Vind de beste rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken prijzen berekenen

Rolluiken prijzen berekenen

Niets is vervelender dan achteraf te ontdekken dat je te veel hebt betaald voor je rolluiken. Toch zit dit gevaar in een hoekje omdat je zoveel keuzes te maken hebt die het prijsverschil behoorlijk laten oplopen. Ga je bijvoorbeeld voor kunststof of aluminium rolluiken? Wil je de rolluiken handmatig gaan bedienen of elektrisch? En ga je voor een specialist uit de buurt of voor online? Vind hier alle informatie die je nodig hebt om de prijs van je rolluiken te berekenen.

Zo bereken je de rolluiken prijzen

Om de prijs voor je rolluik te berekenen zijn er vier keuzes belangrijk:

 • Ga je voor een kunststof of aluminium rolluik
 • Ga je voor een klein of groot rolluik
 • Ga je voor handmatige of elektrische bediening
 • Laat je je rolluik plaatsen

Bekijk onderstaande per onderdeel de rolluiken prijzen om erachter te komen welk budget jij ongeveer nodig hebt:

Materiaal rolluik prijzenLaagGemiddeldHoogPrijs afhankelijk van
Kunststof€ 280€ 590€ 900Bediening en afmetingen
Aluminium€ 330€ 820€ 1.300Bediening en afmetingen
Afmetingen rolluik100 x 100 cm150 x 200 cm200 x 200 cmPrijs afhankelijk van
€ 220€ 320€ 700Materiaal, verdiepingshoogte
Bediening rolluikLaagGemiddeldHoogPrijs afhankelijk van
Handmatig€ 10€ 15€ 20Slingerstang of band
Elektrisch€ 80€ 150€ 250Schakelaar of afstandbediening
Montage rolluikLaagGemiddeldHoogPrijs afhankelijk van
€ 100€ 150€ 200Meer rolluiken plaatsen zorgt voor korting, rolluiken plaatsen op hogere etages heeft een meerprijs

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

rolluiken prijzen berekenen

Deze factoren hebben invloed op het berekenen van de rolluiken prijs

Je weet nu hoe je de gemiddelde kosten van je rolluik kunt berekenen, nu gaan we wat dieper in op de vier bovenstaande punten. Wat zijn de voor- en nadelen van de keuzes? En wat heeft allemaal nog meer invloed op de prijs? Lees onderstaande punten en maak je prijsberekening nog specifieker.

Materiaal

Je reden waarom je rolluiken wilt heeft invloed op je keuze voor materiaal. Gebruik je je rolluiken alleen om de zon te weren en de slaapkamer te verduisteren, dan heb je genoeg aan kunststof rolluiken. Wil je profiteren van een betere isolerende werking, inbraakbeveiliging en geluidswering? Kies dan voor aluminium rolluiken. Aluminium rolluiken zijn iets duurder dan kunststof rolluiken. Met aluminium rolluiken maak je de kans op inbraken kleiner en kom je in aanmerking voor het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met dit keurmerk krijg je korting op je inboedelverzekering.

Opmeet service

Vrijwel alle bedrijven die rolluiken installeren hebben een opmeetservice. Deze service kost gemiddeld € 40, maar is vaak gratis als je de rolluiken specialist inhuurt voor het plaatsen van de rolluiken. Het grote voordeel van het laten opmeten van je rolluiken is dat je zeker weet dat de maten goed zijn. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan kost dit jou niets extra, wel als je het zelf hebt opgemeten.

Manier van montage

Verder zijn de kosten afhankelijk van hoe je de rolluiken op je huis laat plaatsen:

 • Inbouw: Het inbouwen van je rolluiken in het kozijn zorgt voor het mooiste resultaat. Dit is echter alleen gebruikelijk bij nieuwbouwwoningen.
 • Opbouw: Opbouwrolluiken laat je tussen de muur of op het raamkozijn bevestigen. Hierdoor is het een geschikte optie voor zowel nieuwbouw als oudere huizen. Het raam en rolluik worden zo een geheel.
 • Voorzet: Deze optie is geschikt voor alle soorten huizen, omdat ze het rolluik volledig op de muur plaatsen.

Plaatsing

Er is veel concurrentie op de markt, daardoor lopen de prijzen van rolluik specialisten erg uiteen voor hetzelfde project. Daarom is het aan te raden altijd meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Doe dit bijvoorbeeld door vrijblijvende en gratis offertes aan te vragen. Zo heb je direct een goed inzicht in de berekening van de prijs voor je rolluiken. Het is natuurlijk niet handig als je in Amsterdam woont, om een bedrijf uit Limburg te laten komen. Door een bedrijf uit de buurt te kiezen voor het plaatsen van je rolluiken bespaar je op voorrijkosten.

Als je meerdere rolluiken in één keer laat plaatsen, zijn je montagekosten per rolluik lager, het is tenslotte voor de monteur ook efficiënter om meerdere projecten op een locatie te doen. Wil je slechts één rolluik plaatsen? Check of je buren ook geïnteresseerd zijn in rolluiken en zoek samen naar een rolluik specialist. Laat je rolluiken plaatsen op de tweede of een hogere verdieping, dan stijgen de kosten weer iets. De rolluiken specialist heeft in dit geval vaak een steiger nodig. De meerprijs hiervan ligt gemiddeld rond de € 30.

Bediening

Er zijn twee manieren om je rolluik te bedienen: handmatig of elektrisch. Handbediening heb je al vanaf € 10. De prijzen van elektrische rolluiken liggen een hoger dan handmatige bediening, namelijk tussen € 80 en € 250, maar daar krijg je wel comfort voor terug.

Merken

Je kan goedkope rolluiken bij de Gamma kopen, maar de kwaliteit en garantie van deze rolluiken zijn vaak minder, en je moet ze zelf monteren terwijl het toch wel een investering voor je huis blijft. Ga voor een betrouwbaar merk om verzekerd te zijn van een goede service en kwaliteit. Er zijn veel verschillende rolluik merken. Deze merken onderscheiden zich van elkaar door budget en kwaliteit. Betrouwbare rolluik merken zijn:

 • Roma
 • Somfy
 • Verano
 • Winsol
 • Smits
 • Heroal

Extra tip: controleer ook of het rolluik en/of de specialist beschikt over keurmerken, dit zegt iets over de kwaliteit. Zoek bijvoorbeeld naar merken met een CE-markering, dat de kwaliteit van producten toetst aan de wettelijke eisen. Ook het KOMO keurmerk geeft aan dat de kwaliteit van het materiaal en de veiligheid van het rolluik goed is.

Tips om de rolluiken prijs zo nauwkeurig mogelijk te berekenen

Als het goed is heb je nu al een goed beeld bij de kosten en mogelijkheden voor je rolluik. Bekijk deze tips om je te laten helpen bij het berekenen van de kosten voor je rolluik:

Tip 1: Maak gebruik van online tooltjes

Veel rolluiken specialisten bieden een tool aan om de prijs te berekenen. Gebruik meerdere tooltjes om jezelf zo inzicht te geven in de diverse prijzen en de manier van berekenen. Tip: vaak is de montage van de rolluiken niet meegerekend in de tool.

Tip 2: Vind exacte prijzen door het aanvragen van offertes

Vraag meerdere offertes aan om de exacte prijs van nieuwe rolluiken te berekenen. Deze offertes vergelijk je op prijs en kwaliteit, waardoor je de perfecte rolluik specialist voor jouw situatie vindt. Let in de offertes ook op werkwijze en beschikbaarheid. Wil je zeker weten dat de rolluik specialist bij jou past? Vraag dan om reviews van vorige klanten.

Tip 3: Zorg dat je de goede maten opmeet

Het is belangrijk dat je de juiste maten hebt. De prijs van je rolluik is namelijk afhankelijk van de afmetingen. Voor het berekenen van de prijs moet je de totale maat van het rolluik meten. Je meet dus niet alleen het kozijn waar het rolluik voor komt te hangen, maar ook de kap en de geleider van het rolluik. Stel dat je kozijn 1 meter breed en 1 meter hoog is, dan komt er nog 15 – 20 centimeter bovenop voor de kap en de geleiders. Laat de maten opmeten door een rolluiken specialist om er zeker van te zijn dat je rolluiken passen.

rolluiken prijzen berekenen

Bereken je rolluik prijs met fijne extra’s

Heb je je rolluik gekozen, maar ben je nog op zoek naar extra opties? Zo maak je jouw rolluik helemaal compleet:

ProductGemiddelde prijs per stuk, incl. btwOpmerking
Anti-optilveren€ 5Veren die het onmogelijk maken voor inbrekers om het rolluik omhoog te schuiven
Lakstift€ 12Om kleine beschadigingen te maskeren
Insectenhor€ 75Houdt beestjes in de zomer buiten
Zonnesensoren€ 180Rolluik opent of sluit automatisch wanneer de zon schijnt (instelbaar)
Bewegingsmelder€ 250Rolluik sluit automatisch als een potentiële inbreker lang bij je raam of deur blijft staan
Home motion systeem€ 500Draadloze bediening van het rolluik. Ook mogelijk via tablet of smartphone voor als je niet thuis bent en je vergeten bent om je rolluik omhoog of omlaag te doen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden