1 miljoen projecten verricht

De beste rolluiken deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Rolluiken > Kunststof rolluiken prijzen

Kunststof rolluiken prijzen

Gemiddelde kosten:
590
Dit project kost gemiddeld tussen:
480 - € 700
Minimale kosten:
280
Maximale kosten:
900

In de zomer blijft het langer licht, daardoor wordt het moeilijker om in slaap te vallen. Met kunststof rolluiken zorg je voor volledige verduistering van je slaapkamer en kom je volledig tot rust. Daarnaast zijn kunststof rolluiken vaak goedkoper dan aluminium rolluiken, benieuwd hoeveel het scheelt en wat je gemiddeld betaalt voor een kunststof rolluik? Lees dan deze prijsgids.

Kunststof rolluiken prijzen

Ben je op zoek naar een kunststof rolluik, dan is misschien wel je belangrijkste vraag: Wat zijn de kosten? Bekijk het kostenoverzicht voor het antwoord.

FactorGemiddelde prijs per rolluik, incl. btwBijzonderheden
Kunststof rolluik€ 100 - € 400Prijs verschilt per afmetingen
Bediening€ 0 - € 250Handbediend, motor met schakelaar of afstandsbediening
Montage€ 150 - € 250Bij meerdere rolluiken dalen de montage prijzen per rolluik
Totaal€ 280 - € 900
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Bespaar op je kunststof rolluik door te vergelijken

Vergelijk altijd prijzen online, het prijsverschil tussen specialisten kan namelijk oplopen tot wel 40%. Dit prijsverschil spoor zonder dat het veel tijd kost, eenvoudig op. Vraag geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van aanbieders bij jou uit de buurt. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie die je helpt bij het maken van de beste keuze.

wat kosten rolluiken

Prijsvoorbeelden kunststof rolluiken

Bekijk deze 3 prijsvoorbeelden om een beeld te krijgen van wat het laten plaatsen van kunststof rolluiken in kost.

Goedkope keuze: Voor een kunststof rolluik van 1 meter hoog en 1 meter breed betaal je gemiddeld € 480, inclusief montage door een specialist. De bediening van je rolluik is handmatig door een bandopwinder.

Veelvoorkomende keuze: Voor een kunststof rolluik van 1,5 meter hoog en 1,5 meter breed met bediening via een elektrische wandschakelaar betaal je gemiddeld € 590, inclusief montage door een specialist.

Luxe keuze: Voor een groot kunststof rolluik van 2 meter hoog en 2 meter breed met obstakeldetectie betaal je gemiddeld € 700, inclusief montage door een specialist. De bediening van je rolluik is elektrisch via een afstandsbediening.

Prijsopbouw kunststof rolluiken

Kunststof rolluiken

Keuzes die de prijs van kunststof rolluiken beïnvloeden

Voordat de totale prijs van jouw kunststof rolluik bekend is, zijn er aantal keuzes waar je voor komt te staan. Lees hier de invloed van elke keuze op de prijs.

Keuze 1: Afmetingen kunststof rolluik

Het formaat van je kunststof rolluik heeft uiteraard invloed op de prijs. De maximale afmetingen voor kunststof rolluiken liggen rond de 4 vierkante meter. Bij grotere afmetingen wordt de kans dat de lamellen gaan verbuigen groter en is het aan te raden om voor aluminium rolluiken te kiezen. Bekijk onderstaande prijstabel om een idee te krijgen van de prijs per afmeting.

Afmetingen hoogte in cm x breedte in cmGemiddelde prijs kunststof rolluik met elektrische bediening, excl. montage
100 x 100€ 230
150 x 150€ 300
200 x 200€ 420

Keuze 2: Bediening kunststof rolluik

Voor de bediening van je kunststof rolluik heb je de keuze uit handmatige bediening of elektrische bediening. Bekijk onderstaand per optie wat de gemiddelde prijs is. 

BedieningGemiddelde meerprijs, excl. montage
Standaard bandopwinder€ 0
Bandwindwerk met stang€ 50
Motor met elektrische wandschakelaar€ 150
Motor met elektrische sleutelschakelaar€ 180
Motor met elektrische tijdschakelaar€ 180
Motor met obstakeldetectie en elektrische wandschakelaar€ 200
Motor met elektrische afstandsbediening€ 250
Motor met obstakeldetectie en elektrische afstandsbediening€ 300

Keuze 3: Kleur en omkasting

Omdat het oog ook wat wil, zijn de kleur en omkasting van je kunststof rolluik naar eigen wens samen te stellen. De meest gekozen kleuren voor kunststof rolluiken zijn wit, lichtgrijs, beige, zwart of donkerblauw. Voor de omkasting van je kunststof rolluik heb je de keuze uit een ronde kast of een afgeschuinde kast. Je keuze is een kwestie van smaak en heeft geen effect op de prijs en de prestaties van je kunststof rolluik.

Keuze 4: Montage door een specialist

Laat je je kunststof rolluik door een specialist plaatsen, dan verklein je de kans op beschadigingen aan je kozijn of gevel. Daarnaast geniet je van garantie zodat je je voorlopig geen zorgen hoeft te maken over je aankoop. Zie hieronder voor welke prijs je niet zelf je handen uit je mouwen hoeft te steken.

Montage Gemiddelde meerprijs
Inmeten rolluik€ 40
Montage 1 rolluik€ 150
Montage 2 rolluiken€ 250

Je hebt de keuze uit twee soorten montage voor je kunststof rolluik:

Op het kozijn: Bij montage op het kozijn wordt het frame van je kunststof rolluik binnen de muren geplaatst. Je rolluik is minder zichtbaar van buitenaf.

Op de muur: Bij montage op de muur wordt het frame op de muur geplaatst en niet op het kozijn. Vanuit je huis zie je niet dat er een rolluik aan de buitenkant is bevestigd.

Benieuwd naar een uitgebreide omschrijving van de montage? Lees dan Rolluiken plaatsen. 

Keuze 5: Extra opties

Bekijk met welke extra’s je jouw kunststof rolluik helemaal in orde maakt.

ProductGemiddelde prijs per stuk, incl. btwOpmerking
Anti-optilveren€ 5Veren die het onmogelijk maken voor inbrekers om het rolluik omhoog te schuiven
Lakstift€ 12Om kleine beschadigingen te maskeren
Insectenhor€ 75Houdt beestjes in de zomer buiten
Zonnesensoren€ 180Rolluik opent of sluit automatisch wanneer de zon schijnt (instelbaar)
Bewegingsmelder€ 250Rolluik sluit automatisch als een potentiële inbreker lang bij je raam of deur blijft staan
Home motion systeem€ 500Draadloze bediening van het rolluik. Ook mogelijk via tablet of smartphone voor als je niet thuis bent en je vergeten bent om je rolluik omhoog of omlaag te doen.

Vind de beste deal

Offerte aanvragenBespaar tot wel 40% op de prijs voor je kunststof rolluik door eerst prijzen te vergelijken. Vraag geheel vrijblijvend tot wel 6 gratis offertes aan van aanbieders bij jou uit de buurt. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie. Kies door te vergelijken voor de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding en houd eenvoudig geld over voor andere dingen.

HomeDeal bespaartips

Betaal minder premie voor je inboedelverzekering

Als je in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen betekent dit dat je door slimme keuzes te maken, een verlaagde kans op inbraken hebt. Dit kan een korting op je inboedelverzekering opleveren. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op www.politiekeurmerk.nl

Maak gebruik van kwantumkorting

Door meerdere rolluiken in één keer te laten plaatsen, dalen de montagekosten per rolluik. Twijfel je of je in de toekomst meer kunststof rolluiken wilt laten plaatsen, dan is het verstandig om te overwegen dit project in 1 keer aan te pakken. Vraag daarnaast of je buren ook interesse hebben in rolluiken, zo kan je samen nog meer besparen.

Bespaar op voorrijkosten

Vaak rekent een monteur een prijs per kilometer aan voorrijkosten. Bespaar door een lokale specialist in te huren, dan heb je zelfs kans dat je helemaal geen voorrijkosten hoeft te betalen. Dit geldt vaak als je binnen een straal van 25 kilometer woont. Doe hier je voordeel mee en bespaar op onnodige kosten.