstraling: het meeste voegwerk heeft een praktische functie en is niet ter decoratie bedoeld. Dat ligt anders bij snijvoegen. Deze methode zorgt voor een statige en luxe uitstraling. Daarom zie je deze voegen vooral terug bij oudere panden. Ook nieuwbouwwoningen met een klassieke uitstraling hebben vaak dit type voeg.
  • De levensduur: decoratieve voegen zijn niet altijd even sterk. Dat komt doordat er vaak uitstekende delen zijn die broos worden door blootstelling aan de elementen. Daar is geen sprake van bij snijvoegen. Deze liggen gelijk aan de bakstenen en zijn daardoor minder kwetsbaar. Hierdoor geniet je langer van deze voegen.

De nadelen

Kleven er ook nadelen aan deze voegen? Ja, er zijn een paar minpunten waar je rekening mee wilt houden:

  • Het kost meer tijd: deze techniek is tijdrovender dan een normale voegtechniek. Dat komt natuurlijk door het in vorm brengen van de voeg. Wil je dus dat de klus zo snel mogelijk geklaard is? Dan is dit misschien niet de beste keuze.
  • Het is een duurdere optie: zonder de juiste vakkennis is het erg moeilijk om deze siervoeg te maken. Daarom heb je altijd een vakspecialist nodig. Omdat het een tijdrovend project is, betaal je ook meer arbeidskosten. Dat maakt deze voegen aanzienlijk duurder dan minder sierlijke varianten.

Tips om te besparen op een snijvoeg

Snijvoegen zijn relatief duur, dus het is altijd fijn wanneer je kunt besparen op het voegwerk. Gelukkig zijn er een paar manieren om dat voor elkaar te krijgen.

  • Laat meteen al het voegwerk doen: het is altijd voordeliger om een vakspecialist in te huren voor één groot project in plaats van meerdere kleine projecten. Wil je dus je muren van nieuw voegwerk voorzien? Laat dan meteen alle buitenmuren doen.
  • Schakel een lokale vakspecialist in: door een gevelspecialist uit de buurt in te schakelen bespaar je aanzienlijk op de voorrijkosten.
  • Bespreek het met de buren: heb je een vakspecialist nodig voor een nieuwbouwproject? Of worden meerdere huizen in je straat gerenoveerd? Kijk dan of enkele buren interesse hebben om samen een gevelspecialist in te huren. Zo krijg je vaak een mooie korting op de rekening.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is een snijvoeg?

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een voeg die deels in vorm is gesneden. Je herkent het aan een schuin afgesneden boven- en onderrand. Bovendien lopen deze voegen gelijk met de bakstenen. Ze steken dus niet uit.

Wat kost een snijvoeg per m2?

Deze techniek is vrij prijzig, vooral in vergelijking met ander voegwerk. Houd rekening met een prijs tussen € 60,- en € 110,- per m2.

Waarom een snijvoeg?

Het grootste pluspunt van deze voegen is dat ze er mooi uitzien. Zo passen ze goed bij oudere panden. Ze zorgen voor net iets meer luxe, terwijl ze er toch ingetogen uitzien. Ze hebben ook een langere levensduur dan andere sierlijke voegen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden