Vergelijk badkamer offertes
Vind dé badkamerspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Badkamerspecialist Badkamer aanleggen kosten

Badkamer aanleggen kosten

Minimale kosten
€ 3.500
Gemiddelde kosten
€ 7.500
Maximale kosten
€ 15.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 5.000 - € 10.000

Overweeg je een nieuwe badkamer aan te leggen en vraag je je af wat de kosten hiervan zijn? In dit artikel geven wij van Homedeal je duidelijke informatie over alle factoren die de prijs beïnvloeden en hoe je de beste keuzes maakt binnen jouw budget.

Inhoudsopgave.

Wat kost een badkamer aanleggen?

De kosten voor het aanleggen van een nieuwe badkamer zijn grotendeels afhankelijk van de grootte van je badkamer. Een badkamer van 9 m² aanleggen kost gemiddeld tussen de € 5.000 en € 10.000. Ook je stijl- en materiaalkeuze zijn van invloed zijn op de totale kosten. Bekijk onderstaand overzicht voor de gemiddelde prijzen van diverse stijlen badkamers. 

Type badkamerGemiddelde prijs bij een gemiddelde badkameroppervlakte van 9 m2 (inclusief montage, materiaal en btw)
Basic badkamer€ 5.000 – € 7.500
Gemiddelde badkamer€ 7.500 – € 10.000
Luxe badkamer€ 10.000 – € 15.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
badkamer aanleggen kosten

Prijsvoorbeelden

Basic badkamer.

Hieronder volgen een aantal prijsvoorbeelden van verschillen stijlen badkamers. Je wilt een badkamer aanleggen, maar hier het liefst niet te veel geld aan uitgeven. In de meeste basic badkamers tref je een douche, een enkele wastafel met badkamermeubel en in sommige gevallen ook een ligbad aan. De vloer is doorgaans bedekt met keramische tegels in plaats van natuurstenen tegels.

Voor het aanleggen van een basic badkamer met een gemiddelde oppervlakte van 9 m2, reken je gemiddeld € 5.000 – € 7.500.

Gemiddelde badkamer

Indien je een middelgroot budget tot je beschikking hebt, dan behoort ook een gemiddelde badkamer tot de opties. De kosten voor het aanleggen van dit type badkamer komt uit op gemiddeld € 7.500 – € 10.000 bij een badkameroppervlak van 9 m2. Dit bedrag is inclusief montage, materiaal en btw. Dit soort badkamers hebben vaak een ruime douche, een enkele of zelfs dubbele wastafel, badkamermeubel en een standaard ligbad. Meestal voorzien van A-merken badmeubilair en sanitair.

Luxe badkamer

Op het moment dat je een groter budget te besteden hebt voor het aanleggen van een badkamer en je van een luxe stijl of echt design houdt, dan moet je rekening met een gemiddeld bedrag van € 10.000 – € 15.000 bij een gemiddeld badkameroppervlak van 9 m2, inclusief materiaal, montage en btw. Deze typen badkamers zijn bijna altijd voorzien van een dubbele wastafel, één of meerdere badkamermeubels, een zeer ruime douche en een luxe lig- of spabad.

Hoe is deze prijs precies opgebouwd?

Kostenverdeling Badkamer aanleggen kosten

Het aanleggen van een nieuwe badkamer wordt meestal uitgevoerd door een aannemer of badkamer installateur. De totaalprijs voor dit project is op te delen in verschillende losse elementen.

Deze onderdelen zijn: arbeidskosten, materiaalkosten en in het geval van verbouwing: afvoerkosten. Deze afvoerkosten van oud sanitair, badkamermeubels en puin van sloopwerkzaamheden worden in de meeste gevallen los op de factuur vermeld.

Waar is deze prijs van afhankelijk?

Keuze 1: Standaard of maatwerk

Niet alleen de grootte van je badkamer, maar ook de afmetingen bepalen de hoogte van de kosten voor het aanleggen van een nieuwe badkamer. Indien je te maken hebt met een schuin dak, dan moet er logischerwijs maatwerk aan te pas komen. In de meeste gevallen zorgt het toepassen van maatwerk voor een forse stijging in het totaalbedrag. Het verschil in prijs in het geval van maatwerk loopt op tot wel € 1.500.

Keuze 2: Luxe behoefte

Indien je een grote behoefte hebt aan een luxe inrichting voor je badkamer, zal dat direct van invloed zijn op het totaalbedrag. Zo liggen de kosten voor een standaard ligbad lager dan bijvoorbeeld voor een spabad of stoomdouchecabine. Voor het geval je genoegen neemt met minder zal dat de prijs verlagen. Afhankelijk van hoe luxe je de nieuwe badkamer wilt hebben, loopt het verschil in prijs op tot wel € 5.000.

Keuze 3: Extra opties

Bij het aanleggen van een nieuwe badkamer heb je een aantal extra opties. Deze opties zijn in onderstaand overzicht weergeven met de prijzen inclusief montage, materiaal en btw.

Extra optieGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)Toelichting
Vloerverwarming€ 755Tot 10 m2 als hoofdverwarming (zonder radiatoren).
Whirlpool of spabad€ 2.700 – € 6.700Een wellness ligbad met bijvoorbeeld bubbels en stoom in plaats van een standaard ligbad.
Stoom/spa douchecabine€ 1.600 – € 4.300Stoomcabine met massagestralen, LED verlichting en radio.
Natuurstenen tegels€ 1.150 Tot 9m2.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe vraag je een badkamerontwerp aan via ons platform? Stappenplan

  1. Oriënteer je op de mogelijkheden: Begin met het verkennen van verschillende badkamerstijlen en -indelingen die je aanspreken. Dit kan via online afbeeldingen, showrooms of tijdschriften.
  2. Stel je wensenlijst samen: Noteer wat je absoluut terug wilt zien in je nieuwe badkamer. Denk aan specifieke voorzieningen of het type materialen.
  3. Meet de ruimte op: Weet de exacte afmetingen van je badkamer, zodat de ontwerper een plan op maat kan maken.
  4. Bezoek ons platform: Ga naar ons platform en vul het aanvraagformulier voor een badkamerontwerp in.
  5. Ontvang en vergelijk offertes: Na je aanvraag ontvang je offertes van verschillende aannemers uit jouw regio. Vergelijk deze zorgvuldig op prijs, kwaliteit en beoordelingen.
  6. Kies de beste match: Selecteer de aannemer die het beste past bij jouw wensen en budget.
  7. Overleg over het ontwerp: Werk met de gekozen aannemer samen om jouw ideale badkamerontwerp te verfijnen en tot in detail te bespreken.
  8. Rond de overeenkomst af: Zorg ervoor dat alle afspraken duidelijk op papier staan en dat je tevreden bent met de financiële aspecten voordat je de overeenkomst ondertekent.

Ons platform verbindt je met betrouwbare vakmensen in jouw regio – zonder onaangename verrassingen achteraf. Wacht dus niet langer, vraag vandaag nog je offertes aan en zet daarmee de eerste, belangrijke stap richting een frisse, nieuwe badkamer waar je nog jaren van gaat genieten.

Veelgestelde vragen.

Wat kost een gemiddelde badkamerrenovatie?

De kosten voor een gemiddelde badkamerrenovatie variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte, de materialen en het gekozen sanitair. Gemiddeld liggen ze tussen €5.000 en €15.000. Voor een exacte prijs is het beste om een persoonlijke offerte aan te vragen.

Hoe kan je besparen op de kosten van badkamer aanleggen?

Besparen op je badkamer aanleggen kosten kan door slimme keuzes te maken. Overweeg minder dure materialen of het zelf uitvoeren van sloop- en voorbereidende werkzaamheden. Daarnaast kunnen periodieke aanbiedingen ook helpen de kosten te drukken. Verder kunnen de prijzen variëren per regio. Een badkamer renovatie in Amsterdam kan bijvoorbeeld een stuk prijziger zijn dan een badkamerrenovatie buiten de Randstad.

Homedeal bespaartips

Help mee

Het aanleggen van de badkamer is een lastig en complex project. Het is dan ook niet aan te raden dit zelf uit te voeren. Ben je ervan overtuigd dat je een handige doe het zelver bent? Vraag de specialist dan welke werkzaamheden je eventueel zelf kan uitvoeren. Hiermee bespaar je tot wel € 150 aan arbeidskosten.

Zelf afvoeren van badkamermeubilair en sanitair

Bij het aanleggen de badkamer brengen veel aannemers aparte kosten in rekening voor het afvoeren van oude badkamermeubels en sanitair. Door oud sanitair en badkamermeubels zelf te verkopen of naar de milieustraat te brengen, bespaar je tot wel € 350 aan afvoerkosten.

Vraag offertes aan

Door meerdere badkamer offertes aan te vragen krijg je een goed beeld van de prijzen die de vakspecialisten hanteren en kun je ze met elkaar vergelijken. Zo vind je de badkamerspecialist die het beste bij jouw project past.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden