Vind de beste badkamerspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Badkamerspecialist Badkamer renoveren kosten

Badkamer renoveren kosten

Minimale kosten
€ 3.500
Gemiddelde kosten
€ 7.500
Maximale kosten
€ 15.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 5.000 - € 10.000

Ben je van plan om je verouderde badkamer te renoveren en ben je benieuwd naar de kosten? Homedeal zet voor jou alle kosten voor een badkamer renovatie in een handig prijsoverzicht.

Wat kost een badkamer renovatie?

De materiaal-, stijlkeuze en de grootte van de badkamer bepalen de prijs van de badkamer renovatie. Gemiddeld gezien ben je voor het renoveren van een gehele badkamer ongeveer € 5.000 tot € 15.000 kwijt. Hierbij wordt er uitgegaan van het vervangen van alle onderdelen in een badkamer van 9 m². Bekijk in onderstaand overzicht de gemiddelde kosten per onderdeel.

Gemiddelde prijs (inclusief montage, materiaal en btw)Prijs afhankelijk van:
Complete badkamer renoveren (gem. 9 m2)€ 3.500 - € 10.000
Ligbad€ 700 - € 1.500Basic of luxe ligbad
Douche€ 500 - € 2.000 Cabine- of inloopdouche
Toilet€ 450 - € 900
Wastafel€ 200 - € 1.000Enkele of dubbele wastafel
Kraan€ 150 - € 450
Vloer€ 700 - € 1.800Keramische of natuurstenen tegels
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektriciteit etc.€ 150 - € 350 De hoeveelheid van benodigde elektra en leidingen

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Badkamer renovatie

Prijsvoorbeelden badkamer renovatie

Basic badkamer

Je wilt de badkamer renoveren, maar hier het liefst zo min mogelijk geld aan uitgeven. Een basic badkamer bestaat meestal uit een douchecabine, een wastafel met badkamermeubel en eventueel een standaard ligbad en toilet. Uiteraard afhankelijk van hetgeen dat je wilt renoveren moet je rekening houden met een totaalbedrag van gemiddeld € 3.500 – € 5.500 voor een gemiddelde badkamer van 9 m².

Gemiddelde badkamer

Je hecht waarde aan de stijl en kwaliteit van je nieuwe badkamer. Echter ga je niet voor een duur design of luxe badkamermeubels, maar blijf je binnen een redelijk budget. Je wilt graag een toilet, inloopdouche,  één of zelfs twee wastafels met bijhorende badkamermeubel en eventueel een ligbad laten plaatsen. In deze geschetste situatie moet je rekening houden met totale kosten van gemiddeld € 5.000 – € 8.000  voor een gemiddelde badkamer van 9 m². Dit bedrag is inclusief montage, materiaal en btw.

Luxe badkamer

Je hecht enorm veel waarde aan design en stijl en je wilt alleen de beste kwaliteit in je vernieuwde badkamer. De badkamer renovatie kosten lopen in dat geval, afhankelijk van je type stijl en voorkeur, op tot € 10.000 of meer. In dit type badkamer vind je een dubbele wastafel, één of meerdere badkamermeubels, uitgebreide inloopdouche of luxe douchecabine en een luxe lig- of spabad. De prijs van minimaal € 10.000 voor het renoveren van een badkamer van gemiddeld 9 m² is inclusief montage, materiaal en btw.

Hoe is deze badkamer renovatie prijs opgebouwd?

badkamer verbouwen

De badkamer renovatie kosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. De totaalprijs is op te delen in de volgende elementen: arbeidskosten, materiaalkosten en afvoerkosten. Bij het renoveren van de badkamer staan de kosten voor de afvoer van de oude badkamermeubels of het puin van de sloopwerkzaamheden meestal los vermeld op de factuur.

Wat bepaalt de badkamer renovatie prijs?

Keuze 1: Stijl- en materiaalkeuze

De stijl- en materiaalkeuze zijn erg van invloed op de totale prijs van je badkamer renovatie. Als voorbeeld heb je de keuze uit keramische of natuurstenen tegels voor de vloer. De natuurstenen tegels zijn prijziger in aanschaf, maar ogen luxer dan keramische tegels. Per m² natuursteen betaal je gemiddeld € 30 – € 60, terwijl dit voor keramische tegels gemiddeld € 15 – € 45 is, inclusief arbeidskosten. Zo is je eigen voorkeur en smaak van invloed op de totaalprijs voor de renovatie van je badkamer.

Keuze 2: Grootte en ruimtelijke inrichting

De grootte van je badkamer heb je niet altijd voor het kiezen. Hoe groter je badkamer is, hoe meer geld het je gaat kosten om deze badkamer te renoveren. Bij een renovatie van de badkamer moet je rekening houden met gemiddeld € 750 per m2 badkamer. De inrichting ervan heb je wel zelf in de hand. Hoe meer badkamermeubels en sanitair er in de badkamer wordt geplaatst, hoe hoger de prijs zal zijn. Laat een specifieke badkamer offerte opmaken, zodat je goed inzicht hebt in de prijzen van alle onderdelen die je graag in je badkamer zou willen. Ook bijvoorbeeld schuine wanden zorgen ervoor dat maatwerk nodig is om de badkamer te vernieuwen, met hogere kosten als gevolg.

Keuze 3: Extra opties

Bij een badkamer renovatie heb je nog een aantal extra opties. Deze extra opties en de prijzen ervan zijn in onderstaand overzicht weergegeven.

Extra optieGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)Toelichting
Vloerverwarming€ 755tot 10 m2 als hoofdverwarming (zonder radiatoren).
Whirlpool of spabad€ 2.700 - € 6.700Een wellness badmeubel met bijvoorbeeld bubbels in plaats van een standaard ligbad.
Stoom/spa douchecabine€ 1.600 - € 4.300Stoomcabine met massagestralen, led verlichting en radio.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Zelf afvoeren van badkamermeubilair

Veel aannemers brengen op de factuur aparte kosten in rekening voor het afvoeren van oud badkamermeubilair en resterend puin van de sloopwerkzaamheden. Door deze zaken zelf af te voeren bespaar je gemiddeld € 350.

Laat je goed informeren over materialen en stijlen

B-merken bieden soms precies dezelfde kwaliteit als A-merken, maar dan tegen een lagere prijs. Door verschillende merken met dezelfde stijl naast elkaar te houden en te kiezen voor de optie met de beste prijs-kwaliteitverhouding kun je hierop besparen.

Kies een lokale aannemer

De meeste aannemers berekenen de voorrijkosten door in de arbeidskosten. Door de keuze te maken voor een aannemer dicht bij jou in de buurt, bespaar je gemiddeld € 40 aan extra voorrijkosten.

Meer informatie over

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden