Vind de beste rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluik bestellen

Rolluik bestellen

Wanneer je rolluiken gaat bestellen, zul je merken, kom je voor een scala aan keuzes te staan. Denk bijvoorbeeld aan de juiste afmetingen, of je voor een inbouw/opbouw/voorzetrolluik gaat en wat is eigenlijk het best passende materiaal voor je rolluik. Hoe zorg je er nu voor dat je het beste rolluik gaat bestellen bij de beste rolluiken specialist? Lees het hier in en bestel goed voorbereid je rolluik.

Rolluik bestellen: Wat kost dat?

Bij het bestellen van rolluiken is het natuurlijk vervelend als je er achteraf achter komt dat je te veel betaald hebt. Of je je rolluiken nu online of via de rolluiken specialist bestelt, het is daarom verstandig om eerst de gemiddelde prijzen goed te bekijken.

De rolluiken prijzen hangen af van:

 • Het formaat
 • Het materiaal
 • Wijze van bediening
 • Montage

Zie onderstaande kostenoverzicht om te zien wat de gemiddelde prijzen zijn:

FactorPrijs per rolluik
incl. btw
Bijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 - € 250Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 - € 1.050

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Welke stappen neem je bij het bestellen van rolluiken?

Controleer of je goed nagedacht hebt over alle keuzes die je moet maken bij het uitzoeken van rolluiken. Om je te helpen hebben we onderstaande checklist gemaakt, zodat je zeker weet dat je het perfecte rolluik bestelt.

Check 1: Montagemogelijkheden
Er zijn drie manieren om je rolluiken te plaatsen. Check of het rolluik dat je gekozen hebt geschikt is voor je woning.

 • Inbouwrolluik: Geschikt voor nieuwbouwhuizen.
 • Opbouwrolluik: Geschikt voor renovaties.
 • Voorzetrolluik: Geschikt voor iedere woning.

Meer informatie over de plaatsingsmethoden van rolluiken vind je hier: plaatsingsmethode rolluik.

Check 2: Materiaal
Rolluiken zijn gemaakt van kunststof of aluminium. Controleer of het materiaal dat je hebt gekozen past bij de reden waarom je rolluiken wilt bestellen.

 • Kunststof rolluiken: Kunststof rolluiken werken uitstekend om de zon uit je woning te weren en om je slaapkamer te verduisteren. De prijzen van kunststof rolluiken liggen lager dan aluminium rolluiken. Als je op zoek bent naar de goedkoopste rolluiken, dan zijn kunststof rolluiken een goede optie.
 • Aluminium rolluiken: De prijzen van aluminium rolluiken liggen iets hoger, maar hierdoor heb je wel naast de voordelen die kunststof rolluiken bieden een betere isolatie en inbraakbeveiliging. Met aluminium rolluiken krijg je een Politiekeurmerk Veilig Wonen, waarmee je korting kunt krijgen op je inboedelverzekering.

Check 3: Bediening
Denk voor je je rolluiken bestelt goed na over voor welke bediening je gaat. Het is het meest voordelig om daarin direct de juiste keuze te maken.

 • Handmatige bediening: Ben je op zoek naar een voordelige optie en heb je geen moeite met je handen uit je mouwen steken? Kies dan voor een handmatige bediening. Bij handmatige bediening kies je tussen een slingerstang of een bandopwinder.
 • Elektrische bediening: Kies je toch liever voor gemak en ben je bereid om hier wat meer geld aan uit te geven? Ga dan voor elektrische bediening. Zeker bij aluminium rolluiken is elektrische bediening een fijne optie, omdat deze zwaarder zijn. Elektrische rolluiken bedien je met een schakelaar, maar voor een meerprijs van € 100 heb je een afstandbediening.

rolluik bestellen

Check 4: Formaat
Bij het bestellen van een rolluik zijn de juiste maten ontzettend belangrijk. Meet je zelf de maten, en past het rolluik niet? Dan is het pech en zijn alle extra kosten voor jezelf. Controleer dan ook extra goed of je de juiste maten hebt gemeten, of laat bij twijfel je rolluiken opmeten door een rolluiken specialist, dan weet je zeker dat het goed zit.

Hoe je de maat voor je rolluik opmeet hangt af van de manier waarop je het rolluik laat monteren. Dit kan op drie verschillende manieren, namelijk op de muur, op het kozijn of tussen de muur. Wil je toch zelf je rolluiken opmeten? Kijk dan goed naar opmeetinstructies. Hier vind je een voorbeeld: opmeetinstructies.

Check 5: Merken
Bij het bestellen van een rolluik kom je veel verschillende rolluiken merken tegen. Kies je voor een betrouwbaar merk, dan heb je meer zekerheid op kwaliteit. Voorbeelden van betrouwbare merken zijn:

 • Roma
 • Somfy
 • Verano
 • Winsol
 • Smits
 • Heroal

De kwaliteit van rolluiken controleer je door te zoeken naar keurmerken. Belangrijke keurmerken voor rolluiken zijn het Komo keurmerk en de CE-markering. Het KOMO keurmerk test de rolluiken op prestatie en veiligheid. De CE-markering geeft aan dat de rolluiken voldoen aan de Europese eisen op het gebied van waterdichtheid, luchtdoorlatendheid en windbestendigheid.

Check 6: Eventuele extra kosten
Let bij het bestellen van je rolluiken ook goed op eventuele extra kosten. Denk hierbij aan:

 • Montagekosten: Als je rolluiken online bestelt, is de montage vaak niet inclusief. Als je heel handig bent kun je je rolluiken zelf monteren, maar als er iets misgaat heb je geen garantie meer. Een rolluik is niet goedkoop en het is ontzettend zonde als het door een verkeerde plaatsing niet goed werkt. Laat je je rolluik door een specialist monteren dan heb je garantie.
 • Voorrijkosten: Specialisten rekenen vaak voorrijkosten vanaf een bepaalde afstand. Als je je rolluiken laat plaatsen door een rolluiken specialist, kies dan voor een specialist uit je regio. Hierdoor bespaar je op voorrijkosten.
 • Opmeetservice: Je kunt zelf je rolluiken opmeten, maar je kunt dit ook uitbesteden aan de specialist. Hiervoor wordt vaak een kleine meerprijs gerekend.

Rolluiken bestellen: online of via vakspecialist?

Er zijn veel aanbieders voor rolluiken, maar wat zijn nu de voor- en nadelen van het bestellen van je rolluiken online of via een vakspecialist?

Waar bestellenVoordelenNadelen
Rolluiken specialistPersoonlijk contact
Rolluiken worden voor je opgemeten en geplaatst
Door aanvragen offertes goed vergelijkingsmateriaal op het gebied van prijs en kwaliteit
Garantie bij laten plaatsen
Minder uitgebreid aanbod
OnlineVeel informatie beschikbaar
Uitgebreid aanbod
Makkelijk vergelijkingen maken
Je moet zelf de maten meten
Geen persoonlijk contact
Montage vaak niet inbegrepen

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden