Vergelijk badkamer offertes
Vind dé badkamerspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Badkamerspecialist Nieuwe douche kosten

Nieuwe douche kosten

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 1.300
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 600 - € 1.900

Wil je de bestaande douche renoveren en ben je op zoek naar een nieuwe douche voor in je badkamer? Homedeal zet voor jou alle kosten van een douche renovatie in een handig prijsoverzicht.

Inhoudsopgave.

Wat kost een douche renovatie?

Een renovatie van de douche kan flink variëren in kosten. Dit hangt af van de keuzes die je maakt, zoals de materialen, de grootte van de douche en de complexiteit van de renovatie. Een basisrenovatie begint vaak rond de €1.300, maar kan oplopen tot €10.000 als je kiest voor luxe afwerkingen of speciale functionaliteiten.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de arbeidskosten van de specialisten die de renovatie uitvoeren. Deze tarieven variëren, maar goede voorbereiding en meerdere offertes vergelijken kan helpen om de kosten binnen de perken te houden.

De meest voorkomende varianten zijn: inloopdouche, douchecabine, douchebak.

Bekijk onderstaand overzicht voor de gemiddelde prijzen voor een douche renovatie, inclusief btw, montage en materiaal.

Type doucheGemiddelde prijs (inclusief montage, materiaal en btw)Prijs afhankelijk van:
Douchebak€ 500Merk en afmeting.
Inloopdouche€ 1.300Type betegeling in badkamer en type afscheiding (muur met eigen tegels of glaswerk).
Douchecabine€ 1.800Extra opties als massagestralen, stoomoptie en geïntegreerd muziek- of lichtsysteem.

Bent u van plan om uw badkamer volledig te renoveren, dan kun je het beste offertes aanvragen bij verschillende vakmensen. Zo krijg je niet alleen inzicht in de prijs, maar kun je ook direct de kwaliteit van het aangeboden werk beoordelen.

In dit artikel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor een badkamerrenovatie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Douche renovatie

Prijsvoorbeelden van een douche renovatie

Douchebak

De douchebak is de meest eenvoudige van de drie type douches. Deze nieuwe douche bestaat uit een douchebak met een douchestang en een douchegordijn ter afscheiding.

De kosten van de douchebak zijn afhankelijk van onder andere het merk en de afmeting. Gemiddeld kost het aanleggen van een douchebak € 85 tot € 740, inclusief het plaatsen en btw.

Inloopdouche

De inloopdouche is een douche die vaak in het ontwerp van de badkamer is meegenomen. De inloopdouche is dan ook vaak onderdeel van de badkamer zelf en niet zozeer een los item. Een nieuwe inloopdouche maak je door de tegelvloer door te trekken tot in de douche. Je loopt er zonder opstapje in. Vandaar ook de logische benaming: inloopdouche.

Je hebt hierbij de optie om te kiezen voor een gemetselde muur als afscheiding aan de zijkant, maar ook een glazen wand is hier prima voor te gebruiken. De inloopdouche is erg makkelijk in gebruik.

Volledig afhankelijk van het type tegels en type afscheidingswand kost een inloopdouche gemiddeld € 430 tot € 4.000 inclusief aanleg en btw.

Douchecabine

Een douche renovatie biedt je de mogelijkheid om te kiezen voor een douchecabine. De douchecabine is een afgesloten doucheruimte en is in de meeste gevallen prijziger dan de open varianten als inloopdouches of douches met een douchebak en douchegordijn.

De douchecabine varieert van deze 3 typen nieuwe douches het sterkst in prijs. Dat komt voornamelijk door de vele extra opties. Van een sobere douchecabine tot een douchecabine vol met luxe snufjes. Voorbeelden van deze luxe snufjes zijn bijvoorbeeld massagestralen, de optie tot stomen, led verlichting en een geïntegreerd muziek- en lichtsysteem.

De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van een douchecabine variëren van € 430 tot € 5.200. Deze kosten zijn inclusief montage en btw.

Hoe is de totaalprijs precies opgebouwd?

Kostenverdeling Nieuwe douche kosten

Een douche renovatie laat je het liefst door een erkende vakspecialist uitvoeren. De kosten die de specialist in rekening brengt voor je nieuwe douche zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen: arbeidskosten, materiaalkosten en eventuele afvoerkosten van oud sanitair of puin van sloopwerkzaamheden.

Sommige specialisten brengen de afvoerkosten onder in de arbeidskosten, maar in de meeste gevallen staan deze los op de factuur vermeld.

Waar is deze prijs van afhankelijk?

Keuze 1: Type douche

Bij het renoveren van je badkamer heb je de keuze uit verschillende douche types. Hierin zitten echter wel forse verschillen in prijs. Een douchecabine is een stuk prijziger dan bijvoorbeeld een douchebak met douchegordijn.

Daarentegen geniet je met een douchecabine in de meeste gevallen een luxere uitstraling. Afhankelijk van je eigen smaak voor type douche, het materiaal en het merk, loopt het verschil in prijs op tot wel € 1.500.

Keuze 2: Bestaande aansluitingen

Een douche renovatie betekent in de meeste gevallen dat de oude douche uit de badkamer moet worden gehaald. Indien je de nieuwe douche op dezelfde plek wilt hebben als de bestaande dan hoeft de aansluiting niet verplaatst te worden. Dit scheelt de badkamer installateur veel werk bij het plaatsen van de nieuwe douche en zo kan de douche, na wat kleine aanpassingen, gemakkelijk geplaatst worden.

Dit merk je ook in de totaalprijs. Op het moment dat het mogelijk is om de bestaande aansluitingen te hergebruiken scheelt je dit tot wel € 200 aan extra arbeidskosten.

Keuze 3: Extra opties

Bij het aanleggen van een nieuwe douche heb je de keuze uit extra opties. De meest gekozen extra opties worden in het overzicht hieronder met een gemiddelde prijs weergeven. Deze prijzen zijn inclusief het plaatsen en de btw.

Extra optieGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)Toelichting
Regendoucheset€ 325Brede platte douchekop waarbij het water in verticale stralen als regen naar beneden komt vallen.
Geïntegreerd licht- en muzieksysteem € 460Led verlichting- en muzieksysteem voor extra sfeer tijdens het douchen. Deze opties zijn vaak enkel van toepassing op douchecabine.
Vuilwaterpomp€ 160Zorgt dat het vuile water afgevoerd wordt en dat haren worden vermalen. Dit maakt de kans op verstopping kleiner.

Stappenplan badkamer ontwerp aan te vragen bij Homedeal

 1. Bepaal je wensen en eisen: Start met een duidelijk beeld van hoe jouw ideale badkamer eruitziet. Denk aan de indeling, stijl, kleuren en welke functies het moet hebben.
 2. Onderzoek je mogelijkheden: Kijk naar verschillende badkamerontwerpen om inspiratie op te doen en ontdek wat er allemaal mogelijk is binnen jouw budget.
 3. Meet je badkamer op: Zorg voor nauwkeurige metingen van je huidige badkamer. Dit is essentieel voor het maken van een passend ontwerp.
 4. Neem contact op met Homedeal: Ga naar de website en vul het contactformulier in of bel direct om te laten weten dat je interesse hebt in een badkamerontwerp.
 5. Bespreking met een adviseur: Een adviseur zal je wensen en de mogelijkheden met je doornemen en advies geven over het optimale ontwerp voor jouw ruimte.
 6. Offertes ontvangen: Na de bespreking zal Homedeal offertes van verschillende vakmensen verzamelen die bij jouw wensen en budget passen.
 7. Vergelijk en kies: Neem de tijd om alle offertes zorgvuldig te vergelijken op prijs, kwaliteit en beoordelingen van eerdere klanten.
 8. Maak een afspraak: Kies de vakman die het beste bij jouw project past en maak een afspraak om de details van het ontwerp en de renovatie te bespreken.
 9. Ontwerp goedkeuren: Na het bespreken van de details ontvang je een definitief ontwerp dat je kunt goedkeuren.
 10. Planning van de renovatie: Plan samen met de gekozen vakman de startdatum en de verwachte duur van de renovatie.
 11. Renovatie uitvoeren: De vakman zal de renovatie volgens plan uitvoeren en jou op de hoogte houden van de voortgang.

Informatie & Offertes Aanbod

Een prachtige en functionele badkamer begint met een goed plan. Via Homedeal kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van betrouwbare specialisten in jouw regio. Zo kun je gemakkelijk prijzen vergelijken en kiezen voor de deal die het beste bij jou en je budget past.

Wanneer je jouw wensen duidelijk hebt, staan onze experts voor je klaar om je te helpen jouw droombadkamer werkelijkheid te laten worden. Vraag nu offertes aan en zet de eerste stap naar een succesvolle douche renovatie!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een douche renovatie gemiddeld?

De duur van een douche renovatie kan variëren van enkele dagen tot weken, afhankelijk van de omvang van het project en de complexiteit van het werk.

Is het mogelijk om alleen bepaalde onderdelen van mijn douche te renoveren?

Ja, een gedeeltelijke renovatie is ook mogelijk en kan een goede optie zijn als je budget beperkt is.

Homedeal bespaartips

Zelf slopen en afvoeren

Indien je besluit om de douche te renoveren dan moet vaak de bestaande douche eruit gehaald worden. Dit doet de specialist meestal voor je, maar kijk of het mogelijk is om dat zelf te doen. Door de taken als het slopen en het afvoeren van het oude sanitair en puin op je te nemen, bespaar je tot wel € 350 aan arbeids- en afvoerkosten.

Showroom

Heb je een mooie douchecabine of douchebak zien staan? Veel sanitairwinkels vernieuwen ieder jaar hun assortiment. Grote kans dat de nieuwe douche die jij wilt uit het assortiment gehaald wordt. In sommige gevallen is het mogelijk om een showroommodel aan te schaffen. Deze nauwelijks gebruikte douches zijn meestal zo goed als nieuw en dat scheelt jou enorm veel geld. Winkels verkopen de showroom modellen met kortingen die oplopen tot wel € 500.

Opties die je niet gebruikt

Een luxe douchecabine of inloopdouche met veel extra opties lijkt je misschien geweldig, maar vervolgens zul je zien dat je na een paar weken deze luxe items niet of nauwelijks meer gebruikt. Het is het overwegen van het nemen van luxe opties alleen waard als je zeker weet dat je er veel gebruik van maakt. Indien je denkt van niet, dan is het beter om deze opties achterwege te laten. Hierdoor kun je tot wel € 580 aan extra kosten besparen.

Vergelijk offertes

Vraag meerdere badkamer offertes aan om de verschillende badkamerspecialisten met elkaar te vergelijken op bijvoorbeeld de prijs, garanties en keurmerken.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden