Vergelijk badkamer offertes
Vind dé badkamerspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Badkamerspecialist

Badkamerspecialist

Verliest jouw badkamer zijn charmes? Laat je in dit artikel inspireren en informeren zodat je de beste badkamer keuzes maakt. Lees verder en ontdek de badkamer prijzen, keuzemogelijkheden en enkele bespaartips.

Wat kost een nieuwe badkamer?

Laat jij een compleet nieuwe badkamer aanleggen of wil je de huidige badkamer verbouwen? Gemiddeld kost een compleet nieuwe badkamer € 7.500. De prijs is erg afhankelijk van de grootte van je badkamer, de badkamerspecialist en hoe luxe je het zelf maakt. Kijk hieronder om een beeld te krijgen van de gemiddelde prijzen.

Type badkamerGemiddelde prijs bij een badkamer oppervlakte van 9 m2 (inclusief montage, materiaal en btw)Beschrijving voorbeeld situaties
Eenvoudige badkamer€ 5.000 - € 7.500-De indeling van je badkamer blijft intact.

-Je kiest voor basis badkamervoorzieningen, een toilet, een douchecabine en een wastafel met badkamermeubel.

-Je hebt behoefte aan een nieuwe tegelvloer. Je kiest voor goedkope keramische tegels
Gemiddelde badkamer€ 7.500 - € 10.000-De indeling van je badkamer blijft nagenoeg intact. Enkele water- en elektriciteitsleidingen worden verlegd. Je voegt wellicht een ligbad toe en een extra badkamermeubel.

-Je badkamer bestaat uit badkamervoorzieningen met een gemiddelde kwaliteit, een inloopdouche, een ligbad, een of twee wastafels met badkamermeubel en een toilet.

-Je vloer bevat mooie natuursteen tegels.
Uitgebreide badkamer€ 10.000 - € 15.000-De indeling van je badkamer wordt compleet vernieuwd.

-Je hecht veel waarde aan design en stijl in je badkamer.

-Je badkamer bestaat uit een dubbele wastafel, eventueel meerdere badkamermeubels, een uitgebreide inloopdouche en een luxe ligbad.

-Je badkamer bevat mooie marmer tegels en vloerverwarming.

Wastafel badkamerspecialist

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Ontwerp je badkamer

Vergroot de kans op een geslaagde badkamerrenovatie met een tijdloos ontwerp waarbij aan alles is gedacht. Laat een badkamerspecialist je helpen bij het ontwerpen van je badkamer.

Na een adviesgesprek maakt de badkamerspecialist een prachtig ontwerp aan de hand van jouw wensen en een kostenplaatje om te controleren of je idee binnen je budget past.

Bekijk hieronder de gemiddelde kosten voor deze waardevolle adviezen.

ActiviteitGemiddelde kosten (inclusief btw)
Adviserend gesprek + sfeertekening€ 70 - € 250
Badkamer ontwerp in 3D (op schaal getekend)
Bevat:
-Op schaal getekend ontwerp
€ 280 - € 450
Uitgebreid badkamer ontwerp in 3D
Bevat:
-Op schaal getekend ontwerp
-Levensechte fotos van toekomstige indeling
-Kleur en lichtinval advies
Vanaf € 500

Maak de beste badkamer renovatie keuzes

Tijdens je badkamerrenovatie kom je voor verschillende keuzes te staan. Kies jij voor het vervangen van een of meerdere badkamer onderdelen of ga je voor een complete verbouwing van je badkamer. Bekijk hier alle cruciale badkamer keuzes:

 • Keuze 1: Vervang badkameronderdelen
 • Keuze 2: Laat je badkamer betegelen
 • Keuze 3: Laat je badkamer stucen
 • Keuze 4: Verfijn je badkamer met vloerverwarming

Keuze 1. Vervang badkameronderdelen

Wellicht hoef jij slechts één of enkele badkamer onderdelen aan te passen om je badkamer weer helemaal naar wens te maken. De kosten voor badkamer onderdelen lopen erg uiteen. Laat je niet verrassen, verdiep je in de gemiddelde kosten per onderdelen.

Badkamer onderdeelGemiddelde prijs (inclusief montage, materiaal en btw)
Kraan€ 150 - € 450
Toilet€ 300 - € 700
Wastafel€ 400 - € 800
Douche€ 420 - € 1.800
Ligbad€ 850 - € 2.800

Keuze 2: Laat je badkamer betegelen

Laat de professionele tegelzetter een waterdicht resultaat verzorgen. De kosten van het laten betegelen van een badkamer bedragen gemiddeld € 700 tot € 1.500. Zie hieronder hoe de prijs tot stand komt:

FactorenGemiddelde prijs per m2
Tegel€ 9 - € 160
Wandtegels€ 9 - € 70
Vloertegels€ 13 - € 160
Tegelzetter€ 25 - € 40
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.)€ 8 - € 20
Totaal€ 42 - € 220

Keuze 3: Laat je badkamer stucen

Steeds meer mensen kiezen voor stucwerk op hun badkamer muren en plafond. Een slimme keuze, stucwerk in je badkamer zorgt namelijk voor meer hygiëne omdat er geen voegen zijn. De kosten voor stucwerk bedragen gemiddeld € 800 – € 2.500, afhankelijk van de oppervlakte en het type stucwerk. Bekijk de gemiddelde prijzen hieronder:

Type stucwerkGemiddelde prijzen per m2 (inclusief materiaal)
Spackspuitwerk€ 8 - € 12
Behangklaar stucen€ 8 - € 15
Sausklaar stucenVanaf € 60
Sierpleister€ 12 - € 16
Plafond stucenVanaf € 19

Keuze 4: Verfijn je badkamer met vloerverwarming

Op het moment dat je de douche uitstapt is het laatste dat je wilt een ijskoude vloer. Laat daarom vloerverwarming in je badkamer plaatsen.

De kosten voor vloerverwarming lopen uiteen van € 650 tot € 2.000, afhankelijk van het aantal m² en of je kiest voor vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming. Wil je geen radiator in je badkamer zodat je meer ruimte hebt? Kies dan voor hoofdverwarming.

Bekijk de gemiddelde vloerverwarming kosten hieronder:

HoofdverwarmingUitgebreide bijverwarmingBijverwarmingGemiddelde prijs (inclusief materiaal, montage en btw)
Tot 10 m²Tot 15 m²Tot 20 m²€ 760 tot € 835
Tot 20 m²Tot 30 m²Tot 40 m²€ 860 tot € 925
Tot 30 m²Tot 45 m²Tot 60 m²€ 960 tot € 1.075
Tot 40 m²Tot 60 m²Tot 80 m²€ 1.125 tot € 1.150

Badkamerspecialist luxe

Profiteer van het verlaagde btw-tarief

Sinds 1 januari 2013 is het btw-tarief voor arbeidsloon bij bepaalde werkzaamheden aan woningen verlaagd van 21% naar 6% door de overheid. Het verlaagde btw-tarief is van toepassing bij het isoleren, schilderen, stukadoren en behangen van woningen die ouder dan 2 jaar zijn.

Vind de beste badkamerspecialist met dit stappenplan

Laat je badkamer verbouwing vlekkeloos verlopen door een stappenplan aan te houden. Zo vind je eenvoudig de badkamerspecialist die bij jou wensen past. Onderneem de volgende stappen:

Stap 1. Laat een schets maken

Tijdens de voorbereiding heb je waarschijnlijk al nagedacht over hoe je badkamer eruit moet komen te zien. Om je badkamer verbouwing zorgeloos te laten verlopen is het verstandig om de volgende zaken van tevoren vast te stellen:

 • Bepaal je budget.
 • Bespreek, indien noodzakelijk, met je bank hoe je de financiering gaat verzorgen.
 • Maak een moodboard
 • Maak een lijst met vereisten voor jouw badkamer.

Stap 2. Bekijk de subsidies

Ben jij van plan om tijdens je badkamer project energiezuinige maatregelen te treffen? Dan kom jij misschien in aanmerking voor een subsidie, de overheid hecht namelijk steeds meer waarde aan het bezuinigen op energie. Kijk op energiesubsidiewijzer of jij in aanmerking komt voor een subsidie.

Stap 3. Bekijk keurmerken

Hoe weet je of je te maken hebt met de juiste badkamerspecialist? Een van de mogelijkheden is het bekijken van keurmerken. Als een badkamerspecialist deze bezit, weet je dat deze aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. De veelvoorkomende keurmerken in de badkamerbranche zijn:

 • KOMO keurmerk: Wanneer je een badkamerspecialist gaat inschakelen dat over dit keurmerk beschikt, ben je er zeker van dat het bedrijf werkt volgens de relevante regelgeving in de bouw.
 • BouwGarant: Door een badkamerspecialist in dienst te nemen met het BouwGarant keurmerk ben je verzekerd tegen grote financiële risico’s. Denk bijvoorbeeld aan een faillissement van het bedrijf.
 • Techniek Nederland keurmerk: Dit keurmerk staat garant voor installatie, reparatie en onderhoud van je badkamer volgens de nieuwste ontwikkelingen en wettelijke richtlijnen.

Stap 4. Vraag offertes aan

Nu je je budget weet en de keurmerken hebt bekeken ga je op zoek gaan naar de geschikte badkamerspecialist. Er komen steeds meer badkamerspecialisten op de markt, profiteer van deze prijzenoorlog. Vraag meerdere badkamer offertes aan via ons offerteformulier zodat je een goed inzicht krijgt in de prijzen.

Stap 5. Vergelijk de offertes

Vergelijk de ontvangen offertes, dan ben je op de hoogte van het aanbod en zie je eenvoudig welke badkamer installateur de laagste prijs of de beste kwaliteit biedt. Vergelijk de prijzen, bekijk wat wel of niet inbegrepen is zoals btw en voorrijkosten en check de algemene voorwaarden op bijvoorbeeld garantietermijnen.

Stap 6. Vraag een adviesgesprek aan

Vraag een adviesgesprek aan bij de badkamerspecialist die je het meest bevalt en laat een badkamer ontwerp maken. Maak bovendien afspraken over de kosten, eventuele bijkomende kosten en de tijdsduur van je badkamer project.

Stap 7. Check de definitieve offerte

Nadat je afspraken hebt gemaakt over de kosten en het verdere verloop van je project met de badkamerspecialist is het tijd om concreet te worden. De badkamerspecialist legt de gemaakte afspraken vast in een definitieve offerte. Check deze goed of alles zwart op wit staat, om teleurstellingen achteraf te voorkomen.

Stap 8. Schakel een badkamerspecialist in en geef deze de ruimte

Ben jij akkoord met de offerte, dan heb je je badkamerspecialist aangenomen. Het is belangrijk dat je de badkamerspecialist genoeg de ruimte geeft. Je vindt het zelf toch ook vervelend om continu op je vingers te worden gekeken? Wederzijds vertrouwen is essentieel.

Stap 9. Geniet van een gloednieuwe badkamer

Geniet van je vernieuwde badkamer. Nog enkele handige tips:

 • Bewaar de contracten
 • Bewaar subsidies zwart op wit

Badkamer bespaartips

Bestudeer onderstaande tips zodat je geld gaat besparen op je project, doe er je voordeel mee.

 • Isoleer je badkamer: Veel badkamers beschikken over kiertjes en spleten die voor het oog niet zichtbaar zijn. Deze kiertjes en spleten leiden echter tot onnodig warmteverlies met als gevolg een hoge energierekening. Laat de badkamerspecialist een isolatiecheck uitvoeren.
 • Ga voor kwantumkorting: Heb jij buren die hun badkamer ook willen laten renoveren? Combineer de projecten en laat deze samen uitvoeren. Door samen op zoek te gaan naar de geschikte badkamerspecialist, kan je in aanmerking komen voor kwantumkorting.
 • Kies een lokaal bedrijf: Kies voor een badkamerspecialist bij jou in de buurt, zodat je niet onnodig voorrijkosten gaat betalen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden