Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken op zonne-energie

Rolluiken op zonne-energie

Rolluiken op zonne-energie bieden veel voordelen. Geen wonder dus dat deze rolluiken steeds populairder worden. Ben jij op zoek naar dit type zonwering en ben je benieuwd naar de aanschafkosten, de voordelen en de zaken waar je rekening mee moet houden? Wij vertellen je graag meer.

Wat kosten rolluiken op zonne-energie?

Je mag ervan uitgaan dat rolluiken die op zonne-energie werken wat duurder zijn dan elektrische rolluiken die aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Hoeveel de rolluiken kosten, is onder andere afhankelijk van het materiaal, het formaat en de bediening die je verkiest.

Onderstaande tabel geeft een indicatie van de prijzen, exclusief montagekosten.

Afmeting rolluikGemiddelde kosten
100 cm x 120 cmVanaf € 500
175 cm x 200 cm Vanaf € 700
280 cm x 200 cmVanaf € 800
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Rolluiken op zonne-energie

De voordelen van rolluiken op zonne-energie

Rolluiken op zonne-energie hebben dezelfde voordelen als ‘normale’ rolluiken: ze voorkomen dat zonlicht door de ramen komt, ze werken isolerend en ze zijn inbraakwerend. Je kunt je kamer volledig verduisteren, waardoor je na een nachtdienst alsnog in het donker kunt slapen. Rolluiken bieden ook de beste privacy. Niemand kan meer naar binnen kijken wanneer de rolluiken uitgerold zijn.

Laat je rolluiken plaatsen die werken op zonne-energie, dan hebben deze naast bovenstaande voordelen ook nog een aantal streepjes voor op elektrische rolluiken die aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Zo zijn ze duurzamer. Je verbruikt namelijk enkel gratis groene stroom om je rolluiken uit en op te rollen. De rolluiken zijn draadloos. Hierdoor zijn ze makkelijk te installeren en er hoeven geen kabelgaten in de muur te worden gemaakt. Je houdt je mooie kozijnen dus in tact.

Je hoeft ook geen rekening te houden met de locatie van wandcontactdozen. Jouw rolluiken kunnen overal geplaatst worden of er nu een stroomvoorziening in de buurt is of niet. Zonne-energie rolluiken voor je overkapping zijn dus ook mogelijk. Doordat ze niet aangesloten zijn op het elektriciteitsnet blijven ze ook werken tijdens brand. Je kunt in geval er brand uitbreekt de rolluiken dus nog steeds openen om zo door het raam te vluchten.

Hoe werken solar rolluiken?

Een solar rolluik kan op dezelfde manier bediend worden als een normaal elektrisch rolluik. Zo kan er een schakelaar geplaatst worden, je kunt kiezen voor bediening middels een smartphone of je kunt gebruik maken van een afstandsbediening. 

De techniek die gebruikt wordt om het zonnepaneel op of uit te rollen is wel anders. Een normaal elektrisch zonnepaneel krijgt stroom van het elektriciteitsnet. Een solar rolluik vertrouwt op de energie die verkregen wordt van de zon die op een klein zonnepaneel op de rolluikkast schijnt. Wanneer de zon op het paneel schijnt, wordt de accu van de motor van het rolluik opgeladen. Op een volle accu kun je je rolluik wel 100 keer laten bewegen.

Wat als er geen zon is?

De zon hoeft niet fel te schijnen om de accu van het rolluik vol te krijgen. Ook op een bewolkte winterdag laadt het rolluik op. Het gaat alleen wat langzamer. Het zal echter niet snel voorkomen dat de accu volledig leeg raakt. Op een volle accu kan je rolluik meer bewegingen maken dan waarschijnlijk nodig is in een week of zelfs een maand. En binnen één zonnige dag is je accu weer vol. Mocht je accu toch een keer leeg raken, dan kun je deze opladen met een oplader.

In welke uitvoeringen zijn solar rolluiken uitvoerbaar?

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je keuze uit solar rolluiken beperkt is. De rolluiken zijn namelijk in veel stijlen en uitvoeringen verkrijgbaar.

Kleuren

Je kunt je rolluiken en de omkasting in allerlei kleuren laten lakken. Hoe donkerder de kleur, hoe beter het straling absorbeert. Lichtere kleuren zijn beter in straling weerkaatsen. Al met al houden donkerdere rolluiken je huis net wat koeler en ze zijn daarmee een uitstekende keuze. Doordat er veel kleurmogelijkheden zijn, kun je altijd je rolluik laten uitvoeren in een tint die perfect bij je gevel en kozijnen past.

Materialen

Veel rolluiken worden uitgevoerd in aluminium of kunststof. Aluminium is licht, sterk en het isoleert net wat beter dan kunststof. Doordat aluminium zeer sterk is, is het het beste materiaal voor rolluiken van een groot formaat. Als je kleinere ramen hebt, kun je ook voor kunststof rolluiken kiezen. Het voordeel van kunststof is dat het iets goedkoper is in de aanschaf.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Werken rolluiken op zonne-energie ook in de winter?

In de winter laadt de accu van de motor van je rolluiken langzamer op, maar het opladen gaat alsnog snel genoeg om het mogelijk te maken de rolluiken in de winter intensief te gebruiken. Ook als de ramen op het noorden gericht zijn, zijn solar rolluiken in de winter bruikbaar.

Hoelang gaat de accu van een solar rolluik mee?

Doordat de accu iedere dag oplaadt, raakt deze nooit leeg. Je kunt het hele jaar door je rolluiken bedienen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de accu leeg raakt. Op een volle accu kun je je rolluiken circa 100 bewegingen laten maken.

Is er ook andere zonwering op zonne-energie beschikbaar?

Ja, denk bijvoorbeeld aan screens die op zonne-energie werken. Deze zijn zeer geschikt voor grote raampartijen. Met screens kun je gewoon naar buiten blijven kijken. Ze werken alleen niet zo verduisterend als rolluiken.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden