Vergelijk badkamer offertes
Vind dé badkamerspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Badkamerspecialist Badkamer installateur kosten

Badkamer installateur kosten

Minimale kosten
€ 3.500
Gemiddelde kosten
€ 7.500
Maximale kosten
€ 15.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 5.000 - € 10.000

Heb je een nieuwe badkamer op het oog en wil je graag weten wat de badkamer installatie gaat kosten? Homedeal zet voor jou de prijzen voor een badkamer installateur op een rij.

Inhoudsopgave.

Wat kost een badkamer installateur?

De kosten voor een badkamer verbouwen liggen gemiddeld rond de € 7.500. De prijs is afhankelijk van de badkamerspecialist waar je het project aan uitbesteedt, maar ook van de grootte van je badkamer en de hoeveelheid aan werkzaamheden.

Hieronder volgt een overzicht met een indicatie van de kosten bij een gemiddelde badkamer van 9 m².

Type badkamerGemiddelde prijs bij een gemiddelde badkameroppervlakte van 9 m2 (inclusief montage, materiaal en btw)
Basic badkamer€ 5.000 – € 7.500
Gemiddelde badkamer€ 7.500 – € 10.000
Luxe badkamer€ 10.000 – € 15.000

Bent u benieuwd naar de kosten van een badkamerrenovatie? Ontdek gedetailleerde prijsinformatie en handige tips op onze gedetailleerde gids over badkamerrenovatiekosten. Hier vindt u alles wat u moet weten om uw droombadkamer te realiseren binnen uw budget.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Badkamer Installateur repareert een badkraan

Prijsvoorbeelden van een badkamer installatie

Kleine badkamer

Indien je beschikt over een relatief kleine badkamer tot 5 m², dan zijn de kosten voor de badkamer installatie, zoals dat van het sanitair, de badkamermeubels en het betegelen, logischerwijs lager dan bij een grotere badkamer.

Een kleine badkamer beschikt vaak over een enkele wastafel met badkamermeubel en een douche. In dit geval dien je rekening te houden met gemiddeld € 3.000 tot € 4.000 voor de installatie van je badkamer, exclusief de kosten van het materiaal.

Overweegt u een nieuwe douche te installeren? Voor een uitgebreid overzicht van wat u kunt verwachten qua kosten, bezoek onze informatieve pagina over de kosten van een nieuwe douche.

Middelgrote badkamer

Heb je een middelgrote badkamer van 5 m² tot 9 m²? Dan krijg je waarschijnlijk te maken met de gemiddelde badkamer installatiekosten.

Een middelgrote badkamer beschikt vaak over een ligbad met douche of een aparte douche, een enkele of dubbele wastafel met badkamermeubel en in sommige gevallen een toilet.

Voor de installatie van een middelgrote badkamer reken je op gemiddeld € 4.000 tot € 7.500.

Grote badkamer

Als je over een grote ruimte beschikt om de badkamer te laten installeren zullen de kosten hoger zijn dan bij een kleine badkamer. In een grote badkamer tref je vaak meerdere badkamermeubels, een dubbele wasbak, aparte douche en een apart ligbad en in sommige gevallen ook een toilet.

Gemiddeld kost het installeren van een grote badkamer € 7.500 tot € 15.000.

Prijsopbouw badkamer renovatie

Kostenverdeling badkamer installateur kosten

De kosten voor het installeren van je badkamer zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen: arbeidskosten, materiaalkosten en eventuele afvoerkosten. Materiaalkosten zijn vaak de grootste kostenpost.

Gezien het feit dat een badkamer installatie geen eenvoudig project is en de installateur hier relatief veel tijd aan kwijt is, bestaat de totaalprijs voor het aanleggen van een badkamer gemiddeld voor 33% uit arbeidskosten.

Eventuele afvoerkosten van oud sanitair of puin worden in de meeste gevallen apart op de factuur vermeld.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Keuze 1: Uurtarief of totaalprijs

Het gemiddelde uurloon van een badkamer installateur ligt rond € 40 per uur. Een badkamer installatie is een groot project. Daarom is het verstandig om in plaats van een een uurloon een vaste totaalprijs overeen te komen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en neem je de kans dat het bedrag hoger uitvalt dan verwacht door eventuele tegenvallers weg.

Check daarom goed op de badkamer offerte welke prijsberekening er is toegepast. Gemiddeld kost het installeren van de badkamer € 7.500 inclusief btw en exclusief materiaalkosten.

Keuze 2: Indeling van de badkamer

Indien het om een badkamer renovatie gaat dan heb je alle benodigde aansluitingen in je badkamer in principe al liggen. Als de nieuwe indeling overeenkomt met de oude indeling dan hoeft de installateur geen leidingen te verleggen.

Door te kiezen om dezelfde indeling aan te houden als de vorige badkamer, zijn de kosten voor het installeren van de nieuwe badkamer lager. De totaalprijs valt in dat geval tot wel € 800 lager uit.

Keuze 3: Extra opties

De kosten voor het installeren van de badkamer lopen verder op als je kiest voor extra opties. Deze extra opties staan hieronder met de gemiddelde installatieprijzen weergeven.

Extra optieGemiddelde prijs (excl. materiaal)Gemiddelde prijs (incl. materiaal)Toelichting
Vloerverwarming€ 400€ 875De installatie van vloerverwarming in de badkamer.
Toilet plaatsen€ 200€ 650Indien gewenst: de installatie van een toilet in de badkamer.
Badkamer slopen€ 550 (incl. afvoerkosten)N.v.t.Bij een badkamerrenovatie heb je vaak te maken met sloopwerkzaamheden van de oude badkamer.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Wat zijn veelvoorkomende valkuilen bij badkamerinstallaties?

Bij het installeren van een badkamer kunnen enkele valkuilen optreden, zoals onderschatting van de complexiteit van het werk of onvoorziene problemen met leidingen en elektra. Een goede voorbereiding en samenwerking met een ervaren installateur zijn essentieel om deze uitdagingen te overwinnen en onverwachte kosten te vermijden.

Hoe lang duurt een gemiddelde badkamerinstallatie?

De duur van een badkamerinstallatie hangt sterk af van de omvang van het project. Een kleine badkamer kan in enkele dagen klaar zijn, terwijl een grote renovatie enkele weken in beslag kan nemen. Een duidelijke planning en communicatie met de installateur kunnen helpen bij het managen van de verwachtingen.

Homedeal bespaartips

Zelf afvoeren

De meeste badkamer installateurs bieden de optie aan om een oude badkamer te slopen en om oud sanitair af te voeren. Installateurs brengen voor het afvoeren van oud sanitair afvoerkosten in rekening. Door oud sanitair en oude badkamermeubels zelf af te voeren bespaar je tot wel € 350.

Vraag om korting

De kosten voor het installeren van de badkamer vallen hoog uit. Zeker bij grote badkamerprojecten is het mogelijk om met de installateur te bespreken of er wat van de prijs af kan. Zo bespaar jij jezelf tot wel € 300 aan extra kosten.

Handige doe-het-zelver?

Het installeren van de badkamer is een complex project. Het is dan ook niet aan te raden om dit zelf uit te voeren. Ben je ervan overtuigd dat je een handige doe-het-zelver bent? Vraag de badkamer installateur dan welke werkzaamheden je eventueel zelf kan uitvoeren. Hiermee bespaar je tot wel € 475 op de totale kosten voor de badkamer installatie.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden