Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Goedkope rolluiken

Goedkope rolluiken

Wil je rolluiken kopen voor een mooie prijs? Dit is mogelijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je op rolluiken wilt besparen. Wij vertellen je meer over de kosten van goedkope rolluiken en de manieren waarop je op rolluiken kunt besparen.

Wat kosten rolluiken?

Rolluiken kunnen € 90 maar ook € 600 kosten. Er zit dus een groot prijsverschil tussen verschillende rolluiken. De prijs is onder andere afhankelijk van het type rolluik, het materiaal en het formaat.

Rolluik materialenGemiddelde prijs (incl. btw). Toelichting
Kunststof
€ 90 – € 150
100 x 100 cm
€ 250 – € 350 200 x 200 cm
Aluminium€ 100 – € 250
100 x 100 cm
€ 350 – € 600
200 x 200 cm
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Met welke factoren houd je rekening voor goedkope rolluiken?

De prijzen van rolluiken zijn afhankelijk van de montagekosten, de gekozen bediening, het materiaal, het type rolluik en eventuele extra opties die je kiest. Wanneer je iets meer uitgeeft aan je rolluiken kan dit je meer bedieningsgemak opleveren of het komt de duurzaamheid van je rolluiken ten goede. Aan de andere kant zijn er waarschijnlijk ook veel opties die niet zo veel toevoegen. Weeg daarom alle opties zorgvuldig af wanneer je op zoek bent naar rolluiken voor een goede prijs.

Hoeveel kost de montage van rolluiken?

Het laten monteren van rolluiken kost gemiddeld tussen € 100 en € 200. Als je meerdere rolluiken in een keer laat plaatsen, kost dit per rolluik minder; je bent relatief goedkoper uit. Als je goedkope rolluiken wilt, laat je dus het beste alle rolluiken in een keer monteren. 

Hoeveel je betaalt voor montagekosten is afhankelijk van verschillende factoren. Iedere vakspecialist heeft zijn eigen montage prijzen. De een zal minder vragen dan de ander. Ook de bediening telt mee. Een elektrisch rolluik laten installeren versus het laten installeren van een rolluik dat met de hand bediend wordt, bijvoorbeeld. 

De montagekosten zijn tevens afhankelijk van de verdieping waarop de rolluiken moeten worden gemonteerd. Zo zal de montage van een rolluik dat op een eerste of tweede verdieping geplaatst moet worden mogelijk meer kosten dan de montage van een rolluik op de begane grond als er een steiger geplaatst moet worden.

Wat kosten elektrische rolluiken?

Rolluiken op zonne-energie en elektrische rolluiken zijn duurder dan rolluiken die handmatig bediend worden. Toch zit er ook een groot verschil tussen de verschillende types elektrische bediening. De goedkoopste elektrische optie is een draaischakelaar. Een buismotor en draaischakelaar kost tussen de € 60 en € 170. 

Ook de sleutelschakelaar is relatief goedkoop en kost circa € 100 tot € 200 extra. Duurdere opties zijn de tijdschakelaar (gemiddeld € 150 tot € 250) en de afstandsbediening (gemiddeld € 250 tot € 350). Deze kosten zijn exclusief montagekosten. Montagekosten voor elektrische rolluiken zijn hoger dan montagekosten voor rolluiken die met de hand bediend worden, omdat het werk complexer is.

Welk materiaal kies je voor goedkope rolluiken?

Je kunt flink op de aankoop van rolluiken besparen door exemplaren van goedkopere materialen te kiezen. Zoals eerder in de tabel werd aangegeven, kosten kunststof rolluiken vaak € 90 tot € 150 voor een vierkante meter, terwijl aluminium rolluiken van diezelfde afmeting € 100 tot € 250 kosten. Als je grote ramen hebt, kun je dus flink wat besparen door voor kunststof rolluiken te kiezen.

Welk type rolluik is het goedkoopst?

Welk type rolluik je kiest, heeft invloed op de uiteindelijke prijs. Ga je voor een voorzetrolluik, een inbouwrolluik of een opbouwrolluik? Inbouw- en opbouwrolluiken worden in je gevel gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat er geen wind onder komt. Dit kan wel bij een voorzetrolluik gebeuren. Het voordeel van een voorzetrolluik is dat deze iets voordeliger is. Ook qua montage zijn voorzetrolluiken een stuk goedkoper dan de andere twee opties, omdat ze niet in, maar op de gevel geplaatst worden.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van rolluiken?

Rolluiken zijn isolerend, bieden privacy en verduisteren je huis. Ze kunnen ook inbraakwerend werken, waardoor je je een stuk veiliger voelt in je woning. Je kunt ze op maat laten maken voor jouw ramen.

Hoeveel warmte houden rolluiken tegen?

Dit is deels afhankelijk van het materiaal van de rolluiken, maar ook van de kleur. Aluminium rolluiken zijn beter isolerend dan kunststof rolluiken en zwart laat minder warmte door dan wit. Je kunt je huis gemiddeld zes graden koeler houden wanneer je de rolluiken gesloten houdt.

Wat zijn de beste rolluiken?

Als je rolluiken wilt die lang meegaan en een lange garantieperiode hebben, kies je het beste voor rolluiken van een a-merk. Denk hierbij aan modellen van Verano, Roma of Winsol. Deze rolluiken zijn duurder in de aanschaf, maar op de lange termijn bespaar je door de langere levensduur hebben.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden