Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken merken

Rolluiken merken

Heb je besloten dat je je huis gaat verbeteren met rolluiken, dan kom je in je zoektocht tal van rolluiken merken tegen. Maar welke sluit het beste aan op jouw wensen? Homedeal zet de belangrijkste merken voor je uiteen om je op weg te helpen.

Wat zijn de rolluiken prijzen? 

We starten met de prijzen van rolluiken. Alle rolluiken merken hanteren diverse prijsklassen, vandaar dat hieronder een prijsrange wordt weergegeven zodat je wel een inschatting kunt maken. De prijs van het rolluik is afhankelijk van meer dan alleen het merk. De grootste prijsverschillen hebben te maken met het materiaal van je rolluik, de afmeting, de bedieningsvorm en de montage. In onderstaand kostenoverzicht zie je wat deze factoren doen met de prijs.

FactorGemiddelde prijs (incl. btw).Bijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 - € 350Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 - € 1.150
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Rolluiken merken

Wat zijn de rolluiken merken? 

Bekende merken zijn bijvoorbeeld: Roma, Somfy, Verano, Winsol, Smits en Heroal. De rolluiken van deze merken zijn van zeer goede kwaliteit, zonwerend, verduisterend, inbraakwerend, geluidswerend en isolerend. Benieuwd wat de verschillen zijn per merk? Bekijk onderstaand overzicht:

RomaHet merk Roma biedt veel verschillende soorten rolluiken aan. Het is een innovatief merk dat als eerste schuine en dakraam rolluiken introduceerde. De ronde rolluikkast is ook door het merk Roma geïntroduceerd, deze kasten zijn over het algemeen twee keer zo klein dan een vierkante kast.
SomfySomfy is een merk dat rolluiken, motoren en andere opties zoals Home Motion voor rolluiken levert. Met Home Motion bedien je alle Somfy producten in huis via je smartphone of tablet.
VeranoDe lamellen van de rolluiken van het merk Verano lopen niet vast en verschuiven niet van elkaar doordat ze onderling verbonden zijn. Bovendien zijn de rolluiken ongevoelig voor stof en vocht. Hierdoor gaat een rolluik van het merk Verano jarenlang storingsvrij mee.
WinsolBij het merk Winsol heb je de keuze uit inbouw-, voorzet- en opbouwrolluiken. Al hun voorzetrolluiken kunnen uitgerust worden met een geïntegreerd vliegenraam, die afzonderlijk van elkaar bediend kunnen worden.
SmitsDe rolluiken van het merk Smits hebben een lange levensduur doordat ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De rolluiken worden standaard voorzien van een coating die krasbestendig en kleurvast is.
HeroalHet merk Heroal heeft het rolluik ‘Heroal RS Hybrid’ ontworpen. Heroal heeft voor dit product een speciale stof geproduceerd, wat naast water- en vuilafstotend, geluidswerend werkt. Deze stof is tegen de aluminium lamellen geplaatst, hierdoor opent het systeem bijna geruisloos. De RS Hybrid is zeer geschikt voor geluidsgevoelige omgevingen, zoals ziekenhuizen, kantoorgebouwen en hotels.

Welke merken van motoren zijn er? 

Zoals je de mogelijkheid hebt om verschillende merken rolluiken te vergelijken, is het ook mogelijk om te kiezen tussen verschillende merken motoren. De bekendste merken onder de rolluik motoren zijn Somfy en Nice, zij bieden vergelijkbare motoren aan in dezelfde prijsklasse. Het merk van de motor staat los van het merk van het rolluik. Het is dus mogelijk om een Winsol rolluik te combineren met een motor van het merk Somfy. Kies je voor een motor van een huismerk, dan vallen de kosten vaak lager uit maar lever je vaak wel in op de levensduur.

Welke extra’s bieden sommige merken? 

Rolluik leveranciers zijn zeer innovatief. Hieronder 3 voorbeelden van merken die meer bieden dan een standaard rolluik.

  1. Wil je de inbraakveiligheid van je huis verbeteren? Kies dan voor het merk Somfy. Sluit wanneer je van huis gaat alle rolluiken met één druk op de knop. De rolluiken zijn voorzien van anti-optilveren, die ervoor zorgen dat het rolluik niet omhoog getild kan worden.
  2. Rolluik en binnenzonwering in één? De Heroal RS Hybrid is een innovatieve combinatie van een rolluik en de uitstraling van binnenzonwering in één. De buitenkant is gemaakt van aluminium en biedt de weerbestendigheid en veiligheid van een rolluik. De binnenkant is voorzien van stof, wat mooi aansluit in ieder interieur. Doordat de stof water- en vuilafstotend is en daardoor eenvoudig te reinigen wordt de levensduur van de RS Hybrid verlengd.
  3. Schuine ramen? Het merk Roma biedt hier de oplossing voor. Trendo rolluiken zijn speciaal gemaakt voor schuine ramen, de rolluiken zijn geschikt voor ramen met een hoek van 10º tot 45º. Dit rolluik wordt standaard voorzien van een aluminium rolluik pantser en elektrische bediening.

Wat zijn de voordelen van merk rolluiken?

Er zijn tal van redenen te benoemen waarom het aan te raden is om voor een bekend merk te gaan. De 3 belangrijkste zijn:

  • Bekende merken hebben al jarenlange ervaring en hebben door testen de kwaliteit van hun rolluiken geoptimaliseerd.
  • Bekende merken geven garantie op hun rolluiken (gemiddeld 5 jaar).
  • Bekende merken worden met regelmaat geplaatst waardoor vakspecialisten bekend zijn met het materiaal en wijze van bevestigen.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden