Vergelijk badkamer offertes
Vind dé badkamerspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Badkamerspecialist Badkamer ontwerpen kosten

Badkamer ontwerpen kosten

Minimale kosten
€ 60
Gemiddelde kosten
€ 300
Maximale kosten
€ 1.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 80 - € 550

Wil je een andere badkamer dan de standaard, heeft jouw badkamer afwijkende afmetingen of heb je geen idee hoe je de badkamer moet inrichten? Dan is het verstandig om een badkamer ontwerp te laten maken. Homedeal zet alle mogelijkheden en de badkamer ontwerp kosten voor je op een rij.

Inhoudsopgave.

Wat kost een badkamer ontwerpen?

De ontwerp prijs van je badkamer is afhankelijk van de tijd die de ontwerper eraan kwijt is. Daarom is het goed om precies te weten wat je wensen zijn. Wil je enkel een adviserend gesprek met de specialist of liever een uitgebreid ontwerp voor je badkamer? Met onderstaand prijsoverzicht krijg je een beeld van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

ActiviteitGemiddelde kosten, incl. btw
Adviserend gesprek/(sfeer)tekening€ 80 – € 280
Badkamer ontwerp in 3D€ 250 – € 500
Badkamer ontwerp in 3D met extra opties (zoals bouwbegeleiding of licht- en kleuradvies)Vanaf € 500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Badkamer miniatuur op een ontwerp

Prijsvoorbeelden

Om je een duidelijk beeld te geven staan hieronder een aantal prijsvoorbeelden weergeven.

Adviserend gesprek

Ben je aan het oriënteren naar een nieuwe badkamer en weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen? Ga voor inspiratie brainstormen met een specialist. Hier komt een moodboard of een eenvoudige 2D tekening uit voort. De kosten voor een dergelijk adviserend gesprek met een eenvoudige sfeertekening komen uit op gemiddeld € 80 tot € 250 inclusief btw.

Badkamer tekening 3D

Voor een gemiddelde prijs van € 280 tot € 450 inclusief btw laat je de badkamer van je dromen volledig ontwerpen door een interieurarchitect. Deze specialist tekent de gewenste badkamer in 3D voor je uit. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van je toekomstige badkamer.

Badkamer tekening 3D met extra opties

Het is mogelijk om het complete project uit handen te geven. Dit houdt in dat er een 3D tekening van je badkamer wordt gemaakt, er kleur- en lichtadvies wordt gegeven en eventuele bouwbegeleiding wordt verleend, indien dit nodig en gewenst is. Alle rompslomp wordt weggenomen, dus je hoeft je nergens zorgen om te maken. Reken erop dat je voor het maken van het ontwerp en de extra services minimaal € 500 kwijt bent, inclusief btw.

Prijsopbouw badkamer ontwerpen.

Kostenverdeling Badkamer ontwerpen kosten

Een badkamer verbouwen of badkamer renoveren kost gemiddeld € 7.500. De kosten voor het ontwerpen van de badkamer beslaan gemiddeld zo’n 5% van de totale kosten voor het aanleggen van de badkamer. 

Waar is deze prijs van afhankelijk?

De totale prijs is afhankelijk van onderstaande factoren. Voor de exacte kosten van jouw ontwerp project kun je een badkamer offerte aanvragen. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en mogelijkheden voor jouw badkamer.

Keuze 1: Onafhankelijke architect of aangesloten bij badkamerspecialist?

Een badkamer ontwerp doe je bij een onafhankelijke architect of bij een ontwerper in dienst van een badkamerspecialist. Het voordeel van een ontwerper bij een badkamerspecialist is dat deze meestal gratis een 3D tekening van je badkamer op maat maakt, mits je het aanleggen van de badkamer daar ook uitbesteedt. Het voordeel van een onafhankelijke architect is dat je niet beperkt wordt in materialen en merken van de badkamerspecialist zelf.

Keuze 2: Grootte van je badkamer

De prijs van een badkamer ontwerp maken is afhankelijk van de grootte van je badkamer. Hoe meer vierkante meters er ingedeeld dienen te worden, hoe langer de architect bezig is met het ontwerpen. Het gemiddelde uurtarief van een architect ligt rond de € 85, inclusief btw.

Keuze 3: Extra opties

Wil je naast het ontwerp gebruik maken van extra services als licht- en kleuradvies of bouwbegeleiding? De prijs voor het ontwerpen van de badkamer zal dan stijgen.

Extra optieGemiddelde prijs (inclusief btw)Toelichting
Lichtplan€ 195Een uitgebreid lichtadviesplan voor optimale belichting in je badkamer.
Kleuradvies€ 140Een adviesplan om een optimale kleurencombinatie te realiseren.
Bouwbegeleiding€ 120Onder andere de controle op gebreken na oplevering van het project.

Stappenplan badkamerontwerp bij Homedeal.

Het realiseren van een droom badkamer begint bij het zorgvuldig plannen en ontwerpen. Homedeal helpt je graag bij het zetten van deze essentiële stap met een gepersonaliseerd badkamerontwerp. Volg deze stappen om dichter bij jouw ideale badkamer te komen:

  • Neem contact op met Homedeal: Laat ons weten wat je zoekt door het verstrekken van basisinformatie over je project.
  • Ontvang deskundig advies: Onze specialisten nemen contact met je op om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.
  • Krijg een geschatte kosten inzicht: Aan de hand van jouw voorkeuren en de grootte van je badkamer krijg je een geschatte kostenindicatie.
  • Laat je badkamer ontwerpen: Met de adviezen en een duidelijke kostenraming kun je een weloverwogen beslissing nemen en jouw droom badkamer laten ontwerpen door onze professionals.

Jouw tevredenheid staat voorop, en we willen je zo goed mogelijk ondersteunen bij dit proces. Vraag nu een offerte aan en zet de eerste stap naar een badkamer die niet alleen mooi is maar ook comfort biedt en bijdraagt aan de waarde van je woning.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Hoe bepaal je de stijl van je badkamer?

Belangrijk is dat de stijl aansluit bij je comfort en het gebruiksgemak dat je voor ogen hebt. Inspiratie kun je vinden in woonmagazines, op interieurwebsites en door showroombezoeken. Homedeal kan je hierin ook adviseren, zodat jouw stijlkeuze leidt tot een persoonlijke en functionele badkamer.

Wat zijn de voordelen van een specialist voor je badkamerontwerp?

Een professional kan je begeleiden bij het maken van keuzes. Ze hebben ervaring met ruimteplanning, kunnen adviseren over materialen en kennen de laatste ontwikkelingen op het gebied van sanitair. Bovendien zorgen zij ervoor dat alle elementen van het ontwerp goed op elkaar afgestemd zijn en binnen je budget passen.

Homedeal bespaartips

Denk goed na over je wensen en behoeften

Bedenk van tevoren goed wat je wensen en behoeften zijn. Dan ben je goed in staat om de ontwerper precies te vertellen wat je nodig hebt aan sanitair, badkamermeubels en eventuele apparatuur, zoals een wasmachine en een droger. Zo heeft de ontwerper een beter beeld van jouw wensen en krijg je een eenduidiger ontwerp. Dit kan je uiteindelijk tot wel € 85 aan extra arbeidsuren schelen.

Laat je goed informeren over materiaal en apparatuur

Je wilt natuurlijk de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Voornamelijk de ontwerpers die zijn aangesloten bij een badkamerspecialist leiden je vaker naar bepaalde merken of materialen. Laat je altijd goed informeren over alle mogelijke opties. Vaak is er een goedkoper alternatief met dezelfde kwaliteit beschikbaar. Dit scheelt je soms tot wel € 600 op de totale prijs voor het verbouwen of aanleggen van de badkamer.

Neem geen extra services af als dat niet nodig is

Extra services als bouwbegeleiding, een adviesplan of een lichtplan nemen werk voor je uit handen. In veel gevallen is dit niet nodig en kan je het prima zelf af. Door deze extra services niet af te nemen, maar dit zelf uit te dokteren, kun je tot wel € 400 besparen.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden