Vind de beste gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Gevelrenovatie prijzen

Gevelrenovatie prijzen

Minimale kosten
€ 2.000
Gemiddelde kosten
€ 7.200
Maximale kosten
€ 12.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 6.300 - € 8.500

Zie je dat de voegen van je huis er slecht uitzien of dat er scheuren ontstaan in je gevel? Dan is het verstandig om niet langer te wachten, ga over tot actie en voorkom door gevelrenovatie ergere schade. Benieuwd naar wat een gevelrenovatie kost? Lees dan verder.

Wat kost gevelrenovatie?

Het kan zijn dat gevelreiniging niet voldoende is voor jouw gevel en dat een gevelrenovatie nodig is. De kosten van gevelrenovatie lopen uiteen van € 5 per m² tot € 200 per m², afhankelijk van het project. Bekijk in dit artikel al je opties voor de gevelrenovatie en wat de gemiddelde kosten daarvan zijn.

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen (incl. btw).
Stenen vervangen€ 10 - € 15 per steen
Nieuwe gevelbekleding€ 40 - € 200 per m²
Voegen vervangen€ 10 - 100 per m²
Gevel reinigen€ 10 - € 22 per m²
Gevel impregneren€ 7 per m²

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Gevelrenovatie

Op welke manieren kun je je gevel renoveren? 

Er zijn diverse mogelijkheden om je gevel te renoveren. Welk type gevelrenovatie jij nodig hebt is afhankelijk van de staat waarin jouw gevel verkeerd. 

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden: 

  • Stenen vervangen
  • Nieuwe gevelbekleding
  • Voegen vervangen 
  • Gevel reinigen 
  • Impregneren 

Wanneer je gevel beschadigd is door bijvoorbeeld scheuren of barsten kun je twee dingen doen. Als de schade meevalt dan kun je alleen de kapotte stenen laten vervangen, maar als de schade dusdanig groot is dat dit niet haalbaar is, dan kun je beter kiezen voor volledig nieuwe gevelbekleding. 

Stenen vervangen 

In sommige gevallen is het voldoende om alleen de beschadigde stenen te vervangen. De vakspecialist zorgt er dan voor dat de oude stenen worden verwijderd door deze uit de muur te hakken. Vervolgens worden de voegen daaromheen ook verwijderd en de stenen rondom het gat goed bevochtigd. De nieuwe stenen worden in een emmer water gelegd, zodat ze genoeg vocht opnemen. Tot slot worden de nieuwe stenen geplaatst en dit deel van de muur opnieuw gevoegd. 

De gevelrenovatie kosten van dit project zijn afhankelijk van het aantal en de soort stenen die je laat vervangen. Gemiddeld gezien ben je tussen de € 10 en € 15 kwijt per steen die je laat vernieuwen. 

Nieuwe gevelbekleding 

Soms is de schade zo groot dat je beter de gehele gevel opnieuw kunt laten bekleden. Dit houdt in dat er over de huidige gevel een nieuwe laag wordt aangebracht. Gevelbekleding kan met heel veel verschillende materialen gedaan worden. De meest voorkomende gevelbekledingen zijn: 

Crepi 

Crepi is een betaalbaar materiaal wat goed samen gaat als afwerkingslaag na het isoleren van je gevel. Daarnaast zorgt het voor een egale afwerking van de gevel en beschermd het tegen vocht. Je hebt keuze uit een breed assortiment van kleuren, zodat je zelf het uiterlijk van je woning kunt bepalen. 

Steenstrips

Steenstrips zijn stroken van baksteen of kunststof die op de gevel worden gelijmd. Ze hebben de uitstraling van echte stenen, maar zijn ook het prijzigst. 

Hout

Hout is een natuurlijk materiaal met een warme uitstraling. Daarnaast werkt hout extra isolerend. Bij houten gevelbekleding worden er houten latten verticaal of horizontaal tegen de gevel aan geplaatst. Je hebt hierbij de keuze uit meerdere geschikte houtsoorten in verschillende kleuren.

Kunststof

Kunststof gevelbekleding heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast is het onderhoudsarm en heeft het een lange levensduur. Kunststof is ook beschikbaar in materiaal imitaties zodat het er bijvoorbeeld uit ziet als bijvoorbeeld hout of metaal. 

Kijk hieronder voor een overzicht van de prijzen per soort gevelbekleding.

Soort gevelbekleding Gemiddelde prijzen per m² (incl. arbeid en btw.)
Crepi€ 40 - € 80
Steenstrips€ 150 - € 200
Hout€ 100 - € 150
Kunststof€ 75 - € 125

Gevelbekleding zorgt niet alleen voor een nieuw uiterlijk van je woning, maar het biedt ook de mogelijkheid om je huis te isoleren. Normaal gesproken kan dit een hele klus zijn, maar wanneer de gevel toch al opnieuw bekleed wordt is het het ideale moment om je huis te isoleren. Daarnaast kun je bij buitenmuurisolatie een veel dikkere laag aanbrengen dan bijvoorbeeld bij spouwmuurisolatie, waardoor het ook nog een effectievere manier van isoleren is. 

In sommige gevallen moet je bij nieuwe gevelbekleding een omgevingsvergunning aanvragen. Dit is onder andere afhankelijk van de volgende factoren: 

  • Grenst de gevel aan een openbaar toegankelijk gebied zoals de weg, water of openbaar groen? 
  • Heeft het veranderen van de gevel invloed op de bouwwerken in de directe omgeving? 

Als je op minimaal één van deze vragen ja antwoordt dan moet je hoogstwaarschijnlijk een omgevingsvergunning aanvragen. Dit komt doordat de gevelrenovatie dan invloed heeft op het aanzicht van de gehele straat. Kijk voor de precieze voorwaarden op de website van de Rijksoverheid.

Voegen vervangen

Het kan zijn dat je voegen vervangen moeten worden, omdat ze beschadigd of verouderd zijn. Bij het vervangen heb je keuze uit verschillende soorten voegen. De meest voorkomende zijn: 

Bekijk hieronder de verschillende kenmerken en prijzen per soort. 

Soort voegGemiddelde kosten per m², incl. btwKenmerken
Platvol gladde voeg € 10 - € 12- Meest voorkomend
- Gladde afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Platvol geborstelde/gekamde voeg€ 10 - € 12- Meest voorkomend
- Ruwe afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Glad verdiepte voeg€ 10 - € 12- Voeg dieper dan de stenen (2 - 5 mm achter de stenen)
- Steensoort komt beter tot z'n recht
Schaduwvoeg€ 10 - € 12- Gladde afwerking
- Schuin aflopende hoek
- Schaduw accent op de horizontale lijnen
Snijvoeg€ 50 - € 100- Onregelmatigheden in de steen duidelijk zichtbaar
- Voeg gelijk aan de stenen
- Vaak bij monumentale panden
Knipvoeg € 50 - € 100- Vergelijkbaar met snijvoeg - Steekt uit de gevel
- Strakke belijning

Gevelreiniging 

Wil jij van je vervuilde gevel af? Er zijn verschillende methoden voor het reinigen van je gevel. Welke reinigingsmethode het meest geschikt is voor jouw gevel is afhankelijk van de mate van vervuiling, de ondergrond en het voegwerk. We raden je aan om je hierover te laten adviseren door een gevelspecialist. 

Bekijk onderstaand overzicht voor een indicatie van de prijzen per methode. 

Type gevelreinigingGem. kosten per m2, incl. arbeidskosten en btwWerking
Zandstralen€ 10 - € 17
Het grove straalmiddel wordt met een hogedrukreiniger tegen de gevel aangespoten waardoor het vuil van de gevel af vliegt.
Vochtstralen€ 12 - € 22
Het straalmiddel wordt gemengd met water en middels een hogedrukreiniger op de gevel gespoten. Het vuil wordt er als het ware afgespoten.
Nevelstralen€ 15 - € 20
Het fijne straalmiddel wordt met een lage druk droog of nat tegen de gevel aangespoten. Waardoor het vuil verwijderd wordt. De druk kan handmatig aangepast worden.
Stoomreinigen€ 5 - € 15
Het water wordt verhit tot 150 graden celcius en lost als het ware de vervuiling aan de gevel op.
Chemisch reinigen€ 15 - € 20
Chemisch middel wordt middels een borstel of handspuit op de gevel aangebracht. Na de inwerking ervan wordt de gevel gereinigd met een hogedrukreiniger.

Impregneren

Nadat je jouw gevel hebt laten reinigen, is het aan te raden om je gevel te laten impregneren. De gevelreiniger spuit een beschermlaag op je gevel dat waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend werkt. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat er water in je gevel trekt die scheuren kunnen veroorzaken. Gemiddeld betaal je voor het impregneren van je gevel € 6 per m², inclusief btw.

Prijsopbouw gevelrenovatie

Gevelrenovatie prijzen

Prijsvoorbeelden gevelrenovatie

Bekijk hieronder drie prijsvoorbeelden van veelvoorkomende gevelrenovaties. De gevelrenovatie kosten zijn onder andere afhankelijk van het project, de oppervlakte van de gevel en het uurloon van de vakspecialist. Voor de exacte prijzen voor jouw project raden we je aan om gratis en vrijblijvend meerdere gevel offertes aan te vragen. 

Klein project

Voor het volledig vernieuwen van gladde platvol voegen bij een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld € 600 tot € 720, inclusief btw en voorrijkosten. 

Duurzaam project 

Laat je je gevel opnieuw voegen en wil je daarna je gevel en voegwerk beschermen door je gevel te laten impregneren? Voor het voegen en impregneren van een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld € 1.020 tot € 1.140, inclusief btw en voorrijkosten.

Specifiek project

Heb je te maken met scheuren in je gevel? Voor het uithakken van het oude voegwerk, het vervangen van de oude stenen en het opnieuw voegen betaal je voor een geveloppervlakte van 20 m² gemiddeld € 3.100, inclusief btw en voorrijkosten

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vraag om kwantumkorting

De kans is groot dat het huis van je buren uit hetzelfde bouwjaar komt en waarschijnlijk dezelfde problemen aan de gevel kent. Overleg met je buren en kijk of zij ook open staan voor gevelrenovatie.Wanneer je namelijk dezelfde gevelspecialist in dienst neemt wordt er vaak een kwantumkorting aangeboden. Daarnaast besparen jullie daarmee ook nog op de voorrijkosten van de vakspecialist.

Bekijk subsidies voor het isoleren van je buitenmuren

Een gevelrenovatie is een ideaal moment om isolatie te laten plaatsen zodat je tocht en vochtinslag kunt voorkomen. Daarnaast bespaar je daarmee ook nog op de energierekening. Wil je nog meer besparen? Bekijk dan via de website van de Rijksoverheid of jij in aanmerking komt voor een subsidie voor buitenmuurisolatie.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden