Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken online

Rolluiken online

Rolluiken helpen je uit de brand(ende zon) op warme zomerse dagen. Je start je zoektocht naar het ideale rolluik online, maar waar let je allemaal op, zodat je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt? Lees verder voor handige tips voor je online zoektocht naar rolluiken.

Wat kost een rolluik?

In je online zoektocht naar rolluiken is de prijs een belangrijke graadmeter. De totale prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals: het materiaal, de afmetingen, het soort rolluik en de bediening. Bekijk onderstaande prijsopbouw om een indicatie te krijgen van de gemiddelde rolluiken prijzen

OnderdelenGemiddelde prijs per rolluik, incl. btwOpmerking
Rolluik€ 100 - € 600Materiaalkeuze van het rolluik en de afmetingen beïnvloeden de prijs
Bediening€ 0 - € € 250Van handmatige tot elektrische bediening
Montage€ 100 - € 250Bij meerdere rolluiken daalt de prijs per rolluik
Totaal€ 200 - € 1.100
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Rolluiken online

Waar kun je op letten als je online rolluiken koopt? 

Er zijn 4 punten die handig zijn om in je achterhoofd te houden bij je online zoektocht naar rolluiken zodat je de beste kwaliteit voor de beste prijs krijgt.

1. Aanbieders

Wanneer er vele rolluik aanbieders zijn is het soms moeilijk kiezen. Aan te raden is om online te zoeken naar alle aanbieder uit je buurt. Zo bespaar je het meest op de voorrijkosten en mocht er iets mis zijn met je rolluik dan is iemand snel ter plaatse. Binnen een omtrek van 25 km rekenen de meeste aanbieders zelfs helemaal geen voorrijkosten.

Ga overigens niet direct met de eerste de beste rolluiken aanbieder in zee. In de praktijk blijkt namelijk dat de prijzen van vakspecialisten door concurrentie flink uit een lopen. Door vrijblijvende offertes aan te vragen en te vergelijken speur je snel het prijsverschil op. Dit is een eenvoudige manier om veel geld te besparen zonder kwaliteit in te leveren.

2. Merken

Er zijn talloze merken rolluiken waaruit je kunt kiezen. Voor de keuze van een goed werkend rolluiken zijn er een aantal topmerken met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Grote fabrikanten van A-merk rolluiken zijn:

 • Heroal
 • Verano
 • Winsol
 • Smits
 • Roma

Over deze rolluiken merken vind je online veel informatie en recensies. Uiteraard zijn er ook heel wat huismerken voor rolluiken, die ook prima zijn van kwaliteit.

3. Garantie

Houd er rekening mee dat de garantievoorwaarden per aanbieder verschillen. Ga er dus niet van uit dat je bij elke aanbieder van dezelfde voorwaarden geniet. Bekijk de website van rolluiken aanbieders die je op het oog hebt, vaak staat online precies de service aangeven die ze bieden. Gemiddeld heb je 5 jaar garantie op de aankoop van je rolluik. Onder de garantie vallen in de meeste gevallen: materiaal-, montage- en constructiefouten. Vaak vervalt de garantie voor gebreken die het gevolg zijn van normale slijtage, onjuist onderhoud en schade ontstaan door bijvoorbeeld storm, hagel of inbraak (verzekeringswerk). Houd er rekening mee dat wanneer je de montage van je rolluik zelf doet, de garantie op montage- en aansluitfouten vervalt.

4. Keurmerken

Heb je een rolluik op het oog, dan is het verstandig dat je je verdiept in de verschillende keurmerken die er zijn. Een keurmerk geeft aan dat het rolluik van goed en betrouwbaar materiaal is. De keurmerken worden door onafhankelijke instanties gegeven. Houd er rekening mee dat hoe meer keurmerken je rolluik heeft, hoe hoger de prijs is. Bekijk hieronder de 3 meest voorkomende keurmerken voor rolluiken.

 • SKG-KOMO keurmerk: Het SKG-KOMO keurmerk is een van de belangrijkste keurmerken voor rolluiken en wordt uitgereikt door het SKG. Dit is een instantie dat rolluiken test op hun prestaties en veiligheid.
 • Romazo Garant keurmerk: Vanuit de branchevereniging Romazo Rolluiken wordt het Romazo Garant keurmerk uitgegeven. De meeste rolluik leveranciers zijn aangesloten bij deze branchevereniging. Een rolluik met dit keurmerk voldoet aan een zekere weerstandsklasse, waarmee de inbraakveiligheid van je rolluik gegarandeerd wordt.
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen: Dit keurmerk is ontstaan uit een samenwerking tussen de politie en de woningverenigingen. Rolluiken met dit keurmerk dragen bij aan de veiligheid van je woning. Hoe meer producten je hebt met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, hoe beter je huis beschermt is tegen inbraak. Dit kan je een korting op je inboedelverzekering opleveren.

Ook over keurmerken is online veel informatie te vinden. Altijd handig om je erin te verdiepen, zodat je de kans vergroot dat je voorlopig geen omkijken naar je rolluiken hebt.

Wat zijn de voordelen van online rolluiken aanschaffen? 

Een online zoektocht naar het meeste ideale rolluik voor je woning is zeer verstandig, het levert je de volgende voordelen op:

 • Vind de voordeligste prijs

Door de prijzen van rolluiken online met elkaar te vergelijken door rolluiken offertes kun je besparen op de kosten. Je voorkomt dat je dit geld onnodig uit geeft aan een vakspecialist die voor hetzelfde werk een hogere prijs rekent.

 • Bespaar op bezorgkosten

Zie online op de website van de vakspecialist of op de offertes van aanbieders uit je buurt snel welke kosten de ene partij wel in rekening brengt en de ander niet, zoals bijvoorbeeld bezorgkosten. Hier kan je eenvoudig op besparen, of meenemen in de onderhandeling voor de beste prijs.

 • Ga voor kwaliteit

Een online zoektocht naar rolluiken levert je een schat aan informatie op. Dit zorgt ervoor dat je weet je waar je aan toe bent qua prijzen, hoe je kwaliteit herkent en al deze informatie helpt je bij het maken van de juiste keuze. Handig om door deze kennis meer kwaliteit voor de scherpste prijs te krijgen.

 • Aangename temperatuur in huis, goede isolatie, geluidwering, veiligheid..

Tot slot, als de rolluiken eenmaal hangen geniet je van voordelen die de investering dubbel en dwars waard zijn. Denk aan een fijne temperatuur in huis, een lagere energierekening door de isolerende waarde en bijvoorbeeld meer veiligheid omdat inbrekers een rolluik sneller overslaan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden