Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluik overkapping

Rolluik overkapping

Een rolluik voor een overkapping is een uitstekende manier om je buitenruimte te verbeteren en tegelijkertijd je huis koel te houden tijdens de warme zomermaanden. Het biedt niet alleen schaduw, maar ook veiligheid en bescherming tegen de warmte. In dit artikel geven we je meer informatie over de mogelijkheden en de kosten van deze rolluiken en bovendien een aantal handige tips om op de kosten te besparen.

Wat kost een rolluik overkapping? 

Wanneer je in je overkapping een rolluik wilt, dan kunnen de kosten hiervan variëren afhankelijk van de grootte van de overkapping, het type rolluik en of je het zelf installeert of laat installeren door een vakspecialist. De rolluiken prijzen lopen ongeveer uiteen van € 100 tot € 250 per m². Bekijk hieronder de gemiddelde kosten van een rolluik overkapping. 

Afmeting van de overkappingGemiddelde prijzen (incl. montage en btw)
3 x 3 meter€ 900 – € 2.250
4 x 3 meter€ 1.200 – € 3.000
4 x 4 meter € 1.600 – € 4.000
5 x 3 meter€ 1.800 – € 4.500

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Rolluik overkapping

Prijsvoorbeelden

 • Een handmatig bediend rolluik voor een standaard overkapping van 4 meter breed kost ongeveer € 1.200 tot € 3.000.
 • Een elektrisch bediend rolluik voor een standaard overkapping van 4 meter breed kost ongeveer € 1.300 tot € 3.500.
 • Een rolluik voor een overkapping van 6 meter breed inclusief draadloze bediening via wifi kost ongeveer € 2.000 tot € 5.000.

De keuze tussen handmatige of elektrische bediening kan een belangrijke factor zijn die invloed heeft op het totale kostenplaatje. Elektrisch bediende rolluiken zijn duurder, maar bieden natuurlijk wel het voordeel dat je het rolluik overal kunt bedienen. Handmatige bediening kost gemiddeld gezien € 15 tot € 25 en elektrische bediening € 95 tot € 350. 

Ook de keuze of je het rolluik zelf installeert of laat installeren door een vakspecialist heeft invloed op de kosten. Het zelf installeren kan leiden tot een besparing van de kosten, maar het inhuren van een vakspecialist biedt zekerheid en garantie op een juiste installatie. Gemiddeld gezien betaal je hier een meerprijs van € 100 tot € 200 per rolluik voor. 

Daarnaast zijn er verschillende opties en keuzes waar die je kunt kiezen bij een rolluik. Zo zijn er verschillende materialen beschikbaar, zoals aluminium, kunststof en hout en kan je kiezen uit verschillende kleuren en uitvoeringen.

Wat zijn de voordelen van een rolluik overkapping?

Het kiezen voor een overkapping met een rolluik biedt meerdere voordelen. Bekijk ze hieronder. 

1. Reguleren van de temperatuur

Zo houdt het rolluik ten eerste directe zon tegen, waardoor de ruimte koeler blijft. Dit is niet alleen comfortabel tijdens warme dagen, maar kan ook helpen om energiekosten op bijvoorbeeld een airco te besparen. Bovendien kan het ook de rest van het huis koel houden doordat de zon niet rechtstreeks het huis in schijnt. Dit is met name prettig als het erg warm is.

2. Een extra afgesloten ruimte

In de overkapping kan het rolluik ook in de winter worden gebruikt om kou tegen te houden. Hierdoor krijg je een buitenruimte die gebruikt kan worden als extra ruimte in huis. Op deze manier kan je het hele jaar door gebruik maken van je overkapping.

3. Veiligheid

Daarnaast zorgt een rolluik voor extra veiligheid, doordat het extra bescherming biedt tegen inbrekers. Je kunt het rolluik afsluiten wanneer je niet thuis bent, ’s nachts of als je voor langere tijd op vakantie bent. De extra barrière maakt het voor inbrekers lastiger om je huis binnen te komen.

4. Geluiddempend

Ook heeft een rolluik een geluiddempende werking. Hierdoor heb je minder last van omgevingsgeluiden.

5. Samen te stellen naar jouw wensen

Als je kiest voor elektrische bediening kun je het rolluik vaak van afstand bedienen met een app. Hierdoor kan je het rolluik openen en sluiten wanneer je wilt, ongeacht waar je op dat moment bent. Tot slot biedt een rolluik ook esthetische voordelen voor de overkapping. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, waardoor je deze kunt matchen bij de stijl van jouw huis en tuin.

Wil je het rolluik zelf installeren of uitbesteden aan een vakspecialist?

Of je nu kiest voor het zelf installeren van een rolluik of hiervoor een vakspecialist inhuurt, er zijn in beide gevallen een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. 

Zelf installeren kan een tijdrovende en soms moeilijke klus zijn. Voor iemand met veel kluservaring is het waarschijnlijk te doen, in andere gevallen is het wellicht beter om het werk uit te besteden aan een ervaren persoon. Wanneer je zelf de installatie verzorgt bestaat altijd het risico dat je iets verkeerd doet, waardoor het rolluik mogelijk niet goed werkt of misschien zelfs beschadigd raakt. De eventuele schade of kosten die dit tot gevolg heeft valt dan niet onder de garantie. Wanneer je de installatie door een vakspecialist laat uitvoeren is dit wel het geval.

In ieder geval is het belangrijk om de juiste gereedschappen en materialen ter beschikking te hebben. Zo zal je onder andere een boormachine, schroeven, bevestigingsmaterialen en een ladder nodig hebben. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant zorgvuldig opvolgt en dat je voldoende tijd hebt om de installatie uit te voeren. Eventueel kan het handig zijn om een vriend of familielid om hulp te vragen bij de installatie, zodat je dit samen kunt doen.

Tips voor het aanschaffen van een rolluik voor je overkapping 

Hieronder vind je een aantal nuttige tips voor het geval je een overkapping met rolluik overweegt.

 • Kies voor een rolluik van hoge kwaliteit. De aanschaf is duurder, maar dit zal je op lange termijn waarschijnlijk geld besparen.
 • Overweeg een elektrisch bediend rolluik, dit biedt meer gemak en comfort en je kunt het rolluik hiermee op afstand bedienen.
 • Bespreek je wensen en de mogelijkheden met een vakspecialist voordat je een rolluik koopt, zodat je zeker weet dat je het juiste rolluik kiest.
 • Bespreek de plaatsing van het rolluik met een vakspecialist, zodat je zeker weet dat de installatie op de juiste manier wordt uitgevoerd.
 • Kies voor een rolluik met garantie, dit geeft je zekerheid en gemoedsrust.
 • Overweeg om een vakspecialist in te huren voor de installatie, zeker wanneer je zelf weinig ervaring hebt met dergelijke klussen. 
 • Vergelijk prijzen en opties van verschillende vakspecialisten voordat je een rolluik koopt. Vraag bij voorkeur meerdere rolluik offertes op, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken.
 • Maak vooraf een budgetplan en houdt hier rekening mee bij je keuze voor een rolluik.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen 

Hoeveel kost een rolluik voor een overkapping?

De kosten van een rolluik voor een overkapping variëren afhankelijk van de keuzes die je maakt. De afmeting, opties, materialen en eventuele installatie door een vakspecialist zijn hierin belangrijk. Gemiddeld gezien liggen de prijzen tussen de € 100 tot € 250 per m².

Kan ik een rolluik zelf installeren?

Ja, je kunt een rolluik voor een overkapping zelf installeren, maar het is aan te raden om professioneel advies te vragen en de juiste gereedschappen en materialen te gebruiken. Bij twijfel is het beter om de installatie aan een vakspecialist over te laten.

Wat zijn de voordelen van een overkapping met een rolluik?

De voordelen van een rolluik voor een overkapping zijn onder andere bescherming tegen de zon, extra veiligheid, esthetische verbetering en geluidsdemping.

Hoe kan ik geld besparen op een rolluik?

Je kunt geld besparen door te kiezen voor minder opties, de installatie zelf uit te voeren en meerdere offertes op te vragen zodat je de prijzen van verschillende vakspecialisten met elkaar kunt vergelijken.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden