Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken in Enschede

Rolluiken in Enschede

Ben je op zoek naar rolluiken in Enschede? Ontdek dan hier welke vakspecialist bij jou in de buurt het beste de klus kan klaren. Vergelijk verschillende rolluiken specialisten en vind uit welk bedrijf goed aansluit bij jouw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van rolluiken in Enschede en de meest gangbare prijzen? We geven je graag alle informatie, zodat je de juiste beslissing neemt en binnenkort al geniet van je mooie nieuwe rolluiken!

Wat kosten rolluiken in Enschede? 

De soort, de afmeting, het materiaal en de bediening zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de totale rolluiken prijs. Ook een prijs voor rolluiken op maat vraag je in enkele simpele stappen bij ons aan. Hierover vind je verderop in dit artikel meer informatie. De gemiddelde prijzen van rolluiken in Enschede vind je hieronder. 

FactorGemiddelde prijs (incl. btw).Bijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 - € 350Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 - € 1.150
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Rolluiken Enschede

Welk type rolluik kies je?

Als je graag rolluiken wilt kopen, zijn er meerdere opties. Maar welke mogelijkheden heb je allemaal en voor welk type woning zijn ze geschikt?

Soorten rolluiken

Er zijn een aantal verschillende soorten rolluiken op de markt. We onderscheiden drie soorten namelijk: 

  1. Het opbouwrolluik
  2. Het inbouwrolluik
  3. Het voorzetrolluik

1. Opbouwrolluiken 

Als je je ramen gaat vervangen of een nieuw huis hebt, passen opbouwrolluiken hier goed bij. Ze sluiten naadloos aan op het raamprofiel. Alles ziet er netjes en verzorgd uit, omdat het raam en het rolluik in elkaar overgaan. De rolluiken worden namelijk aan het raamkozijn of de muur geplaatst. Daarnaast zijn ze eveneens gemakkelijk te onderhouden. Opbouwrolluiken zijn overigens ook voor je bestaande woning heel geschikt.

2. Inbouwrolluiken

Dit soort rolluiken kies je als je een nieuwbouwwoning hebt en de naam zegt het al een beetje: inbouwrolluiken worden ingebouwd en je bevestigt ze tussen de gevel van je woning. Het grote voordeel is dat ze vanaf binnen én buiten onzichtbaar zijn. En omdat de rolluikkast in de muur zit, is het mechanisme aan de buitenkant onbereikbaar. Wel zo veilig!

3. Voorzetrolluiken

Het derde type rolluiken zijn voorzetrolluiken. Deze zijn geschikt voor zowel oudere als nieuwere huizen. De specialist installeert het rolluik aan de buitenzijde van de gevel en het rolluik komt dan in de rolluikkast of op het raam. Het pluspunt van dit rolluik is dat er geen breek- en sloopwerk aan te pas komt.

Materiaal 

Aluminium en kunststof rolluiken zijn de meest gekozen materialen als het gaat om rolluiken. Beide materialen komen met hun eigen voor- en nadelen. Bekijk ze hieronder en bepaal welk materiaal voldoet aan jouw wensen. 

Aluminium 

Aluminium is in de aanschaf wat duurder, maar biedt ook meer voordelen. Voornamelijk op het gebied van isolatie qua temperatuur en geluid werken aluminium rolluiken beter dan kunststof rolluiken. Aluminium heeft een strakke en moderne uitstraling en wordt daarom vaak gebruikt in nieuwbouwhuizen. Het is een sterk materiaal en is daardoor in tegenstelling tot kunststof wel geschikt voor inbraakpreventie. 

Kunststof

Met kunststof rolluiken kun je je huis verduisteren en isoleren. Daarnaast hebben ze ook een geluidswerende werking en verhogen ze de privacy. Kunststof is een relatief licht materiaal waardoor het ook mogelijk is om dit rolluik met de hand te bedienen. Daardoor en doordat het materiaal goedkoper is ben je voor kunststof rolluiken minder kwijt dan voor aluminium rolluiken. 

Hoe kan Homedeal je helpen bij het vinden van rolluiken in Enschede?

Waar begin je als je op zoek bent naar rolluiken in Enschede? Bij Homedeal vraag je heel eenvoudig tot zes verschillende offertes aan van de beste vakspecialisten bij jou in de buurt. Doel daarbij is om dé vakspecialist voor jou op te sporen die naadloos aansluit bij jouw wensen. Dit werkt als volgt:

Stap 1: omschrijf je project

Geef aan dat je op zoek bent naar rolluiken in de regio Enschede en deel zoveel mogelijk details, zodat we de opdracht zo duidelijk mogelijk in kaart kunnen brengen. Vul in binnen welke termijn je van start wilt gaan, wat de maten zijn en hoeveel rolluiken je nodig hebt. Selecteer eveneens de zijde van het huis waar ze moeten komen en bepaal of ze bijvoorbeeld geluidswerend en inbraakwerend moeten zijn. 

Stap 2: vergelijk rolluik specialisten in jouw regio

Homedeal zal nu jouw offerte aanvraag doorsturen naar vakspecialisten in jouw regio. Enkele dagen daarna kun je tot wel 6 rolluiken offertes ontvangen van verschillende vakspecialisten. 

Stap 3: kies de juiste vakspecialist

Bekijk de verschillende rolluiken offertes, vergelijk ze op basis van bijvoorbeeld de prijs, tijdsplanning en keurmerken. Vervolgens kun je bepalen welke vakspecialist je het meeste aanspreekt, zodat jullie het project op kunnen starten.

Stap 4: deel je ervaringen

Het regelwerk is gedaan en de klus is geklaard! Ben je tevreden? Laat het ook mensen in je omgeving weten door middel van een review. Zo vinden meer mensen snel een betrouwbare vakspecialist voor het plaatsen van rolluiken in Enschede.

Wat zijn de voordelen van rolluiken? 

Rolluiken zijn best een grote aanschaf. Veel mensen vragen zich dan ook af wat precies de voordelen ervan zijn. We hebben ze hieronder voor je opgesomd: 

  • Isolerend: hier heb je zowel in de zomer als in de winter profijt van. In de zomer hou je binnen het hoofd koel door de warmte buiten te houden en in de winter is het binnen warmer, omdat je rolluiken de kou beter tegenhouden. Dat scheelt weer in de energiekosten. 
  • Inbraakwerend: ze beschermen je huis beter tegen inbrekers.
  • Geluidswerend: ze zijn tevens geluidswerend, zodat je minder last hebt van lawaai van buiten.

Hoe kun je besparen op de aanschaf van je rolluiken in Enschede?

Er zijn een aantal manieren waarmee je kunt besparen op de aanschaf van rolluiken. Bekijk de tips hieronder. 

1. Zelf installeren

Als je een echte klusser bent, kun je ervoor kiezen om je rolluiken zelf te installeren. Zorg er echter wel voor dat je weet wat je doet om extra kosten en problemen te voorkomen.

2. Vergelijk offertes

Leg het aanbod van meerdere rolluik specialisten naast elkaar en vergelijk de prijzen. Dit scheelt wellicht al gauw de nodige euro’s!

3. Ga voor handmatige bediening 

Een van de keuzes bij de aankoop van rolluiken is of je elektrische bediening wilt of handmatige bediening. Ze hebben beide hun voor- en nadelen, maar als je wilt besparen, is een groot voordeel van handmatige bediening dat het goedkoper is.

4. Meer voor minder

Wil je buurman toevallig ook rolluiken voor zijn huis, bestel dan samen en kijk of het mogelijk is om kwantumkorting te krijgen. Een win-winsituatie voor iedereen!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kosten rolluiken inclusief montage?

Rolluiken kosten ongeveer € 190 tot € 800, inclusief montage. De totale kosten zijn afhankelijk van het soort rolluik, de afmeting, het materiaal en het soort bediening.

Wat is de gemiddelde prijs voor rolluiken?

De gemiddelde prijs van rolluiken ligt tussen de € 90 en € 600 per stuk. Als je de rolluiken wilt laten monteren door een vakspecialist komt hier nog ongeveer € 100 tot € 200 bij.

Wat is beter een kunststof of aluminium rolluik?

Over het algemeen is een aluminium rolluik op meerdere vlakken beter dan een kunststof rolluik. Als je echter wilt besparen is een kunststof rolluik wel een betere optie.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden