Vergelijk rolluiken offertes
Vind dé rolluiken specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Rolluiken Rolluiken kosten

Rolluiken kosten

Minimale kosten
€ 100
Gemiddelde kosten
€ 575
Maximale kosten
€ 1.050
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 470 - € 680

Overweeg je de aanschaf van rolluiken maar vraag je je af wat de kosten zijn? Dit artikel biedt je een helder overzicht van prijzen en materialen, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken die past bij je budget. Bij Homedeal staan we klaar om je door alle opties te leiden.

Inhoudsopgave.

Wat zijn de rolluiken prijzen?

De rolluiken prijzen liggen gemiddeld tussen de € 90 en € 600 per rolluik. De rolluiken kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Vergelijk rolluiken bijvoorbeeld op het soort, het materiaal en de afmeting.

Daarnaast heeft de bediening ook invloed op de rolluik prijs. Laat je het rolluik plaatsen door een vakspecialist? Dan komen hier ook nog montagekosten bij.

Bekijk hieronder de gemiddelde kosten van rolluiken. 

FactorGemiddelde prijs (incl. btw).Bijzonderheden
Rolluik€ 90 – € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 – € 350Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 – € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 – € 1.150
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Rolluiken kosten

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je de gemiddelde prijzen van rolluiken. Ga jij voor de voordelige optie of kies je voor luxe? Om je een beter beeld te geven van de prijzen van rolluiken, zie je hieronder een aantal prijsvoorbeelden:

Goedkoopste keuze

Als je zo min mogelijk kwijt wilt zijn kun je het beste kiezen voor een kunststof rolluik. Voor het laten monteren van een kunststof rolluik met handmatige bediening voor een raam van 100 x 100 cm betaal je ongeveer € 220.

Houd er wel rekening mee dat kunststof rolluiken over het algemeen minder lang meegaan dan aluminium rolluiken. 

Gemiddeld

Laat je een aluminium rolluik plaatsen bij een wat groter raam van 200 x 200 cm met een elektrische schakelaar, dan ben je gemiddeld € 650 kwijt.

XXL

Het is ook mogelijk om een roldeur te laten plaatsen. Dit is zoals de naam al zegt een rolluik alleen dient het dan als deur. Als je een aluminium roldeur van 200 x 250 cm voor je garage laat monteren met bediening via afstandsbediening, dan komt de totaalprijs neer op ongeveer € 1.000.

Prijsopbouw rolluik

Kostenoverzicht Rolluiken prijzen

Welke keuzes bepalen de rolluiken prijs?

In bovenstaand cirkeldiagram zie je dat het rolluik zelf de grootste kostenpost is. De precieze prijs is afhankelijk van het materiaal, de grootte, de bediening en het merk van de rolluik. Daarnaast heb je een scala aan extra opties, zodat je jouw rolluik precies naar jouw wensen samenstelt.

Ga jij een rolluik kopen, bekijk hier dan meer uitleg over de verschillende keuzemogelijkheden die van belang zijn als je een rolluik laat plaatsen:

Keuze 1: Materiaal

Ten eerste heeft het materiaal van het rolluik invloed op de prijs. Je hebt de keuze uit twee soorten: kunststof en aluminium. Voor het gemak hebben we de prijzen ingedeeld in twee maten, zodat je een beter idee krijgt hoeveel je voor jouw rolluik kwijt bent.

MateriaalPrijs 100 x 100 cmPrijs 200 x 200 cm
Kunststof€ 90 – € 150€ 250 – € 350
Aluminium€ 100 – € 250€ 350 – € 600

Uiteraard wordt de exacte prijs grotendeels bepaald door de grootte van het rolluik. Maten van rolluiken starten vanaf 100 x 100 cm. Kunststof rolluiken worden met name gebruikt voor kleinere oppervlakken, zoals raamkozijnen. De lamellen van een kunststof rolluik zijn gevuld met lucht, tegenover schuim bij aluminium rolluiken.

Hierdoor is de isolerende werking van aluminium rolluiken beter dan dat van de kunststof variant. Aluminium rolluiken zorgen daarnaast voor goede geluidswering en zijn geschikt voor zowel ramen als grote oppervlakken, zoals roldeuren. Door deze voordelen kiezen de meeste mensen voor aluminium rolluiken.

Keuze 2: Bediening

Je hebt twee keuzes voor de bediening: handmatig of elektrisch. Als je voor elektrische bediening kiest, heb je naast het soort bediening ook een buismotor nodig. Hoe groter het rolluik is, hoe sterker de motor moet zijn en daardoor gaat ook de prijs omhoog. De benodigde kracht van de motor is afhankelijk van de volgende factoren:

  • de adapter
  • de oppervlakte van het rolluik
  • het gewicht van het rolluik
  • de diameter van de as

Omdat er veel factoren meewegen in de prijs, lopen prijzen voor buismotoren erg uiteen. In onderstaand schema zie je de prijzen per optie. De prijzen voor elektrische bediening komen bovenop de prijs van de motor.

BedieningMeerprijs per rolluik (incl. btw).
Handbediening € 10 – € 20
Slingerstang€ 10
Band of koord€ 20
Elektrische bediening € 95 – € 350
Buismotor€ 60 – € 150
Draaischakelaar+ € 20
Sleutelschakelaar+ € 50
Tijdschakelaar+ € 50
Afstandsbediening+ € 100

De elektrische schakelaar wordt het meest gekozen, omdat deze het makkelijkst in gebruik is. Hiernaast is handbediening ook nog altijd populair omdat het eenvoudig werkt, goedkoop is en bovendien niet afhankelijk is van stroom. Voor een elektrische afstandsbediening wordt minder vaak gekozen, doordat dit meer een luxe optie is.

Keuze 3: Montage

Zo goed als bijna alle installatiebedrijven bieden een opmeetservice. Maak je hier gebruik van, dan weet je zeker dat je straks de juiste maat rolluik in handen hebt. Deze service kost gemiddeld € 40. Besluit je om met de vakspecialist in zee te gaan, dan worden hier vaak geen kosten voor in rekening gebracht. 

Kies je ervoor om je rolluik stevig te laten monteren door een vakspecialist, dan kost dit je tussen de € 100 en € 200 per rolluik. Denk eraan dat wanneer je meerdere rolluiken in één keer laat plaatsen, de montagekosten per rolluik dalen.

Voor het plaatsen zijn 3 mogelijkheden:

  • Inbouwrolluiken: In nieuwbouwwoningen kunnen rolluiken ingebouwd worden, wat voor het mooiste resultaat zorgt. Inbouwrolluiken worden namelijk tussen de gevel van de woning geplaatst. In bestaande woningen is dit ook mogelijk maar niet gebruikelijk, omdat de bestaande gevel dan aangepast moet worden.
  • Opbouwrolluiken: Opbouwrolluiken worden aan de muur of het raamkozijn bevestigd, waardoor dit een geschikte optie is voor zowel nieuwbouw als oudere huizen. Hierbij vormen het raam en het rolluik één geheel waardoor er ook gelijk een nieuw raam geplaatst wordt. 
  • Voorzetrolluiken: Bij een voorzetrolluik wordt het rolluik aan de buitenkant van de gevel op het raam of in een rolluikkast gemonteerd. Deze optie is zowel geschikt voor nieuwe als bestaande huizen.

Hou er rekening mee dat er een meerprijs kan worden gevraagd wanneer het rolluik op de tweede verdieping of hoger geplaatst moet worden. In dat geval moet de vakspecialist gebruik maken van een steiger, omdat deze verdieping lastig te bereiken is met een ladder.

Reken op een meerprijs van rond de € 30.

Keuze 4: Extra opties

Je kan jouw wooncomfort nóg meer verhogen door de volgende extra opties. Je kunt ze meenemen in je rolluik offertes en daarna bepalen of je de extra opties wel of niet wil.

ProductGemiddelde prijs per stuk ( incl. btw).Bijzonderheden
Anti-optilverenVanaf € 5Veren die het onmogelijk maken voor inbrekers om het rolluik omhoog te schuiven
Lakstift€ 12Om kleine beschadigingen te maskeren
Valse vensterbank€ 12,5060 x 30 mm per meter
BandvertragerVanaf € 40Alleen voor handmatige bediening
InsectenhorVanaf € 75Houdt ongewenste insecten buiten
ZonnesensorenVanaf € 180Rolluik opent of sluit automatisch wanneer de zon schijnt (instelbaar)
BewegingsmelderVanaf € 250Rolluik sluit automatisch als een potentiële inbreker lang bij uw raam of deur blijft staan
Home motion systeem€ 500Draadloze bediening van het rolluik. Ook bediening via tablet of smartphone mogelijk voor als je niet thuis bent en de zon begint te schijnen

Ontdek Jouw Rolluik Opties

Heb je nog vragen of ben je benieuwd naar de specifieke kosten voor jouw situatie? Elk huis is uniek en wij begrijpen dat je een oplossing zoekt die precies past bij jouw wensen en budget. Via Homedeal kun je eenvoudig, gratis en vrijblijvend offertes opvragen bij ervaren vakspecialisten. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de beste keuze maken voor jouw huis.

Waar wacht je nog op? Ontdek de mogelijkheden die Homedeal biedt en zet vandaag nog de eerste stap naar nieuwe rolluiken!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen 

Wat kost een rolluik inclusief montage? 

Een rolluik laten monteren door een vakspecialist kost gemiddeld € 200 tot € 1.050 per rolluik. De prijs is erg afhankelijk van het soort rolluik, het materiaal en de afmeting. Vraag gratis en vrijblijvend rolluik offertes aan om de exacte prijs van jouw project in te zien. 

Wat is de gemiddelde prijs voor rolluiken? 

De gemiddelde prijs van rolluiken ligt tussen de € 90 en € 600, exclusief montage. De rolluiken prijs is afhankelijk van het materiaal, het soort en de afmeting. 

Wat is beter kunststof of aluminium rolluiken?

Over het algemeen zijn aluminium rolluiken kwalitatief beter dan kunststof rolluiken. Als je enkel kijkt naar de prijs zijn kunststof rolluiken de meest voordelige optie. 

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Twijfel je of je meerdere rolluiken wilt laten plaatsen? Hou er rekening mee dat je korting op de montage krijgt als je meerdere rolluiken in één keer laat plaatsen. Informeer ook van tevoren bij je buren of zij interesse hebben in een rolluik.

Korting op inboedelverzekering

Als je in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen, door bijvoorbeeld voor aluminium lamellen te kiezen, levert dit op den duur korting op je premie op. Je leest hier meer over op Politiekeurmerk.nl.

Gebruik je spierballen

Handbediende rolluiken zijn goedkoper dan elektrische rolluiken. Door voor handbediend te kiezen verlaag je de kosten en geef je daarnaast je armspieren regelmatig een workout. Dat is natuurlijk nooit verkeerd!

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden