Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken in Den Bosch

Rolluiken in Den Bosch

Ben je op zoek naar een vakspecialist voor rolluiken in Den Bosch of omstreken? Dan gaat dat met Homedeal zeker lukken. Via onze website kom je eenvoudig in contact met bedrijven en zzp’ers die onder andere in de regio Den Bosch rolluiken plaatsen. Zij beschikken over de juiste vakkennis om je woning te voorzien van rolluiken of je oude rolluiken te vervangen. Bekijk hier wat dit kost en welke mogelijkheden je hebt. 

Hoeveel kost het laten plaatsen van rolluiken in Den Bosch? 

De kosten van een rolluik lopen sterk uiteen en variëren van ongeveer € 90 tot € 600. Dit prijsverschil heeft een aantal oorzaken, zoals het type rolluik, het soort bediening, het materiaal en het formaat. Ook de voorrijkosten en het uurtarief van de vakspecialist zijn kosten om rekening mee te houden. Bekijk de gemiddelde prijzen van rolluiken plaatsen hieronder.

FactorGemiddelde prijs (incl. btw).Bijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 - € 350Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 - € 1.150
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Rolluiken Den Bosch

Waarom kiezen voor rolluiken?

Er zijn allerlei redenen rolluiken voor je ramen te laten aanbrengen. Rolluiken zorgen onder andere voor:

  • Zonwering
  • Privacy
  • Inbraakbeveiliging
  • Isolatie
  • Geluidsisolatie

Voor veel particulieren spelen bij het besluit om rolluiken te installeren meerdere van deze factoren mee. Overigens is het niet zo dat de genoemde eigenschappen op alle rolluiken van toepassing zijn. Een en ander is namelijk sterk afhankelijk van het materiaal.

Welke soorten rolluiken zijn er?

Wanneer je rolluiken wilt laten plaatsen, zijn er verschillende soorten om uit te kiezen. Alle rolluiken hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Je dient dus eerst te bepalen welke rolluiken het meest geschikt zijn. 

Materialen

Een belangrijke afweging is de materiaalsoort. Veel gekozen materialen zijn kunststof en aluminium. 

Kunststof rolluiken

Rolluiken van kunststof zijn het goedkoopst. Dat zit hem in het materiaal en het feit dat in de lamellen geen opvulmateriaal zit. Doordat kunststof rolluiken gevuld zijn met lucht hebben ze beperkte isolerende eigenschappen. Het ophalen vereist echter weinig kracht. Dit type rolluik leent zich voor ramen met een maximale afmeting van 4 m².

Aluminium rolluiken

Aluminium rolluiken vallen in een hogere prijsklasse. Een aluminium rolluik is robuuster en zwaarder en heeft bovendien lamellen met een schuimvulling. Dat maakt ze ideaal voor isolatie doeleinden. Rolluiken van aluminium houden daarbij niet alleen kou en warmte buiten, maar hebben ook een geluiddempende werking. Vergeleken met kunststof rolluiken zijn ze verder minder gevoelig voor schade door storm en hagel. 

Bediening

Bij de aanschaf van rolluiken heb je verder keuze uit handmatige en elektrische bediening. Bekijk hieronder de eigenschappen en voor- en nadelen van deze twee soorten bediening. 

Handmatige bediening

Een handbediend rolluik is qua aanschafprijs voordeliger dan een elektrisch rolluik. Een minpunt van manuele bediening is evenwel dat het zwaarder is dan elektrische bediening. Daarom is handbediening met name geschikt voor kunststof rolluiken.

Elektrische bediening

Een groot voordeel van elektrische rolluiken is dat je er een tijdschakelklok tussen kunt zetten. De luiken zakken dan automatisch op de vooraf ingestelde tijd. Een uitstekende oplossing als er niemand thuis is. Het nadeel van elektrische bediening is dat er in dit type rolluik meer onderdelen zitten die kapot kunnen gaan, zoals de bedrading, de bedieningsknop en de motor. De precieze oorzaak van een defect is vaak niet meteen duidelijk.

Hoe kun je Homedeal inzetten voor de plaatsing van rolluiken in Den Bosch? 

Wil je in Den Bosch rolluiken laten installeren? Homedeal maakt het je gemakkelijk en brengt je in contact met de beste vakspecialisten in Den Bosch en omstreken. Aangezien wij de vakspecialisten selecteren die bij jou in de buurt zitten bespaar je alvast op de voorrijkosten.

Hoe werkt Homedeal?

Het vinden van de beste deal voor het plaatsen van rolluiken in of rondom Den Bosch is heel eenvoudig. Via Homedeal kun je in een paar stappen offertes aanvragen bij meerdere vakspecialisten. Het indienen van offerteaanvragen is volledig gratis en vrijblijvend. We leggen je hieronder uit hoe het vinden van een geschikte vakspecialist in zijn werk gaat.

Stap 1: beschrijf je project

Geef een omschrijving van je wensen, inclusief het adres waar je rolluiken in Den Bosch wilt laten plaatsen. Homedeal maakt gebruik van een beveiligde website, dus je gegevens zijn goed afgeschermd.

Stap 2: ontvang offertes

Wij sturen je aanvraag door naar verschillende vakspecialisten in Den Bosch. Je kunt binnen enkele werkdagen tot wel zes verschillende offertes ontvangen van rolluik specialisten bij jou in de buurt. 

Stap 3: kies een geschikte vakspecialist 

Vergelijk de rolluik offertes van de vakspecialisten die reageren op je aanvraag en maak je keuze. Je kunt hierbij bijvoorbeeld letten op de prijs, tijdsplanning en garanties. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoelang gaat een rolluik mee?

Afhankelijk van het onderhoud, het materiaal en de gebruiksfrequentie gaan rolluiken meestal zo’n vijftien jaar mee. Elektrische rolluiken vereisen meer onderhoud dan rolluiken met handbediening. Bij schade of een defect rolluik kan repareren soms goedkoper zijn dan vervangen.

Hoeveel warmte houdt een rolluik tegen?

Rolluiken zijn een uitstekende oplossing voor een aangename binnentemperatuur bij zonnig weer en hittegolven. Je huis blijft er tot 6 tot 7 graden koeler mee. Dat komt niet alleen doordat rolluiken het zonlicht tegenhouden, maar ook door hun isolerende kwaliteiten.

Bespaar je met rolluiken op de energiekosten?

Ook in de winter komen rolluiken goed van pas, zeker als ze van aluminium zijn. Ruim 30% van de binnenwarmte ontsnapt via deuren en ramen naar buiten. Wanneer je je ramen voorziet van rolluiken scheelt dit ongeveer 10% per jaar op je energierekening.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden