Vergelijk badkamer offertes
Vind dé badkamerspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Badkamerspecialist Bad plaatsen kosten

Bad plaatsen kosten

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 2.750
Maximale kosten
€ 10.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.500 - € 5.000

Heerlijk relaxen in bad na een intensieve dag? Door een bad te plaatsen kan jij in alle rust dobberen in het warme water. De kosten van een bad plaatsen lopen uiteen. Homedeal zet de kosten voor het aanleggen van een bad voor jou op een rij.

Inhoudsopgave.

Wat kost een bad plaatsen?

De prijs voor het plaatsen van een bad hangt van verschillende factoren af, zoals de grootte en het type bad, het materiaal waaruit het bad is vervaardigd en of er aanpassingen in de badkamerstructuur nodig zijn. Het laten plaatsen van een bad kost gemiddeld € 2.750.

Afhankelijk van het materiaal dat je voor je bad kiest zakt of stijgt de prijs. Daarnaast heeft de vorm van het bad en luxe extra’s zoals bubbels ook invloed op de prijs.

Bekijk in onderstaand overzicht de gemiddelde kosten voor het plaatsen van een bad per materiaalsoort.

Materiaal ligbadGem. prijs bad 1,80 x 0,80 m
(incl. montage en btw)
VoordelenNadelen
PlaatstaalVanaf € 850-Voldoende keuze in vorm
-Krast niet
-Goedkoop
– Dunnere staallagen houden de warmte minder goed vast
AcrylVanaf € 1.000– Complexe vormen mogelijk
– Inzetbaar als bubbelbad
– Betaalbaar
– Kan krassen en vlekken
GietijzerVanaf € 1.500– Isoleert goed
– Onverslijtbaar
– Krast niet
– Relatief prijzig
– Beperkt qua vorm en grootte
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
wat kost een bad plaatsen

Prijsvoorbeelden

De kosten van een bad plaatsen kun je zo hoog maken als je zelf wilt. Om je een beeld te geven van de kosten zijn hieronder een aantal prijsvoorbeelden gegeven. Voor een kostenplaatje van de exacte kosten van jouw nieuwe bad kun je badkamer offertes opvragen. Deze offertes geven je een goed beeld van de verschillende kosten en mogelijkheden.

Plaatstalen bad

Je wil bij het verbouwen van je badkamer een bad plaatsen, maar hier het liefst niet te veel geld aan uitgeven. Kijk in dit geval naar een plaatstalen bad. Een plaatstalen bad is makkelijk te plaatsen, omdat deze licht is in gewicht. De kosten voor het aanleggen van een bad van dit materiaal vallen relatief mee. Het plaatsen van een plaatstalen bad kan ongeveer vanaf € 850, inclusief montage en btw.

Acryl bad

De kosten van het plaatsen van een acryl ligbad liggen gemiddeld iets hoger dan de kosten voor het plaatsen van bijvoorbeeld een plaatstalen bad. Acryl is namelijk een duurder materiaal. Met acryl is maatwerk mogelijk en biedt het ook de mogelijkheid tot het integreren van een ‘bubbelsysteem’. Gemiddeld gezien kun je een acryl bad zonder extra’s laten plaatsen vanaf € 1.000, inclusief montage en btw.

Gietijzeren bad

Het gietijzeren bad is in de meeste gevallen een klassieke vrijstaande badkuip op pootjes, maar komt soms ook als inbouwbad voor. De voordelen van dit soort baden is dat ze niet krassen en haast onverslijtbaar zijn. Qua vorm ben je echter beperkt in keuze.

Je moet echt liefhebber zijn van een klassieke stijl om dit type bad aan te laten leggen door een specialist. Aan het aanleggen van een gietijzeren bad hangt een gemiddeld prijskaartje van € 2.000. 

Hoe zijn de kosten opgebouwd? 

Kostenverdeling Bad plaatsen kosten

Het plaatsen van een nieuw bad wordt meestal uitgevoerd door een aannemer, loodgieter of badkamer installateur. De totale kosten voor dit type project is uit te splitsen in losse elementen. Deze verschillende onderdelen zijn: afvoerkosten, arbeidskosten en materiaalkosten.

De afvoerkosten bevatten het afvoeren oud sanitair en eventueel het puin van het openbreken van de oude badkuip. Het afkitten van de randen is in de onderdelen van arbeidskosten en materiaalkosten opgenomen.

Welke keuzes zijn van invloed op de prijs?

Keuze 1: Materiaal en afmeting van het bad

Het materiaal van het bad is erg van invloed op de totale prijs voor het aanleggen van een bad. Gietijzeren baden zijn in tegenstelling tot plaatstalen of acryl baden relatief duur in aanschaf. Minder gangbare maten, zoals een hoekbad van acryl, zijn iets prijziger dan rechthoekige baden. De keuze voor het ene of het andere verschilt tot wel € 900 in prijs.

Keuze 2: Afwerking

De afwerking van het bad is ook sterk van invloed op de totaalprijs. Kies je voor een gemetselde muur om het aanzicht van het bad te verfraaien? Of volstaat gasbeton met tegels? Smaak en voorkeur spelen hierbij een toonaangevende rol. De keuze in afwerking scheelt gemiddeld tot wel € 230 in prijs.

Keuze 3: Extra opties

Bij het plaatsen van een ligbad heb je de keuze voor een aantal extra opties. Deze extra opties staan in onderstaand overzicht weergeven met de bijhorende gemiddelde prijzen.

Extra optieGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)Toelichting
Bubbelbad pompsysteem€ 360Bubbelbad pompsysteem voor een ontspannende werking.
Kleur- en lichtspel€ 220Extra verlichting in de badkuip.
Inloopbad€ 4.300Ideaal voor personen die slecht ter been zijn. Het instappen is middels een waterdichte deur vereenvoudigd.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Jouw pad naar een nieuw bad bij homedeal

Een nieuw bad kiezen en laten plaatsen kan een hele uitdaging zijn, maar met homedeal wordt dit proces een stuk eenvoudiger. Hier is een overzicht van de stappen die je doorloopt wanneer je een badkamerontwerp aanvraagt via ons platform:

  1. Inspiratie opdoen: Kijk rond op ons platform voor diverse badstijlen en mogelijkheden.
  2. Badkamer wensen specificeren: Geef duidelijk aan wat je wensen zijn voor de badkamerrenovatie.
  3. Contactgegevens achterlaten: Vul je gegevens in zodat wij contact met je kunnen opnemen.
  4. Ontvangen van offertes: Na de aanvraag ontvang je offertes van verschillende aannemers.
  5. Offertes vergelijken: Vergelijk de offertes op prijs, kwaliteit en de beoordelingen van de aannemers.
  6. Keuze maken: Kies de aannemer die het beste bij jouw project en budget past.
  7. Start van de werkzaamheden: De gekozen aannemer zal de werkzaamheden aanvangen.

Elke stap is ontworpen om je keuze zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Op deze manier zorgen we ervoor dat jij snel en eenvoudig jouw ideale badkamer kunt realiseren.

Veelgestelde vragen.

Hoelang duurt het plaatsen van een nieuw bad?

Het plaatsen van een nieuw bad duurt gemiddeld 1 tot 2 dagen, afhankelijk van de complexiteit van de installatie en of er aanvullende werkzaamheden zoals tegelwerk of leidingaanpassingen nodig zijn.

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een professional voor de installatie?

Een professional zorgt voor een betrouwbare en efficiënte installatie. Experts hebben de kennis om problemen te voorzien en te voorkomen, bieden vaak garantie op het werk, en zorgen voor een snelle oplevering met respect voor jouw huis en tijd.

Homedeal bespaartips

Showroom baden

Heb je een mooi ligbad in een showroom zien staan? Vaak krijgen retailers ieder jaar nieuwe modellen badkuipen. Probeer indien mogelijk een showroom model te bemachtigen waar wat van de prijs afgehaald kan worden. Deze korting loopt tot wel € 500 op.

Oude badkuip zelf afvoeren

Veel badkamer installateurs brengen kosten in rekening voor het afvoeren van de oude badkuip en het puin van sloopwerkzaamheden. Door dit zelf af te voeren bespaar je tot wel € 350 aan extra afvoerkosten.

Neem geen extra opties als je ze niet gebruikt

Ga bij jezelf goed na of je daadwerkelijk veel gebruikt maakt van extra opties als een bubbelsysteem of een geïntegreerd muziek- en lichtsysteem. Indien je verwacht dat je dit leuk vindt voor slechts een aantal keer, dan is het verstandig om een bad te kiezen zonder deze luxe opties. Door te kiezen voor een normaal bad, bespaar je jezelf tot wel € 600.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden