Vergelijk gevelreiniger offertes
Vind dé gevelreiniger voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Gevelreiniging Voegen repareren

Voegen repareren

Na verloop van tijd kan het nodig zijn om voegen te repareren. Een niet alledaags project voor de meeste mensen, maar toch is voegen repareren van groot belang voor je woning. Wil jij weten waarom het belangrijk is om voegwerk tijdig te herstellen? En wil jij daarnaast ook van voegwerk herstellen de kosten weten? Lees dan snel verder.

Voegwerk herstellen: een stappenplan

Om voegen te repareren gebruiken vakspecialisten vaak onderstaand stappenplan. Hierbij is het goed om je te beseffen dat er onderscheid is tussen voegen repareren en voegwerk vervangen.

Bij voegwerk vervangen worden alle oude voegen eerst uit de gevel verwijderd. Deze kunnen verwijderd worden door ze uit te slijpen of uit te hakken. Hierna wordt de gevel in zijn geheel opnieuw gevoegd.

Bij voegen repareren is de ingreep vaak een stuk minder drastisch: enkele voegen die in slechte staat verkeren worden gerepareerd. Het stappenplan van vakspecialisten om voegwerk te herstellen is als volgt:

  1. Inventarisatie: inventariseer in welke staat de voegen zich bevinden. Bepaal of het voegwerk gerepareerd of vervangen moet worden. Bij voegwerk herstellen zijn de kosten vaak lager, doordat het project kleiner is.
  2. Voorbereiding: verzamel alle benodigde gereedschappen, hulpmiddelen en materialen. Voegen kan je met verschillende middelen repareren. Afhankelijk van de situatie en de aard van de reparatie kan je kiezen voor een allesvuller in poedervorm, of een speciale kit die bestemd is voor de reparatie van buitenvoegen. Voor wat betreft gereedschappen heb je in ieder geval een schroevendraaier, kitpistool, voegspijker, plamuurmes en vochtige kwast nodig.
  3. Beschadigingen verwijderen: verwijder beschadigde delen van de voeg. Dit kan je met een schroevendraaier doen. Krab de voegen in ieder geval twee centimeter diep uit, zodat de nieuwe voeg voldoende ruimte heeft en goed kan hechten.
  4. Schoonmaken: maak de beschadigde voeg schoon en droog, zodat het voegmiddel optimaal kan hechten aan de ondergrond. Dit voorkomt dat de herstelde voeg een zwakke plek in de gevel blijft.
  5. Repareer de voeg: je kan nu het voegwerk herstellen. Doe dit met de kit voor het repareren van voegen of met de allesvuller in poedervorm (welke vanzelfsprekend eerst is aangemaakt met water).
  6. Gladstrijken: werk de voeg af en strijk deze glad. Gebruik hiervoor de voegspijker, het plamuurmes en de vochtige kwast.
Voegen repareren
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Waarom is het belangrijk om voegen te repareren?

Nu je weet wat van voegwerk herstellen de kosten zijn, is het tijd om aandacht te besteden aan het belang van voegwerk herstellen. Dit belang mag namelijk zeker niet onderschat worden.

Voegwerk herstellen is een project dat gedaan moet worden op het moment dat de voegen van je gevel beschadigd zijn of zich in een slechte staat bevinden. Oorzaken hiervan kunnen zijn het einde van de technische levensduur van de voegen, mossen en algen die op de muur groeien en het voegwerk aantasten, maar ook slecht uitgevoerd metselwerk tijdens het bouwproces van de woning.

Het belang om de beschadigde voegen te repareren is groot. Voegwerk is namelijk essentieel voor de stevigheid van je gevel. Daarnaast voorkomt het voegwerk dat er vocht door de gevel komt. Het voegwerk zorgt er dus voor dat je in je woning geen last krijgt van vochtproblemen. Tot slot heeft het voegwerk een esthetische functie: de uitstraling van je gevel wordt voor een belangrijk gedeelte bepaald door het voegwerk. Gerepareerd voegwerk heeft een strakke en frisse uitstraling, waardoor ook jouw woning er goed uitziet.

Wat zijn de kosten van voegwerk herstellen?

De kosten van voegen repareren starten ongeveer bij € 25 per m2. De totale kosten zijn afhankelijk het oppervlak aan voegen dat gerepareerd moet worden, de aard van de schade en het uurtarief van de vakspecialist. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van voegwerk herstellen.

FactorenGemiddelde prijs (incl. btw)
Voegwerk reparerenVanaf € 25 per m²
Uurtarief gevelspecialist€ 35 - € 50 per uur

Voegwerk herstellen: zelf doen of een vakspecialist inhuren?

Voor het herstellen van voegwerk kan je de keuze maken tussen het zelf doen of een vakspecialist inhuren. Beide opties hebben zo hun eigen voordelen. Ga je de werkzaamheden zelf uitvoeren, dan zijn de totale kosten van de herstelwerkzaamheden vanzelfsprekend lager. Huur je een vakspecialist in, dan wordt het project vaak sneller uitgevoerd met een beter eindresultaat.

Heb je besloten om het voegwerk van jouw gevel te laten herstellen door een vakspecialist? Dan is het goed om te weten dat je via Homedeal vrijblijvend offertes kan opvragen van deskundige vakspecialisten. Deze offertes kan je met elkaar vergelijken, zodat je altijd voor de laagste prijs kan kiezen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Waarmee voegen repareren?

Voegen repareren kan je met verschillende middelen doen. Dit hangt niet alleen af van de aard van de schade aan de voegen, maar ook van de omvang van de schade. Je kunt gebruik maken van een speciale kit voor het repareren van voegen. Deze is te koop in iedere bouwmarkt. Je kan ook gebruik maken van allesvuller in poedervorm.

Hoe voegen buitenmuur herstellen?

Om voegwerk te herstellen in de buitenmuur kan je een stappenplan doorlopen. Hierbij verwijder je eerst de beschadigde voeg, waarna je deze plek goed schoonmaakt. Hierna kan je de voeg daadwerkelijk gaan repareren met het vulmiddel.

Kun je voegen bijwerken?

Voegen bijwerken is mogelijk, maar wees voorzichtig en doe dit secuur. Nieuw voegmiddel moet altijd voldoende ruimte hebben en goed kunnen hechten op de ondergrond. Het is dan ook van belang om de oude voeg eerst minimaal twee centimeter uit te krabben.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden