Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluik slaapkamer

Rolluik slaapkamer

Rolluiken op de slaapkamer zijn een prima manier om de hoeveelheid licht en warmte in je slaapkamer te regelen. Bovendien verhogen rolluiken ook de privacy in je slaapkamer doordat je er niet doorheen kunt kijken. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden en kosten van rolluiken, zodat je over de juiste informatie beschikt om een weloverwogen keuze te maken indien je van plan bent om deze aan te schaffen.

Wat kosten rolluiken voor de slaapkamer? 

De kosten van een rolluik kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte van het raam, het gekozen materiaal en de manier van bediening. Gemiddeld gezien liggen de prijzen tussen de € 90 en € 600 per rolluik. Hieronder vind je een prijsoverzicht van de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van een rolluik op de slaapkamer. 

FactorGemiddelde prijs (incl. btw).Bijzonderheden
Rolluik€ 90 – € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 – € 350Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 – € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 – € 1.150

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Rolluik slaapkamer

Welke keuzes heb je bij het kopen van een rolluik?

Als je een rolluik gaat kopen kun je deze samenstellen naar jouw wensen. Je hebt verschillende opties qua materiaal en bediening. Bekijk ze hieronder. 

Keuze 1: handbediening of elektrisch? 

Er zijn veel opties en varianten beschikbaar als het gaat om rolluiken op de slaapkamer. Een van de belangrijkste keuzes is of je kiest voor elektrische of handmatige bediening. Elektrische bediening biedt de mogelijkheid om je rolluiken via een schakelaar of afstandsbediening te bedienen. Handmatige bediening, daarentegen, biedt een simpele oplossing en is vaak voordeliger.

Elektrische rolluiken hebben bovendien de mogelijkheid om te worden uitgebreid met een wifi module. Hierdoor wordt het mogelijk om deze rolluiken ook via wifi te bedienen door middel van een app. Zo kan je het rolluik bedienen ongeacht waar je bent en zelfs schema’s instellen om het rolluik automatisch omhoog en naar beneden te laten gaan. Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt of als je op vakantie bent.

Keuze 2: welk materiaal? 

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor rolluiken, zoals kunststof of aluminium. Aluminium rolluiken zijn vaak duurder, maar bieden wel een grotere weerstand tegen corrosie en zijn daardoor geschikter voor buitengebruik. Kunststof rolluiken zijn goedkoper en lichter van gewicht, maar minder bestand tegen weersinvloeden.

Daarnaast zijn er ook verschillende kleuren en designs mogelijk, afhankelijk van het materiaal. Hierdoor kan je een rolluik kiezen dat niet alleen functioneel is, maar ook perfect aansluit bij jouw wensen en interieur.

Voordelen van een rolluik op de slaapkamer

Er zijn goede redenen om in de slaapkamer te kiezen voor een rolluik. Rolluiken bieden namelijk niet alleen een isolerende werking, waardoor je woning beter warmte en kou binnen houdt, maar hebben daarnaast ook een geluidswerende en inbraakwerende functie. Hierdoor wordt jouw slaapkamer dus een stuk rustiger en veiliger.

Verder bieden rolluiken ook de mogelijkheid om de hoeveelheid licht in je slaapkamer te reguleren. Dit is vooral handig als je last hebt van slapeloosheid of om een andere reden wilt voorkomen dat het licht van buiten je slaapkamer binnenvalt. Dit maakt rolluiken ook zeker ideaal voor slaapkamers aan de straatkant.

Rolluik zelf installeren of door een vakspecialist?

Als je kiest voor professionele installatie van een rolluik moet je rekening houden met extra kosten. Deze kosten variëren afhankelijk van de grootte van het raam, het soort rolluik dat je kiest, eventuele extra opties, de afwerking en de hoeveelheid rolluiken die je wilt laten installeren. Gemiddeld liggen de kosten voor professionele installatie tussen de € 100 en € 200 per rolluik. 

Omdat deze kosten flink uiteen kunnen lopen is het verstandig om altijd meerdere vakspecialisten te benaderen voor een vrijblijvende prijsopgave. Dit kun je doen door bij Homedeal met één knop meerdere rolluik offertes aan te vragen.

Bespaartips voor rolluiken

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een rolluik sterk beïnvloeden. Een van de belangrijkste factoren is het materiaal. Kunststof rolluiken zijn vaak goedkoper dan aluminium rolluiken, maar aluminium rolluiken zijn duurzamer en hebben vaak een betere isolatie. Als je op zoek bent naar een rolluik met een langere levensduur, dan zou een aluminium rolluik dus een beter keuze zijn dan een kunststof rolluik.

De manier van bediening is ook een belangrijke overweging. Handmatige bediening is eigenlijk altijd goedkoper dan elektrische bediening, maar elektrische bediening biedt op zijn beurt weer meer gemak en comfort. Je kunt kiezen voor een buismotor met schakelaar of een afstandsbediening, waarmee je het rolluik kunt bedienen zonder je bed te hoeven verlaten.

Een andere belangrijke factor die invloed heeft op de prijs is of je het rolluik zelf wilt installeren of wilt laten installeren door een vakspecialist. Als je handig bent, kan je flink besparen op de kosten door het rolluik zelf te installeren. Maar als je geen ervaring hebt met het installeren van rolluiken en niet zo handig bent, dan is het verstandiger om de installatie aan een vakspecialist over te laten. Dit zorgt ervoor dat je rolluik precies op maat is en correct wordt geïnstalleerd. Dit bespaart je mogelijke problemen in de toekomst en verhoogt de levensduur van je rolluik. Bovendien kan je in het geval van eventuele problemen gebruik maken van de garantie.

Tips bij het kiezen van een rolluik

Hieronder vind je een aantal tips om rekening mee te houden bij het kiezen van een rolluik.

  • Meet je raamopeningen nauwkeurig op voordat je gaat bestellen, zodat je zeker weet dat het rolluik past. Schakel bij twijfel een vakspecialist in.
  • Vergelijk de isolatie- en geluidswerende eigenschappen van het rolluik, vooral als je slaapkamer aan een drukke en gehorige straat ligt.
  • Bepaal of je een binnen- of buitenmontage wilt voor het rolluik. Buitenmontage biedt meer bescherming tegen inbraak, maar vereist vaak meer onderhoud.
  • Denk aan de bediening van het rolluik. Wil je het handmatig of elektrisch bedienen? Wil je het bedienen via een afstandsbediening of een app?
  • Vergelijk de prijzen van verschillende vakspecialisten voordat je een beslissing neemt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kosten rolluiken gemiddeld?

De gemiddelde kosten voor rolluiken variëren afhankelijk van de grootte van het raam, het gekozen materiaal en de manier van bediening. De gemiddelde kosten van een rolluik zijn ongeveer € 90 tot € 600 per stuk.

Is elektrische bediening van een rolluik duurder dan een handmatige bediening?

Ja, elektrische bediening is eigenlijk altijd duurder dan handmatige bediening. Elektrische bediening vereist vaak extra kosten voor de materialen, installatie en onderhoud van de motor en de bedieningselementen.

Is een aluminium rolluik duurder dan een kunststof rolluik?

Ja, aluminium rolluiken zijn over het algemeen duurder dan kunststof rolluiken. Dit komt omdat aluminium rolluiken een grotere weerstand tegen corrosie bieden en daardoor geschikter zijn voor buitengebruik.

Moet ik een vakspecialist inhuren om mijn rolluiken te installeren?

Dit hangt af van jouw handigheid en ervaring. Als je geen ervaring heeft met het installeren van rolluiken dan is het altijd aan te raden om dit aan een vakspecialist over te laten. Dit biedt de zekerheid dat de rolluiken precies de goede maat hebben en op de correcte manier worden bevestigd.

Wat zijn de voordelen van rolluiken op de slaapkamer?

Rolluiken bieden op de slaapkamer een aantal voordelen zoals een isolerende werking, waardoor je slaapkamer beter warmte en kou binnen houdt. Daarnaast bieden rolluiken een geluidswerende functie, zodat je minder last hebt van omgevingsgeluiden rondom je woning. Rolluiken hebben ook een inbraakwerende functie, aangezien inbrekers veel moeite moeten doen en lawaai moeten maken om een deur of raam met rolluiken te forceren. De kans is dus groot dat ze in het geval van rolluiken jouw huis zullen overslaan.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden