Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging 5 redenen waarom je niet langer moet wachten met een groene gevel

5 redenen waarom je niet langer moet wachten met een groene gevel

Groene gevels zien er niet alleen tof uit, ze bieden ook tal van voordelen. Lees 5 interessante redenen waarom gevelbegroeiing een goede groene optie is voor je huis.

1. Langere levensduur van je gevel

Begroeiing op je gevel zorgt ervoor dat minder UV-licht je gevel bereikt. Omdat UV-licht bouwmaterialen aantast en effect heeft op de levensduur van verf en plastic, zorgt een groene gevel ervoor dat de buitenkant van je huis langer meegaat. Daarnaast zorgt de begroeiing voor minder vochtinslag op de gevel waardoor de kans op scheuren in je gevel afneemt.

2. Verlaging van je energierekening

Een groene gevel zorgt voor een aangename kamertemperatuur in de zomer en een warmere temperatuur in huis in de winter. Het zonlicht wordt namelijk geblokkeerd door de groene gevel en in de winter werkt het andersom, dan blijft de warmte behouden vanwege de isolatie door de begroeiing op je gevel. Gemiddeld kan je per jaar zo’n € 200 besparen op je energierekening.

3. Schonere lucht rondom je huis

Met een groene gevel draag je een steentje bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. De toename van CO2 is de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde, planten absorberen CO2 waardoor de lucht weer een stukje schoner wordt. Daar krijg je ook nog eens zuurstof voor terug. Dit is zowel goed voor het milieu, als voor jouw gezondheid.

4. Minder omgevingsgeluiden

Groene gevels vangen geluidsgolven op, denk bijvoorbeeld aan geluiden in een drukke straat. De mate van geluidsisolatie verschilt per plant en hangt af van de dikte van de begroeiing. De Klimhortensia en de Wilde wingerd zijn goede voorbeelden voor een betere geluiddemping.

5. Kom in aanmerking voor subsidie

Gemeenten stimuleren groene gevels en groene daken door het verstrekken van subsidies aan de bewoners. Het plaatsen van een groen dak of groene gevel kan je ook nog aanvullen met het plaatsen van zonnepanelen. Bekijk op de website van Energiesubsidiewijzer  of je in aanmerking komt voor een subsidie.

Overtuigd voor een groene gevel?

Een groene gevel kan je op 2 manieren creëren; planten op een plaat aan je gevel laten bevestigen of planten op je gevel zelf laten groeien. De laatste manier heeft wel meer risico’s, de wortels van de planten kunnen zich gaan hechten in de gevel waardoor er schade aan je gevel ontstaat. In dit geval is het aan te raden je gevel eerst te laten impregneren. Wil je weten wat dit kost? Lees dan de prijsgids: Impregneren prijzen.

groene gevel
groene gevel
groene gevel
groene woning
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden