Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Inbraakwerende rolluiken

Inbraakwerende rolluiken

Op zoek naar extra privacy en extra veiligheid? Dan zijn inbraakwerende rolluiken precies wat je zoekt. Wat zijn gemiddelde inbraakwerende rolluiken prijzen? Welk type heb je nodig? En waar moet je nog meer op letten? Wij vertellen je meer.

Wat kosten inbraakwerende rolluiken?

Hoeveel een inbraakwerend rolluik kost, hangt af van de gewenste grootte, de motor van het luik en eventuele extra beveiligingsopties die je wenst. Ook het materiaal telt mee. We zetten hier in het kort de gemiddelde inbraakwerende rolluik prijzen voor diverse materialen op een rij.

Rolluik materialenGemiddelde prijs (incl. btw). Toelichting
Kunststof
€ 90 – € 150
100 x 100 cm
€ 250 – € 350 200 x 200 cm
Aluminium€ 100 – € 250
100 x 100 cm
€ 350 – € 600
200 x 200 cm

Tel bij het bovenstaande schema nog de bediening op die, afhankelijk van het type dat je verkiest, € 10 tot € 350 kan kosten. Anti-opliftveren kosten je per rolluik vanaf € 5 extra. Montage kost gemiddeld € 100 tot € 200. Dit kan per vakspecialist verschillen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Inbraakwerende rolluiken

Waarom koop je een inbraakwerend rolluik?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een inbraakwerend rolluik. We noemen er enkelen:

  • Inbrekers buiten de deur houden
  • Verduistering
  • Privacy

De belangrijkste reden om een rolluik te kopen dat inbraakwerend is, is om inbrekers buiten de deur te houden. Als je vaak weg bent, regelmatig op vakantie gaat of zeer dure spullen in huis hebt die je goed wilt beschermen, is het hebben van deze rolluiken geen overbodige luxe. Ze verduisteren bovendien je huis en geven je veel privacy. Ook als je thuis bent, kun je dus voordeel hebben van de rolluiken.

Welk inbraakwerend rolluik koop je?

Er zit een groot verschil tussen de soorten inbraakwerende rolluiken die op de markt zijn. Slechts een aantal zijn echt inbraakwerend; de meeste zijn inbraakvertragend.

Inbraakvertragende rolluiken

Inbraakvertragende rolluiken vertragen een inbreker wanneer hij probeert in te breken. Hoewel deze variant niet 100% inbraakproof is, zijn ze in de meeste gevallen alsnog een zeer goede optie. Ze schrikken inbrekers af, omdat inbrekers in een oogopslag kunnen zien dat ze niet snel bij jou in kunnen breken.

Bovendien kan de inbreker niet bij jou naar binnen kijken, waardoor hij niet verleid wordt door bijvoorbeeld een laptop die op tafel ligt. Probeert hij toch het rolluik te forceren dan zal dit veel lawaai geven, iets waar geen enkele crimineel op zit te wachten.

Meer bescherming nodig?

De inbraakwerende oplossing is duurder, maar wel een goede optie in geval je veel dure spullen in huis hebt.

Extra beveiligingsopties voor je rolluik

Er zijn tal van opties voor je rolluiken die zorgen voor net dat beetje extra beveiliging. We noemen:

Een goede extra beveiligingsoptie voor je rolluik zijn anti-opliftveren. Ze zijn sterker dan de standaard veren die voor rolluiken worden gebruikt. Hierdoor is het een stuk moeilijker om de rolluiken van buitenaf open te krijgen.

Elektrische bediening voor rolluiken verhoogt niet enkel het gebruiksgemak, maar ook de inbraakwerendheid. Elektrische rolluiken zitten steviger vast in hun geleiders, waardoor je ze handmatig nauwelijks kunt open krijgen.

Ook het materiaal telt uiteraard mee. Aluminium is zeer sterk en hierdoor een populaire optie voor rolluiken die inbraakwerend zijn. Wel zijn ze over het algemeen wat duurder dan de kunststof variant.

De verschillende manieren van plaatsing

Rolluiken die inbraakwerend zijn, kunnen in de muur worden gebouwd, als opbouwkast worden geïnstalleerd of als voorzetluik worden gemonteerd. Inbouwrolluiken en rolluiken in een opbouwkast zijn de beste optie, omdat deze rolluiken steviger verankerd zijn.

Zowel inbouwrolluiken als opbouwrolluiken hebben een zeer strakke afwerking. Je ziet ze alleen wanneer ze gesloten zijn. Inbouwrolluiken worden tussen het raam en het gesteente in geplaatst. Er moet ruimte zijn voor een vrij grote uitsparing. Deze optie is dan ook niet voor iedere woning geschikt, maar wordt voornamelijk toegepast bij nieuwbouwwoningen.

Bij een opbouwrolluik vormen het raam en de rolluikkast een geheel. Het rolluik komt ook in dit geval tussen het raam en het gesteente in te liggen, maar er is een minder grote uitsparing nodig, waardoor deze optie perfect is in geval je wilt renoveren.

Een voorzetrolluik is door doe-het-zelvers meestal zelf te plaatsen. Er is geen uitsparing nodig. Het rolluik wordt op of tussen de muur geplaatst.

De voordelen van inbraakwerende rolluiken op een rij

Het grootste voordeel van inbraakwerende rolluiken is dat ze inbraak helpen voorkomen. Dit is niet alleen fijn wanneer je niet thuis bent, maar ook wanneer je wel thuis bent. Als je je niet veilig voelt in je eigen huis kunnen deze rolluiken je helpen om ‘s nachts beter te slapen.

De rolluiken vergroten ook de privacy die je binnenshuis ervaart. Niemand kan zomaar bij jou naar binnen kijken. Niet alleen nieuwsgierige ogen worden buiten de deur gehouden, maar ook zonnestralen. Zo verduister je je huis. Ook verbeter je de isolatie. Dit is vooral fijn in de zomer.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Welk keurmerk moet een rolluik hebben?

Kies voor een rolluik dat het PKVW-keurmerk heeft. Dit is het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het wordt door de politie uitgegeven. Dit verzekert je ervan dat je een product koopt dat de kans op inbraak sterk verlaagt. De sterkste rolluiken hebben naast een PKVW-keurmerk ook een WK3-keurmerk.

Hoe kies je een stevig rolluik?

Ga voor een rolluik dat dikke lamellen heeft en dat van aluminium gemaakt is. Ook de scharnieren moeten sterk zijn, zodat lamellen niet eenvoudig geforceerd kunnen worden. Voor extra inbraakwerendheid kies je voor anti-opliftveren.

Hoe bedien je een rolluik dat inbraakwerend is?

Een rolluik kan handmatig bediend worden, maar je kunt ook voor een elektrisch exemplaar kiezen dat je bedient met een schakelaar. Er zijn daarnaast rolluiken beschikbaar die je bedient met je telefoon of die volledig automatisch werken met sensoren of een tijdschakelaar.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden