Vergelijk badkamer offertes
Vind dé badkamerspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Badkamerspecialist Badkamer renoveren kosten

Badkamer renoveren kosten

Minimale kosten
€ 3.500
Gemiddelde kosten
€ 7.500
Maximale kosten
€ 15.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 5.000 - € 10.000

Ben je van plan om je verouderde badkamer te renoveren en ben je benieuwd naar de kosten? Of je nu een eenvoudige opfrisbeurt wilt of een complete transformatie, Homedeal geven je inzicht in de verwachte kosten en wat je kunt doen om binnen budget te blijven.

Inhoudsopgave.

Wat kost een badkamer renovatie?

Gemiddeld gezien ben je voor het renoveren van een gehele badkamer ongeveer € 3.500 tot € 15.000 kwijt. De materiaal-, stijlkeuze en de grootte van de badkamer bepalen de prijs van de badkamer renovatie. Hierbij wordt er uitgegaan van het vervangen van alle onderdelen in een badkamer van 9 m².

Bekijk in onderstaand overzicht de gemiddelde kosten per onderdeel.

Gemiddelde prijs (inclusief montage, materiaal en btw)Prijs afhankelijk van:
Complete badkamer renoveren (gem. 9 m²)€ 3.500 – € 15.000
Ligbad€ 700 – € 1.500Basic of luxe ligbad
Douche€ 500 – € 2.000 Cabine- of inloopdouche
Toilet€ 450 – € 900
Wastafel€ 200 – € 1.000Enkele of dubbele wastafel
Kraan€ 150 – € 450
Vloer€ 700 – € 1.800Keramische of natuurstenen tegels
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektriciteit etc.€ 150 – € 350 De hoeveelheid van benodigde elektra en leidingen
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Badkamer renovatie

Prijsvoorbeelden

Als je nieuwsgierig bent naar wat het opknappen van een badkamer gaat kosten, vind je hier enkele voorbeelden die je een beeld geven van de gemiddelde kosten voor het renoveren van een badkamer.

Deze voorbeelden zijn gebaseerd op veelvoorkomende scenario’s en geven een indicatie van de kosten badkamer renovatie kosten.

Basic badkamer renovatie

Voor het opknappen van een huidige badkamer naar een basic versie, zonder al te veel uit te geven, kun je denken aan een eenvoudige maar functionele inrichting.

Voor een standaard renovatie, waarbij je een douchecabine, wastafel met badkamermeubel, en eventueel een ligbad en toilet installeert, liggen de kosten voor een badkamer renovatie voor een gemiddelde ruimte van 9 m² rond de € 3.500 tot € 5.500.

Gemiddelde badkamer

Bij een complete badkamer renoveren met aandacht voor stijl en kwaliteit, maar binnen een redelijk budget. Waarbij je graag een toilet, inloopdouche,  één of zelfs twee wastafels met bijhorende badkamermeubel en eventueel een ligbad wilt laten plaatsen.

Kun je verwachten dat de kosten om een badkamer te renoveren ongeveer € 5.000 tot € 8.000 bedragen voor een standaard grootte van 9 m². Dit bedrag is inclusief montage door een badkamerspecialist, materiaal en btw.

Luxe badkamer

Je hecht enorm veel waarde aan design en stijl en je wilt alleen de beste kwaliteit in je vernieuwde badkamer. De renovatie kosten lopen in dat geval, afhankelijk van je type stijl en voorkeur, op tot € 10.000 of meer.

In dit type badkamer vind je een dubbele wastafel, één of meerdere badkamermeubels, uitgebreide inloopdouche of luxe douchecabine en een luxe lig- of spabad. De badkamer renoveren kosten voor het renoveren van een badkamer van gemiddeld 9 m² starten vanaf € 10.000, inclusief montage, materiaal en btw.

Opbouw Kosten Badkamerrenovatie.

badkamer renovatie kosten

De renovatie kosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. De totaalprijs is op te delen in de volgende elementen: arbeidskosten, materiaalkosten en afvoerkosten.

Bij het renoveren van de badkamer staan de kosten voor de afvoer van de oude badkamermeubels of het puin van de sloopwerkzaamheden meestal los vermeld op de factuur.

Wat bepaalt de renovatie kosten?

De prijs van een badkamer renovatie wordt bepaald door verschillende factoren. Deze factoren hebben invloed op de totale kosten van het project. Bekijk de verschillende aspecten hieronder en weeg af welke opties het beste bij jouw wensen en budget passen.

Keuze 1: Stijl- en materiaalkeuze

De stijl- en materiaalkeuze zijn erg van invloed op de totale prijs van je badkamer renovatie. Als voorbeeld heb je de keuze uit keramische of natuurstenen tegels voor de vloer. De natuurstenen tegels zijn prijziger in aanschaf, maar ogen luxer dan keramische tegels.

Per m² natuursteen betaal je gemiddeld € 30 tot € 60, terwijl dit voor keramische tegels gemiddeld € 15 tot € 45 is, inclusief arbeidskosten. Zo is je eigen voorkeur en smaak van invloed op de totaalprijs voor de renovatie van je badkamer.

Keuze 2: Grootte en ruimtelijke inrichting

De grootte van je huidige badkamer speelt een significante rol in de renovatiekosten. Een grote badkamer vereist meer materialen en meer werk, wat leidt tot hogere kosten. Gemiddeld liggen de prijzen voor het renoveren van een badkamer tussen € 390 en € 1.700 per vierkante meter.

Je hebt echter wel controle over de ruimtelijke inrichting. De keuze en hoeveelheid van badkamermeubels en sanitair die je besluit te plaatsen in een kleine badkamer of een grote badkamer zal de totale kosten ook beïnvloeden.

Het is aan te raden om een specifieke offerte voor je badkamer te laten opstellen om een duidelijk overzicht te krijgen van de kosten voor alle elementen die je wilt integreren in je nieuwe badkamer.

Keuze 3: Extra opties

Bij een badkamer renovatie heb je nog een aantal extra opties. Deze extra opties en de prijzen ervan zijn in onderstaand overzicht weergegeven.

Extra optieGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)Toelichting
Vloerverwarming€ 755tot 10 m² als hoofdverwarming (zonder radiatoren).
Whirlpool of spabad€ 2.700 – € 6.700Een wellness badmeubel met bijvoorbeeld bubbels in plaats van een standaard ligbad.
Stoom/spa douchecabine€ 1.600 – € 4.300Stoomcabine met massagestralen, led verlichting en radio.

Hoe lang duurt het?

Een badkamer renovatie duurt over het algemeen 1 tot 3 weken, afhankelijk van een aantal belangrijke factoren:

  • Omvang: Grotere badkamers of uitgebreide veranderingen nemen meer tijd in beslag.
  • Complexiteit van het project: Speciale ontwerpen of functies kunnen extra tijd vereisen.
  • Bouwkundige aanpassingen: Structurele veranderingen kunnen het proces verlengen.

Stappenplan Vernieuwde Badkamer.

Hieronder een overzicht van de verschillende stappen in het renovatieproces die essentieel zijn om tot een succesvol eindresultaat te komen

  1. Het slopen van de oude badkamer.
  2. Het aanpassen van de leidingen en elektriciteit.
  3. Het plaatsen van nieuwe wanden en vloeren.
  4. Het installeren van sanitaire voorzieningen.
  5. Het afwerken van de ruimte.

Tijdens het gehele proces houden we altijd rekening met de timing. De beschikbaarheid van onze vakmensen en de aanlevering van materialen krijgen onze volle aandacht om de renovatie vloeiend te laten verlopen.

Advies van Homedeal: begin op tijd met het plannen en laat ruimte in je agenda voor de onverwachte wendingen die elk groot project kan hebben. Zo zorgen we samen voor een soepele transformatie naar de badkamer van je dromen.

Vraag bijvoorbeeld alvast gratis en vrijblijvend een badkamer offerte aan om te zien wat de mogelijkheden zijn voor onder andere de prijs en tijdsplanning.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een badkamer renovatie gemiddeld?

Gemiddeld liggen de kosten voor een badkamerrenovatie tussen de € 3.500 en € 15.000. De kosten van een badkamer renovatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang, het gekozen materiaal en de gewenste afwerking.

Wat kost een badkamer renovatie per m²?

De gemiddelde kosten voor een badkamer renovatie zijn tussen de € 390 en € 1.700 per vierkante meter. De kosten van een badkamer renoveren per vierkante meter kunnen sterk variëren, afhankelijk van de gekozen materialen, de gewenste afwerking en de kosten van de badkamer installateur. Houd er rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat de uiteindelijke kosten kunnen verschillen.

Homedeal bespaartips

Zelf afvoeren van badkamermeubilair

Veel vakspecialisten brengen op de factuur aparte kosten in rekening voor het afvoeren van oud badkamermeubilair en resterend puin van de sloopwerkzaamheden. Door deze zaken zelf af te voeren bespaar je gemiddeld € 350.

Laat je goed informeren over materialen en stijlen

B-merken bieden soms precies dezelfde kwaliteit als A-merken, maar dan tegen een lagere prijs. Door verschillende merken met dezelfde stijl naast elkaar te houden en te kiezen voor de optie met de beste prijs-kwaliteitverhouding kun je hierop besparen.

Kies een lokale aannemer

De meeste aannemers berekenen de voorrijkosten door in de arbeidskosten. Door de keuze te maken voor een aannemer dicht bij jou in de buurt, bespaar je gemiddeld € 40 aan extra voorrijkosten.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden