Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken prijzen berekenen

Rolluiken prijzen berekenen

Niets is vervelender dan achteraf ontdekken dat je te veel hebt betaald voor je rolluiken. Kies er daarom voor om de rolluiken prijzen te berekenen. Op die manier heb je inzicht in de prijsopbouw en kun je zelf bepalen hoe duur je het maakt. Vind hier alle informatie die je nodig hebt om de prijs van je rolluiken te berekenen.

Wat zijn de rolluiken prijzen? 

De rolluiken prijzen zijn voornamelijk afhankelijk van vier verschillende factoren: het materiaal, het soort, de afmeting, de bediening en de plaatsing van het rolluik. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van een rolluik. 

FactorGemiddelde prijs (incl. btw).Bijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 - € 350Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 - € 1.150
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Rolluiken prijzen berekenen

Hoe kun je de rolluiken prijzen berekenen? 

Om de rolluiken prijzen te berekenen is het van belang dat je weet wat je wensen zijn. Bekijk de gemiddelde prijzen van jouw voorkeuren en tel deze kosten bij elkaar op. Weet je nog niet precies voor welke keuzes je komt te staan? Bekijk dan de onderstaande vragen die je jezelf kunt stellen bij het kopen van een rolluik:

1. Welk materiaal wil ik? 

Het doel wat je wilt bereiken met het rolluik bepaalt grotendeels de materiaalkeuze. Gebruik je je rolluiken alleen om de zon te weren en de slaapkamer te verduisteren, dan heb je genoeg aan kunststof rolluiken. Wil je profiteren van een betere isolerende werking, inbraakbeveiliging en geluidswering? Kies dan voor aluminium rolluiken.

Aluminium rolluiken zijn iets duurder dan kunststof rolluiken, maar met aluminium rolluiken maak je de kans op inbraken ook kleiner dan met kunststof rolluiken. Daarnaast kom je met aluminium rolluiken in aanmerking voor het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met dit keurmerk krijg je korting op je inboedelverzekering.

MateriaalPrijs 100 x 100 cmPrijs 200 x 200 cm
Kunststof€ 90 - € 150€ 250 - € 350
Aluminium€ 100 - € 250€ 350 - € 600

2. Wat voor soort rolluik kan en wil ik aanschaffen? 

Verder zijn de kosten afhankelijk van de soort rolluiken die je laat plaatsen:

  • Inbouwrolluik: Het inbouwen van je rolluiken zorgt voor het mooiste resultaat. De rolluiken worden dan achter de gevel geplaatst waardoor je de rolluikkast niet ziet zitten. Dit is echter alleen gebruikelijk bij nieuwbouwwoningen, omdat je de gevel hiermee aanpast.
  • Opbouwrolluik: Opbouwrolluiken laat je tussen de muur of op het raamkozijn bevestigen. Hierdoor is het een geschikte optie voor zowel nieuwbouw als oudere huizen. Het raam en rolluik worden zo een geheel.
  • Voorzetrolluik: Deze optie is geschikt voor alle soorten huizen, omdat ze het rolluik volledig op de muur plaatsen en geen sloop- of breekwerk nodig is.

3. Welke afmeting heeft mijn raam? 

Vrijwel alle bedrijven die rolluiken installeren hebben een opmeetservice. Deze service kost gemiddeld € 40, maar is vaak gratis als je de vakspecialist inhuurt voor het plaatsen van de rolluiken. Het grote voordeel van het laten opmeten van je rolluiken is dat je zeker weet dat de maten goed zijn. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan kost dit jou niets extra, wel als je het zelf hebt opgemeten.

4. Voor welk soort bediening wil ik gaan?

Er zijn twee manieren om je rolluik te bedienen: handmatig of elektrisch. Handbediening heb je al vanaf € 10. De prijzen van elektrische rolluiken liggen een hoger dan handmatige bediening, namelijk tussen € 80 en € 250, maar daar krijg je wel comfort voor terug.

BedieningMeerprijs per rolluik (incl. btw).
Handbediening € 10 - € 20
Slingerstang€ 10
Band of koord€ 20
Elektrische bediening € 95 - € 350
Buismotor€ 60 - € 150
Draaischakelaar+ € 20
Sleutelschakelaar+ € 50
Tijdschakelaar+ € 50
Afstandsbediening+ € 100

5. Wil ik het rolluik zelf plaatsen of dit uitbesteden aan een vakspecialist? 

Er is veel concurrentie op de markt, daardoor lopen de prijzen van vakspecialisten erg uiteen voor hetzelfde project. Daarom is het aan te raden altijd meerdere vakspecialisten met elkaar te vergelijken. Doe dit bijvoorbeeld door vrijblijvende en gratis offertes aan te vragen. Zo heb je direct een goed inzicht in de berekening van de prijs voor je rolluiken. Het is natuurlijk niet handig als je in Amsterdam woont, om een bedrijf uit Limburg te laten komen. Door een bedrijf uit de buurt te kiezen voor het plaatsen van je rolluiken bespaar je op voorrijkosten.

Als je meerdere rolluiken in één keer laat plaatsen, zijn je montagekosten per rolluik lager, het is tenslotte voor de vakspecialist ook efficiënter om meerdere projecten op een locatie te doen. Wil je slechts één rolluik plaatsen? Check of je buren ook geïnteresseerd zijn in rolluiken en zoek samen naar een vakspecialist. Laat je rolluiken plaatsen op de tweede of een hogere verdieping, dan stijgen de kosten weer iets. De vakspecialist heeft in dit geval vaak een steiger nodig. De meerprijs hiervan ligt gemiddeld rond de € 30.

Montage Gemiddelde meerprijs
Inmeten rolluik€ 40
Montage 1 rolluik€ 150
Montage 2 rolluiken€ 250

6. Voor welk merk wil ik gaan? 

Je kan goedkope rolluiken bij de Gamma kopen, maar de kwaliteit en garantie van deze rolluiken zijn vaak minder, en je moet ze zelf monteren terwijl het toch wel een investering voor je huis blijft. Ga voor een betrouwbaar merk om verzekerd te zijn van een goede service en kwaliteit. Er zijn veel verschillende rolluik merken. Deze merken onderscheiden zich van elkaar door budget en kwaliteit. Betrouwbare rolluik merken zijn bijvoorbeeld:

  • Roma
  • Somfy
  • Verano
  • Winsol
  • Smits
  • Heroal
RomaHet merk Roma biedt veel verschillende soorten rolluiken aan. Het is een innovatief merk dat als eerste schuine en dakraam rolluiken introduceerde. De ronde rolluikkast is ook door het merk Roma geïntroduceerd, deze kasten zijn over het algemeen twee keer zo klein dan een vierkante kast.
SomfySomfy is een merk dat rolluiken, motoren en andere opties zoals Home Motion voor rolluiken levert. Met Home Motion bedien je alle Somfy producten in huis via je smartphone of tablet.
VeranoDe lamellen van de rolluiken van het merk Verano lopen niet vast en verschuiven niet van elkaar doordat ze onderling verbonden zijn. Bovendien zijn de rolluiken ongevoelig voor stof en vocht. Hierdoor gaat een rolluik van het merk Verano jarenlang storingsvrij mee.
WinsolBij het merk Winsol heb je de keuze uit inbouw-, voorzet- en opbouwrolluiken. Al hun voorzetrolluiken kunnen uitgerust worden met een geïntegreerd vliegenraam, die afzonderlijk van elkaar bediend kunnen worden.
SmitsDe rolluiken van het merk Smits hebben een lange levensduur doordat ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De rolluiken worden standaard voorzien van een coating die krasbestendig en kleurvast is.
HeroalHet merk Heroal heeft het rolluik ‘Heroal RS Hybrid’ ontworpen. Heroal heeft voor dit product een speciale stof geproduceerd, wat naast water- en vuilafstotend, geluidswerend werkt. Deze stof is tegen de aluminium lamellen geplaatst, hierdoor opent het systeem bijna geruisloos. De RS Hybrid is zeer geschikt voor geluidsgevoelige omgevingen, zoals ziekenhuizen, kantoorgebouwen en hotels.

Extra tip: controleer ook of het rolluik en/of de vakspecialist beschikt over keurmerken, dit zegt iets over de kwaliteit. Zoek bijvoorbeeld naar merken met een CE-markering, dat de kwaliteit van producten toetst aan de wettelijke eisen. Ook het KOMO keurmerk geeft aan dat de kwaliteit van het materiaal en de veiligheid van het rolluik goed is.

7. Wil ik nog extra opties toevoegen? 

Heb je je rolluik gekozen, maar ben je nog op zoek naar extra opties? Zo maak je jouw rolluik helemaal compleet:

ProductGemiddelde prijs per stuk ( incl. btw).Bijzonderheden
Anti-optilverenVanaf € 5Veren die het onmogelijk maken voor inbrekers om het rolluik omhoog te schuiven
Lakstift€ 12Om kleine beschadigingen te maskeren
Valse vensterbank€ 12,5060 x 30 mm per meter
BandvertragerVanaf € 40Alleen voor handmatige bediening
InsectenhorVanaf € 75Houdt ongewenste insecten buiten
ZonnesensorenVanaf € 180Rolluik opent of sluit automatisch wanneer de zon schijnt (instelbaar)
BewegingsmelderVanaf € 250Rolluik sluit automatisch als een potentiële inbreker lang bij uw raam of deur blijft staan
Home motion systeem€ 500Draadloze bediening van het rolluik. Ook bediening via tablet of smartphone mogelijk voor als je niet thuis bent en de zon begint te schijnen

Tips om de rolluiken prijs zo nauwkeurig mogelijk te berekenen

Als het goed is heb je nu al een goed beeld bij de kosten en mogelijkheden voor je rolluik. Bekijk deze tips om je te laten helpen bij het berekenen van de kosten voor je rolluik:

Tip 1: Maak gebruik va online tools

Veel rolluiken specialisten bieden een tool aan om de prijs te berekenen. Gebruik meerdere tooltjes om jezelf zo inzicht te geven in de diverse prijzen en de manier van berekenen. Tip: vaak is de montage van de rolluiken niet meegerekend in de tool.

Tip 2: Vind exacte prijzen door het aanvragen van offertes

Vraag meerdere offertes aan om de exacte prijs van nieuwe rolluiken te berekenen. Deze offertes vergelijk je op prijs en kwaliteit, waardoor je de perfecte rolluik specialist voor jouw situatie vindt. Let in de offertes ook op werkwijze en beschikbaarheid. Wil je zeker weten dat de rolluik specialist bij jou past? Vraag dan om reviews van vorige klanten.

Tip 3: Zorg dat je de goede maten opmeet

Het is belangrijk dat je de juiste maten hebt. De prijs van je rolluik is namelijk afhankelijk van de afmetingen. Voor het berekenen van de prijs moet je de totale maat van het rolluik meten. Je meet dus niet alleen het kozijn waar het rolluik voor komt te hangen, maar ook de kap en de geleider van het rolluik. Stel dat je kozijn 1 meter breed en 1 meter hoog is, dan komt er nog 15 tot 20 centimeter bovenop voor de kap en de geleiders. Laat de maten opmeten door een vakspecialist om er zeker van te zijn dat je rolluiken passen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden