Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken kopen

Rolluiken kopen

Ben je op zoek naar zonwering die daarnaast ook isolerend en inbraak- en geluidswerend werkt? Dan raden we je aan om rolluiken te kopen. Je kunt rolluiken kopen en laten plaatsen door een vakspecialist. Op die manier weet je zeker dat het goed gebeurt en geen schade wordt aangericht. Benieuwd naar wat dit kost en hoe je ervoor zorgt dat je een rolluik koopt met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Je leest het hier.

Wat kost het om rolluiken te kopen?

Voordat je rolluiken gaat kopen is het handig om je wensen in kaart te brengen, zodat je een overzicht van de kosten kan opstellen. Denk hierbij aan: het materiaal, de afmeting, de mate van bediening en of je het rolluik wilt laten plaatsen. Wat deze keuzes doen met de prijs, zie je in onderstaand overzicht van de gemiddelde rolluiken prijzen.

FactorGemiddelde prijs (incl. btw).Bijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 - € 350Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 - € 1.150
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Rolluiken kopen

Welke opties heb je bij rolluiken kopen? 

Als je besloten hebt om rolluiken te kopen en laten plaatsen kom je voor een aantal keuzes te staan. Lees hieronder welke keuzes dat zijn en wat de voor- en nadelen zijn. 

Optie 1: opbouw-, inbouw- of een voorzetrolluik?

Bij het kopen van rolluiken heb je de keuze uit drie verschillende soorten: opbouw-, inbouw- of een voorzetrolluik. Bekijk hieronder welke soort voor jouw woning geschikt is. 

Opbouwrolluik

Een opbouwrolluik is geschikt voor zowel nieuwbouw huizen als bestaande huizen. Bij een opbouwrolluik wordt er een nieuw raam geplaatst waarbij het raam en het rolluik één geheel vormen. Het rolluik wordt in de fabriek al op het raamkozijn gemonteerd en in zijn geheel in de gevel geplaatst. Daardoor is de rolluikkast netjes weggewerkt en ziet het er strak uit. 

Inbouwrolluik

Een inbouwrolluik heeft de mooiste afwerking, omdat deze rolluiken in de gevel worden geïntegreerd. Daardoor zie je de rolluikkast niet zitten en ziet het er strak uit. Deze manier van plaatsen zorgt voor goede isolatie, mits er in de rolluikkast een kunststof plaat of minerale wol geplaatst is. Het inbouwrolluik werkt daarnaast geluiddempend en beschermt het raamkozijn tegen weersinvloeden. 

Voorzetrolluik 

Een voorzetrolluik is uitermate geschikt voor bestaande buitenmuren. Bij een voorzetrolluik wordt de rolluikkast namelijk boven of op de bestaande ramen gemonteerd. Deze rolluiken liggen qua prijs wat lager dan inbouw- of opbouwrolluiken, maar je profiteert net zoals bij de andere rolluiken wel van alle voordelen zoals isolatie, zon-, geluids- en inbraakwering. 

Bekijk in onderstaand overzicht de gemiddelde prijzen van de soorten rolluiken.

Soort rolluikGemiddelde prijs (incl. btw). Toelichting
Opbouwrolluik€ 250 - € 4201 tot 2 m²
Voorzetrolluik€ 115 - € 3201 tot 2 m²
Inbouwrolluik€ 150 - € 320 1 tot 2 m²

Optie 2: kunststof of aluminium? 

De meest voorkomende materialen van rolluiken zijn kunststof of aluminium. Daarnaast zijn er ook nog stalen of houten rolluiken, maar deze komen minder vaak voor. Weet je nog niet zo goed voor welk materiaal je moet kiezen? Lees je dan hieronder in over de meest voorkomende materialen en kies degene die het best bij jouw wensen past. 

Kunststof

Kunststof rolluiken zijn erg geschikt als je voor handbediening wilt gaan. Kunststof is een erg licht materiaal, waardoor het makkelijker met de hand te bedienen is dan aluminum. Daarnaast liggen de kunststof rolluiken prijzen lager dan die van aluminium. 

Aluminium

Aluminium rolluiken hebben lamellen met een polyurethaan schuimlaag, wat ervoor zorgt dat deze rolluiken beter isoleren qua warmte en geluid dan kunststof rolluiken. Daarnaast zijn ze ook steviger en daardoor beter bestand tegen weersomstandigheden. Kunststof daarentegen is wel weer goedkoper dan aluminium. 

Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van de verschillende materialen. 

MateriaalPrijs 100 x 100 cmPrijs 200 x 200 cm
Kunststof€ 90 - € 150€ 250 - € 350
Aluminium€ 100 - € 250€ 350 - € 600

Optie 3: handbediening of elektrisch? 

Het openen en sluiten van de rolluiken kun je doen met de bediening. Deze bediening kan handmatig of elektrisch zijn. Bekijk hieronder wat deze soorten inhouden: 

Handbediening

Een handbediening rolluik bedien je, zoals de naam al zegt, met de hand. Het voordeel hiervan is dat het minder onderhoud nodig heeft, minder snel kapot gaat en je geen last hebt van eventuele stroomstoringen. Er zijn verschillende soorten handmatige bediening voor rolluiken, namelijk een:

 • Bandopwinder; je bedient het rolluik met een optrekband die opgerold zit in klein kastje die zich onderaan de bediening bevindt. 
 • Koordopwinder; een koordopwinder is nagenoeg gelijk aan een bandopwinder alleen wordt de band omgewisseld voor een koord. 
 • Staaldraadbediening; je bedient het rolluik met een staaldraad die je in en uit kunt rollen met een handslinger. 
 • Slingerstang; een slingerstang komt niet vaak voor, maar bevindt zich vaak aan de buitenkant van de woning. Hierbij is er een koordje aan de rolluikkast bevestigt die je met behulp van de slingerstang kan aandraaien waardoor je het rolluik omhoog en omlaag kan doen. 

Elektrische bediening

Bij elektrische rolluiken bevindt er zich een buismotor in de rolluikkast. Het rolluik wordt dan in- en uitgerold aan een buis. Deze buis wordt aangedreven door een buismotor, waardoor je het in- en uitrollen niet met de hand hoeft te doen. Er zijn verschillende elektrische bedieningssystemen: 

 • Schakelaar; de schakelaar is de goedkoopste keuze en wordt bediend met een knop waarmee je het rolluik omhoog en omlaag kan laten bewegen. Deze knop bevindt zich in de buurt van het rolluik. 
 • Sleutelschakelaar; bij een sleutelschakelaar heb je een sleutel nodig om het rolluik te bedienen. Je draait de sleutel naar links of rechts waarna het rolluik omhoog of omlaag gaat. 
 • Afstandsbediening; met een afstandsbediening kan je het rolluik op een afstand bedienen. Je hoeft hier dus niet voor naar een schakelaar te lopen. 
 • WIFI; de makkelijkste optie is bediening met behulp van een app. Je kunt de rolluiken dan zelfs bedienen wanneer je niet thuis bent.  

Bekijk hieronder de gemiddelde kosten van handbediening en elektrische bediening.

BedieningMeerprijs per rolluik (incl. btw).
Handbediening € 10 - € 20
Slingerstang€ 10
Band of koord€ 20
Elektrische bediening € 95 - € 350
Buismotor€ 60 - € 150
Draaischakelaar+ € 20
Sleutelschakelaar+ € 50
Tijdschakelaar+ € 50
Afstandsbediening+ € 100

Optie 4: uitbesteden of zelf doen? 

Als je een rolluik wilt kopen en laten plaatsen ben je duurder uit dan wanneer je dit zelf doet. Gemiddeld heeft de montage een meerprijs van € 100 tot € 200. Het voordeel hiervan is wel dat je zeker weet dat het goed gebeurt en niks beschadigt. Daarnaast kan de vakspecialist je ook adviseren bij de keuzes die je moet maken. Als je het rolluik plaatsen toch liever zelf doet houd er dan rekening mee dat het een lastig karwei kan zijn.

Wat zijn de voordelen van rolluiken kopen? 

Bedenk voordat je rolluiken gaat kopen goed welk probleem het rolluik voor jou gaat oplossen. Wordt je huis bijvoorbeeld onaangenaam benauwd in de zomermaanden, zijn er de laatste tijd veel inbraken bij je in de buurt of ben je aldoor té vroeg wakker omdat je slaapkamer zo licht is. Bekijk hieronder de vele voordelen van rolluiken kopen: 

 • Zonwerend
 • Inbraakwerend
 • Geluidswerend
 • Isolerend
 • Verduisterend
 • Privacy

Uiteraard profiteer je automatisch van meerdere voordelen. Ga met het belangrijkste voordeel van je rolluik je zoektocht voor het kopen van rolluiken van start zodat het rolluik je perfect van dienst gaat zijn. Een vakspecialist kan je hier mee helpen door advies te geven. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een rolluik inclusief montage? 

Een rolluik kopen en laten plaatsen kost gemiddeld tussen de € 200 en € 1.050 per rolluik. De prijs is afhankelijk van het soort rolluik, materiaal en de afmeting. Vraag gratis en vrijblijvend rolluiken offertes aan als je de exacte prijs wilt inzien en in contact wil komen met vakspecialisten. 

Waar moet je op letten bij het kopen van rolluiken?

Bij het kopen van rolluiken dien je rekening te houden met het soort rolluik dat geschikt is voor jouw woning, welk materiaal het beste bij jouw wensen past en welke afmeting je ramen hebben. 

Wat zijn de beste rolluiken? 

Als je een rolluik wilt die naast zonwerend en verduisterend ook isolerend en geluidswerend werkt dan kun je het beste gaan voor een aluminium rolluik. Als je het rolluik alleen gebruikt als zonwering en voor het verduisteren dan volstaat kunststof ook. Daarnaast is kunststof goedkoper dan aluminium. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden