Vind de beste badkamerspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Badkamerspecialist Badkamer renoveren kosten

Badkamer renoveren kosten

Minimale kosten
€ 3.500
Gemiddelde kosten
€ 7.500
Maximale kosten
€ 15.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 5.000 - € 10.000

Ben je van plan om je verouderde badkamer te renoveren en ben je benieuwd naar de kosten? Homedeal zet voor jou alle kosten voor een badkamer renovatie in een handig prijsoverzicht.

Inhoudsopgave

Wat kost een badkamer renovatie?

De materiaal-, stijlkeuze en de grootte van de badkamer bepalen de prijs van de badkamer renovatie. Gemiddeld gezien ben je voor het renoveren van een gehele badkamer ongeveer € 3.500 tot € 15.000 kwijt. Hierbij wordt er uitgegaan van het vervangen van alle onderdelen in een badkamer van 9 m². Bekijk in onderstaand overzicht de gemiddelde kosten per onderdeel.

Gemiddelde prijs (inclusief montage, materiaal en btw)Prijs afhankelijk van:
Complete badkamer renoveren (gem. 9 m²)€ 3.500 - € 15.000
Ligbad€ 700 - € 1.500Basic of luxe ligbad
Douche€ 500 - € 2.000 Cabine- of inloopdouche
Toilet€ 450 - € 900
Wastafel€ 200 - € 1.000Enkele of dubbele wastafel
Kraan€ 150 - € 450
Vloer€ 700 - € 1.800Keramische of natuurstenen tegels
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektriciteit etc.€ 150 - € 350 De hoeveelheid van benodigde elektra en leidingen
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Badkamer renovatie

Prijsvoorbeelden: badkamer renoveren kosten

Benieuwd naar de prijsvoorbeelden van een badkamer renovatie? Hieronder vind je enkele voorbeelden van wat je kunt verwachten qua kosten voor het renoveren van een badkamer. Deze prijsvoorbeelden geven je een prijsindicatie van veelvoorkomende projecten.

Basic badkamer

Je wilt de badkamer renoveren, maar hier het liefst zo min mogelijk geld aan uitgeven. Een basic badkamer bestaat meestal uit een douchecabine, een wastafel met badkamermeubel en eventueel een standaard ligbad en toilet. Uiteraard afhankelijk van hetgeen dat je wilt renoveren moet je rekening houden met een totaalbedrag van gemiddeld € 3.500 tot € 5.500 voor een gemiddelde badkamer van 9 m².

Gemiddelde badkamer

Je hecht waarde aan de stijl en kwaliteit van je nieuwe badkamer. Echter ga je niet voor een duur design of luxe badkamermeubels, maar blijf je binnen een redelijk budget. Je wilt graag een toilet, inloopdouche,  één of zelfs twee wastafels met bijhorende badkamermeubel en eventueel een ligbad laten plaatsen. In deze geschetste situatie moet je rekening houden met totale kosten van gemiddeld € 5.000 tot € 8.000  voor een gemiddelde badkamer van 9 m². Dit bedrag is inclusief montage door een badkamerspecialist, materiaal en btw.

Luxe badkamer

Je hecht enorm veel waarde aan design en stijl en je wilt alleen de beste kwaliteit in je vernieuwde badkamer. De badkamer renovatie kosten lopen in dat geval, afhankelijk van je type stijl en voorkeur, op tot € 10.000 of meer. In dit type badkamer vind je een dubbele wastafel, één of meerdere badkamermeubels, uitgebreide inloopdouche of luxe douchecabine en een luxe lig- of spabad. De badkamer renoveren kosten voor het renoveren van een badkamer van gemiddeld 9 m² starten vanaf € 10.000, inclusief montage, materiaal en btw.

Hoe is deze badkamer renoveren kosten opgebouwd?

badkamer renovatie kosten

De badkamer renovatie kosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. De totaalprijs is op te delen in de volgende elementen: arbeidskosten, materiaalkosten en afvoerkosten. Bij het renoveren van de badkamer staan de kosten voor de afvoer van de oude badkamermeubels of het puin van de sloopwerkzaamheden meestal los vermeld op de factuur.

Wat bepaalt de badkamer renovatie kosten?

De prijs van een badkamer renovatie wordt bepaald door verschillende factoren. Deze factoren hebben invloed op de totale kosten van het project. Bekijk de verschillende aspecten hieronder en weeg af welke opties het beste bij jouw wensen en budget passen.

Keuze 1: Stijl- en materiaalkeuze

De stijl- en materiaalkeuze zijn erg van invloed op de totale prijs van je badkamer renovatie. Als voorbeeld heb je de keuze uit keramische of natuurstenen tegels voor de vloer. De natuurstenen tegels zijn prijziger in aanschaf, maar ogen luxer dan keramische tegels. Per m² natuursteen betaal je gemiddeld € 30 tot € 60, terwijl dit voor keramische tegels gemiddeld € 15 tot € 45 is, inclusief arbeidskosten. Zo is je eigen voorkeur en smaak van invloed op de totaalprijs voor de renovatie van je badkamer.

Keuze 2: Grootte en ruimtelijke inrichting

De grootte van je badkamer heb je niet altijd voor het kiezen. Hoe groter je badkamer is, hoe meer geld het je gaat kosten om deze badkamer te renoveren. Bij een renovatie van de badkamer moet je rekening houden met gemiddeld € 390 tot € 1.700 per m² badkamer. De inrichting ervan heb je wel zelf in de hand. Hoe meer badkamermeubels en sanitair er in de badkamer wordt geplaatst, hoe hoger de prijs zal zijn. Laat een specifieke badkamer offerte opmaken, zodat je goed inzicht hebt in de prijzen van alle onderdelen die je graag in je badkamer zou willen. Ook bijvoorbeeld schuine wanden zorgen ervoor dat maatwerk nodig is om de badkamer te vernieuwen, met hogere kosten als gevolg.

Keuze 3: Extra opties

Bij een badkamer renovatie heb je nog een aantal extra opties. Deze extra opties en de prijzen ervan zijn in onderstaand overzicht weergegeven.

Extra optieGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)Toelichting
Vloerverwarming€ 755tot 10 m² als hoofdverwarming (zonder radiatoren).
Whirlpool of spabad€ 2.700 - € 6.700Een wellness badmeubel met bijvoorbeeld bubbels in plaats van een standaard ligbad.
Stoom/spa douchecabine€ 1.600 - € 4.300Stoomcabine met massagestralen, led verlichting en radio.

Hoe lang duurt een badkamer renovatie?

Een badkamer renovatie duurt over het algemeen 1 tot 3 weken. Het exacte tijdsbestek hangt af van verschillende aspecten, zoals de omvang van de renovatie, de complexiteit van het project en eventuele bouwkundige aanpassingen die nodig zijn.

Bij het plannen van een badkamerrenovatie is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende stappen en processen die nodig zijn. Hierbij kun je denken aan het slopen van de oude badkamer, het aanpassen van de leidingen en elektriciteit, het plaatsen van nieuwe wanden en vloeren, het installeren van sanitaire voorzieningen en het afwerken van de ruimte.

Daarnaast kan de beschikbaarheid van vakspecialisten en leveranciers invloed hebben op de totale duur van het renovatieproces. Het kan soms even duren voordat alle benodigde materialen en vakspecialisten beschikbaar zijn. Het is daarom verstandig om van tevoren een gedetailleerd renovatieplan op te stellen en goede afspraken te maken met de betrokken vakspecialisten.

Een realistisch tijdschema en goede communicatie zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de badkamerrenovatie soepel verloopt en binnen een redelijke termijn wordt afgerond. Het is aan te raden om tijdig te beginnen met het plannen van de renovatie, zodat er voldoende tijd is voor eventuele vertragingen en onvoorziene omstandigheden. Vraag bijvoorbeeld alvast gratis en vrijblijvend een badkamer offerte aan om te zien wat de mogelijkheden zijn voor onder andere de prijs en tijdsplanning.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een renovatie van een badkamer?

De kosten van een badkamer renovatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van de renovatie, het gekozen materiaal en de gewenste afwerking. Gemiddeld liggen de kosten voor een badkamerrenovatie tussen de € 3.500 en € 15.000. Het is raadzaam om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen om een nauwkeurige prijsinschatting te krijgen op basis van jouw specifieke wensen en situatie.

Wat kost een badkamer renovatie per m²?

De kosten van een badkamer renoveren per vierkante meter kunnen sterk variëren, afhankelijk van de gekozen materialen, de gewenste afwerking en de kosten van de badkamer installateur. Gemiddeld liggen de kosten voor een badkamer renovatie tussen de € 390 en € 1.700 per vierkante meter. Houd er rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat de uiteindelijke kosten kunnen verschillen.

In welke volgorde kun je het beste je badkamer verbouwen?

Begin met het uitvoeren van sloopwerkzaamheden, waarbij je oude materialen en afval verwijdert. Vervolgens is het belangrijk om de elektriciteit en het loodgieterswerk aan te pakken, zoals het verleggen van leidingen en het installeren van nieuwe voorzieningen. Daarna kun je de wanden afwerken met bijvoorbeeld tegels of stucwerk en de vloer voorzien van nieuwe bedekking. Plaats vervolgens het sanitair en de badkamermeubels. Vergeet niet om ook de verlichting en ventilatie te installeren voor een functionele badkamer. Ten slotte kun je de verbouwing afronden door het aanbrengen van kitwerk, accessoires en eventueel schilderwerk.

Homedeal bespaartips

Zelf afvoeren van badkamermeubilair

Veel vakspecialisten brengen op de factuur aparte kosten in rekening voor het afvoeren van oud badkamermeubilair en resterend puin van de sloopwerkzaamheden. Door deze zaken zelf af te voeren bespaar je gemiddeld € 350.

Laat je goed informeren over materialen en stijlen

B-merken bieden soms precies dezelfde kwaliteit als A-merken, maar dan tegen een lagere prijs. Door verschillende merken met dezelfde stijl naast elkaar te houden en te kiezen voor de optie met de beste prijs-kwaliteitverhouding kun je hierop besparen.

Kies een lokale aannemer

De meeste aannemers berekenen de voorrijkosten door in de arbeidskosten. Door de keuze te maken voor een aannemer dicht bij jou in de buurt, bespaar je gemiddeld € 40 aan extra voorrijkosten.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden