Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken vergelijken

Rolluiken vergelijken

Wil je rolluiken kopen, maar weet je niet hoe je de beste rolluiken kunt vinden die bij je wensen passen en die voor een mooie prijs over de toonbank gaan? Wij helpen je graag met rolluiken vergelijken, zodat jij precies in huis haalt waar je naar op zoek bent.

Wat kosten rolluiken?

De kosten van rolluiken zijn onder andere afhankelijk van het merk, het formaat en het type rolluik. Wij geven je een kort overzicht van de prijzen van drie verschillende soorten rolluiken: voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en inbouwrolluiken. Rolluiken zijn ook op maat mogelijk. Deze gemiddelde prijzen zijn exclusief montagekosten.

Soort rolluikGemiddelde prijs (incl. btw). Toelichting
Opbouwrolluik€ 250 – € 4201 tot 2 m²
Voorzetrolluik€ 115 – € 3201 tot 2 m²
Inbouwrolluik€ 150 – € 320 1 tot 2 m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Rolluiken vergelijken

Welk type rolluik kies je?

Je hebt de keuze uit voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en inbouwrolluiken. Inbouwrolluiken en opbouwrolluiken hebben als voordeel dat de afwerking zeer strak is. Je ziet de rolluikkast niet, waardoor de rolluiken onzichtbaar zijn wanneer ze opgerold zijn. Voorzetrolluiken zijn qua installatie het meest eenvoudig.

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden tussen het raam en het gesteente geplaatst. Er is een vrij grote uitsparing nodig voor deze installatie. Hierdoor is het niet geschikt voor ieder huis. Deze methode wordt voornamelijk toegepast bij nieuwbouwwoningen. Aangezien de uitsparing vrij groot is, is goede isolatie belangrijk om te voorkomen dat kou via de uitsparing je huis binnendringt.

Opbouwrolluiken

Bij opbouwrolluiken vormen rolluikkast en raam een geheel. Hierdoor neemt de rolluikkast minder ruimte in en is er een kleinere uitsparing nodig voor het plaatsen van het rolluik. Deze installatie kan makkelijker in bestaande huizen worden geplaatst.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn voor de meeste doe-het-zelvers makkelijk te plaatsen. Het rolluik wordt op de gevel of tussen het venster geplaatst. De rolluikkast blijft hierdoor wel zichtbaar, waardoor de afwerking als minder strak beschouwd wordt. Gelukkig zijn rolluikkasten in verschillende varianten verkrijgbaar, waardoor er altijd een model te kiezen is dat mooi op het exterieur van je huis aansluit.

Voorzetrolluiken zijn goedkoper in de aanschaf en ze zijn goedkoper te monteren dan inbouw- en opbouwrolluiken. Het nadeel van voorzetrolluiken is dat er wind tussen het rolluik en het raam in kan komen. Bij een harde wind is de kans op beschadiging van je luik dus groter wanneer je voor een voorzetrolluik kiest. Ook beschermt een voorzetrolluik je minder goed tegen inbraak.

Welk materiaal kies je voor je rolluik?

De meeste rolluiken zijn van aluminium of van kunststof gemaakt. Het voordeel van kunststof is dat het materiaal goedkoper is. Per vierkante meter betaal je gemiddeld tussen € 90 en € 150 voor een kunststof rolluik, exclusief montagekosten. Voor een aluminium rolluik van dat formaat betaal je gemiddeld € 100 tot € 250. 

Kunststof is relatief stevig en het is in veel kleuren beschikbaar. Aluminium is echter steviger en relatief zeer licht. Aluminium isoleert ook iets beter, waardoor het je huis koeler houdt in de zomer en warmer in de winter.

Merken rolluiken vergelijken

Er zijn veel rolluik merken waar je uit kunt kiezen. Sommige zijn duurder dan andere. Een paar bekende a-merken zijn Roma, Luxaflex, Somfy en Verano. 

Het voordeel van rolluiken van goede merken is dat ze een betere en vaak langere garantie aanbieden. Ook zijn de rolluiken van uitstekende kwaliteit, waardoor ze waarschijnlijk langer meegaan dan rolluiken van b-merken. Ze worden daarnaast vaak aangeboden met extra opties. 

Aan de andere kant moet je met rolluiken van a-merken wel rekening houden met een hogere aanschafprijs. Dit kan vooral overweldigend zijn als je veel rolluiken wilt plaatsen.

Kleuren voor rolluiken vergelijken

Kies je voor lichte of donkere rolluiken? Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Zwarte rolluiken absorberen zonnestralen beter. Witte rolluiken reflecteren beter. Zwarte rolluiken hebben een lagere transmissiewaarde dan witte rolluiken, waardoor ze je huis koeler houden. 

Voor andere kleuren geldt: donkere rolluiken gedragen zich meer als zwarte rolluiken en lichtgekleurde rolluiken gedragen zich meer als witte rolluiken.

Welke bediening kies je voor rolluiken?

Rolluiken zijn op verschillende manieren te bedienen. Handmatige bediening is het goedkoopst in aanschaf en installatie. Wel biedt het minder gebruiksgemak dan de elektrische bediening. Je zult altijd naar de rolluiken moeten toe lopen om ze handmatig uit te rollen. 

Rolluiken op zonne-energie en varianten met elektrische bediening zijn duurder in de aanschaf, maar ook in de montagekosten, omdat het montagewerk complexer is dan dat van handmatige bediening. Je hebt de keuze uit een rolluik met draaischakelaar of een rolluik met buismotor en draaischakelaar. Dit zijn de goedkoopste opties. Daarnaast heb je de keuze uit een sleutelschakelaar, een tijdschakelaar en elektrische rolluiken met afstandsbediening.

Welke rolluiken zijn inbraakwerend?

Er zijn rolluiken beschikbaar die inbraakwerend zijn. Deze maken het extra moeilijk voor inbrekers om in je huis te komen. Goede inbraakwerende rolluiken hebben een PKVW-keurmerk en een WK3-keurmerk. Kies voor anti-opliftveren om het inbrekers nog moeilijker te maken om het rolluik van buitenaf te openen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe hoog bedragen de montagekosten voor rolluiken?

Gemiddeld kost het monteren van rolluiken tussen € 100 en € 200. De kosten zijn afhankelijk van het type rolluik dat gemonteerd wordt, waar de rolluiken gemonteerd moeten worden en of het handmatig bediende of elektrisch bediende rolluiken betreft.

Hoeveel warmte houden rolluiken tegen?

Gesloten rolluiken kunnen je huis in de zomer ongeveer zes graden koeler houden. Dit is een gemiddelde; het ene rolluik isoleert beter dan het andere. Zo zullen zwarte aluminium rolluiken je huis net wat koeler houden dat witte kunststof rolluiken.

Hoe kies ik het goedkoopste rolluik?

Het goedkoopste rolluik in de aanschaf is een kunststof voorzetrolluik dat handmatig bediend wordt. Koop je een iets duurder en steviger rolluik koopt, bijvoorbeeld een aluminium inbouwrolluik, is de kans wel groter dat deze langer meegaat. Hierdoor bespaar je op de lange termijn geld.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden