Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Gevelrenovatie kosten

Gevelrenovatie kosten

Minimale kosten
€ 2.000
Gemiddelde kosten
€ 7.200
Maximale kosten
€ 12.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 6.300 - € 8.500

Als je scheuren in je gevel of verslechterde voegen opmerkt, is het tijd om de gevelrenovatie kosten te bekijken en snel actie te ondernemen. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden om je gevel vakkundig te renoveren en wat de bijbehorende gevelrenovatie prijzen zijn.

Wat zijn de gevelrenovatie kosten?

Het kan zijn dat gevelreiniging niet voldoende is voor jouw gevel en dat een gevelrenovatie nodig is. De gevelrenovatie kosten lopen uiteen van ongeveer € 5 per m² tot € 200 per m², afhankelijk van het project. Bekijk in dit artikel alle opties van gevelrenovatie en de gemiddelde prijzen hiervan.

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen (incl. btw, arbeid en materiaal).
Nieuwe gevelbekleding€ 50 - € 200 per m²
Gevel reinigen€ 10 - € 22 per m²
Voegen vervangen€ 10 - 100 per m²
Stenen vervangen€ 10 - € 15 per steen
Gevel impregnerenVanaf € 8 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Gevelrenovatie kosten

Prijsvoorbeelden gevelrenovatie kosten

Bekijk hieronder drie prijsvoorbeelden van veelvoorkomende gevelrenovaties. De gevelrenovatie kosten zijn onder andere afhankelijk van het project, de oppervlakte van de gevel en het uurloon van de vakspecialist. Voor de exacte prijzen voor jouw project raden we je aan om gratis en vrijblijvend meerdere gevel offertes aan te vragen. 

Klein project

Voor het volledig vernieuwen van gladde platvol voegen bij een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld € 600 tot € 720 aan gevelrenovatie kosten. Deze prijs is inclusief btw en voorrijkosten. 

Duurzaam project

Laat je je gevel opnieuw voegen en wil je daarna je gevel en voegwerk beschermen door je gevel te laten impregneren? Dan liggen de gevelrenovatie kosten voor een gevel van 60 m² ongeveer tussen de € 1.020 en € 1.140, inclusief btw en voorrijkosten.

Specifiek project

Heb je te maken met scheuren in je gevel en wil je de gevel renoveren? Voor het uithakken van het oude voegwerk, het vervangen van de oude stenen en het opnieuw voegen liggen de gevelrenovatie kosten bij een geveloppervlakte van 20 m² gemiddeld rond de € 3.100, inclusief btw en voorrijkosten

Soms is de schade aan je gevel zo groot dat je de gevel volledig moet renoveren. Dit betekent dat er een nieuwe laag over de bestaande gevel wordt aangebracht. Gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende materialen en kan dienen als een effectieve oplossing voor je gevelproblemen. Enkele populaire materialen zijn:

Prijsopbouw gevelrenovatie kosten

Gevelrenovatie kosten

Hoe worden de gevelrenovatie kosten bepaald?

Er zijn diverse mogelijkheden om je gevel te renoveren. Welk type gevelrenovatie jij nodig hebt is afhankelijk van de staat waarin jouw gevel verkeerd. 

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden van een gevel renoveren en hoe ze de gevelrenovatie prijzen beïnvloeden: 

Stenen vervangen

In sommige gevallen is het voldoende om alleen de beschadigde stenen te vervangen. De vakspecialist zorgt er dan voor dat de oude stenen worden verwijderd door deze uit de muur te hakken. Vervolgens worden de voegen daaromheen ook verwijderd en de stenen rondom het gat goed bevochtigd. De nieuwe stenen worden in een emmer water gelegd, zodat ze genoeg vocht opnemen. Tot slot worden de nieuwe stenen geplaatst en dit deel van de muur opnieuw gevoegd. 

De gevelrenovatie kosten van dit project zijn afhankelijk van het aantal en de soort stenen die je laat vervangen. Gemiddeld gezien ben je tussen de € 10 en € 15 kwijt per steen die je laat vernieuwen. 

Nieuwe gevelbekleding

Er zijn verschillende mogelijkheden voor gevelbekleding. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en kenmerken. Bekijk hieronder welk materiaal het beste past bij jouw voorkeuren en budget.

Crepi 

Crepi is een betaalbaar materiaal dat goed samengaat met gevelisolatie. Het zorgt voor een egale afwerking van de gevel en biedt bescherming tegen vocht. Bovendien is crepi verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor je zelf het gewenste uiterlijk van je woning kunt bepalen.

Steenstrips

Steenstrips zijn dunne stroken van baksteen of kunststof die op de gevel worden gelijmd. Ze geven de gevel de uitstraling van echte stenen, maar zijn prijziger dan andere opties voor gevelrenovatie.

Hout

Hout is een natuurlijk materiaal dat een warme uitstraling geeft aan je gevel. Het heeft ook een isolerende werking. Bij houten gevelbekleding worden verticale of horizontale houten latten tegen de gevel geplaatst. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar in diverse kleuren.

Kunststof

Kunststof gevelbekleding biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Bovendien is kunststof verkrijgbaar in diverse imitaties, zoals hout- of metaallook.

Bij het kiezen van de juiste gevelbekleding voor jouw gevelrenovatie is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke wensen en de staat van je gevel. Raadpleeg een vakspecialist om advies op maat te krijgen en de kosten van de verschillende opties te bespreken.

De gevelrenovatie kosten van nieuwe gevelbekleding variëren van ongeveer € 40 tot € 200 per m2. Bekijk hieronder de gevelrenovatie prijzen per type gevelbekleding.

Soort gevelbekleding Gemiddelde prijzen per m² (incl. arbeid en btw.)
Crepi€ 40 - € 80
Steenstrips€ 150 - € 200
Hout€ 100 - € 150
Kunststof€ 75 - € 125

Voegen vervangen

Het kan zijn dat je voegen vervangen moeten worden, omdat ze beschadigd of verouderd zijn. Bij het vervangen heb je keuze uit verschillende soorten voegen. De meest voorkomende zijn: 

De gevelrenovatie kosten van voegen vervangen liggen gemiddeld tussen de € 10 en € 100 per m2. Bekijk hieronder de verschillende kenmerken en gevelrenovatie prijzen per soort. 

Soort voegGemiddelde kosten per m², incl. btwKenmerken
Platvol gladde voeg € 10 - € 12- Meest voorkomend
- Gladde afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Platvol geborstelde/gekamde voeg€ 10 - € 12- Meest voorkomend
- Ruwe afwerking
- Uitgelijnd met de stenen in je gevel
Glad verdiepte voeg€ 10 - € 12- Voeg dieper dan de stenen (2 - 5 mm achter de stenen)
- Steensoort komt beter tot z'n recht
Schaduwvoeg€ 10 - € 12- Gladde afwerking
- Schuin aflopende hoek
- Schaduw accent op de horizontale lijnen
Snijvoeg€ 50 - € 100- Onregelmatigheden in de steen duidelijk zichtbaar
- Voeg gelijk aan de stenen
- Vaak bij monumentale panden
Knipvoeg € 50 - € 100- Vergelijkbaar met snijvoeg - Steekt uit de gevel
- Strakke belijning

Gevelreiniging

Wil jij van je vervuilde gevel af? Er zijn verschillende methoden voor het reinigen van je gevel. Welke reinigingsmethode het meest geschikt is voor jouw gevel is afhankelijk van de mate van vervuiling, de ondergrond en het voegwerk. We raden je aan om je hierover te laten adviseren door een gevelspecialist. 

De gevelrenovatie kosten van gevelreiniging starten ongeveer vanaf € 5 per m2. Bekijk onderstaand overzicht voor een indicatie van de gevelrenovatie prijzen per methode. 

Type gevelreinigingGem. kosten per m2, incl. arbeidskosten en btwWerking
Zandstralen€ 10 - € 17
Het grove straalmiddel wordt met een hogedrukreiniger tegen de gevel aangespoten waardoor het vuil van de gevel af vliegt.
Vochtstralen€ 12 - € 22
Het straalmiddel wordt gemengd met water en middels een hogedrukreiniger op de gevel gespoten. Het vuil wordt er als het ware afgespoten.
Nevelstralen€ 15 - € 20
Het fijne straalmiddel wordt met een lage druk droog of nat tegen de gevel aangespoten. Waardoor het vuil verwijderd wordt. De druk kan handmatig aangepast worden.
Stoomreinigen€ 5 - € 15
Het water wordt verhit tot 150 graden celcius en lost als het ware de vervuiling aan de gevel op.
Chemisch reinigen€ 15 - € 20
Chemisch middel wordt middels een borstel of handspuit op de gevel aangebracht. Na de inwerking ervan wordt de gevel gereinigd met een hogedrukreiniger.

Impregneren

Nadat je jouw gevel hebt laten reinigen, is het aan te raden om je gevel te laten impregneren. De gevelreiniger spuit een beschermlaag op je gevel dat waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend werkt. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat er water in je gevel trekt die scheuren kunnen veroorzaken. Gemiddeld betaal je voor het impregneren van je gevel € 6 per m², inclusief btw.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een gemiddelde gevelrenovatie?

De kosten van een gevelrenovatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, het type bekleding, de staat van de gevel en eventuele extra werkzaamheden die nodig zijn. Over het algemeen liggen de kosten voor een gevelrenovatie tussen de € 2.000 en € 12.000.

Wat valt onder gevelrenovatie?

Gevelrenovatie omvat verschillende werkzaamheden, zoals gevelreiniging, gevelherstel, gevelisolatie, gevelbekleding, voegwerk, impregneren en schilderwerk. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd om de gevel te herstellen, vernieuwen of verbeteren, afhankelijk van de specifieke behoeften en conditie van de gevel.

Wat kost het om een huis opnieuw te laten voegen?

De kosten voor het opnieuw laten voegen van een huis kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, het type voegmateriaal en de staat van de bestaande voegen. Gemiddeld liggen de kosten voor het opnieuw laten voegen van een huis tussen de € 20 en € 40 per m² geveloppervlakte.

Homedeal bespaartips

Maak gebruik van kwantumkorting

De kans is groot dat het huis van je buren uit hetzelfde bouwjaar komt en waarschijnlijk dezelfde problemen aan de gevel kent. Overleg met je buren en kijk of zij ook open staan voor een gevelrenovatie. Wanneer je namelijk dezelfde gevelspecialist in dienst neemt wordt er vaak een kwantumkorting aangeboden. Daarnaast besparen jullie daarmee ook nog op de voorrijkosten van de vakspecialist.

Bekijk of je in aanmerking komt voor een isolatie subsidie

Een gevelrenovatie is een ideaal moment om isolatie te laten plaatsen zodat je tocht en vochtinslag kunt voorkomen. Daarnaast bespaar je daarmee ook nog op de energierekening. Wil je nog meer besparen? Bekijk dan via de website van de Rijksoverheid of jij in aanmerking komt voor een subsidie voor buitenmuurisolatie.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden