Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken op maat

Rolluiken op maat

Bescherming tegen de zon én potentiële inbrekers: rolluiken zijn een fijne toevoeging voor jouw woning. Ben jij op zoek naar rolluiken, maar heb je geen standaard maat ramen? Ga dan voor rolluiken op maat. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Wat kosten rolluiken op maat?

Er is geen vaste prijs voor rolluiken op maat: de prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Welke afmetingen je nodig hebt, bijvoorbeeld. En voor welk materiaal je kiest. We kunnen echter wel een schatting maken.

Je ziet hieronder een tabel met gemiddelde prijzen voor rolluiken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
rolluiken op maat

Waarom rolluiken als zonwering?

Rolluiken werden vroeger vooral voor winkelpanden geplaatst. Ze hebben in de eerste plaats namelijk een inbraakwerende functie. Rolluiken kennen echter nog meer voordelen. Zo zorgen rolluiken voor een moderne look. Ze hebben een eigentijdse uitstraling en passen perfect bij verschillende populaire interieurstijlen. Rolluiken zijn bovendien erg praktisch. Ze hebben namelijk ook een isolerende functie. In de winter houden ze de warmte binnen en in de zomer beschermen ze je woning tegen warme zonnestralen.

Enkele aandachtspunten

Rolluiken zorgen voor totale verduistering. Jaloezieën en gordijnen verduisteren ook ruimtes, maar rolluiken laten geen enkele vorm van licht meer binnen. Dit geldt overigens alleen voor rolluiken die helemaal uitgerold zijn. Je hebt ook geavanceerde rolluiken waarmee je de lichtinval wel kunt reguleren.

Zitten er dan ook ook nadelen aan rolluiken? Nederland kent zeer wisselende weersomstandigheden. Zo krijgen we weleens te maken met flinke hagelbuien en regenbuien. Een uitgerold rolluik maakt kabaal bij hagel en regen. Dit geldt vooral voor rolluiken die zijn gemaakt van aluminium.

Van welke materialen worden rolluiken op maat gemaakt?

De meeste rolluiken worden van twee materialen gemaakt: kunststof en aluminium. Rolluiken van aluminium zijn over het algemeen zwaarder. Daardoor zorgen ze voor een betere isolatie en ze laten minder geluid door. Daarom zijn rolluiken van aluminium ideaal voor mensen die in een drukke omgeving wonen. Ook passen rolluiken van aluminium perfect bij een verduurzaamde woning. Rolluiken van kunststof zijn lichter en iets gemakkelijker te plaatsen. Ook zijn ze iets goedkoper dan rolluiken van aluminium.

Waarom kies je voor rolluiken op maat?

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor rolluiken op maat? Dit heeft onder andere met de vele voordelen van maatwerk te maken. Ze worden namelijk speciaal voor je raam gemaakt. Zo isoleren ze bijvoorbeeld beter in de winter. Daarmee kun je flink besparen op de maandelijkse energiekosten.

Rolluiken gaan lang mee en ze zijn makkelijker te plaatsen doordat ze exact op jouw raam passen. Kies je voor elektrische rolluiken? Dan zijn ze heel eenvoudig te bedienen, bijvoorbeeld door middel van een app op je telefoon.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Zijn er verschillende soorten rolluiken?

Je hebt de keuze uit opbouwrolluiken, inbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Welke rolluiken bij je passen is afhankelijk van je type woning en je voorkeuren. Bij nieuwbouw kun je het beste voor inbouwrolluiken gaan. In een bestaande woning zijn voorzetrolluiken een goede keuze. Daarmee voorkom je ingrijpende renovatiewerkzaamheden.

Passen rolluiken bij een duurzame woning?

Ja! Juist rolluiken passen helemaal bij deze tijd. Rolluiken hebben namelijk een isolerende werking. Hierbij draag je bij aan een gezonder klimaat en ook je portemonnee wordt er vrolijk van.

Kun je rolluiken zelf plaatsen?

In principe is het mogelijk om zelf rolluiken te plaatsen, maar toch raden we je aan om dit door een professional te laten doen. Ga je zelf aan de slag? Dan gaat er misschien iets mis bij de montage.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden