Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken in Tilburg

Rolluiken in Tilburg

Rolluiken in Tilburg of omgeving nodig? Vergelijk dan de mogelijkheden en de prijs bij de meest betrouwbare vakspecialisten in jouw omgeving en maak je woning af met rolluiken die je de nodige bescherming bieden. Eerst meer weten over alle beschikbare opties en het kostenplaatje? We geven je graag alle benodigde informatie. Zo weet je precies welke rolluiken goed aansluiten bij jouw huis en vind je bovendien de vakspecialist aan wie je de installatie met een gerust hart overlaat. 

Hoeveel kosten rolluiken in Tilburg?

Rolluiken zijn er in allerlei soorten en maten. De kosten liggen gemiddeld tussen de € 90 en € 600 en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal, het soort en de bediening. Vraag voor een gerichte prijs gerust rolluik offertes aan via onze website. Hieronder vind je alvast een overzicht van de gemiddelde rolluiken prijzen

FactorGemiddelde prijs (incl. btw).Bijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 - € 350Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 - € 1.150
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Rolluiken Tilburg

Welke meerwaarde hebben rolluiken voor je woning?

Er kunnen meerdere redenen zijn om rolluiken aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verduistering: met een gesloten rolluik is een kamer helemaal donker en komt er geen zonlicht meer binnen. Ideaal als je een goede nachtrust wilt krijgen. 
  • Isolatie: met rolluiken hou je de ergste hitte in de zomer buiten en hou je de temperatuur in de winter binnenshuis op peil dankzij de isolerende werking.
  • Geluidswerend en privacy: ook storende geluiden van buitenaf hou je moeiteloos tegen met rolluiken. Nieuwsgierige blikken in je woonkamer van wandelaars die buiten langslopen zijn met dank aan je nieuwe rolluiken eveneens verleden tijd.

Welke mogelijkheden zijn er voor rolluiken in Tilburg?

Als je rolluiken in Tilburg wilt laten plaatsen zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Denk bijvoorbeeld aan het soort rolluik, het materiaal, de bediening en eventuele extra opties. Bekijk hieronder welke mogelijkheden je hebt.

Soorten rolluiken

Over het algemeen zijn er drie verschillende soorten rolluiken:

1. Inbouwrolluiken

Deze laat je integreren in de muur van je woning. Dit is ook de reden waarom veel mensen voor inbouwrolluiken kiezen bij de bouw van een nieuw huis. Het voordeel is dat de vakspecialist ze mooi weggewerkt, waardoor je ze helemaal niet ziet.

2. Voorzetrolluiken

Een voorzetrolluik laat je aan de buitenkant van het raam installeren en is een prima oplossing voor bestaande woningen. De voordelige prijs en de snelheid waarmee een vakspecialist ze voor je monteert zijn redenen waarom veel mensen voor dit type rolluik kiezen.

3. Opbouwrolluiken

Een opbouwrolluik monteer je op het kozijn of in het raam. Dit is meestal de goedkoopste variant die bovendien gemakkelijk te plaatsen is. Verder zijn ze heel geschikt om je huis veiliger te maken en beter te isoleren.

Materiaal

De meest voorkomende materialen van rolluiken zijn aluminium en kunststof. Bekijk hieronder de kenmerken van deze materialen.

Aluminium

Aluminium rolluiken zijn erg goed in het isoleren van een woning. Niet alleen qua temperatuur, maar ook voor het geluid. Aluminium is een sterk materiaal waardoor het minder snel vervormd dan kunststof en een inbraakwerende werking heeft. Doordat het een zwaarder materiaal is dan kunststof wordt er vaak gekozen om dit rolluik elektrisch te bedienen. De prijs van aluminium rolluiken ligt vaak wat hoger dan die van kunststof en doordat er vaak gekozen wordt voor elektrische bediening zijn aluminium rolluiken vaak een iets grotere investering dan kunststof rolluiken. 

Kunststof

Kunststof rolluiken zijn ideaal als je op zoek bent naar zonwering die je met de hand kunt bedienen. Door het lichte gewicht kun je kiezen voor handbediening, maar het is ook mogelijk om deze rolluiken elektrisch te bedienen. Kunststof rolluiken hebben een zonwerende en geluidswerende functie en zorgen voor meer privacy. In tegenstelling tot aluminium zijn deze rolluiken niet inbraakwerend, omdat het een minder sterk materiaal is. Eén van de grootste voordelen van kunststof is dat het goedkoper is dan aluminium. 

Bediening

Voor de bediening van je rolluik kun je kiezen uit twee soorten: 

1. Handmatige bediening

Bij handmatige bediening laat je bijvoorbeeld het rolluik naar boven of naar beneden gaan met behulp van een koord. Hier betaal je zo’n € 20 meer voor bij de aanschaf van een rolluik. Een andere optie is bijvoorbeeld een slingerstang die je ronddraait. De meerprijs hiervoor bedraagt ongeveer € 10. 

2. Elektrische bediening

Bij elektrische bediening zijn er tal van mogelijkheden. Kies je voor een draaischakelaar die je eenvoudig een slag draait bij het openen of sluiten, dan is de gemiddelde prijs € 20. Voor een sleutelschakelaar of tijdschakelaar betaal je € 50. Met een tijdschakelaar stel jezelf de tijd in voor de stand van je rolluiken, zodat je er niet voor thuis hoeft te blijven. En blijf je liever lekker in je luie stoel zitten na een drukke dag op het werk, dan heb je voor € 100 meer het extra gemak van een afstandsbediening.

Extra opties

Waar de een voldoende heeft aan alleen rolluiken zonder franje, wil de ander liever genieten van wat meer gemak en de nieuwste snufjes. Behoor je tot de laatste groep, dan zijn er een aantal extra’s waar je dagelijks plezier van ondervindt, namelijk:

1. Home Motion

Al op weg en vergeten je rolluik te sluiten? Met dit systeem is het niet nodig om terug naar huis te rijden, want je bedient je rolluiken altijd en overal via je smartphone of tablet. Dat scheelt weer tijd, ongemak en brandstof.

2. Bewegingsmelder

Vreemde snuiters die bij je huis blijven hangen: daar zit niemand op te wachten. Een bewegingsmelder zorgt ervoor dat je rolluik automatisch sluit als onbekenden te lang voor je woning bivakkeren.

3. Zonnesensoren

Hiermee laat je je rolluiken automatisch open of dicht gaan als de zon schijnt. Zo is het zomers niet snel meer te warm in huis.

4. Anti-optilveren

Een extra beveiliging tegen inbrekers is nooit overbodig. Anti-optilveren maken het onmogelijk om je rolluiken omhoog te tillen als ze gesloten zijn.

Hoe kun je Homedeal inschakelen voor het vinden van rolluiken in Tilburg? 

Als je nieuwe rolluiken in Tilburg wilt laten plaatsen, wil je er natuurlijk blindelings vanuit kunnen gaan dat je een betrouwbare vakspecialist hebt die goed luistert naar al je wensen. Om ervoor te zorgen dat het hele proces vlekkeloos verloopt en je de rolluiken specialist vindt die levert wat jij zoekt, helpen we je graag een handje. Via onze site vraag je eenvoudig een of meerdere offertes aan van vakspecialisten bij jou in de buurt. Dit gaat als volgt in zijn werk:

Stap 1: geef gedetailleerd aan wat je zoekt

Vertel ons hoe je een en ander voor je ziet: hoeveel rolluiken je nodig hebt, wanneer je wilt beginnen, wat de afmetingen zijn en in welke aanvullende opties je interesse hebt. Schets een zo duidelijk mogelijk beeld, zodat alle neuzen uiteindelijk dezelfde kant op wijzen.

Stap 2: ontvang meerdere rolluik offertes

Aan de hand van jouw vraag ontvang je diverse rolluiken offertes. Even naast elkaar leggen en je ontdekt snel welke vakspecialist het meest interessant is voor jou. 

Stap 3: kies een geschikte vakspecialist

Op het moment dat je specifieke afspraken met de vakspecialist van jouw keuze hebt gemaakt, kan het project van start gaan.

Stap 4: laat een review achter

De rolluiken zijn geplaatst. Hoe heb je een en ander ervaren? Laat het weten middels een review. Zo help je anderen weer in hun zoektocht naar een ervaren vakspecialist.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kosten rolluiken inclusief montage? 

Rolluiken laten plaatsen kost gemiddeld gezien tussen de € 190 en € 800, inclusief montage. De prijs is afhankelijk van de afmeting, het materiaal en de soort.

Wat is de prijs van rolluiken?

De rolluiken prijzen liggen ongeveer tussen de € 90 en € 600 per rolluik, exclusief montage. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal, het soort en de afmeting.

Wat is het nadeel van rolluiken?

Het nadeel van elektrische rolluiken is dat ze sneller kapot gaan dan handbediende rolluiken. Het nadeel van handbediende rolluiken is dat ze in tegenstelling tot elektrische rolluiken niet inbraakwerend zijn.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden