Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken

Rolluiken

Rolluiken zijn een absolute aanwinst voor iedere woning. Vind hier de vele voordelen waar je van gaat profiteren met rolluiken, bruikbare tips en de gemiddelde rolluiken prijzen. Kortom, alle informatie die je nodig hebt om je woning uit te rusten met de beste rolluiken.

Wat zijn de rolluiken kosten?

Het laatste wat je wilt is er achteraf achter komen dat je te veel hebt betaald. Verdiep je daarom van tevoren in de kosten van rolluiken, deze lopen namelijk flink uiteen. Er zijn verschillende keuzes die invloed hebben op de totaalprijs. Bekijk hieronder de gemiddelde rolluiken prijzen van de verschillende mogelijkheden.

FactorGemiddelde prijs (incl. btw).Bijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 - € 350Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 - € 1.150

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Rolluiken

Wat zijn de voordelen van rolluiken?

Wat is de reden dat jij rolluiken wilt kopen? Vaak is er één reden, maar wist je dat rolluiken je daarnaast nog vijf andere hele fijne voordelen bieden:

1. Veiliger wonen

De moed zakt inbrekers in de schoenen wanneer zij zien dat jouw huis is voorzien van rolluiken. Het kost inbrekers zodanig veel moeite om een rolluik omhoog te krijgen, dat zij eerder op zoek gaan naar een makkelijker doelwit. Zo ga jij met een geruster hart de deur uit. 

2. Aangename temperatuur in huis

Op dagen waar de zon volop schijnt, ontstaat een ongewenste warmte in je woning die je maar moeilijk weg krijgt. Rolluiken beschermen je woning perfect tegen zonnestralen en hierdoor gaat het comfort in jouw woning omhoog. 

Daarnaast is het ook mogelijk om een rolluik op je overkapping te installeren. Hierdoor kun je bij je overkapping ook de temperatuur reguleren en de ruimte afsluiten.

3. Lagere energierekening

Je rolluiken houden warmte tegen. Met name de schuimlaag rondom de aansluiting van je rolluiken voorkomt dat warmte snel ontsnapt. In de winter zorgt een rolluik ervoor dat warmte binnen blijft, waardoor je lagere energiekosten hebt. In de zomer zorgt een rolluik er juist voor dat de warmte buiten blijft, hierdoor bespaar je op kosten van airco’s en/of ventilatoren. 

4. Meer rust in huis

Staat jouw woning in een rumoerige buurt? Rolluiken zijn bijzonder geluidswerend. De multifunctionele schuimlaag is zowel isolerend als geluidswerend. Waardoor je als de rolluiken naar beneden zijn amper tot geen last hebt van omgevingsgeluiden.

5. Langer uitslapen

Zonnestralen schijnen soms hinderlijk je slaapkamer in of maken je slaapkamer snel licht, waardoor uitslapen niet meer lukt. Met rolluiken in je slaapkamer wapen jij je tegen deze slaapverstoorder. 

6. Geen gluurders

Heb jij het idee dat voorbijgangers naar binnen kijken en dat dit ten koste gaat van je privacy? Rolluiken sluiten deze pottenkijkers eenvoudig buiten.

Waarom rolluiken laten plaatsen door een vakspecialist?

Niet alleen voor onhandige of onervaren mensen is het uitbesteden van de rolluiken montage voordelig. Ook voor handige doe-het-zelvers zijn er genoeg goede redenen om het project uit te laten voeren door een vakspecialist. Zo profiteer je van de inmeetservice waardoor je rolluik precies de juiste maat heeft en zo niet, dan is de vakspecialist verantwoordelijk en niet jij. Gaat er tijdens het zelf plaatsen van je rolluiken iets mis, dan is dit je eigen schuld en kan het een nog duurder project worden. Terwijl je bij het inschakelen van een vakspecialist gegarandeerd bent dat er straks goed werkende rolluiken voor je ramen, dakkapel of deuren hangen. 

Bovendien kent de vakspecialist de rolluiken merken en kiest hij de beste prijs-kwaliteit. Gaat er binnen het moment van plaatsing en de hierop volgende vijf jaar iets stuk aan je rolluiken, dan heb je garantie en kun je uitstekende rolluiken reparatie verwachten. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de rolluikband, mocht deze versleten zijn. De kleine extra investering voor de montage van € 100 tot € 200 is het meer dan waard en zorgt ervoor dat jij optimaal geniet van de vele voordelen van rolluiken.

Welke keuzes heb je bij het kopen van rolluiken?

Gedurende je zoektocht naar het meest geschikte rolluik heb je een aantal keuzes te maken. Bekijk de keuzes en mogelijkheden hieronder. 

Keuze 1: het soort rolluik

Er zijn drie manieren voor het plaatsen van rolluiken. Bekijk hieronder wat deze soorten rolluiken zijn en voor welke situatie ze geschikt zijn. 

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn de beste keuze bij een nieuwbouwproject. Deze rolluiken worden zoals de naam al doet vermoeden ingebouwd. De vakspecialist plaatst het rolluik achter de gevel waardoor een perfecte isolatie ontstaat, mits de rolluikkast goed geïsoleerd is. Daarnaast zorgt dit voor een strakke afwerking, omdat je de rolluikkast niet ziet zitten. Een vereiste bij dit type rolluik is wel dat er ruimte achter de buitenmuur beschikbaar is.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden gemonteerd op je kozijnen. Het ziet er strak afgewerkt uit doordat de rolluiken perfect aansluiten op je ramen. Het raam en het rolluik worden samen als één geheel geplaatst waardoor je dus ook gelijk een nieuw raam plaatst. Daarnaast zijn opbouwrolluiken winddicht en isoleren ze uitstekend. 

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn dankzij de eenvoudige manier van plaatsen geschikt voor iedere woning. Voorzetrolluiken worden namelijk tegen de buitenzijde van het raamkozijn of op de muur geplaatst. Hiervoor is geen sloop- of breekwerk nodig aan de buitenkant van je huis. 

Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van de soorten rolluiken:

Soort rolluikGemiddelde prijs (incl. btw). Toelichting
Opbouwrolluik€ 250 - € 4201 tot 2 m²
Voorzetrolluik€ 115 - € 3201 tot 2 m²
Inbouwrolluik€ 150 - € 320 1 tot 2 m²

Keuze 2: het materiaal

De twee populairste rolluiken materialen zijn kunststof rolluiken en aluminium rolluiken. Daarnaast zie je soms ook nog wel eens houten rolluiken op de markt, maar dit materiaal is tegenwoordig minder populair. Zie hieronder welk materiaal het beste bij jouw wensen aansluit:

Kunststof

De grootste voordelen van kunststof rolluiken zijn de prijs en het gewicht. Als je goedkope rolluiken wilt aanschaffen is kunststof een geschikt materiaal. Door het lichte gewicht ben je niet verplicht om de duurdere elektrische bediening aan te schaffen, maar kun je ze met de hand bedienen. Daarnaast zijn ze door het lichte gewicht ook makkelijker te monteren. Verder hebben de rolluiken een isolerende werking, zijn ze onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in verschillende kleuren.

Het nadeel van kunststof is dat het minder sterk en duurzaam is, het sneller kan verkleuren en dat het gevoeliger is voor schade dan aluminium.  

Aluminium

De lamellen van de aluminium rolluiken worden volgespoten met PUR-schuim. Dit schuim zorgt ervoor dat deze rolluiken je huis goed isoleren tegen kou en warmte, maar ook tegen geluid. Je profiteert hierdoor dus ook nog eens van een lagere energierekening. 

Aluminium is duurder dan kunststof, maar kent ook meer voordelen. Over het algemeen zijn aluminium rolluiken betere isolatoren en zijn ze een stuk steviger. Hierdoor zullen de rolluiken minder snel vervormen en zijn ze lastiger open te breken voor inbrekers. 

Door het zwaardere materiaal is het wel lastiger om deze rolluiken zelf te monteren en zijn ze eigenlijk niet geschikt voor handmatige bediening. Bij elektrische bediening is het ook van belang dat je een zwaardere motor kiest die het gewicht van de rolluiken aan kan. 

Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van de veelvoorkomende materialen: 

Rolluik materialenGemiddelde prijs (incl. btw). Toelichting
Kunststof
€ 90 - € 150
100 x 100 cm
€ 250 - € 350 200 x 200 cm
Aluminium€ 100 - € 250
100 x 100 cm
€ 350 - € 600
200 x 200 cm

Keuze 3: de bediening

Wil jij je rolluiken met handbediening of wil je je rolluiken elektrisch bedienen? Sommige mensen kiezen voor handmatige bediening omdat zij elektrische rolluiken meer als luxe zien. En dit is eigenlijk ook wel zo, met een elektrisch rolluik bediening bedien je je rolluiken moeiteloos. Een rolluik met elektrische bediening heeft een buismotor nodig. De benodigde kracht van deze motor is afhankelijk van de adapter, de oppervlakte van het rolluik, het gewicht van het rolluik en de diameter van de as. Gemiddeld kosten rolluiken met elektrische bediening € 95 tot € 350 meer per rolluik. 

Bekijk hieronder de gemiddelde kosten van de soorten bediening. 

BedieningMeerprijs per rolluik (incl. btw).
Handbediening € 10 - € 20
Slingerstang€ 10
Band of koord€ 20
Elektrische bediening € 95 - € 350
Buismotor€ 60 - € 150
Draaischakelaar+ € 20
Sleutelschakelaar+ € 50
Tijdschakelaar+ € 50
Afstandsbediening+ € 100

Rolluik

Tips voor het kopen van een rolluik

Door de ruime keus in vakspecialisten kunnen de prijzen soms erg variëren. Met onderstaande tips zorg je ervoor dat je voor een mooie prijs de beste kwaliteit realiseert voor jouw project. 

Tip 1: ga voor de beste prijs-kwaliteitverhouding

Vakspecialisten zeggen natuurlijk allemaal dat zij de beste kwaliteit leveren en dat zij de beste rolluiken prijzen hanteren. In de werkelijkheid kunnen de prijzen voor hetzelfde project flink uiteen lopen. Vergelijk daarom verschillende rolluiken offertes. Let daarbij ook op bijkomende kosten zoals voorrijkosten en zaken zoals de werkwijze en beschikbaarheid. Bekijk daarnaast wat anderen in reviews zeggen over de vakspecialisten die je op het oog hebt. 

Tip 2: controleer de garantietermijn

Als je  voor een betrouwbare vakspecialist kiest geniet je in de meeste gevallen van een 5 jaar durende garantie. Vaak vallen onder deze garantie materiaal-, montage-, en constructiefouten. Zo voorkom je dat je later tegen onaangename verrassingen aanloopt. 

Tip 3: neem keurmerken mee in je overweging

Keurmerken garanderen een bepaalde kwaliteit. Kortom, jouw rolluiken en de specialist beschikken over keurmerken. Zo heb je meer zekerheden. Bekijk hier de meest relevante keurmerken voor rolluiken:

  • CE-markering: De CE-markering is een label dat laat weten dat de rolluiken voldoen aan Europese eisen op het gebied van waterdichtheid, luchtdoorlatendheid en windbestendigheid. Fabrikanten met een CE-markering tonen hiermee aan dat er nagenoeg geen productiefouten mogelijk zijn in hun rolluiken. 
  • Romazo Garant keurmerk: Veel leveranciers zijn aangesloten bij Romazo rolluiken. Romazo is een branchevereniging die het Romazo Garant keurmerk verstrekt. Heeft jouw rolluik dit keurmerk, dan is deze getest op veiligheid tegen inbraak. 
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen: het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een kwaliteitslabel, uitgegeven door de politie in samenwerking met de woningbouwverenigingen. Producten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen beschermen je pand uitstekend tegen inbrekers.  
  • SKG-KOMO keurmerk: SKG-IKOB is een bureau dat verschillende producten, waaronder rolluiken, test op de prestatie en veiligheid. Dit keurmerk geeft jou meer zekerheid over de kwaliteit

Tip 4: profiteer van kwantumkorting

Ben je van plan om meerdere rolluiken te laten plaatsen? Laat dit de vakspecialist dan direct weten. Vaak geven vakspecialisten korting wanneer er meer producten of diensten te gelijk worden afgenomen. Ook kun je informeren bij buren of zij interesse hebben in rolluiken zodat je samen kan profiteren van kwantumkorting.

Tip 5: regel korting op je inboedelverzekering

Door de kans op inbraak te verkleinen kun je korting op je inboedelverzekering verdienen. Combineer je rolluiken met goed hang- en sluitwerk op je deuren en ramen en dan kom je in aanmerking voor het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen. Als je in het bezit bent van dit certificaat geven veel verzekeraars korting op de inboedelverzekering. 

Hoe vind je een goede vakspecialist?

Haal het maximale uit je rolluiken door vakspecialisten uit de buurt met elkaar te vergelijken. Door het grote aantal aanbieders lopen de prijzen enorm uiteen. Profiteer hiervan door de vakspecialisten met elkaar te vergelijken en daardoor een betere onderhandelingspositie te krijgen. Door een vakspecialist uit de regio te kiezen bespaar je ook nog eens op de voorrijkosten. Vergelijk offertes en vind eenvoudig de vakspecialist met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden