1 miljoen projecten verricht

De beste verbouwing deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Badkamerspecialist > Badkamer aanleggen kosten

Badkamer aanleggen kosten

Gemiddelde kosten:
6.100
Dit project kost gemiddeld tussen:
5.000 - € 7.200
Minimale kosten:
2.400
Maximale kosten:
9.000

Badkamer aanleggen kosten

Ben je je huis grondig aan het verbouwen of ben je net in het bezit van een nieuw huis en wil je de badkamer aanleggen? HomeDeal zet de kosten voor het aanleggen van een nieuwe badkamer voor je op een rij.

Wat kost een badkamer aanleggen?

De kosten voor het aanleggen van een nieuwe badkamer zijn afhankelijk van een aantal zaken. Op de eerste plaats is dat de grootte van je badkamer. Hoe groter de badkamer is, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Ook je stijl- en materiaalkeuze zullen van invloed zijn op de totale kosten voor het aanleggen van de badkamer. Wil je graag een basic badkamer of ga je voor een wat duurder design? Hieronder volgt een overzicht van gemiddelde prijzen van diverse stijlen badkamers. Alle prijzen zijn inclusief montage, materiaal en btw weergeven. Er is uitgegaan van een gemiddelde badkameroppervlakte van 9 m2.

Type badkamerGemiddelde prijs bij een gemiddelde badkameroppervlakte van 9 m2 (inclusief montage, materiaal en btw)
Basic badkamer€ 2.400 - € 5.500
Gemiddelde badkamer€ 3.800 - € 5.600
Luxe badkamer€ 6.800 - € 9.000
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

badkamer aanleggen kosten

Prijsvoorbeelden


Basic badkamer:
Hieronder volgen een aantal prijsvoorbeelden van verschillen stijlen badkamers.Je wilt een badkamer aanleggen, maar hier het liefst niet te veel geld aan uitgeven. In de meeste basic badkamers tref je een douche, een enkele wastafel met badkamermeubel en in sommige gevallen ook een ligbad aan. De vloer is doorgaans bedekt met keramische tegels in plaats van natuurstenen tegels. Voor het aanleggen van een basic badkamer met een gemiddelde oppervlakte van 9 m2, reken je gemiddeld € 2.400 – € 5.500.

Gemiddelde badkamer:
Indien je een middelgroot budget tot je beschikking hebt, dan behoort ook een gemiddelde badkamer tot de opties. De kosten voor het aanleggen van dit type badkamer komt uit op gemiddeld € 3.800 – € 5.600 bij een badkameropperlak van 9 m2. Dit bedrag is inclusief montage, materiaal en btw. Dit soort badkamers hebben vaak een ruime douche, een enkele of zelfs dubbele wastafel, badkamermeubel en een standaard ligbad. Meestal voorzien van A merken badmeubilair en sanitair.

Luxe badkamer:
Op het moment dat je een groter budget te besteden hebt voor het aanleggen van een badkamer en je van een luxe stijl of echt design houdt, dan moet je rekening met een gemiddeld bedrag van € 6.800 – € 9.000 bij een gemiddeld badkameroppervlak van 9 m2, inclusief materiaal, montage en btw. Deze typen badkamers zijn bijna altijd voorzien van een dubbele wastafel, één of meerdere badkamermeubels, een zeer ruime douche en een luxe lig- of spabad.

Hoe is deze prijs precies opgebouwd?

 

badkamer kosten

Het aanleggen van een nieuwe badkamer wordt meestal uitgevoerd door een aannemer of installateur. De totaalprijs voor dit project is op te delen in verschillende losse elementen. Deze onderdelen zijn: arbeidskosten, materiaalkosten en in het geval van verbouwing: afvoerkosten. Deze afvoerkosten van oud sanitair, badkamermeubels en puin van sloopwerkzaamheden worden in de meeste gevallen los op de factuur vermeld.

Waar is deze prijs van afhankelijk?

Keuze 1: Standaard of maatwerk
Niet alleen de grootte van je badkamer, maar ook de afmetingen bepalen de hoogte van de kosten voor het aanleggen van een nieuwe badkamer. Indien je te maken hebt met een schuin dak, dan moet er logischerwijs maatwerk aan te pas komen. In de meeste gevallen zorgt het toepassen van maatwerk voor een forse stijging in het totaalbedrag. Het verschil in prijs in het geval van maatwerk loopt op tot wel € 1.500.

Keuze 2: Luxe behoefte
Indien je een grote behoefte hebt aan een luxe inrichting voor je badkamer, zal dat direct van invloed zijn op het totaalbedrag. Zo is bijvoorbeeld het nemen een spabad of stoomdouchecabine een prijzige aangelegenheid. Voor het geval je genoegen neemt met minder zal dat de prijs verlagen. Afhankelijk van hoe luxe je de nieuwe badkamer wilt hebben, loopt het verschil in prijs op tot wel € 5.000.

Keuze 3: Extra opties
Bij het aanleggen van een nieuwe badkamer heb je een aantal extra opties. Deze opties zijn in onderstaand overzicht weergeven met de prijzen inclusief montage, materiaal en btw.

Extra optieGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)Toelichting
Vloerverwarming€ 755Tot 10 m2 als hoofdverwarming (zonder radiatoren).
Whirlpool of spabad€ 2.700 - € 6.700Een wellness ligbad met bijvoorbeeld bubbels en stoom in plaats van een standaard ligbad.
Stoom/spa douchecabine€ 1.600 - € 4.300Stoomcabine met massagestralen, LED verlichting en radio.
Natuurstenen tegels€ 1.150 Tot 9m2.

Vind de beste deal

Offerte aanvragenBen je benieuwd naar de kosten voor het aanleggen van een nieuwe badkamer? Vraag nu geheel vrijblijvend gratis offertes aan op HomeDeal en vind een gespecialiseerde aannemer of installateur voor jouw project. Binnen 48 uur ontvang je de offertes en kies je uiteindelijk de beste deal voor de aanleg van jouw nieuwe badkamer. Door offertes met elkaar te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totale kosten voor het aanleggen van de badkamer.

HomeDeal bespaartips

Help mee

Het aanleggen van de badkamer is een lastig en complex project. Het is dan ook niet aan te raden dit zelf uit te voeren. Ben je ervan overtuigd dat je een handige doe het zelver bent? Vraag de specialist dan welke werkzaamheden je eventueel zelf kan uitvoeren. Hiermee bespaar je tot wel € 150 aan arbeidskosten.

Zelf afvoeren van badkamermeubilair en sanitair

Bij het aanleggen de badkamer brengen veel aannemers aparte kosten in rekening voor het afvoeren van oude badkamermeubels en sanitair. Door oud sanitair en badkamermeubels zelf te verkopen of naar de milieustraat te brengen, bespaar je tot wel € 350 aan afvoerkosten.

Vraag om korting

De kosten voor het aanleggen van een nieuwe badkamer lopen erg op indien je vele wensen hebt. Zeker bij grote badkamerprojecten is het mogelijk om met de aannemer te bespreken of er wat van de prijs af kan. Zo bespaar jij jezelf tot wel € 500.